Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 43 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 43 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
+11
Pacalici
virgil
Abel Cavaşi
mm
eugen
Razvan
cris
virgil_48
CAdi
curiosul
scanteitudorel
15 participanți
Pagina 4 din 26
Pagina 4 din 26 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 15 ... 26
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Rezumarea primului mesaj :
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 18 Feb 2016, 23:12, editata de 5 ori (Motiv : Am introdus un nu categoric la cererea mea.)
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
[/quote]scanteitudorel a scris:
- Numarul mesajelor : 4989
Din ce vad eu in figura si din explicatiile D-lui Tudorel :
,,Timpul nr.1
Inchizatoarele de flux magnetic confectionate dintr-un material feromagnetic plasate la distanta s =1 vor fi atrase de catre liniile magnetice ale magnetului respectiv pana la distanta s=o. Forta de atractie magnetica inmultita cu spatiul parcurs da valoarea unui lucru mecanic util.
Timpul nr.2
Intre magneti pereche nu exista o forta de atractie sau de respingere deoarece circuitul magnetic al fiecaruia in parte este inchis de catre respectivul inchizator de flux. Pe acest moment nu se consuma energie ,( daca consideram sistemul fizic ca fiind ideal), si nici nu se produce energie.
Timpul 3.
Pe acest timp inchizatoarele de flux sunt indepartate de fiecare magnet si prin urmare lucrul mecanic util obtinut pe timpul nr.1 va fi consumat acum .
Timpul nr. 4
Deoarece circuitul magnetic al fiecarui magnet permanant a fost deschis , la timpul nr. 3 , intre magnetii permanenti , apare o forta de respingere care inmultita cu spatiul parcurs dau valoarea lucrului mecanic util.
O parte din acesta va fi consumat pentru anularea lucrului mecanic de frecare , o alta parte pentru deplasarea unor elemente mecanice de blocare sau de control al timpilor masini ,iar restul va fi transformat in alte forme de energii, dupa dorinta utilizatorului.
"
Rezulta ca in timpul nr. 3 pentru a fi indepartate inchizatoarele ar trebui consumat un lucru mecanic exterior care anuleaza lucrul mecanic util din timpul 4.
,,Timpul nr.1
Inchizatoarele de flux magnetic confectionate dintr-un material feromagnetic plasate la distanta s =1 vor fi atrase de catre liniile magnetice ale magnetului respectiv pana la distanta s=o. Forta de atractie magnetica inmultita cu spatiul parcurs da valoarea unui lucru mecanic util.
Timpul nr.2
Intre magneti pereche nu exista o forta de atractie sau de respingere deoarece circuitul magnetic al fiecaruia in parte este inchis de catre respectivul inchizator de flux. Pe acest moment nu se consuma energie ,( daca consideram sistemul fizic ca fiind ideal), si nici nu se produce energie.
Timpul 3.
Pe acest timp inchizatoarele de flux sunt indepartate de fiecare magnet si prin urmare lucrul mecanic util obtinut pe timpul nr.1 va fi consumat acum .
Timpul nr. 4
Deoarece circuitul magnetic al fiecarui magnet permanant a fost deschis , la timpul nr. 3 , intre magnetii permanenti , apare o forta de respingere care inmultita cu spatiul parcurs dau valoarea lucrului mecanic util.
O parte din acesta va fi consumat pentru anularea lucrului mecanic de frecare , o alta parte pentru deplasarea unor elemente mecanice de blocare sau de control al timpilor masini ,iar restul va fi transformat in alte forme de energii, dupa dorinta utilizatorului.
"
Rezulta ca in timpul nr. 3 pentru a fi indepartate inchizatoarele ar trebui consumat un lucru mecanic exterior care anuleaza lucrul mecanic util din timpul 4.
CAdi- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 12397
Data de inscriere : 16/02/2011
Situatia din timpul 3 este explicata mai sus si nu asa cum ati scris dvs.scanteitudorel a scris:Timpul 3.
CAdi a scris:Rezulta ca in timpul nr. 3 pentru a fi indepartate inchizatoarele ar trebui consumat un lucru mecanic exterior care anuleaza lucrul mecanic util din timpul 4.
Acum analizati cele doua texte.
Eu vad cum in primul timp magnetii atrag inchinzatoarele (care sunt feromagnetice )
iar in timpul 3 dupa spusele dvs. inchinzatoarele sunt respinse !
Daca sunt atrase ,cum mai pot fi ulterior respinse ?Acest lucru s-ar intampla numai
daca inchinzatoarele ar avea in componenta electromagneti carora sa le schimbi
in timpul functionarii polaritatea .
Altfel nu vad cum ar fi indepartate odata ce initial in timpul 1 au fost atrase de magnetii permanenti ,
dupa cum mentionati
iar in timpul 3 dupa spusele dvs. inchinzatoarele sunt respinse !
Daca sunt atrase ,cum mai pot fi ulterior respinse ?Acest lucru s-ar intampla numai
Altfel nu vad cum ar fi indepartate odata ce initial in timpul 1 au fost atrase de magnetii permanenti ,
dupa cum mentionati
Ultima editare efectuata de catre CAdi in Dum 15 Mar 2015, 14:07, editata de 1 ori
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Liniile magnetice si fortele pe care acestea le exercita asupra corpurilor care le genereaza
Unde ai citit tu asa ceva ? Copiaza textul si sa mi-l prezinti.CAdi a scris:iar in timpul 3 dupa spusele dvs. inchinzatoarele sunt respise !
Am dedus singur.
Cum se indeparteaza inchizatoarele in timpul 3 ? Cine le actioneaza ?
Cum se indeparteaza inchizatoarele in timpul 3 ? Cine le actioneaza ?
CAdi- Foarte activ
CAdi a scris:Eu vad cum in primul timp magnetii atrag inchinzatoarele (care sunt feromagnetice )
iar in timpul 3 dupa spusele dvs. inchinzatoarele sunt respise !
dupa cum mentionati
CAdi, scuze, mă bag și eu un pic în seamă doar pentru că tot desenând la animația aia am înțeles mecanismul dispozitivului.
Îmi permit de la mine putere să-ți explic eu într-o manieră proprie.
În pasul 1, magneții atrag închizătorii.
În pasul 3, magneții nu resping închizătorii, ei sunt atrași în continuare de magneți.
Dar pe timpul pasului 1, lucrul mecanic produs de forța de atracție este colectat, cu ghilimele corespunzătoare, în presiunea acumulată în acei cilindrii a căror pistoane sunt acționate de mișcarea închizătorilor produsă de atracția magneților.
Pe timpul pasului 3, este eliberată aceea presiune care acționează asupra pistoanelor cilindrilor, mișcând în sens opus închizătorii, depărtându-i de magneți.
Desigur, există pe acolo și niște mecanisme de blocare, care nu sunt prezentate în animație.
Nu sunt avocatul lui Doru, dar am intervenit pentru că poate el nu mai are atâta răbdare să reexplice lucruri pe care le-a explicat deja în altă parte și care poate în viziunea lui sunt aspecte care ar trebui simplu deduse.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41554
Data de inscriere : 22/03/2011
Curiosul,
Sa vedem daca si d-nul Scantei Tudorel este de acord cu explicatia ta :
Pe timpul pasului 3, este eliberată aceea presiune care acționează asupra pistoanelor cilindrilor,
mișcând în sens opus închizătorii, depărtându-i de magneți.
Sa vedem daca si d-nul Scantei Tudorel este de acord cu explicatia ta :
Pe timpul pasului 3, este eliberată aceea presiune care acționează asupra pistoanelor cilindrilor,
mișcând în sens opus închizătorii, depărtându-i de magneți.
CAdi- Foarte activ
Las-o asa. Fii atent. Pe timpul nr.1 Liniile mag atrag inchizatorul catre mag. permanent pana la contacul lor fizic . Forta respectiva comprima aerul din cilindri hidraulici colorati cu albastru. Energia cinetica sa transformat astfel in energie potentiala, de o anumita valoare. Pe timpul nr. 3 acesta energie potentiala o transformam din nou in energie cinetica pentru a deplasa inchizatorul in sens opus . Acum ai inteles.
CAdi , Acum am vazut ce apostat curiosul si este identic cu explicatia mea.
scanteitudorel a scris:Las-o asa. Fii atent. Pe timpul nr.1 Liniile mag atrag inchizatorul catre mag. permanent pana la contacul lor fizic . Forta respectiva comprima aerul din cilindri hidraulici colorati cu albastru. Energia cinetica sa transformat astfel in energie potentiala, de o anumita valoare. Pe timpul nr. 3 acesta energie potentiala o transformam din nou in energie cinetica pentru a deplasa inchizatorul in sens opus . Acum ai inteles.
Nu este asa domnul meu .
Altfel motoarele autovehiculelor ar merge cu aer !
Afla ca la mac ,datorita presiunii si temperaturii ridicate a aerului din timpul 2 unde are loc
injectia amestecului comburant , in timpul 3 odata cu destinderea gazelor arse apare un lucru mecanic util l
Aerul comprimat nu se destinde singur niciodata .
CAdi- Foarte activ
Faci confuzie intre motorul cu ardere interna si aceasta inventie. Indiferent de motor acesta functioneaza datorita diferentei dintre doua forte. La motorul cu ardere interna acesta functioneaza datorita diferentelor care apar intre presiunea de compresie si presiunea la explozie. Ciclul Carnout.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Dum 15 Mar 2015, 14:47, editata de 1 ori
Cadi, Ia o siringa din plastic , astupa orificiul unde se plaseaza acul si ai sa vezi ce se intampla cu aerul la compresie , sau la extindere.
Domnule esti atent la ce am scris ?
Aerul nu poate sa se destinda singur astfel incat sa aiba forta sa deschida inchizatoarele.[/u]
Aerul nu poate sa se destinda singur astfel incat sa aiba forta sa deschida inchizatoarele.[/u]
CAdi- Foarte activ
Iar mai intervin și eu CAdi.
Imaginează-ți așa :
-timpul 1.1 - închizătorii sunt atrași, iar prin atracție se comprimă aerul din cilindrii.
-timpul 1.2 - este blocat în poziție pistonul (sau închizătorul, sau ceva pe acolo) ca presiunea acumulată în cilindrii să nu depărteze închizătorii.
-timpul 2.1 - sunt împinse unul spre altul cuplajele magnet/închizător. (de fapt este împins doar cel din dreapta spre cel din stânga).
-timpul 2.2 - este blocat în poziție magnetul din dreapta pentru a evita respingerea ulterioară a cestora, după separarea închizătorilor
-timpul 3 - sunt deblocate pistoanele cilindrilor închizătorilor (sau ceea ce a fost blocat în timpul 1.2) ceea ce produce eliberarea presiunii acumulate în cilindrii și depărtează închizătorii de magneți.
-timpul 4 - este deblocat magnetul din dreapta ceea ce produce respingerea magneților.
Ceva de genul, e corect Dorule ?
Imaginează-ți așa :
-timpul 1.1 - închizătorii sunt atrași, iar prin atracție se comprimă aerul din cilindrii.
-timpul 1.2 - este blocat în poziție pistonul (sau închizătorul, sau ceva pe acolo) ca presiunea acumulată în cilindrii să nu depărteze închizătorii.
-timpul 2.1 - sunt împinse unul spre altul cuplajele magnet/închizător. (de fapt este împins doar cel din dreapta spre cel din stânga).
-timpul 2.2 - este blocat în poziție magnetul din dreapta pentru a evita respingerea ulterioară a cestora, după separarea închizătorilor
-timpul 3 - sunt deblocate pistoanele cilindrilor închizătorilor (sau ceea ce a fost blocat în timpul 1.2) ceea ce produce eliberarea presiunii acumulate în cilindrii și depărtează închizătorii de magneți.
-timpul 4 - este deblocat magnetul din dreapta ceea ce produce respingerea magneților.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41554
Data de inscriere : 22/03/2011
Aici mai vii acasa. Ca sa se destinda aerul din cilindri trebuie ca forta aerului sa fie putin mai mare decat forta de atractie magnetica si atunci exista o coloana de aer cuplata la cilindrii aflati in discutie , nereprezentata in fig , care transmite prin intermediul unui dozator de aer o mica cantitate cu presiunea putin mai mare decat cea existenta in cilindri. Aceasta mica cantitate de aer este luata din aerul comprimat in cilindri colorati cu verde.
scanteitudorel a scris:....
trebuie ca forta aerului sa fie putin mai mare decat forta de atractie magnetica si atunci exista o coloana de aer cuplata la cilindrii aflati in discutie , nereprezentata in fig , care transmite prin intermediul unui dozator de aer o mica cantitate cu presiunea putin mai mare decat cea existenta in cilindri. Aceasta mica cantitate de aer este luata din aerul comprimat in cilindri colorati cu verde.
Exista o inadvertenta in explicatia dumneavoastra:
Aerul suplimentar ar aparea de-abia in timpul 4 , ori nu poti sa pui carul inaintea boilor ...
CAdi- Foarte activ
CAdi, Te rog sa-mi spui Doru este mai simplu asa . Ai sesizat bine si din acest motiv suntem nevoiti sa amoram masina . Mai precis in butelia care alimenteaza distribuitorul de aer comprimat la o presiune putin mai mare dacat aceea existenta in cilindrii mici noi trebuie sa introducem in prealabil aerul necesar . Dupa care acesta pe timpul nr. 4 se tot alimenteaza deoarece masina a intrat in ciclul ei de functonare.. Acelasi procedeu ca la motoarele cu ardere interna.
Hmm ,e de analizat...
Nu ar fi mai simplu cu electromagneti alimentati de la un acumulator si plasati pe inchizatori
carora sa le schimbi periodic polaritatea ,astfel incat sa apara o forta de respingere si
intre magneti si inchizatori?
Nu ar fi mai simplu cu electromagneti alimentati de la un acumulator si plasati pe inchizatori
carora sa le schimbi periodic polaritatea ,astfel incat sa apara o forta de respingere si
CAdi- Foarte activ
Si ce am rezolvat asa ? Am construit un electromotor ? Sunt cu zecile de modele. Daca ai inteles cat de cat principiul de functionare te rog sa ii faci un bilant energetic.Cadi a scris:Hmm ,e de analizat...
CAdi, Pe timpul nr. 4 inventia genereaza sa spunem 100% energie si consuma pentru deschidrea inchizatoarelor de flux , pentru deplasarea unor piese (,lucrul mecanic de frecare ) sub 1% din energia generata . Restul de 99% este transformata in alt tip de energie dupa dorinta utilizatorului. Astfel masina functioneaza perpetuum si transmite energie catre exterior.
Aceasta inventie nu mai reprezinta un electromotor . Ia reprezinta un Transformator Energetic, care transforma energia specifica a unor magneti permanenti in lucrul mecanic pe timp nedeterminat.
Aceasta inventie nu mai reprezinta un electromotor . Ia reprezinta un Transformator Energetic, care transforma energia specifica a unor magneti permanenti in lucrul mecanic pe timp nedeterminat.
cc, este foarte corect asa cu mentiunea ca pe timpul 3 se va aduga un surplus de aer comprimat din circuitul cilindrilor mari . Pentru existenta acestui surplus de aer masina trebuie amorsata inainte, dupa care intra in ciclul normal de functionare.curiosu a scris:Iar mai intervin și eu CAdi.
Imaginează-ți așa :
CAdi aici ai o fig . mai reprezentativa.
Din pacate nu cred ca ati calculat corect distributia aerului complementar in timpul 3!
Dupa cum se vede cilindrii incuietorilor sunt mai mici decat cei ai mecanismului care produce
lucrul mecanic . Pentru a putea fi actionate pistoanele trebuie invinsa greutatea
mecanismelor (incuietorilor) si presiunea aerului din exterior .Ma tem Dorule ca iti trebuie
toata cantitatea de aer pe care o produc magnetii .
Am mai descoperit insa o inadvertenta si la timpul 1 :
Da, magnetii atrag incuietorile ,dar ce forta impinge magneti unul langa altul ?
Fluidul verde din cilindrii mari ! deci sunt consumatoare de lucru mecanic suplimentar.
Nu vad cum functioneaza mecanismul tau ca un perpetum mobile ....
Dupa cum se vede cilindrii incuietorilor sunt mai mici decat cei ai mecanismului care produce
lucrul mecanic . Pentru a putea fi actionate pistoanele trebuie invinsa greutatea
mecanismelor (incuietorilor) si presiunea aerului din exterior .Ma tem Dorule ca iti trebuie
toata cantitatea de aer pe care o produc magnetii .
Am mai descoperit insa o inadvertenta si la timpul 1 :
Da, magnetii atrag incuietorile ,dar ce forta impinge magneti unul langa altul ?
Fluidul verde din cilindrii mari ! deci sunt consumatoare de lucru mecanic suplimentar.
Nu vad cum functioneaza mecanismul tau ca un perpetum mobile ....
CAdi- Foarte activ
CAdi ai observat foarte bine ca cilindri nu sunt dimensionati corespunzator . Ei sunt doar reprezentativi in animatie. Vezi ca ai o fig . mai sus si exista niste resorturi mecanice care atrag magneti pe timpul 2 dupa ce sunt deblocati de o pana nereprezentata.
Imi pare ca tu muti din mers Dorule ! Joci cumva sah ?Si eu joc cateodata ...
CAdi- Foarte activ
Coeficientii de frecare pentru pistoanele care intra in cilindri hidraulici.
Cadi a scris:mi pare ca tu muti din mers Dorule ! Joci cumva sah ?Si eu joc cateodata ...
Da am jucat mult sah si orb si real . Dar nu mai joc de mult timp. Asta vara m-am mai dus prin parc dar au disparut maestri. Iar cei care joaca acum folosesc un limbaj discutabil
Revin si va rog sa analizati.Cand magnetii sunt uniti liniile magnetice de pe partile care sunt unite sunt directionate spre exterior astfel inchizatoarele de camp magnetic vor iesi mult mai greu si deci castigul de lucru mecanic va fi 0.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19997
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Aici gresesti tu in logica.cris a scris:Cand magnetii sunt uniti liniile magnetice de pe partile care sunt unite sunt directionate spre exterior astfel inchizatoarele de camp magnetic vor iesi mult mai greu si deci castigul de lucru mecanic va fi 0.
Atunci cand apropiem inchizatoarele de fux liniile magnetice ale magnetului permanent plasate in interior nu participa ? ,( la atragerea materialului feromagnetic).
Participa doar cele din fata materialului feromagnetic ,( inchizatorul). Indiferent de pozitia lor pe mag. permanent ele se rotesc dupa materialul feromagnetic pentru inchiderea fluxului. Deci: Daca un nr. de linii mag. au participat la inchiderea fluxului , acelasi nr. de linii mag. vor participa la intreruperea fluxului. Ce forta sa manifestat pe spatiul ( s ) la inchidere , aceiasi forta se va manifesta si la deschidere pe spatiul s. Sensul deplasari inchizatorului este invers.
scanteitudorel a scris:CAdi ai observat foarte bine ca cilindri nu sunt dimensionati corespunzator . Ei sunt doar reprezentativi in animatie. Vezi ca ai o fig . mai sus si exista niste resorturi mecanice care atrag magneti pe timpul 2 dupa ce sunt deblocati de o pana nereprezentata.
Ai citit postarea mea pana la capat ?
CAdi- Foarte activ
Pagina 4 din 26 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 15 ... 26
Subiecte similare
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
Pagina 4 din 26
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum