Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
+11
Pacalici
virgil
Abel Cavaşi
mm
eugen
Razvan
cris
virgil_48
CAdi
curiosul
scanteitudorel
15 participanți
Pagina 2 din 26
Pagina 2 din 26 • 1, 2, 3 ... 14 ... 26
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Rezumarea primului mesaj :
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 18 Feb 2016, 23:12, editata de 5 ori (Motiv : Am introdus un nu categoric la cererea mea.)
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Păi asta am spus și eu Dorule, că ai discutat pe multe topicuri, câte un pic de fiecare dată despre acest dispozitiv, dar aici ideal ar fi fost ca să expui părerea ta despre cum funcționează sistemul, cum rezultă lucrul mecanic util, de ce (aici mă refer și la măsurătorile tale din laborator etc), cum nu se mai resping magneții când sunt apropiați închizătorii etc, chiar dacă asta înseamnă să repeți acele lucruri și să le aduni toate la un loc în acest topic.
Eu știu că pentru tine aceste lucruri sunt foarte clare în minte, iar ideal ar fi să faci un rezumat cu toate aceste idei clare bine și complet prezentate astfel încât oricine citește să aibă viziunea completă asupra mecanismului.
Părerea mea.
Dar oricum, ideea este că tu faci deja acest lucru într-o manieră diferită răspunzând la întrebările și nelămuririle celorlalți.
Dar, deși reprezintă o problemă de ordin material să presupunem, un mic prototip experimental clarifică exact situația, cu toate că acum discuți doar la nivel teoretic posibilitatea și eficiența unui asemenea dispozitiv.
După cum vezi, pentru moment ai și păreri contra, din punct de vedere teoretic.
Eu mai degrabă aș pune accent pe aspectele practice minore prin care lucrul mecanic util trebuie consumat la rândul său pentru a întreține mișcarea continuă a dispozitivului.
Dar rămâne de văzut, eu n-am experiență practică, inginerească și nu pot fi sigur de ce gândesc acum.
Eu știu că pentru tine aceste lucruri sunt foarte clare în minte, iar ideal ar fi să faci un rezumat cu toate aceste idei clare bine și complet prezentate astfel încât oricine citește să aibă viziunea completă asupra mecanismului.
Părerea mea.
Dar oricum, ideea este că tu faci deja acest lucru într-o manieră diferită răspunzând la întrebările și nelămuririle celorlalți.
Dar, deși reprezintă o problemă de ordin material să presupunem, un mic prototip experimental clarifică exact situația, cu toate că acum discuți doar la nivel teoretic posibilitatea și eficiența unui asemenea dispozitiv.
După cum vezi, pentru moment ai și păreri contra, din punct de vedere teoretic.
Eu mai degrabă aș pune accent pe aspectele practice minore prin care lucrul mecanic util trebuie consumat la rândul său pentru a întreține mișcarea continuă a dispozitivului.
Dar rămâne de văzut, eu n-am experiență practică, inginerească și nu pot fi sigur de ce gândesc acum.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011
cc , Discutam deocamdata despre principiul fizic de functionare a inventiei. Am fost convins ca fortele de atractie sau de respingere dintre magnetii permanenti sau dintre magnetii si inchizatoarele de flux au fost discutate si intelese . Eu pot sa postez toata inventia . Daca schema aceasta foarte simpla este greu de inteles , postez inventia, si sa vad atunci cine mai are timp sa o citeasca .
- Numarul mesajelor : 4989
scanteitudorel a scris: Daca schema aceasta foarte simpla este greu de inteles , postez inventia, si sa vad atunci cine mai are timp sa o citeasca .
Așa este, ai dreptate aici, un text lung poate plictisi și determina cititorul să parcurgă explicațiile în diagonală, în timp ce fiecare mesaj scurt, ca și răspuns la o întrebare este mult mai eficient.
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
cc, Eu nu fac trimiteri la postari si texte interminabile cum se intampla in inventia ....
Am sa mai scriu simplu si din nou timpi masinii.
Am sa mai scriu simplu si din nou timpi masinii.
Timpul nr.1
Inchizatoarele de flux magnetic confectionate dintr-un material feromagnetic plasate la distanta s =1 vor fi atrase de catre liniile magnetice ale magnetului respectiv pana la distanta s=o. Forta de atractie magnetica inmultita cu spatiul parcurs da valoarea unui lucru mecanic util.
Timpul nr.2
Intre magneti pereche nu exista o forta de atractie sau de respingere deoarece circuitul magnetic al fiecaruia in parte este inchis de catre respectivul inchizator de flux. Pe acest moment nu se consuma energie ,( daca consideram sistemul fizic ca fiind ideal), si nici nu se produce energie.
Timpul 3.
Pe acest timp inchizatoarele de flux sunt indepartate de fiecare magnet si prin urmare lucrul mecanic util obtinut pe timpul nr.1 va fi consumat acum .
Timpul nr. 4
Deoarece circuitul magnetic al fiecarui magnet permanant a fost deschis , la timpul nr. 3 , intre magnetii permanenti , apare o forta de respingere care inmultita cu spatiul parcurs dau valoarea lucrului mecanic util.
O parte din acesta va fi consumat pentru anularea lucrului mecanic de frecare , o alta parte pentru deplasarea unor elemente mecanice de blocare sau de control al timpilor masini ,iar restul va fi transformat in alte forme de energii, dupa dorinta utilizatorului.
Inchizatoarele de flux magnetic confectionate dintr-un material feromagnetic plasate la distanta s =1 vor fi atrase de catre liniile magnetice ale magnetului respectiv pana la distanta s=o. Forta de atractie magnetica inmultita cu spatiul parcurs da valoarea unui lucru mecanic util.
Timpul nr.2
Intre magneti pereche nu exista o forta de atractie sau de respingere deoarece circuitul magnetic al fiecaruia in parte este inchis de catre respectivul inchizator de flux. Pe acest moment nu se consuma energie ,( daca consideram sistemul fizic ca fiind ideal), si nici nu se produce energie.
Timpul 3.
Pe acest timp inchizatoarele de flux sunt indepartate de fiecare magnet si prin urmare lucrul mecanic util obtinut pe timpul nr.1 va fi consumat acum .
Timpul nr. 4
Deoarece circuitul magnetic al fiecarui magnet permanant a fost deschis , la timpul nr. 3 , intre magnetii permanenti , apare o forta de respingere care inmultita cu spatiul parcurs dau valoarea lucrului mecanic util.
O parte din acesta va fi consumat pentru anularea lucrului mecanic de frecare , o alta parte pentru deplasarea unor elemente mecanice de blocare sau de control al timpilor masini ,iar restul va fi transformat in alte forme de energii, dupa dorinta utilizatorului.
Aceasta fig reprezinta inventia Tranformatorului Energetic ,( Motor Magnetic in 4 timpi).
cc, Rau este altceva . Dispare animatia si alte postari atunci cand se deschide o noua pagina pe acest topic. Ramane doar prima postare si nu este suficient. In concluzie toate figurile , fotografiile sau adresele de pe alte site-uri trebuiau postate o singura data. Eu le-am postat mult mai repede , dar a aparut aceasta situatie deranjanta.
Până la urmă, vreau şi eu să văd pe scurt de unde apare energia câştigată, sau lucrul mecanic util: o formulă ceva?
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Inaintea formulei analizeaza fenomenul.
Acesta este unul din motivele pentru care eu am vrut să le ai toate pe aceeași pagină, compactate un pic (motiv pentru care ți-am redimensionat imaginea aia mare cu laboratorul).scanteitudorel a scris:cc, Rau este altceva . Dispare animatia si alte postari atunci cand se deschide o noua pagina pe acest topic. Ramane doar prima postare si nu este suficient. In concluzie toate figurile , fotografiile sau adresele de pe alte site-uri trebuiau postate o singura data. Eu le-am postat mult mai repede , dar a aparut aceasta situatie deranjanta.
Dar aceasta să fie ultima ta problemă.
Cine vrea și este interesat de invenția ta cu adevărat găsește postările, întreabă ceea ce nu-i apare etc.
Eventual, ceea ce consideri că merită readus în atenție poți, bineînțeles, să-l reexpui într-un mesaj mai recent, așa cum ai învățat s-o faci deja, cu explicațiile aferente pe care le consideri că merită (re)menționate.
Nu te preocupa de detalii care nu produc lucru mecanic util.
Fenomenul e simplu şi e de mult timp descoperit: magneţii de polaritate opusă se atrag, iar cei de aceeaşi polaritate se resping. Până aici nimic nou sub soare!scanteitudorel a scris:Inaintea formulei analizeaza fenomenul.
Ce doream eu să aflu este de unde apare un câştig de energie în montajul tău? Dacă nu poţi scrie în LaTex, roagă-l pe curiosul, dar să ştii că tare aş dori să văd o expresie a bilanţului lucrului mecanic.
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Există ceva nou sub Soare pentru moment Răzvane.
Faptul că odată închiși magneții cu acei închizători, ei nu se mai resping.
În momentul în care sunt depărtați închizătorii, ei se resping, iar acest aspect poate fi folosit.
M-am băgat în seamă doar pentru că tot lucrând la ce am lucrat, eu am observat că acest lucru ar putea fi folosit, iar Doru are dreptate.
Dar să vedem răspunsul lui, eu s-ar putea să mă înșel.
Faptul că odată închiși magneții cu acei închizători, ei nu se mai resping.
În momentul în care sunt depărtați închizătorii, ei se resping, iar acest aspect poate fi folosit.
M-am băgat în seamă doar pentru că tot lucrând la ce am lucrat, eu am observat că acest lucru ar putea fi folosit, iar Doru are dreptate.
Dar să vedem răspunsul lui, eu s-ar putea să mă înșel.
Pe bune? Ai testat tu?curiosul a scris:Faptul că odată închiși magneții cu acei închizători, ei nu se mai resping.
Ia vezi, nu cumva obţii aceiaşi magneţi, doar ceva mai lungi?
Şi ghici ghicitoarea mea: de ce slăbeşte forţa de atracţie (sau respingere - că are aceeaşi valoare teoretică) în cazul aplicării unor materiale care închid liniile de câmp magnetice şi cu cât?
Ghici ciupercă, ce-i?
Pe bune? Dar tu ai testat ?Razvan a scris:Pe bune? Ai testat tu?curiosul a scris:Faptul că odată închiși magneții cu acei închizători, ei nu se mai resping.
Vezi că am scris la final :
Iar începi cu atitudinea aia superioară ?curiosul a scris:Dar să vedem răspunsul lui, eu s-ar putea să mă înșel.
Da de unde, eu vorbesc doar aşa, la plezneală! Dacă nu te-ai prins, mai caută prin cărţile de fizică!curiosul a scris:Pe bune? Dar tu ai testat ?
Din contră: aceasta este o atitudine mediocră (te rog să mă crezi că nu-mi face plăcere să mi-o manifest).Iar începi cu atitudinea aia superioară ?
Sigur, m-am prins, îți face plăcere să ți-o manifești doar pe aia superioară.Razvan a scris:
Din contră: aceasta este o atitudine mediocră (te rog să mă crezi că nu-mi face plăcere să mi-o manifest).
Deja se pare că-ți place, ca de obicei, să faci varză și topicul acesta frumos, unde Doru vrea să-și expună modest părerile practice și măsurate, cu aerele tale mediocre din cărțile de fizică și nu din părerile personale, originale.
Nu scrie în carte, nu există Domle.
1. La respingere obtii un magnet mai lung ?razvan a scris:Pe bune? Ai testat tu?
Ia vezi, nu cumva obţii aceiaşi magneţi, doar ceva mai lungi? Laughing
Şi ghici ghicitoarea mea: de ce slăbeşte forţa de atracţie (sau respingere - că are aceeaşi valoare teoretică) în cazul aplicării unor materiale care închid liniile de câmp magnetice şi cu cât?
Ghici ciupercă, ce-i?
2 . Din cauza permeabilitati relative a materialului amorf. Uite ciuperca mai jos.
http://china-alloy.en.made-in-china.com/product-list-1.html
http://www.alibaba.com/showroom/permalloy-sheet.html
http://slsj.en.alibaba.com/product/1553745950-218662622/amorphous_ferromagnetic_alloy_strip.html
Adevărul este că întrebara mea iniţială "Până la urmă, vreau şi eu să văd pe scurt de unde apare energia câştigată, sau lucrul mecanic util: o formulă ceva?" era adresată lui Tudorel.
Dacă tu te-ai erijat în avocatul lui, de ce nu-mi răspunzi la subiect şi tot o dai cotită legându-te de exprimările mele?
Spune domle, de unde apare energia aia în plus dacă ştii!? Dacă nu, lasă-l pe Doru, nu mai bătea câmpii!
Dacă tu te-ai erijat în avocatul lui, de ce nu-mi răspunzi la subiect şi tot o dai cotită legându-te de exprimările mele?
Spune domle, de unde apare energia aia în plus dacă ştii!? Dacă nu, lasă-l pe Doru, nu mai bătea câmpii!
curiosu a scris:Dar să vedem răspunsul lui, eu s-ar putea să mă înșel.
Nu te inseli de loc . Asa este.
@scanteitudorel:
Îmi pare rău Doru, dar linkurile tale nu explică nimic, doar oferă imagini!
Îmi pare rău Doru, dar linkurile tale nu explică nimic, doar oferă imagini!
Nu va mai certati ...nu este constructiv.
Razvan ai pus aceasta intrebare . Eu ti-am raspuns ca in functie de permeabilitatea relativa a materialiului folosit vei obtine un B . diferit si prin urmare conform formulei F mag.= B la patrat x S , rezulta ca si forta de atractie va fi diferita.razvan a scris: de ce slăbeşte forţa de atracţie (sau respingere - că are aceeaşi valoare teoretică) în cazul aplicării unor materiale care închid liniile de câmp magnetice şi cu cât?
In adresele respective ai sa gasesti tot felul de materiale feromagnetice deosebite.
Gata șefu, să trăiți, uitați aici răspunsul care ar trebui să vă mulțumească:Razvan a scris:Dacă tu te-ai erijat în avocatul lui, de ce nu-mi răspunzi la subiect şi tot o dai cotită legându-te de exprimările mele?
scanteitudorel a scris:Nu te inseli de loc . Asa este.curiosu a scris:Dar să vedem răspunsul lui, eu s-ar putea să mă înșel.
Razvan , Am testat eu , am prezentat fotografia cu dispozitivul folosit si aici si in topicul Un principiu fizic are .....
Ma asteptam ca macar din partea ta sa nu mai existe astfel de intrebari , deoarece am discutat cred eu suficient de mult si clar si pe topicul deschis de tine Forta de atractie vs. forta ....
Ma asteptam ca macar din partea ta sa nu mai existe astfel de intrebari , deoarece am discutat cred eu suficient de mult si clar si pe topicul deschis de tine Forta de atractie vs. forta ....
Astept intrebari pertinente.
Razvan,
Referitor la adresele postate de mine ai sa gasesti acolo materiale feromagnetice cu o permeabilitatea relativa ce are valoarea = 2 x 10 la puterea 7, inductia de saturatie egala cu 1,55 Tesla si alte proprietati fizice deosebite. 1 Kg din acest material costa 100 de dolari. Noi producem la Combinatele Siderurgice Otel care costa 2 -3 lei Kg. Cercetarea avansata duce in mod implicit la dezvoltarea unei natiuni. Zi o vorba daca mai ai grai.
Referitor la adresele postate de mine ai sa gasesti acolo materiale feromagnetice cu o permeabilitatea relativa ce are valoarea = 2 x 10 la puterea 7, inductia de saturatie egala cu 1,55 Tesla si alte proprietati fizice deosebite. 1 Kg din acest material costa 100 de dolari. Noi producem la Combinatele Siderurgice Otel care costa 2 -3 lei Kg. Cercetarea avansata duce in mod implicit la dezvoltarea unei natiuni. Zi o vorba daca mai ai grai.
Lasă, Dorule, că nu contează preţul magneţilor!
Eu te-am întrebat mai sus "de ce slăbeşte forţa de atracţie (sau respingere - că are aceeaşi valoare teoretică) în cazul aplicării unor materiale care închid liniile de câmp magnetice şi cu cât?"
Eventual lasă-l pe curiosul să scrie expresia forţei, că tot s-a băgat pe subiect.
Eu te-am întrebat mai sus "de ce slăbeşte forţa de atracţie (sau respingere - că are aceeaşi valoare teoretică) în cazul aplicării unor materiale care închid liniile de câmp magnetice şi cu cât?"
Eventual lasă-l pe curiosul să scrie expresia forţei, că tot s-a băgat pe subiect.
Razvan a scris:Eventual lasă-l pe curiosul să scrie expresia forţei, că tot s-a băgat pe subiect.
Curiosul nu știe. S-a băgat doar în seamă, ținând cont de aspectul pe care l-am întrebat deja aici, la care Doru mi-a răspuns un pic mai jos în acel topic, aici .
Dar într-adevăr, m-am băgat în seamă, dar ți-am răspuns frumos totuși, după care evident, tu ai început cu emoticoane și cu atitudinea aia a ta...care face în așa fel încât să pornească discuțiile offtopic, ca de obicei, și care se confundă cu noțiune de... trolling, despre care s-a mai discutat în alte subiecte.
Ba dimpotrivă, curiosul: i-am propus lui Doru să scrii tu expresia respectivă ţinând cont de experienţa ta vis-a-vis de a lui, pe acest forum.
Scuză-mi expresia "te-ai băgat în seamă", dar nu a fost în sens peiorativ, ci în sensul că eşti singurul care-l ajută pe Doru.
Acum, na: o poate scrie orişicine, doar să văd şi eu o lege fizică exprimată printr-o ecuaţie; cer prea mult?
Scuză-mi expresia "te-ai băgat în seamă", dar nu a fost în sens peiorativ, ci în sensul că eşti singurul care-l ajută pe Doru.
Acum, na: o poate scrie orişicine, doar să văd şi eu o lege fizică exprimată printr-o ecuaţie; cer prea mult?
Păi de la asta a și plecat. Faptul că atunci când tu ai cerut matematică, Doru ți-a spus să încerci să înțelegi mai întâi fenomenologia.
Tu ai interpretat asta ca pe o ofensă, cred că tu i-ai dat și roșu din acest motiv, când de fapt el a vrut să spună exact ce ți-am răspuns eu că există totuși ceva nou sub Soare, adică metalele feromagnetice care închid fluxul și nu se mai resping magneții etc.
Tu ai interpretat asta ca pe o ofensă, cred că tu i-ai dat și roșu din acest motiv, când de fapt el a vrut să spună exact ce ți-am răspuns eu că există totuși ceva nou sub Soare, adică metalele feromagnetice care închid fluxul și nu se mai resping magneții etc.
Poftim domle, încă un roşu! Cât de mult te oftici?
Pagina 2 din 26 • 1, 2, 3 ... 14 ... 26
Subiecte similare
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
Pagina 2 din 26
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum