Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 37 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 37 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
+11
Pacalici
virgil
Abel Cavaşi
mm
eugen
Razvan
cris
virgil_48
CAdi
curiosul
scanteitudorel
15 participanți
Pagina 14 din 26
Pagina 14 din 26 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 26
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Rezumarea primului mesaj :
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 18 Feb 2016, 23:12, editata de 5 ori (Motiv : Am introdus un nu categoric la cererea mea.)
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Am terrminat de taiat la flex inchizatorii din tabla groasa de 25mm x 12 bucati . Dimineata i-am dus la frezor pentru operatiunea finala. Ai in foto si o pereche de magneti taiati asa cum ti-am spus. Forta de respingere se manifesta pe distanta de 22 cm. Cred ca am sa-i dublez pentru a creste distanta de respingere dintre ei. Ma mai gandesc . Acum sunt rupt de munca. Maine ma odihnesc si eu putin.virgil_48 a scris:Ai mai avansat cu ceva? Ca pana la urma tot tu va trebui sa
raspunzi la întrebarea care ai pus-o in titlul topicului.
- Numarul mesajelor : 4989
Dorule, eu sunt cu ochii pe acest topic. N-am vazut si eu
nici o minune in viata mea si regret. Poti sa faci fotografii
pe etape, sa vedem evolutia. Ba chiar cred ca ar fi bine!
nici o minune in viata mea si regret. Poti sa faci fotografii
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Mai rar cu pozele . Sunt facute de nepotul meu cand are si el timp. Am luat dimineata piesele de la frezor si trebuia sa incep operatiunea de sudura dar nu ma simt bine. Pana la urma am decis sa dublez dimensiunea magnetilor. Am facut o noua comanda de magneti in Germania ,astept la sfirsitul saptamani viitoare sa imi vina. Pastram legatura.virgil_48 a scris:Poti sa faci fotografii
Treaba ta! Am scris pe topicul Energie gratuita ca lui Aldo Costa familiascanteitudorel a scris:Am facut o noua comanda de magneti in Germania ,astept la sfirsitul saptamani viitoare sa imi vina. Pastram legatura.
i-a interzis la un moment dat sa mai investeasca in roata lui.
Eu ma multumeam cu un prototip mic, ca sa functioneze nu trebuie sa
fie mare. Bineinteles, daca era al meu!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Nu ai fi avut nici o sansa cu unul mic . Unde ai fi gasit un atelier de mecanica fina care sa iti construiasca cilindri hidraulici. Constructia lor necesita o tehnologie mai deosebita. Eu am cum sa-i transform pe cei din industria auto la forma necesara inventiei, cu conditia ca si aceasta sa aiba o dimensiune rezonabila.virgil_48 a scris:Eu ma multumeam cu un prototip mic, ca sa functioneze nu trebuie sa
fie mare. Bineinteles, daca era al meu!
Nici eu nu sunt de acord cu propunerea colegului virgil_48. O astfel de constructie, cere eforturi deosebite!
Abia astept sa vad fotografiile de la Expozitia de Inventica.Sunt convins ca va fi o revelatie.
Mult succes draga tudorel!
Cu stima, al dumneavoastra,
Pacalici
P.S. Nu uitati stimate coleg ca ati fost propus de colegul nostru Dl.eugen, sa fiti moderator.
Abia astept sa vad fotografiile de la Expozitia de Inventica.Sunt convins ca va fi o revelatie.
Pacalici
P.S. Nu uitati stimate coleg ca ati fost propus de colegul nostru Dl.eugen, sa fiti moderator.
Nu uitati sa fiti pregatit, sa faceti neaparat un filmulet cu telefonul. In momentul cand se vor pupa magnetii si vor ramane stransi uniti pe vecie.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Nu stiu unde am citit ca expozitia de la Iasi se desfasoara intre 24 -27 iunie ,ca mai apoi sa aflu direct de la sursa ca aceasta incepe pe 14 mai . Din pacate pana la aceasta data nu am cum sa termin prototipul inventiei .Am primit invitatia sa ma prezint cu el neterminat dar eu nu doresc asa ceva . Multumesc Pacalici .Pacalici a scris:Nici eu nu sunt de acord cu propunerea colegului virgil_48. O astfel de constructie, cere eforturi deosebite!
Pacalici
Propunerea lui Eugen ma onoreaza dar din pacate sunt asa de ocupat cu inventia ca nu am timp sa ma ocup si de forum.
1.Eu nu am telefon cu camera si nici nu vreau .gafiteanu a scris:Nu uitati sa fiti pregatit, sa faceti neaparat un filmulet cu telefonul. In momentul cand se vor pupa magnetii si vor ramane stransi uniti pe vecie.
2.Asa ceva nu se va intampla nici o data in inventia mea , deoarece ei sunt astfel pozitionati ca intre perechile pe care le formeaza sa apara numai forta de respingere. N-N...S-S.
Volanta inventiei confectionata dintr-o masa din plastic ,( fara picioare ) ,unde am turnat Ciment. In locasurile pentru picioare voi plasa rondele din Plumb pentru echilibrare, dupa care aceasta suprafata se acopera cu o placa din Stiplex alb.
Pfoai..., nevasta ştie că i-ai stricat masa?
Acum fără glumă: eşti sigur că o vor putea urni din loc doar magneţii, sau va trebui să-i dai un brânci cu mâna? Nu că ar conta prea mult, dar ar trebui să ţii seama şi de asta ca să nu ai surprize.
Acum fără glumă: eşti sigur că o vor putea urni din loc doar magneţii, sau va trebui să-i dai un brânci cu mâna? Nu că ar conta prea mult, dar ar trebui să ţii seama şi de asta ca să nu ai surprize.
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Pai nu am nevasta. Avantajul calaretului fara Cal .razvan a scris:Pfoai..., nevasta ştie că i-ai stricat masa? Smile
Estimez o forta de respingere de 1KN , daca nu chiar mai mare . Este prea grea elimin doua calupuri din beton. Am sa vad atunci . Folosesc magneti mari si puternici .Totul este sa reziste elementele de transmisie ,( cremalierele , rotii danturate de forma dinte de ferastrau , etc.)razvan a scris:Acum fără glumă: eşti sigur că o vor putea urni din loc doar magneţii, sau va trebui să-i dai un brânci cu mâna? Nu că ar conta prea mult, dar ar trebui să ţii seama şi de asta ca să nu ai surprize.
Atunci te rog să mă scuzi. Oricum, fusese doar o glumă (acum îmi pare deplasată)!scanteitudorel a scris:Pai nu am nevasta. Avantajul calaretului fara Cal .
Exact la asta mă gândisem şi eu, dacă ai luat în calcul toate forţele de inerţie. În sfârşit, acum îmi dau seama că te-ai gândit deja la de toate, nu-mi rămâne decât să aştept cu inters şi rezultatul practic. Eu unul îţi urez succes!Estimez o forta de respingere de 1KN , daca nu chiar mai mare . Este prea grea elimin doua calupuri din beton. Am sa vad atunci . Folosesc magneti mari si puternici .Totul este sa reziste elementele de transmisie ,( cremalierele , rotii danturate de forma dinte de ferastrau , etc.)
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Mie mi sa parut a fi o intrebare fireasca.Razvan a scris:Atunci te rog să mă scuzi. Oricum, fusese doar o glumă (acum îmi pare deplasată)!
Multumesc si din cand in cand am sa mai postez cate o fotografie.Razvan a scris:Eu unul îţi urez succes!
Multumesc virgi_48 , multumesc Pacalici pentru incurajare .
In ceea ce priveste constructia Tr. Energetic intampin ceva probleme , si anume :
- inca nu mi-au venit magnetii comandati din Germania , de ei depinde dimensiunea masinii si mai rau este ca nu pot pleca de acasa prea departe ca sa mai cumpar si alte materiale,
-am gasit pana la urma Fer pentru inca 4 placi pe care le-am taiat la Flex si duse au fost la frezor.
Razvan ,
In topicul deschis de tine ,, Forta de atractie vrs. forta de respingere ", sau poate chiar in topicul Tr. Energetic am purtat o discutie cu tine si cu curiosul referitor la valoarea fortei de respingere dintre doi magneti permanenti care depinde de saturatia magnetica al materialului respectiv. Ti-am indicat o adresa de la o firma producatoare de magneti din Neodim din China . Exista acolo un catalog cu aceste valori ,iar din acesta cred ca se poate determina pentru fiecare tip de material foarte usor raportul in discutie . Sa vad daca poate fi copiat pentru al posta in topicul deschis de tine. Am scris mai sus ca estimez o forta de respingere in inventia mea de 1KN, ( trebuia sa scriu pentru o pereche de magneti ). In urma consultarii catalogului cred ca aceasta va fi de 1,5 KN pentru o pereche si cum avem doua perechi de magneti in inventie , volanta va fi dererminata sa se roteasca de catre o forta maxima de 1,5 KN x 2 = 3 KN. Din acest motiv cred ca este bine sa folosesc masa din imaginea de mai sus, dupa care in functie de ce mai apare am sa modific.
In ceea ce priveste constructia Tr. Energetic intampin ceva probleme , si anume :
- inca nu mi-au venit magnetii comandati din Germania , de ei depinde dimensiunea masinii si mai rau este ca nu pot pleca de acasa prea departe ca sa mai cumpar si alte materiale,
-am gasit pana la urma Fer pentru inca 4 placi pe care le-am taiat la Flex si duse au fost la frezor.
Razvan ,
In topicul deschis de tine ,, Forta de atractie vrs. forta de respingere ", sau poate chiar in topicul Tr. Energetic am purtat o discutie cu tine si cu curiosul referitor la valoarea fortei de respingere dintre doi magneti permanenti care depinde de saturatia magnetica al materialului respectiv. Ti-am indicat o adresa de la o firma producatoare de magneti din Neodim din China . Exista acolo un catalog cu aceste valori ,iar din acesta cred ca se poate determina pentru fiecare tip de material foarte usor raportul in discutie . Sa vad daca poate fi copiat pentru al posta in topicul deschis de tine. Am scris mai sus ca estimez o forta de respingere in inventia mea de 1KN, ( trebuia sa scriu pentru o pereche de magneti ). In urma consultarii catalogului cred ca aceasta va fi de 1,5 KN pentru o pereche si cum avem doua perechi de magneti in inventie , volanta va fi dererminata sa se roteasca de catre o forta maxima de 1,5 KN x 2 = 3 KN. Din acest motiv cred ca este bine sa folosesc masa din imaginea de mai sus, dupa care in functie de ce mai apare am sa modific.
Daca avem un camp magnetic asa puternic inseamna ca inchizatoarele de camp trebuie sa-l poata prelua fara a intra in saturatie magnetica.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19997
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Da cris asa trebuie sa fie .cris a scris:Daca avem un camp magnetic asa puternic inseamna ca inchizatoarele de camp trebuie sa-l poata prelua fara a intra in saturatie magnetica.
Inductia de saturatie al magnetului are valoarea de 1,484 Tesla ,iar al Ferului de 1,2 Tesla . Grosimea magnetului este de 20mm iar al placii feromagnetice de 25mm . Deci 1,484 T/1,2T=1,23666 , iar 25mm/20mm=1,25. Din aceste calcule se poate vedea ca placa din Fer mai poate prelua putine linii magnetice. Ar fi fost bine daca as fi cunoscut permeabilitatea relativa a pacilor din Fer, ca sa aflu exact inductia B . Producatorul magnetilor mai da niste valori legate de forta maxima de atractie dintre un esantion din Fer cu grosimea de 15 mm si magnetul respectiv , dar nu precizeaza care este valoarea permeabilitatii relative al esantionului folosit. ( Asa mi sa spus de catre un distribuitor din Romania , asa am scris si eu ). Sper sa fie bine .
Aseara am adus piesele de la frezor . Astazi le-am verificat si urmeaza sa le montez .
In foto sunt inchizatoarele de flux magnetic plus flansele din Aluminiu , prevazute cu rulmenti ,(ca cel din imagine), in crestaturi.
Am primit si magnetii din Germania acum o ora si m-am umplut de nervi cu soferul care nu-mi permitea sa imi deschid coletul cu toate ca eu am platit 2 Euro taxa de verificare la primire. Nu am primit in prealabil un telefon de la firma transportatoare deoarece neamtul pe factura unde este scrisa adresa mea a scris nr. lui de telefon , (cu multe cifre) . Concluzia :si nemtii sunt stresati. Noroc de postarile lui Pacalici, pe topicul interzis care m-au inveselit .
Bine Dorule, dar sa nu ne lasi cu ochii in soare!scanteitudorel a scris:Am primit si magnetii din Germania acum o ora si m-am umplut de nervi cu soferul care nu-mi permitea sa imi deschid coletul cu toate ca eu am platit 2 Euro taxa de verificare la primire. Nu am primit in prealabil un telefon de la firma transportatoare deoarece neamtul pe factura unde este scrisa adresa mea a scris nr. lui de telefon , (cu multe cifre) . Concluzia :si nemtii sunt stresati. Noroc de postarile lui Pacalici, pe topicul interzis care m-au inveselit .
virgil_48- Foarte activ
Se poate , doar am promis ca din cand in cand am sa va prezint stadiul in care se afla constructia prototipului.virgil_48 a scris:Bine Dorule, dar sa nu ne lasi cu ochii in soare!
virgil_48 a scris:Bine Dorule, dar sa nu ne lasi cu ochii in soare!
Pacalici a scris:Si? Nimic nou?
Imi cer scuze ca postez atat de tarziu aceasta forografie. Am avut foarte mult de lucru pentru realizarea cremalierelor si a rotilor danturate ,,dinte de ferastrau " Acestea le-am construit din freze pentru taiat lemn . Firma constructoare a prevazut fiecare dinte cu cate o placuta Videa , iar eu am fost nevoit sa le elimin la polizor. Pentru fiecare cremaliera sunt necesare 16 freze x 30 de dinti . Inventia foloseste 2 cremaliere x 16 freze x 30 dinti = 960 de dinti ai frezei cu placutele eliminate . Munca nu gluma si inca mai am de rezolvat alte probleme pana voi trece la asambalarea masinii. Am sa va tin la curent cu evolutia constructiei, chiar daca am sa mai intarzii cate o data.
Si nu puteai evita faza cu scosul pastilelor vidia? Exista si
freze fara pastile. Alegi solutiile cel mai greu de aplicat?
Si daca lasai pastilele pe freze ce se intampla ? Imi pare
rau când te aud ce mult muncesti si cheltuiesti, pentru
o treaba care cere multa improvizatie si fantezie.
Nu te ingrijoreaza faptul ca greutatea totala a pieselor
care le folosesti, ar putea fi cam mare fata de castigul
care speri sa-l obtii?
Si daca lasai pastilele pe freze ce se intampla ? Imi pare
rau când te aud ce mult muncesti si cheltuiesti, pentru
o treaba care cere multa improvizatie si fantezie.
care speri sa-l obtii?
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:
care speri sa-l obtii?
O observatie importanta . Ai grija Dorule cu greutatea mecanismelor
Ideal poate ar fi fost sa le faci dintr-un aliaj cu aluminiu
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Scateitudorel, cred ca meriti un premiu numai pentru credinta si daruirea ta. M-as bucura foarte mult sa fie cu folos. Iti urez succes.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Cu ani in urma am cumparat freze fara pastile videa ,dar dimensiunea lor era mult mai mare si nu mi-ar fi fost de folos . Poti observa in fotografia de mai sus doua roti danturate care vor fi montate pe cate un ax impreuna cu frezele ce vor fi actionate de catre cele doua cremaliere . Exista o miscare sincronizata ce creeaza la randul ei un echilibru al fortelor de respingere, altfel se inclina placa prevazuta cu rulmenti si care circula pe axul canelat al masinii. Doar de un ax ,( arbore ) ,se cupleaza volanta.virgil_48 a scris:Si nu puteai evita faza cu scosul pastilelor vidia? Exista si
Cremalierele sunt realizate din doua placi separate de catre o teava patrata unde s-au practicat niste gauri . In aceste gauri au fost introduse suruburi care vor patrunde in locasul dintre dinti frezei. Cu pastilele incluse frezei dimensiunea dintilor era mare si acestea nu permiteau patrunderea suruburilor la maxim . Ori sarea dintele de pe surub , ori se bloca si rupea din materialul surubului. Cremalierele apasa cu o anumita forta pe freze , iar daca suruburile nu patrund in locasul dintre dinti , la forta mare de respingere care se manifesta pe timpul nr. 4 , sar cremalierele de la locul lor si imi distrug mecanismul. Din acest motiv am eliminat pastilele. Frezele sunt foarte ieftine 7-8 lei bucata. Altele sunt scumpe . Zece magneti din Neodim N 52 80mm x80mm x 20 mm = 3200 lei ,( 32 milioane ) , cumparati din Germania . Cumparati din Romania , m-ar fi costat 63-64 mil. Verificati preturile pe internet.
Unde se poate au fost construite din aluminiu , din plastic PP-R, sau placile mobile si fixe din lemn de fag . Voi reduce dimensiunea lor pe cat mai mult cu putinta , dar fara sa le afectez rezistenta mecanica. Folosesc lemn din fag deoarece nu am gasit placa din aluminiu groasa de 40 mm. Chiar daca as fi gasit m-ar fi costat o groaza de bani . Numai arborele masinii cu diametrul de 50mm x 1m = 320 lei . 55 de lei / kg. Pana acum am cheltuit in jur de 70 de milioane si mai am de dat bani pe cilindrii hidraulici . Din fericire acestia sunt mai ieftini. Am alocat pentru constructia prototipului 100 de milioane . Sper sa ma incadrez in aceasta suma. Vorba lui Pacalici ,, Stiinta cere sacrificii".CAdi a scris:O observatie importanta . Ai grija Dorule cu greutatea mecanismelor
Ideal poate ar fi fost sa le faci dintr-un aliaj cu aluminiu
Multumesc virgil. In stiinta si tehnica un rezultat negativ sau pozitiv este un rezultat. Starea de incertitudine pe mine ma dispera si nu vreau sa ajung ca Dl. ISabau . Sanatatea mea din punct de vedere psihic este mai presus de banii pe care-i cheltui cu realizarea unui prototip.virgil a scris:Scateitudorel, cred ca meriti un premiu numai pentru credinta si daruirea ta. M-as bucura foarte mult sa fie cu folos. Iti urez succes.
M-am uitat in registrul de cheltuieli si sunt nevoit sa rectific textul scris mai inainte .scanteitudorel a scris:Zece magneti din Neodim N 52 80mm x80mm x 20 mm = 3200 lei ,( 32 milioane ) , cumparati din Germania . Cumparati din Romania , m-ar fi costat 63-64 mil. Verificati preturile pe internet.
12 magneti =35 mil. cumparati din Germania .
12 magneti =76 mil. cumparati din Romania .
Asta da reducere.
scanteitudorel a scris:
M-am uitat in registrul de cheltuieli si sunt nevoit sa rectific textul scris mai inainte .
12 magneti =35 mil. cumparati din Germania .
12 magneti =76 mil. cumparati din Romania .
Asta da reducere.
Sper sa fi cheltuit banii cu folos .
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Daca nu unul material, macar un folos de natura stiintifica.CAdi a scris:Sper sa fi cheltuit banii cu folos .
Sper sa gasesc raspuns la intrebarile postate pe prima pagina al acestui film.
https://www.youtube.com/watch?v=B2C7YHiQGC8
Pagina 14 din 26 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 26
Subiecte similare
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
Pagina 14 din 26
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum