Ultimele subiecte
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:38
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 21:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Carti sau documente de care avem nevoie
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 30 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 30 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Transmiterea oscilaţiilor
+6
cris
virgil
WoodyCAD
george
totedati
negativ
10 participanți
Pagina 3 din 4
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Transmiterea oscilaţiilor
Rezumarea primului mesaj :
Provine din topicul Conversia totala a caldurii in lucru mecanic
Provine din topicul Conversia totala a caldurii in lucru mecanic
Excelent ! Aici voiam sa ajung ! Deci caldura se transmite instantaneu la contactul direct dintre doua particule, si se propaga cu viteza gemului amintit, prin influenta asupra starii energetice a fiecarui atom pe unde electronul nostru agitat a facut popas.totedati a scris:de mișcat nu se mișcă electronii doar unda de electroni! mișcarea reală a electronilor e extrem de mică, ceva de genul gemului care curge printr-o țeavă!
(exista multi care au inteles altceva....DE CE?....)
....
CEI CARE AU INTELES ALTCEVA....NU SUNT MAIMUTE...!
...cei care si-au dat seama ca PAMANTUL ESTE ROTUND...NU PLAT....erau primii MELCI...TRANSFORMATI IN MAIMUTE.....!
....si de atunci a aparut PLANETA MAIMUTELOR...pana in 2012......cand aceasta lume a maimutelor a luat sfarsit...incepand sa se transforme in...OAMENI...!
WoodyCAD- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2617
Data de inscriere : 31/08/2010
Re: Transmiterea oscilaţiilor
.... picati de tot in groapa....caci NU EXISTA IN REALITATE....este doar FANTEZIE STIINTIFICA...!
.....
FORTA nu este determinata de ECUATII matematice ci de REALITATI aflate IN INTERACTIUNE ce au ca rezultat ...UN EFECT!
FORTA GRAVITATIONALA....ELECTRICA...MAGNETICA....TARE SAU SLABA....NU POT FI DETERMINATE...?!....decat DE O CAUZA...fiiind EFECTE!
..dar care este CAUZA...CAUZEI...?
....samd..
DAR CARE ESTE CAUZA FUNDAMENTALA?...
..cum se transmite aceasta cauzalitate....de la realitatea fundamentala, invizibila,...la realitatea observabila?
....SIMPLU...
.....la fel ca "oscilatiile"....!
...
Ati vazut ....asa ceva?....EXISTA PESTE TOT, este dinamica generalizata(totul este vibratie spun unii)....insa nu aveti ochii deschisi...inca!....
.....
FORTA nu este determinata de ECUATII matematice ci de REALITATI aflate IN INTERACTIUNE ce au ca rezultat ...UN EFECT!
....intersectia a douã forte determinate de ...ecuatii exponentiale simple.
FORTA GRAVITATIONALA....ELECTRICA...MAGNETICA....TARE SAU SLABA....NU POT FI DETERMINATE...?!....decat DE O CAUZA...fiiind EFECTE!
..dar care este CAUZA...CAUZEI...?
....samd..
DAR CARE ESTE CAUZA FUNDAMENTALA?...
..cum se transmite aceasta cauzalitate....de la realitatea fundamentala, invizibila,...la realitatea observabila?
....SIMPLU...
.....la fel ca "oscilatiile"....!
...
Ati vazut ....asa ceva?....EXISTA PESTE TOT, este dinamica generalizata(totul este vibratie spun unii)....insa nu aveti ochii deschisi...inca!....
WoodyCAD- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2617
În cazul ăsta, nu vei ajunge în final să descrii poziţia particulei tot printr-o expresie asemănătoare funcţiei de undă?negativ a scris:Ideea e cã punctul fizic e o sferã unde s-ar preta foarte bine proprietãtile date de spatiul Hilbert, în interiorul cãruia oscileazã originea referentialului matematic(adicã se pot determina distante ale originii referentialului matematic fatã de centrul matematic al punctului fizic, si unghiuri reciproce).
Practic, o funcţie care să descrie oscilaţia originii referenţialului matematic, după cum îl numeşti tu. Şi unde referenţialul matematic este chiar vectorul de stare al particulei.
Puncte : 33848
Data de inscriere : 18/03/2011
Fiecare sectant, credincios, dogmatic, presupune, la fel ca tine, că el deţine adevărul suprem; că el şi numai el are dreptate; că religia sau credinţa lui este cea adevărată şi corectă!WoodyCAD a scris:.... ...
La fel ca şi tine, toţi aceşti indivizi, nu se mulţumesc să doar să susţină acest lucru, ci caută cu orice preţ să-i convingă şi pe alţii. Pentru asta, la fel ca tine, ei caută să-şi promoveze "adevărul" în fel şi chip, pe unde apucă, chiar cu de-a sila.
Şi mai susţii că eşti ateu, când prin comportamentul tău dovedeşti mai multă religiozitate, chiar şi decât popii!
Woody, as dori sã-mi satisfaci si mie o infimã curiozitate : textele astea le ai scrise undeva si faci copy-paste, asa, la plesnealã, sau nu-mi dau eu seama cã în profunzimea întelepciunii tale îti rîzi de noi aruncîndu-ne cîteva firimituri din adevãrurile absolute pe care e evident cã le stãpînesti, iar noi în nimicnicia noastrã nu suntem demni de accesul la suprema cunoastere pe care o ai la degetul mic ?WoodyCAD a scris:.... picati de tot in groapa....caci NU EXISTA IN REALITATE....este doar FANTEZIE STIINTIFICA...!
..... Ati vazut ....asa ceva?....EXISTA PESTE TOT, este dinamica generalizata(totul este vibratie spun unii)....insa nu aveti ochii deschisi...inca!....
Sper sã fi înteles subtilitãtile mesajelor tale, dar eu unul, pînã voi ajunge sã fiu atît de clarvãzãtor, mã îndoiesc si de umbra mea, darãmite de ecuatiile lui Schrodinger...
Nu cumva ai fost activist pe la UTC ?
Dacã nu, probabil cã vei gãsi pe aici binevoitori care sã-ti explice cîteva tehnici de flooding mai eficiente decît scrisul de mesaje pe forum.
Multumesc oricum pentru mãrinimia de a ne bãga în seamã si pe noi, umilii utilizatori ai prezentului site. Noi speram totusi la o soartã mai bunã, toa'şu...
Observatiile sunt corecte, dar aici e o problemã : pozitia particulei trebuie descrisã în termeni reali, nu probabilistici. Caut sã gãsesc o expresie simplã, valabilã pentru un referential de tip fizic asa cum l-am descris eu, care sã nu aibã legãturã cu ce se întîmplã în interiorul particulei. Problema mea este cã nu stiu unde sã pun valoarea 1. Adicã încã nu stiu ce dimensiune are "pixelul fizic". Voi pune mîine pe site-ul meu cîteva lucruri mai bine creionate, sã-ti dai seama cam cum gîndesc problemaRazvan a scris:În cazul ăsta, nu vei ajunge în final să descrii poziţia particulei tot printr-o expresie asemănătoare funcţiei de undă?
Practic, o funcţie care să descrie oscilaţia originii referenţialului matematic, după cum îl numeşti tu. Şi unde referenţialul matematic este chiar vectorul de stare al particulei.
.....
VA CER IN PERMANENTA ARGUMENTE....si...nu reusiti decat sa va dovediti INCAPACITATEA !
....
TRANSMITEREA ...OSCILATIILOR adica ...transmiterea a...CEVA...nu-i asa?
OK!...dar cum arata acel ceva, cum arata REALITATEA, GEOMETRIA....?
Putem pune pe masa OSCILATIA?...este O REALITATE sau UN PRINCIPIU?
....
IATA, NU SUNTETI IN STARE SA RASPUNDETI LA ACEASTA INTREBARE SIMPLA.....insa AVETI PRETENTIA ca...FARA RASPUNS.....SA VORBITI DESPRE....TRANSMITEREA A CEVA CE NU STITI CUM ARATA?
....din ciclul....LOGICA DE RAMA...!
.....
VA CER IN PERMANENTA ARGUMENTE....si...nu reusiti decat sa va dovediti INCAPACITATEA !
....
TRANSMITEREA ...OSCILATIILOR adica ...transmiterea a...CEVA...nu-i asa?
OK!...dar cum arata acel ceva, cum arata REALITATEA, GEOMETRIA....?
Putem pune pe masa OSCILATIA?...este O REALITATE sau UN PRINCIPIU?
....
IATA, NU SUNTETI IN STARE SA RASPUNDETI LA ACEASTA INTREBARE SIMPLA.....insa AVETI PRETENTIA ca...FARA RASPUNS.....SA VORBITI DESPRE....TRANSMITEREA A CEVA CE NU STITI CUM ARATA?
....din ciclul....LOGICA DE RAMA...!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23120
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Am înţeles acum ce vrei de fapt. Aştept cu interes şi curiozitate!negativ a scris:
Observatiile sunt corecte, dar aici e o problemã : pozitia particulei trebuie descrisã în termeni reali, nu probabilistici. Caut sã gãsesc o expresie simplã, valabilã pentru un referential de tip fizic asa cum l-am descris eu, care sã nu aibã legãturã cu ce se întîmplã în interiorul particulei.
Asa cum am promis, am pus pe site-ul meu personal cîteva notiuni fundamentale, mai precis definirea pe care o consider adecvatã notiunilor pe care le folosim în judecarea lumii fizice, pentru ca cei interesati sã poatã întelege ce doresc sã explic. (la http://www.ubicuum.ro/index.php?page=pages-and-navigation). Evident, e doar o schitã, si în viitorul apropiat voi mai completa sau modifica, dupã caz.Razvan a scris:Am înţeles acum ce vrei de fapt. Aştept cu interes şi curiozitate!negativ a scris:
Observatiile sunt corecte, dar aici e o problemã : pozitia particulei trebuie descrisã în termeni reali, nu probabilistici. Caut sã gãsesc o expresie simplã, valabilã pentru un referential de tip fizic asa cum l-am descris eu, care sã nu aibã legãturã cu ce se întîmplã în interiorul particulei.
Lucrez si la o nouã formã pentru site, dar am ceva probleme cu formatul datelor calendaristice (nu sunt familiarizat cu jqx Widgets pe care vreau sã-l folosesc, vreau sã fie unitar si mai simplu)
"Modelul intuitiv pe care am încercat să-l creionez caută să dezambiguizeze caracterul particulă-undă al fotonului. În acceptia pe care o dau eu fenomenului, lumina e o undă de impulsuri într-o mare de "bilute" pe care nu le putem percepe , vizualiza direct. Si e dificil să creezi un model al unui lucru pe care nu-l poti observa direct, iar singura sa manifestare e perceptia asupra luminii (radiatiilor electromagnetice în general). N-am avut pretentia că as putea descrie exhaustiv ceva pe care doar îl intuiesc.
- Privitor la faptul că spatiul ar fi format din acele bilute pe care le intuim amîndoi, dînd acestuia un aspect granular, înclin mai mult să cred că această granularitate este dată tocmai de aceste bilute, spatiul nefiind decît o structură, ceva abstract, un cadru de desfăsurare al fenomenelor fizice. Pe baza asta am si o idee despre cauza incertitudinii.
Sper că astfel i-am răspuns în mare si lui George, desi problema e mult mai complicate"
.
Conform teoriei electroconvergentei corpurilor naturale,singura miscare continua/infinita careeste la baza oricarei MISCARI DIN NATURA este DEPLASAREA/SCHIMBAREA LOCULU/TRANSPORTUL (ca miscare prima). Existenta TRANSPORTULUI (schimbarea LOCULUI) exclude necesitatea existentei celorlalte miscari. De asemenea electroconvergenta face distinctia dintre miscare continuua/timpul continuu si miscarea consecutiva/timpul consecutiv. Continuumul este proprietatea INSENSIBILULUI/Universului neobservabil iar consecutivul apartine fenomenelor cu cadrul de masurare (timp, geometrie) din Universul observabil. La interfata (de schimb/transport a) celor doua UNIVERSURI are loc (auto)convergenta (aparitia curbiliniului). Singurelor miscari continue premise sunt: miscarea continuua verticala si, respectiv, miscarea orizontala (care prin transport nu schimba nimic din ''substanta'' continumului/insensibilului). Generarea sensibilului (respectiv a miscarii consecutive masurabile) are la baza aparitia curbiliniului care ataseaza "locului" un parametru de stare; DENSITATEA. DENSITATEA este caracteristica locului care este determinanta pentru celelalte functii de stare specific LOCULUI/CORPULUI MICRO/MACROSCOPIC. Amintim doar faptul ca fara frecare(magnetica, electrica,..., de presiune/mecanica) nu are loc transmiterea de putere (cuante, microunde, ...,)/EFECTE. Dupa cum observati nu am vorbit nimic de MASA NEWTONIANA, intrucat Newton nu a definit conceptul de densitate pe care l-a utilizat pentru definirea masei. Acest fapt permite utilizarea ca referent al teoriei electroconvergentei a CORPULUI NATURAL care functie de gradientul densitatii LOCULUI poate fi nemasic, respectiv, masic. De aici (miscarea de transport) se poate descrie/teoretiza procesul GENERARII/DEGENERARII CORPURILOR NATURALE, respectiv, al matricei entropice aferente corpului (care are rolul determinant in GENERAREA CAMPURILOR pe palierul macro si micro)prin care se realizeaza interactiunile naturale din UNIVERS.
(vezi: D., Crivoi: CONVERGENTA SI DIVERGENTA MATERIE, ed. Performantica, Iasi, 2007, s.a.)
- Privitor la faptul că spatiul ar fi format din acele bilute pe care le intuim amîndoi, dînd acestuia un aspect granular, înclin mai mult să cred că această granularitate este dată tocmai de aceste bilute, spatiul nefiind decît o structură, ceva abstract, un cadru de desfăsurare al fenomenelor fizice. Pe baza asta am si o idee despre cauza incertitudinii.
Sper că astfel i-am răspuns în mare si lui George, desi problema e mult mai complicate"
.
Conform teoriei electroconvergentei corpurilor naturale,singura miscare continua/infinita careeste la baza oricarei MISCARI DIN NATURA este DEPLASAREA/SCHIMBAREA LOCULU/TRANSPORTUL (ca miscare prima). Existenta TRANSPORTULUI (schimbarea LOCULUI) exclude necesitatea existentei celorlalte miscari. De asemenea electroconvergenta face distinctia dintre miscare continuua/timpul continuu si miscarea consecutiva/timpul consecutiv. Continuumul este proprietatea INSENSIBILULUI/Universului neobservabil iar consecutivul apartine fenomenelor cu cadrul de masurare (timp, geometrie) din Universul observabil. La interfata (de schimb/transport a) celor doua UNIVERSURI are loc (auto)convergenta (aparitia curbiliniului). Singurelor miscari continue premise sunt: miscarea continuua verticala si, respectiv, miscarea orizontala (care prin transport nu schimba nimic din ''substanta'' continumului/insensibilului). Generarea sensibilului (respectiv a miscarii consecutive masurabile) are la baza aparitia curbiliniului care ataseaza "locului" un parametru de stare; DENSITATEA. DENSITATEA este caracteristica locului care este determinanta pentru celelalte functii de stare specific LOCULUI/CORPULUI MICRO/MACROSCOPIC. Amintim doar faptul ca fara frecare(magnetica, electrica,..., de presiune/mecanica) nu are loc transmiterea de putere (cuante, microunde, ...,)/EFECTE. Dupa cum observati nu am vorbit nimic de MASA NEWTONIANA, intrucat Newton nu a definit conceptul de densitate pe care l-a utilizat pentru definirea masei. Acest fapt permite utilizarea ca referent al teoriei electroconvergentei a CORPULUI NATURAL care functie de gradientul densitatii LOCULUI poate fi nemasic, respectiv, masic. De aici (miscarea de transport) se poate descrie/teoretiza procesul GENERARII/DEGENERARII CORPURILOR NATURALE, respectiv, al matricei entropice aferente corpului (care are rolul determinant in GENERAREA CAMPURILOR pe palierul macro si micro)prin care se realizeaza interactiunile naturale din UNIVERS.
(vezi: D., Crivoi: CONVERGENTA SI DIVERGENTA MATERIE, ed. Performantica, Iasi, 2007, s.a.)
colegu- Vizitator
""Pe baza asta am si o idee despre cauza incertitudinii."
Desi raspunsul vine cam tarziu, macar nu mai sunt nedumerit.
Da, ai dreptate, draga "colegu' ". "Bilutele" despre care vorbim sunt zonele de spatiu de incertitudine maxima, un fel de spatii Hilbert
E adevarat ca e un pic mai complicat, dar nu matematic asa cum m-am gandit initial.
Pe baza asta pot explica inclusiv de ce exista incertitudine
Desi raspunsul vine cam tarziu, macar nu mai sunt nedumerit.
Da, ai dreptate, draga "colegu' ". "Bilutele" despre care vorbim sunt zonele de spatiu de incertitudine maxima, un fel de spatii Hilbert
E adevarat ca e un pic mai complicat, dar nu matematic asa cum m-am gandit initial.
Pe baza asta pot explica inclusiv de ce exista incertitudine
Puteti dezvolta, afirmatia de mai sus? In ce consta incertitudinea intr-un astfel de spatiu.Din ce motiv un intr-un spatiu Hilbert gasim o incertitudine maxima? Ce anume defineste aceasta incertitudine? Multumesc.
Cu stima,
Pacalici
Pacalici a scris:Puteti dezvolta, afirmatia de mai sus? In ce consta incertitudinea intr-un astfel de spatiu.Din ce motiv un intr-un spatiu Hilbert gasim o incertitudine maxima? Ce anume defineste aceasta incertitudine? Multumesc.negativ a scris:zonele de spatiu de incertitudine maxima, un fel de spatii Hilbert
Cu stima,
Pacalici
În analiza matematică, un spațiu Hilbert este un spațiu vectorial peste care s-a definit un produs scalar (un spațiu prehilbertian) și care este un spațiu metric complet în raport cu metrica indusă de produsul scalar.(Mai simplu ca la Wikipedia, nu se poate)
Atata timp cat consider ca exista fundamental un referential al carui triedru de referinta este compus din spatiu (∊ℝ), energie (∊N*) si timp(∊I), timpul ca produs vectorial al celorlalte doua,(a se observa ca toate sunt notiuni teoretice si doar valorile lor ∊ domeniilor precizate) acesta are toate caracteristicile unui spatiu Hilbert. Acestea , impreuna cu observatiile de la https://cercetare.forumgratuit.ro/t1177p150-ce-este-campul#60066 , duc la concluzia ca in Univers, fenomenul principal este evolutia, exprimata prin functia exponentiala, al carei unic rezultat este cresterea, exprimata prin functia logaritmica, care creeaza o dreapta de echilibru intre ele, asociata cu viteza. cu toate astea, derivata functiei logaritmice, de forma ln(x)'=1/x. Zona de sub grafic cand stabilim valoarea lui c (asta e o alta teorie), este zona de certitudine. Ce este peste, este total incert. Exista si o zona "gri", (dar inca nu am ajuns sa o calculez) dar asta nu e relevant pentru problema noastra.Acesta este motivul pentru care exista certitudine si incertitudine intr-un astfel de spatiu.
Mai exista o zona maxima de incertitudine in discul valorilor radacinilor de ordinul n ale unitatii (adica multimea solutiilor ecuatiei zn=1 unde variabila este z∊ℂ)
Incertitudinea este determinata de timpul de reflexie al punctului material, in care acesta isi modifica proprietatile de natura nereala, ce influenteaza manifestarea pozitiei sale in domeniul real. Lucru pentru care fulgerul arata ca un fierastrau si nu e o linie dreapta, pentru care electronul nu are o traiectorie precisa, pentru care brahistocrona nu e cel mai scurt drum intre doua puncte, etc.
IN UNIVERS, NU SE MISCA NIMIC ! Si nu se misca pentru ca nu are unde, datorita proprietatii sale de a fi infinit. Daca un punct din spatiu ar trebui sa se deplaseze intr-o directie, ar trebui sa deplaseze o infinitate de puncte in acea directie, lucru pentru care i-ar trebui o energie infinita. Cum punctul nu poate fi deformat, nici nu-si poate face loc printre celelalte, spatiul nefiind elastic.
Singurele lucruri care se pot percepe sunt modificarile proprietatilor spatiului, care au reprezentarea matematica a unei unde. Unda electromagnetica este modificarea permitivitatii si a conductivitatii spatiului, din aproape in aproape . Datorita acestui lucru, c are viteza cunoscuta si se deplaseaza prin spatiu fara consum de enrgie, iar particulele se formeaza tot ca o consecinta a sa. Virgil intuieste foarte bine acest lucru, dar il priveste din perspectiva raportului de frecvente. Nu e numai atat, mai ales ca retin ca a mai facut observatii asemanatoare, legate de subiect. Ele trebuie doar organizate.
Vreau sa spun ca privind explicatia fundamentala a Universului deja o cunoastem, matematica de pana acum explica deja toate elementele de baza. Trebuie doar asociata fizicii in mod propriu, nu dupa regulile matematicii, care sunt destul de relaxate.
Voiam sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu imaginile pe site . E vreun "spil" ca sa apara ? Nu prea am timp sa descopar.
IN UNIVERS, NU SE MISCA NIMIC ! Si nu se misca pentru ca nu are unde, datorita proprietatii sale de a fi infinit. Daca un punct din spatiu ar trebui sa se deplaseze intr-o directie, ar trebui sa deplaseze o infinitate de puncte in acea directie, lucru pentru care i-ar trebui o energie infinita. Cum punctul nu poate fi deformat, nici nu-si poate face loc printre celelalte, spatiul nefiind elastic.
Singurele lucruri care se pot percepe sunt modificarile proprietatilor spatiului, care au reprezentarea matematica a unei unde. Unda electromagnetica este modificarea permitivitatii si a conductivitatii spatiului, din aproape in aproape . Datorita acestui lucru, c are viteza cunoscuta si se deplaseaza prin spatiu fara consum de enrgie, iar particulele se formeaza tot ca o consecinta a sa. Virgil intuieste foarte bine acest lucru, dar il priveste din perspectiva raportului de frecvente. Nu e numai atat, mai ales ca retin ca a mai facut observatii asemanatoare, legate de subiect. Ele trebuie doar organizate.
Vreau sa spun ca privind explicatia fundamentala a Universului deja o cunoastem, matematica de pana acum explica deja toate elementele de baza. Trebuie doar asociata fizicii in mod propriu, nu dupa regulile matematicii, care sunt destul de relaxate.
Voiam sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu imaginile pe site . E vreun "spil" ca sa apara ? Nu prea am timp sa descopar.
Foloseşte caseta dedicată de pe forum "Găzduieşte o imagine"; dacă imaginea există deja pe net, copiezi linkul imaginii şi utilizezi caseta imediat alăturată celei descrise mai sus, "Inserează o imagine".
Cele două casete apar în linia de formatare a textului, desupra spaţiului în care scrii mesajele.}[/Offtopic]
negativ a scris:Voiam sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu imaginile pe site . E vreun "spil" ca sa apara ? Nu prea am timp sa descopar.
Foloseşte caseta dedicată de pe forum "Găzduieşte o imagine"; dacă imaginea există deja pe net, copiezi linkul imaginii şi utilizezi caseta imediat alăturată celei descrise mai sus, "Inserează o imagine".
Cele două casete apar în linia de formatare a textului, desupra spaţiului în care scrii mesajele.}[/Offtopic]
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Razvan a scris:[Offtopic]{negativ a scris:Voiam sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu imaginile pe site . E vreun "spil" ca sa apara ? Nu prea am timp sa descopar.
Asta am facut. Exista limitari de dimensiune ?
Multumesc
IN UNIVERS, NU SE MISCA NIMIC !
destule nazdravanii, nu incerca sa ma depasesti!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44933
Data de inscriere : 03/12/2013
[Offtopic]{
Există, dar nu mai ştiu exact care e aceastsa; ideal ar fi că imaginile să fie de ordinul sutelor de kb, nu de zeci de mega. Există posibilitatea de "Resize" atunci când faci upload şi trebuie să fie cu extensia jpg, că presupun că formatele tiff sau raw nu sunt suportate. }[/Offtopic]negativ a scris:Asta am facut. Exista limitari de dimensiune ?
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
virgil_48 a scris:negativ a scris:As vrea sa lamuresc putin subiectul, pentru ca toata lumea sa-l perceapa la modul real.
Negativ, nu mai fi asa de negativ. Pe forumul acesta am postat si eu
destule nazdravanii, nu incerca sa ma depasesti!
Nu sunt negativist. Dar abia cand mi-a cazut fisa asta, am putut intelege sistemul universal in intregul lui.
Nu m-as fi lansat in afirmatii atat de categorice daca nu as fi verificat problema pe majoritatea "partilor". Nu sunt Mafalda sa le stiu pe toate. De-asta sunt pe forumul asta, pentru a studia ARGUMENTELE celor ce ma contrazic, si nu pentru a afla daca exista pareri de genul celei enuntate de tine. Asta stiu deja. E adevarat si ca nici eu nu am argumentat suficient propria afirmatie, si de-asta am propus ca admin-ul sa deschida o sectiune de definitii, sa putem vorbi aceeasi limba.
Uite, de exemplu topicul "Ce este timpul ?" Ar putea foarte bine sa se incadreze in sectiunea propusa. Probabil ar trebui ca forumul sa aiba inca un nivel de structurare pe categorii de subiecte. O sa pun asta la "Propuneri"
Oricum, multumesc pentru parere .
Nu m-as fi lansat in afirmatii atat de categorice daca nu as fi verificat problema pe majoritatea "partilor". Nu sunt Mafalda sa le stiu pe toate. De-asta sunt pe forumul asta, pentru a studia ARGUMENTELE celor ce ma contrazic, si nu pentru a afla daca exista pareri de genul celei enuntate de tine. Asta stiu deja. E adevarat si ca nici eu nu am argumentat suficient propria afirmatie, si de-asta am propus ca admin-ul sa deschida o sectiune de definitii, sa putem vorbi aceeasi limba.
Uite, de exemplu topicul "Ce este timpul ?" Ar putea foarte bine sa se incadreze in sectiunea propusa. Probabil ar trebui ca forumul sa aiba inca un nivel de structurare pe categorii de subiecte. O sa pun asta la "Propuneri"
Oricum, multumesc pentru parere .
Punctul tau de vedere este asemanator paradoxului lui Ahile, daca nu ma insel.
Acela in care se explica de ce sportivul nu poate intrece testoasa, daca aceasta are un anumit avans si indiferent cat de repede ar alerga sportivul.
Oricum, punctul tau de vedere este interesant.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41563
Data de inscriere : 22/03/2011
curiosul a scris:Punctul tau de vedere este asemanator paradoxului lui Ahile, daca nu ma insel.
Acela in care se explica de ce sportivul nu poate intrece testoasa, daca aceasta are un anumit avans si indiferent cat de repede ar alerga sportivul.Oricum, punctul tau de vedere este interesant.
Paradoxul cu broasca testoasa tine mai mult de explicarea principiului de incertitudine, in conjunctie cu paradoxul sagetii al lui Zenon.
Faptul ca in Univers nu se misca nimic real, ci numai se modifica valorile reale ale unor proprietati, este singura explicatie rezonabila a felului in care se comporta Universul. Sistemul fizic universal, presupune un principiu fundamental de unicitate, conform caruia tot ce este unic, trebuie sa fie perfect. Dar in momentul in care devine perfect, isi pierde gradul minim de incertitudine pentru a fi dinamic. Daca e perfect, devine fix , nemiscat. Atunci intervin proprietatile de alta natura care nu sunt fixe, deci incerte, pentru a face loc miscarii. Si astfel , pe baza celor doua principii functioneaza Universul si este dinamic. Un univers static ar fi lipsit de sens.
Nu exista punct material in miscare, ci doar unda generatoare, capata caracter de masa. Deci ceia ce se misca este totdeauna o unda. Noi vedem corpurile in miscare, dar fiecare corp este un ocean de pachete de unde care care se deplaseaza.As vrea sa lamuresc putin subiectul, pentru ca toata lumea sa-l perceapa la modul real.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris:Nu exista punct material in miscare, ci doar unda generatoare, capata caracter de masa. Deci ceia ce se misca este totdeauna o unda. Noi vedem corpurile in miscare, dar fiecare corp este un ocean de pachete de unde care care se deplaseaza.As vrea sa lamuresc putin subiectul, pentru ca toata lumea sa-l perceapa la modul real.
Uite ca inceprem sa ne intelegem !
Mi-au ramas totusi neclare diferentele dintre gravitatie si inertie, pentru ca nu pot acoperi inca fundamentul matematic. E legat cumva de legile lui Laplace, dar ca urmare a exercitarii unei presiuni, pe care eu am numit-o asa, la inspiratie, presiune de incertitudine. E legata totodata de teoria stringurilor, dar la modul cel mai elementar cu putinta. E foarte posibil ca stringurile sa fie cai de certitudine in zonele de incertitudinecare vibreaza datorita "presiunii" mediului. M-am gandit la asta, pentru ca in realitate nu ar putea exista fenomene (atentie, nu zic forte), care sa poata produce atractia in lipsa unui suport, conform principiului actiunii si reactiunii. Asa ca pare mai de bun simt sa ne gandim ca doua corpuri se atrag in urma diferentei de presiune ce se creeaza intre ele si mediul inconjurator, presiunea fiind mai mica pe directiile dintre corpuri, datorita campului ce face stringurile (caile de certitudine) sa se orienteze astfel incat sa se "taseze", ca atunci cand avem intr-un vas nisip, si daca il scuturam un pic, se va tasa datorita reorientarii firelor de nisip astfel incat sa incapa mai multe in acelas volum dat, campul jucand aici rolul vasului.
Mi-au ramas totusi neclare diferentele dintre gravitatie si inertie, pentru ca nu pot acoperi inca fundamentul matematic. E legat cumva de legile lui Laplace, dar ca urmare a exercitarii unei presiuni, pe care eu am numit-o asa, la inspiratie, presiune de incertitudine. E legata totodata de teoria stringurilor, dar la modul cel mai elementar cu putinta. E foarte posibil ca stringurile sa fie cai de certitudine in zonele de incertitudinecare vibreaza datorita "presiunii" mediului. M-am gandit la asta, pentru ca in realitate nu ar putea exista fenomene (atentie, nu zic forte), care sa poata produce atractia in lipsa unui suport, conform principiului actiunii si reactiunii. Asa ca pare mai de bun simt sa ne gandim ca doua corpuri se atrag in urma diferentei de presiune ce se creeaza intre ele si mediul inconjurator, presiunea fiind mai mica pe directiile dintre corpuri, datorita campului ce face stringurile (caile de certitudine) sa se orienteze astfel incat sa se "taseze", ca atunci cand avem intr-un vas nisip, si daca il scuturam un pic, se va tasa datorita reorientarii firelor de nisip astfel incat sa incapa mai multe in acelas volum dat, campul jucand aici rolul vasului.
Forta de atractie este doar o jumatate de adevar, pentru ca ea este o consecinta a reevaluarii pozitiei unui corp fata de altul, in functie de energia primului fata de cel de al doilea. Cand energia cinetica este in crestere, avem forta de atractie, (o cometa se apropie de Soare), iar cand energia potentiala este in crestere avem forta de respingere, (o cometa se indeparteaza de Soare). Noi cunoastem doar energia cinetica ce apare ca urmare a atractiei gravitationale, nu stim insa mecanismul intim al corpurilor atunci cand are loc modificarea starii energetice a acestora. Adica prin ce se deosebeste un corp aflat in repaus relativ fata de acelasi corp aflat in miscare, din punct de vedere al orientarii interne.
Distanta relativa dintre doua corpuri ramane constanta atunci cand energia cinetica este egala cu energia potentiala, iar variatia acestora este nula. Acesta este un caz ideal pentru ca in realitate chiar si cea mai circulara orbita, tot are o oarecare excentricitate. Deci in natura pozitia relativa a doua corpuri este data de nivelul de variatie (oscilatie) a transformarii din una in alta, a celor doua forme de energie. Orice corp in miscare ii corespunde o pulsatie proprie a starii energetice, iar oricare alt corp care se afla in apropiere, poate sa-si mentina distanta constanta fata de primul, numai daca variatia energiei cinetice si potentiale are loc in ritmul pulsatiei primului corp. De exemplu in sistemul Pamant -Luna; Pentru ca Pamantul se misca cu 30 km/s, la masa pe care o are, ii corespunde o pulsatie proprie cu perioada de ~ 30 zile, iar Luna pentru a se mentine pe orbita, are o perioada ciclica de transformare a energiei cinetice in energie potentiala tot de ~30 de zile.
Distanta relativa dintre doua corpuri ramane constanta atunci cand energia cinetica este egala cu energia potentiala, iar variatia acestora este nula. Acesta este un caz ideal pentru ca in realitate chiar si cea mai circulara orbita, tot are o oarecare excentricitate. Deci in natura pozitia relativa a doua corpuri este data de nivelul de variatie (oscilatie) a transformarii din una in alta, a celor doua forme de energie. Orice corp in miscare ii corespunde o pulsatie proprie a starii energetice, iar oricare alt corp care se afla in apropiere, poate sa-si mentina distanta constanta fata de primul, numai daca variatia energiei cinetice si potentiale are loc in ritmul pulsatiei primului corp. De exemplu in sistemul Pamant -Luna; Pentru ca Pamantul se misca cu 30 km/s, la masa pe care o are, ii corespunde o pulsatie proprie cu perioada de ~ 30 zile, iar Luna pentru a se mentine pe orbita, are o perioada ciclica de transformare a energiei cinetice in energie potentiala tot de ~30 de zile.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris: De exemplu in sistemul Pamant -Luna; Pentru ca Pamantul se misca cu 30 km/s, la masa pe care o are, ii corespunde o pulsatie proprie cu perioada de ~ 30 zile, iar Luna pentru a se mentine pe orbita, are o perioada ciclica de transformare a energiei cinetice in energie potentiala tot de ~30 de zile.
Daca asta ar fi a doua jumatate de adevar, ar fi bine. Va trebui sa-mi reprezint totusi cumva legatura asta.
Ec si Ep sunt doua masuri relative. Ma intereseaza insa mecanismul intim de producere si transformare, atata timp cat cunoastem legile matematice dupa care se manifesta. Desi am intalnit ideea si in lucrarea ta, Pamantul se roteste de 30 ori in jurul propriei axe, iar Luna face acest lucru numai in urma miscarii de revolutie in jurul Pamantului. Problema pulsatiei si asocierea ei cu viteza ar trebui explicata mai bine. Intuiesc ceva, dar este inca neclar. Luna are centrul de greutate deplasat fata de centrul geometric, in directia Pamantului, iar fazele Lunii sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare.
Dupa cum am mai aratat alta data, Pamantul, si celelalte corpuri ceresti, in functie de familia de sisteme din care face parte, de viteza si masa lor, au o caracteristica proprie, pe care eu am numit-o pulsatie, desi este cam impropriu zis. Sistemul Pamant-Luna formeaza un sistem oscilant aflat in echilibru care nici nu absoarbe, nici nu emite energie. Ca orice sistem oscilant, contine o masa de referinta care este mai mare (in cazul nostru este Pamantul), si o masa care oscileaza (Luna). Acestea doua sunt legate intre ele de campul gravitational. Pentru ca Luna sa oscileze fara sa piarda energie, este necesar ca sa fie in consonanta cu campul Pamantului a carui proprietate am numit-o pulsatie. La randul sau Pamantul oscileaza in consonanta cu campul gravitational al Soarelui, dar si a celorlalte planete mari. Nu stiu inca cum s-ar putea pune in evidenta aceasta pulsatie a campului, dar ea se poate calcula exact folosind relatia;Problema pulsatiei si asocierea ei cu viteza ar trebui explicata mai bine. Intuiesc ceva, dar este inca neclar. Luna are centrul de greutate deplasat fata de centrul geometric, in directia Pamantului, iar fazele Lunii sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare.
virgil- Moderator
Dupa cum se vede perioada pulsatiei lui Jupiter este de 7,4 secunde, deoarece masa lui Jupiter este de cca. o mie de ori mai mare decat a Pamantului, iar viteza lui este mult mai mica. Faptul ca Jupiter are o pulsatie atat de mare, primele orbite cad in interiorul planetei, iar satelitii acestuia se regasesc pe orbite mult mai indepartate orbitand cu perioade pe niste armonici inferioare pulsatiei proprii. Aceasta pulsatie de 7,4 secunde cred ca este importanta pentru ca ar putea fi masurata de un aparat adecvat cu aceasta. Acelasi lucru se poate spune si despre celelalte planete mari (Saturn, Uran si Neptun).
Ultima editare efectuata de catre virgil in Sam 16 Mai 2015, 08:38, editata de 1 ori
virgil- Moderator
virgil a scris: Dupa cum se vede perioada pulsatiei lui Jupiter este de 7,4 secunde, deoarece masa lui Jupiter este de cca. o mie de ori mai mare decat a Pamantului, iar viteza lui este mult mai mica. Faptul ca Jupiter are o pulsatie atat de mare, primele orbite cad in interiorul planetei, iar satelitii acestuia se regasesc pe orbite mult mai indepartate orbitand cu perioade pe niste armonici inferioare pulsatiei proprii. Aceasta pulsatie de 7,4 secunde cred ca este importanta pentru ca ar putea fi masurata de un aparat adecvat cu aceasta. Acelasi lucru se poate spune si despre celelalte planete mari (Saturn, Uran si Neptun).
Oricum, va trebui sa ma mai lamuresc. Retinusem informatia, dar trebuie sa-i gasesc un mecanism de producere. Ceea ce este evident, e ca masa are loc numai intre vitezele c si 1/c. Sub si peste aceste viteze, masa devine incerta, adica componenta reala a oscilatiei. Va trebui sa gasesc o explicatie rezonabila acestei probleme.
Dupa cum am mai aratat alta data, Pamantul, si celelalte corpuri ceresti, in functie de familia de sisteme din care face parte, de viteza si masa lor, au o caracteristica proprie, pe care eu am numit-o pulsatie, desi este cam impropriu zis. Sistemul Pamant-Luna formeaza un sistem oscilant aflat in echilibru care nici nu absoarbe, nici nu emite energie. Ca orice sistem oscilant, contine o masa de referinta care este mai mare (in cazul nostru este Pamantul), si o masa care oscileaza (Luna). Acestea doua sunt legate intre ele de campul gravitational.
cele doua corpuri sau perpendiculara pe aceasta?
Te gandesti cam ce dimensiune(lungime) ar putea avea?
Este ceva confirmat de observatii?
Nu este nimic confirmat, aceasta opinie rezulta din relatia de calcul, in care intervine o constanta de timp valabila pentru toate sistemele din aceiasi familie, si parametri (viteza si masa) corpului considerat. In cazul sistemului Pamant -Luna este vizibil acest lucru, deoarece din intamplare sau din fericire, Luna se afla pe prima orbita a sistemului. Acest lucru face ca pulsatia rezultata din calcul sa coincida cu perioada de rotatie a Lunii. In restul planetelor nu se poate spune acelasi lucru, deoarece satelitii ocupa orbite mult mai indepartate de nucleul sistemului. Cum singurul sistem pe care il putem studia este acesta, desigur ca dovezile palpabile sunt greu de gasit.
Cat priveste pulsatia planetei, trebuie spus ca ea face parte dintr-un sistem armonic, si nu se poate studia separat pentru ca distrugem sistemul. Planeta ca nucleu al sistemului reprezinta partea fixa sau de referinta , fata de care oscileaza satelitul, deci sistemul trebuie studiat in intregimea lui. Nu stiu cum s-ar putea studia pulsatia de care vorbesc, deoarece sistemul este ca un imens diapazon ce oscileaza pe frecventa mediului inconjurator, adica a campului gravitational. Asa cum un atom are propriile lui linii spectrale, tot asa si un sistem planetar are propriile lui frecvente pe care oscileaza.
virgil_48- Foarte activ
Nu stiu cum s-a intamplat, dar partea a 2-a a raspunsului precedent,
nu este scrisa de mine, desi asa apare. Banuiesc ca este raspunsul
lui virgil, care s-a amestecat cu al meu.
nu este scrisa de mine, desi asa apare. Banuiesc ca este raspunsul
lui virgil, care s-a amestecat cu al meu.
virgil_48- Foarte activ
Nu pot spune ca am inteles prea bine ce vrei sa spui cu aceste pulsatii.virgil a scris:
Nu este nimic confirmat, aceasta opinie rezulta din relatia de calcul, in care intervine o constanta de timp valabila pentru toate sistemele din aceiasi familie, si parametri (viteza si masa) corpului considerat. In cazul sistemului Pamant -Luna este vizibil acest lucru, deoarece din intamplare sau din fericire, Luna se afla pe prima orbita a sistemului. Acest lucru face ca pulsatia rezultata din calcul sa coincida cu perioada de rotatie a Lunii.
Dar din citat, imi face impresia ca le suprapui cu "ovalizarea" orbitei,
deci cu forma ei eliptica. La asta te referi?
virgil_48- Foarte activ
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 3 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum