Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 23 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 23 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Transmiterea oscilaţiilor
+6
cris
virgil
WoodyCAD
george
totedati
negativ
10 participanți
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Transmiterea oscilaţiilor
Rezumarea primului mesaj :
Provine din topicul Conversia totala a caldurii in lucru mecanic
Provine din topicul Conversia totala a caldurii in lucru mecanic
Excelent ! Aici voiam sa ajung ! Deci caldura se transmite instantaneu la contactul direct dintre doua particule, si se propaga cu viteza gemului amintit, prin influenta asupra starii energetice a fiecarui atom pe unde electronul nostru agitat a facut popas.totedati a scris:de mișcat nu se mișcă electronii doar unda de electroni! mișcarea reală a electronilor e extrem de mică, ceva de genul gemului care curge printr-o țeavă!
nu este scrisa de mine, desi asa apare. Banuiesc ca este raspunsul
lui virgil, care s-a amestecat cu al meu.
nu este scrisa de mine, desi asa apare. Banuiesc ca este raspunsul
lui virgil, care s-a amestecat cu al meu.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Re: Transmiterea oscilaţiilor
Nu pot spune ca am inteles prea bine ce vrei sa spui cu aceste pulsatii.virgil a scris:
Nu este nimic confirmat, aceasta opinie rezulta din relatia de calcul, in care intervine o constanta de timp valabila pentru toate sistemele din aceiasi familie, si parametri (viteza si masa) corpului considerat. In cazul sistemului Pamant -Luna este vizibil acest lucru, deoarece din intamplare sau din fericire, Luna se afla pe prima orbita a sistemului. Acest lucru face ca pulsatia rezultata din calcul sa coincida cu perioada de rotatie a Lunii.
Dar din citat, imi face impresia ca le suprapui cu "ovalizarea" orbitei,
deci cu forma ei eliptica. La asta te referi?
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Ma refer la faptul ca perioada de orbitare a Lunii, este egala cu perioada acestei pulsatii a campului generat de pamant, pulsatie care nu depinde decat de o constanta de sistem, de masa si viteza pamantului . Daca Luna s_ar afla pe orbita nr.2 sau3, a Pamantului, atunci perioada de orbitare ar corespunde unei armonici inferioare,fata de pulsatia campului dat de Pamant.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Existenta pulsatiilor campurilor gravitationale este dovedita, sauvirgil a scris:Ma refer la faptul ca perioada de orbitare a Lunii, este egala cu perioada acestei pulsatii a campului generat de pamant, pulsatie care nu depinde decat de o constanta de sistem, de masa si viteza pamantului . Daca Luna s_ar afla pe orbita nr.2 sau3, a Pamantului, atunci perioada de orbitare ar corespunde unei armonici inferioare,fata de pulsatia campului dat de Pamant.
este o ipoteza pe care o agreezi? Daca intensitatea campurilor
este determinata de masa corpurilor, cum se poate explica
asa ceva?
,,
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
virgil_48 a scris:Existenta pulsatiilor campurilor gravitationale este dovedita, sauvirgil a scris:Ma refer la faptul ca perioada de orbitare a Lunii, este egala cu perioada acestei pulsatii a campului generat de pamant, pulsatie care nu depinde decat de o constanta de sistem, de masa si viteza pamantului . Daca Luna s_ar afla pe orbita nr.2 sau3, a Pamantului, atunci perioada de orbitare ar corespunde unei armonici inferioare,fata de pulsatia campului dat de Pamant.
este o ipoteza pe care o agreezi? Daca intensitatea campurilor
este determinata de masa corpurilor, cum se poate explica
asa ceva? (/quote)
Intensitatea campului este o alta caracteristica, decat pulsatia acestuia. Un fenomen asemanator se observa si in microcosmos, adica pe masura ce numarul de sarcina al atomului creste, raza primei orbite scade cu Z, astfel ca si perioada primei orbite scade cu ,Z. Cum electronii si protonul formeaza un sistem armonic, fiecare parte a sistemului, oscileaza in felul ei, dar pe aceiasi frecventa. Nucleul este cel care pulseaza in camp, iar electronul este cel care oscileaza.
,,
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 21 Mai 2015, 09:04, editata de 2 ori
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Virgil, constat pentru a doua oara o greseala in modul de editare a
raspunsurilor tale, care se amesteca cu ale mele. Nu este mare
suparare, dar trebuie sa vezi ce se intampla. Vor incepe colegii sa
creada ca lucrezi cu clone!
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:Virgil, constat pentru a doua oara o greseala in modul de editare a
Cer scuze,dar comunic de pe o tableta, si nu stiu cum se intampla asa ceva. Oricum am revenit, mai jos ai raspunsul meu.
virgil- Moderator
Si in macrocosmos fenomenele se petrec in mod asemanator. Sistemul cosmic este un imens diapazon, in care suportul este nucleul, iar corpul care orbiteaza este bratul vibrant. Acest diapazon vibreaza in campul cosmic pe una din armonicele lui, data de constanta momentului cinetic al familiei din care face parte sistemul respectiv.
Cea mai tare observatie pe care am facut-o este ca momentul cinetic depinde si de viteza nucleului sistemului respectiv. Daca acest fenomen este pus in evidenta si la atomi,s-ar putea sa jus
tifice deplasarea spre rosu, ca fiind o cauza a starii energetice a nucleelor atomice, si nicidecum o expansiune a universului.
Cea mai tare observatie pe care am facut-o este ca momentul cinetic depinde si de viteza nucleului sistemului respectiv. Daca acest fenomen este pus in evidenta si la atomi,s-ar putea sa jus
tifice deplasarea spre rosu, ca fiind o cauza a starii energetice a nucleelor atomice, si nicidecum o expansiune a universului.
virgil- Moderator
Ce ar fi de clarificat in legatura cu transmiterea oscilatiilor estevirgil a scris:Si in macrocosmos fenomenele se petrec in mod asemanator. Sistemul cosmic este un imens diapazon, in care suportul este nucleul, iar corpul care orbiteaza este bratul vibrant. Acest diapazon vibreaza in campul cosmic pe una din armonicele lui, data de constanta momentului cinetic al familiei din care face parte sistemul respectiv.
daca se transmit sau nu fara un suport material. Undele, campurile,
se transmit si fara particule? Întrebarea aceasta ar trebui sa aiba
un raspuns scurt, dupa care pot urma toate detaliile si aprofundarile.
Intelegi ca ma refer la particule reale, nu imaginare.
Sau poate raspunsul a fost dat in paginile anterioare si nu l-am
sesizat?
virgil_48- Foarte activ
Foarte corect, pot sustine teoretic acceasta asertiune. Fenomenul are la baza principiul conservarii, in acest caz al energiei. Fiecare particula, fiecare atom fiind sisteme fizice ce trebuie sa respecte principiile universale, se comporta astfel, indiferent de locul si modul in care le observam. Modificarile in starea energetica a particulelor, se manifesta doar ca o transformare a Ep in Ec si invers, functie de viteza.virgil a scris:Cea mai tare observatie pe care am facut-o este ca momentul cinetic depinde si de viteza nucleului sistemului respectiv. Daca acest fenomen este pus in evidenta si la atomi,s-ar putea sa justifice deplasarea spre rosu, ca fiind o cauza a starii energetice a nucleelor atomice, si nicidecum o expansiune a universului.
Undele se transmit fara un suport material, iar campurile au nevoie pentru a fi generate, de un suport material ,o particula. Campurile si fortele apartin domeniului virtual al realitatii fizice. Ele nu pot fi sesizabile decat in interactiunea lor cu obiecte fizice reale.virgil_48 a scris:Ce ar fi de clarificat in legatura cu transmiterea oscilatiilor este daca se transmit sau nu fara un suport material. Undele, campurile, se transmit si fara particule? Întrebarea aceasta ar trebui sa aiba un raspuns scurt, dupa care pot urma toate detaliile si aprofundarile.
Toate particulele apartin domeniului real.virgil_48 a scris:Intelegi ca ma refer la particule reale, nu imaginare.
Raspunsul se afla cam in toate manualele de fizica. Dar eu tot cred ca intrebarea ta ar trebui reformulata.virgil_48 a scris:Sau poate raspunsul a fost dat in paginile anterioare si nu l-am sesizat?
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum