Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 44 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 44 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
+11
Pacalici
virgil
Abel Cavaşi
mm
eugen
Razvan
cris
virgil_48
CAdi
curiosul
scanteitudorel
15 participanți
Pagina 3 din 26
Pagina 3 din 26 • 1, 2, 3, 4 ... 14 ... 26
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Rezumarea primului mesaj :
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 18 Feb 2016, 23:12, editata de 5 ori (Motiv : Am introdus un nu categoric la cererea mea.)
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Păi de la asta a și plecat. Faptul că atunci când tu ai cerut matematică, Doru ți-a spus să încerci să înțelegi mai întâi fenomenologia.
Tu ai interpretat asta ca pe o ofensă, cred că tu i-ai dat și roșu din acest motiv, când de fapt el a vrut să spună exact ce ți-am răspuns eu că există totuși ceva nou sub Soare, adică metalele feromagnetice care închid fluxul și nu se mai resping magneții etc.
Tu ai interpretat asta ca pe o ofensă, cred că tu i-ai dat și roșu din acest motiv, când de fapt el a vrut să spună exact ce ți-am răspuns eu că există totuși ceva nou sub Soare, adică metalele feromagnetice care închid fluxul și nu se mai resping magneții etc.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011
Poftim domle, încă un roşu! Cât de mult te oftici?
Razvan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 6183
Data de inscriere : 18/03/2011
Dragii mei , Cu voi nu se mai poate. Cum plec si eu putin sa mananc, sa fac focul , sau sa rezolv alte probleme casnice voi va si luati la cearta.
De ce ? Eu credeam ca ati terminat disputa de data trecuta. Cand o terminati si cand o reluati , sa stiu si eu...asa de chestie.
De ce ? Eu credeam ca ati terminat disputa de data trecuta. Cand o terminati si cand o reluati , sa stiu si eu...asa de chestie.
Poți să-mi dai numai roșu la fiecare mesaj, nu mă mai interesează asta.
Eu am menționat în mesajul anterior acest aspect, pe care l-ai confirmat oarecum, ca să justifice ceea ce spuneam înainte, adică faptul că te-ai simțit ofensat că ai fost trimis la gândit mecanismul și nu la formule pe care să le compari cu cele din cărți.
A fost un aspect pe care l-am legat instinctiv de modul în care ai reacționat ulterior, iar roșul i l-ai dat lui Doru, nu mie.
Eu n-am făcut caz pentru roșul meu, ci pentru roșul lui și doar ca și argument care să explice ceva anterior.
Dar bineînțeles, ca de obicei, eu mă înșel, dar așa am interpretat eu lucrurile.
Iar dacă vrei să știi, cel mai mult mă deranjează atitudinea ta respingătoare față de oricare alt membru al forumului și o să interacționez mereu la fel ca și tine față de mesajele tale de fiecare dată când te manifești abuziv și respingător, până mă dă Abel afară.
Dacă vrei pot să-mi fac un scop pe forum și din asta.
Poate, poate te mai cizelezi un pic și te înveți să vorbești pe un ton prietenesc celor de pe forum, nu cu aere de superioritate aproape de fiecare dată. Ești incorigibil și câteodată, deși ești foarte bine pregătit în ce ești tu pregătit, insuportabil prin prisma atitudinii tale ...
Eu am menționat în mesajul anterior acest aspect, pe care l-ai confirmat oarecum, ca să justifice ceea ce spuneam înainte, adică faptul că te-ai simțit ofensat că ai fost trimis la gândit mecanismul și nu la formule pe care să le compari cu cele din cărți.
A fost un aspect pe care l-am legat instinctiv de modul în care ai reacționat ulterior, iar roșul i l-ai dat lui Doru, nu mie.
Eu n-am făcut caz pentru roșul meu, ci pentru roșul lui și doar ca și argument care să explice ceva anterior.
Dar bineînțeles, ca de obicei, eu mă înșel, dar așa am interpretat eu lucrurile.
Iar dacă vrei să știi, cel mai mult mă deranjează atitudinea ta respingătoare față de oricare alt membru al forumului și o să interacționez mereu la fel ca și tine față de mesajele tale de fiecare dată când te manifești abuziv și respingător, până mă dă Abel afară.
Dacă vrei pot să-mi fac un scop pe forum și din asta.
Poate, poate te mai cizelezi un pic și te înveți să vorbești pe un ton prietenesc celor de pe forum, nu cu aere de superioritate aproape de fiecare dată. Ești incorigibil și câteodată, deși ești foarte bine pregătit în ce ești tu pregătit, insuportabil prin prisma atitudinii tale ...
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Şi-atunci la ce te mai strofoci atât?curiosul a scris:Poți să-mi dai numai roșu la fiecare mesaj, nu mă mai interesează asta
Puncte : 33836
Razvan, doar atat ai vazut tu acolo ? Pretul magnetilor ?
razvan a scris:Lasă, Dorule, că nu contează preţul magneţilor!
Nu Doru, aia era la băşcălie.
Ceea ce vreau să văd este formula fizică prin care demonstraţi (tu şi curiosul) că forţa de respingere este mai mică în sistemul tău decât ce de atracţie!
Ceea ce vreau să văd este formula fizică prin care demonstraţi (tu şi curiosul) că forţa de respingere este mai mică în sistemul tău decât ce de atracţie!
Din respect pentru Doru, mă opresc.
Vreau să reamintesc administrației că atragi tot timpul utilizatorii în discuții offtopic și-i antrenezi în discuții pe care nu și le doresc.
Nu este prima dată asta și cu siguranță nu va fi ultima.
Vreau să reamintesc administrației că atragi tot timpul utilizatorii în discuții offtopic și-i antrenezi în discuții pe care nu și le doresc.
Nu este prima dată asta și cu siguranță nu va fi ultima.
Evident, cum se poate altfel ?Razvan a scris:Nu Doru, aia era la băşcălie.
Măi Răzvan, dar nu ți-a spus omu că a experimentat, a cumpărat magneți și închizători și a verificat că după ce pune închizătorii magneții nu se mai resping.Ceea ce vreau să văd este formula fizică prin care demonstraţi (tu şi curiosul) că forţa de respingere este mai mică în sistemul tău decât ce de atracţie!
Ce formulă mai vrei ?
Sau tu vrei o formulă care să contrazică experimentul practic ?
Bineînţeles că în interpretarea ta, acesta este un subiect offtopic: "Ceea ce vreau să văd este formula fizică prin care demonstraţi (tu şi curiosul) că forţa de respingere este mai mică în sistemul tău decât ce de atracţie!
"
Dacă un moderator consideră OT, respectiv cel mai, cel mai, adică, omuldinlună, îmi poate desigur şterge mesajele cosiderate de tine OT, eventual îmi poate da şi un ban pentru abatere de la subiect; dacă se confirmă!
"
Dacă un moderator consideră OT, respectiv cel mai, cel mai, adică, omuldinlună, îmi poate desigur şterge mesajele cosiderate de tine OT, eventual îmi poate da şi un ban pentru abatere de la subiect; dacă se confirmă!
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
, Razvan ai gresit topicul . Discutia aceasta despre Forta de atractie vs. forta de respingere se poarta pe topicul postat de tine . In acest topic se analizeaza principiul fizic de functionare , al inventiei. Nu te mai supara pe mine , iar vrei sa imi dai rosu.razvan a scris:că forţa de respingere este mai mică în sistemul tău decât ce de atracţie!
Nu devia de la subiect, Răzvane. Ți-am răspuns mai jos și anterior și eu, pentru că m-ai trecut și pe mine.
curiosul a scris:Evident, cum se poate altfel ?Razvan a scris:Nu Doru, aia era la băşcălie.Măi Răzvan, dar nu ți-a spus omu că a experimentat, a cumpărat magneți și închizători și a verificat că după ce pune închizătorii magneții nu se mai resping.Ceea ce vreau să văd este formula fizică prin care demonstraţi (tu şi curiosul) că forţa de respingere este mai mică în sistemul tău decât ce de atracţie!
Ce formulă mai vrei ?
Sau tu vrei o formulă care să contrazică experimentul practic ?
Nu domnule, o formulă care să argumenteze experimentul, nu să-l contrazică!
Iar ai senzaţia că sunt OT?
Iar ai senzaţia că sunt OT?
Acum nu.
Dar experimentul are nevoie de formule pentru confirmare ?
Dar experimentul are nevoie de formule pentru confirmare ?
Cumm adică, experimentul nu poate fi descris prin ecuaţii?
Păi dacă nu, înseamnă că nu există!
Păi dacă nu, înseamnă că nu există!
Formulele de calcul necesare in proiectarea inventiei vor veni la timpul potrivit , adica atunci cand se va discuta de forte , rezistenta materialelor , masa , momentul de inertie , tribologie , cuplare cu mediul extern...etc. Acum analizam fenomenele fizice care se petrec in cei 4 timpi ai masini..
Yes! Te-ai prins, curiosule?
Măi Răzvan, ai tras ceva pe nas ?
Tu crezi că aici e ca la relativitate, facem formule și după aia le verificăm experimental ?
Nu, aici se procedează exact așa cum trebuie, mai întâi experimentul și după aia, în funcție de observații, faci formulele.
Eu nu știu să le fac.
Dacă Doru a realizat cei patru timpi, separat în parte, nu prin dispozitivul complet, așa cum a prezentat în acel videoclip, a făcut măsurători cu jucăria aia din poza aia mare și a constatat că magneții nu se mai resping după ce sunt cuplați închizătorii, ce mai vrei ?
Nu este o dovadă clară, mai evidentă ca formulele ?
Tu crezi că aici e ca la relativitate, facem formule și după aia le verificăm experimental ?
Nu, aici se procedează exact așa cum trebuie, mai întâi experimentul și după aia, în funcție de observații, faci formulele.
Eu nu știu să le fac.
Dacă Doru a realizat cei patru timpi, separat în parte, nu prin dispozitivul complet, așa cum a prezentat în acel videoclip, a făcut măsurători cu jucăria aia din poza aia mare și a constatat că magneții nu se mai resping după ce sunt cuplați închizătorii, ce mai vrei ?
Nu este o dovadă clară, mai evidentă ca formulele ?
Care dovadă, domle? Vreau şi eu să văd rezultatele măsurătorilor; în plus de asta şi condiţiile în care au fost făcute!
Dacă eşti de acord, bineînţeles! De altfel, de ce n-ai fi, că practic Doru tre' să fie de acord!!!
Dacă eşti de acord, bineînţeles! De altfel, de ce n-ai fi, că practic Doru tre' să fie de acord!!!
Eu chiar susțin ce ai spus anterior.
Dorule, dacă ești amabil, prezintă când ai timp măsurătorile, condițiile în care le-ai făcut, ca să vedem dacă există pe undeva vreo greșeală teoretică în efectuarea măsurătorilor.
Dorule, dacă ești amabil, prezintă când ai timp măsurătorile, condițiile în care le-ai făcut, ca să vedem dacă există pe undeva vreo greșeală teoretică în efectuarea măsurătorilor.
Razvan , Stiu eu sa fac formulele dar le prezint atunci cand se discuta despre acestea . Deocamdata analizam inventia din punct de vedere fenomenologic.curiosu a scris:Nu, aici se procedează exact așa cum trebuie, mai întâi experimentul și după aia, în funcție de observații, faci formulele.
Eu nu știu să le fac.
I-auzi Răzvane, îți vine ție să crezi așa ceva ?
Nu cred, așează-te pe scaun să nu amețești, și mai citește o dată mesajul anterior.
Dorule, vezi că trebuie să mai dovedești ceva. Măsurătorile și condițiile în care le-ai făcut, pentru că nu ești crezut pe cuvânt și Răzvan are impresia că tu scrii aici și prezinți dispozitivul tău din lipsă de ocupație.
Nu cred, așează-te pe scaun să nu amețești, și mai citește o dată mesajul anterior.
Dorule, vezi că trebuie să mai dovedești ceva. Măsurătorile și condițiile în care le-ai făcut, pentru că nu ești crezut pe cuvânt și Răzvan are impresia că tu scrii aici și prezinți dispozitivul tău din lipsă de ocupație.
cc,
Bine , am sa-l rog pe nepotul meu sa mai faca o filmare in care sa se vada clar cantarul elctronic folosit , pentru cele 4 situatii . Forta de atractie dintre magnet si inchizator , forta de respingere dintre magneti cu fluxul inchis si de respingere cu fluxul deschis, forta de atractie dintre magneti simpli,( fara inchizatoare). Razvan este bine asa ?
Bine , am sa-l rog pe nepotul meu sa mai faca o filmare in care sa se vada clar cantarul elctronic folosit , pentru cele 4 situatii . Forta de atractie dintre magnet si inchizator , forta de respingere dintre magneti cu fluxul inchis si de respingere cu fluxul deschis, forta de atractie dintre magneti simpli,( fara inchizatoare). Razvan este bine asa ?
scanteitudorel a scris:cc,
După mine ar fi ideal. Dar să-ți confirme domnul viitor administrator Răzvan.
curiosu a scris:Dorule, vezi că trebuie să mai dovedești ceva. Măsurătorile și condițiile în care le-ai făcut, pentru că nu ești crezut pe cuvânt și Răzvan are impresia că tu scrii aici și prezinți dispozitivul tău din lipsă de ocupație.
Ha Ha Ha ....atat pot sa scriu.
Dispozitivul acesta este inregistrat la osim impreuna cu colaboratorul meu Conf. Univ . Ion Ion .
Doru si Curiosul,
Va felicit pentru modul constructiv in care colaborati.
Cand voi fi pregatit sa intervin pe acest topic, o voi face.
Va felicit pentru modul constructiv in care colaborati.
Cand voi fi pregatit sa intervin pe acest topic, o voi face.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Eugen , te asteptam cu multa placere. Eu am scris un mesaj , ca raspuns la prezentarea facuta de tine Generatorului Tesla. Am inteles despre ce este vorba si cred ca acest generator merita studiat cu multa atentie. Printre franturi de timp am sa-l mai analizez si eu. Acum vezi bine, sunt preocupat sa rezolv problema Transf. Energ.
În principiu Dorule, poate că ar fi recomandat să atașezi într-un fel sau altul și măsurătorile care răspund la anumite întrebări ridicate în acest topic.
Spre exemplu, forța necesară desprinderii închizătorului când magneții nu sunt apropiați, după care forța necesară desprinderii închizătorilor când magneții sunt apropiați, din care să reiasă faptul că în momentul în care magneții sunt apropiați, cu închizătorii cuplați, nu se comportă ca un magnet mai puternic sau ceva de genul.
Pentru că atât cris, cât și Răzvan, au ridicat acest tip de probleme în funcționarea dispozitivului.
Înțelegi tu ce spun.
Spre exemplu, forța necesară desprinderii închizătorului când magneții nu sunt apropiați, după care forța necesară desprinderii închizătorilor când magneții sunt apropiați, din care să reiasă faptul că în momentul în care magneții sunt apropiați, cu închizătorii cuplați, nu se comportă ca un magnet mai puternic sau ceva de genul.
Pentru că atât cris, cât și Răzvan, au ridicat acest tip de probleme în funcționarea dispozitivului.
Înțelegi tu ce spun.
Bine cc , am inteles . Voi prezenta graficul fortelor si al spatiului pe care acestea actioneaza.
Asa cum am promis am sa mai reflectez asupra problemelor ridicate de tine . Parerea ta a fost anulata in doua minute . Acesta a fost timpul necesar pentru a verifica din nou experimentul . Doi magneti care se resping nu se cupleaza, prin intermediul liniilor magnetice pe care acestia ii genereaza. Asa ca , nu rezulta un magnet mai mare sau mai lung in inventia de mai sus.cris a scris:Raman la parerea mea experimentul imi va da dreptate sau nu.
[/quote]scanteitudorel a scris:
Din ce vad eu in figura si din explicatiile D-lui Tudorel :
,,Timpul nr.1
Inchizatoarele de flux magnetic confectionate dintr-un material feromagnetic plasate la distanta s =1 vor fi atrase de catre liniile magnetice ale magnetului respectiv pana la distanta s=o. Forta de atractie magnetica inmultita cu spatiul parcurs da valoarea unui lucru mecanic util.
Timpul nr.2
Intre magneti pereche nu exista o forta de atractie sau de respingere deoarece circuitul magnetic al fiecaruia in parte este inchis de catre respectivul inchizator de flux. Pe acest moment nu se consuma energie ,( daca consideram sistemul fizic ca fiind ideal), si nici nu se produce energie.
Timpul 3.
Pe acest timp inchizatoarele de flux sunt indepartate de fiecare magnet si prin urmare lucrul mecanic util obtinut pe timpul nr.1 va fi consumat acum .
Timpul nr. 4
Deoarece circuitul magnetic al fiecarui magnet permanant a fost deschis , la timpul nr. 3 , intre magnetii permanenti , apare o forta de respingere care inmultita cu spatiul parcurs dau valoarea lucrului mecanic util.
O parte din acesta va fi consumat pentru anularea lucrului mecanic de frecare , o alta parte pentru deplasarea unor elemente mecanice de blocare sau de control al timpilor masini ,iar restul va fi transformat in alte forme de energii, dupa dorinta utilizatorului.
"
Rezulta ca in timpul nr. 3 pentru a fi indepartate inchizatoarele ar trebui consumat un lucru mecanic exterior care anuleaza lucrul mecanic util din timpul 4.
,,Timpul nr.1
Inchizatoarele de flux magnetic confectionate dintr-un material feromagnetic plasate la distanta s =1 vor fi atrase de catre liniile magnetice ale magnetului respectiv pana la distanta s=o. Forta de atractie magnetica inmultita cu spatiul parcurs da valoarea unui lucru mecanic util.
Timpul nr.2
Intre magneti pereche nu exista o forta de atractie sau de respingere deoarece circuitul magnetic al fiecaruia in parte este inchis de catre respectivul inchizator de flux. Pe acest moment nu se consuma energie ,( daca consideram sistemul fizic ca fiind ideal), si nici nu se produce energie.
Timpul 3.
Pe acest timp inchizatoarele de flux sunt indepartate de fiecare magnet si prin urmare lucrul mecanic util obtinut pe timpul nr.1 va fi consumat acum .
Timpul nr. 4
Deoarece circuitul magnetic al fiecarui magnet permanant a fost deschis , la timpul nr. 3 , intre magnetii permanenti , apare o forta de respingere care inmultita cu spatiul parcurs dau valoarea lucrului mecanic util.
O parte din acesta va fi consumat pentru anularea lucrului mecanic de frecare , o alta parte pentru deplasarea unor elemente mecanice de blocare sau de control al timpilor masini ,iar restul va fi transformat in alte forme de energii, dupa dorinta utilizatorului.
"
Rezulta ca in timpul nr. 3 pentru a fi indepartate inchizatoarele ar trebui consumat un lucru mecanic exterior care anuleaza lucrul mecanic util din timpul 4.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Pagina 3 din 26 • 1, 2, 3, 4 ... 14 ... 26
Subiecte similare
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
Pagina 3 din 26
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum