Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 50 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 50 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Factorul giromagnetic al electronului
+3
gafiteanu
CAdi
virgil
7 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Factorul giromagnetic al electronului
Din Wikipedia; "În fizica atomică, raportul giromagnetic al unei particule este definit ca raportul dintre momentul magnetic și momentul cinetic al particulei. În sistemul internațional, unitatea de măsură respectivă este radian pe secundă pe tesla (s-1 T-1) sau, echivalent, coulomb pe kilogram (C kg-1).
Conform electrodinamicii clasice, raportul giromagnetic al unei particule de masă și sarcină electrică este
Conform mecanicii cuantice, raportul giromagnetic al unui electron de masă și sarcină electrică este
unde este factorul Landé iar magnetonul Bohr.
"
Aplicand relatiile de echivalenta, s-a aratat ca sarcina electronului este;
e=1836.me.c/pi ; factorul giromagnetic FG= e/2me= (1836.me.c/pi) / 2me= 1836.c/2.pi=8.757.10^10 [m/s];
sau;
in care magnetonul Bohr-procopiu poate fi scris astfel;
deci factorul giromagnetic este;
FG= 2. 0.923.10^-23/(6.625.10^-34 /pi)=8.753.10^10;
Iata ca se obtin aceleasi rezultate pentru factorul giromagnetic folosind relatiile de echivalenta, care reprezinta de fapt o viteza mai mare decat viteza luminii.
Conform electrodinamicii clasice, raportul giromagnetic al unei particule de masă și sarcină electrică este
Conform mecanicii cuantice, raportul giromagnetic al unui electron de masă și sarcină electrică este
unde este factorul Landé iar magnetonul Bohr.
magnetonul lui Procopiu-Bohr | J•T-1 | 9,274 009 15(23)×10-24 | 9,274 015 4(31)×10-24 | |
momentul magnetic al electronului | J•T-1 | -9,284 763 77(23)×10-24 | -9,284 770 1(31)×10-24 | |
factorul Landé al electronului sin.: factorul g al electronului | - | -2,002 319 304 3622(15) | -2,002 319 304 386(20) |
e=1836.me.c/pi ; factorul giromagnetic FG= e/2me= (1836.me.c/pi) / 2me= 1836.c/2.pi=8.757.10^10 [m/s];
sau;
in care magnetonul Bohr-procopiu poate fi scris astfel;
deci factorul giromagnetic este;
FG= 2. 0.923.10^-23/(6.625.10^-34 /pi)=8.753.10^10;
Iata ca se obtin aceleasi rezultate pentru factorul giromagnetic folosind relatiile de echivalenta, care reprezinta de fapt o viteza mai mare decat viteza luminii.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Factorul giromagnetic al electronului
Insa viteza poate fi scrisa ca produsul dintre acceleratie si timp. Fiind vorba de un factor giromagnetic, consider ca acesta se poate exprima ca produsul dintre acceleratia unghiulara omega=c/r si perioada lungimii de unda Compton pentru electron.
t=1/niu= 1/1.235.10^20=8.097.10^-21 s;
Cunoscand valoarea factorului giromagnetic, putem afla valoarea razei electronului astfel;
FG=(c/r) . t ;
r=c.t/FG =2.977.10^8. 8.097.10^-21 /8.757.10^10=2.771.10^-23 m; ceia ce este o dimensiune cu mult mai mica decat cea a electronului.
Daca luam in calcul raza electronului r=2.817 .10^-15m; sa calculam timpul de accelerare ce caracterizeaza campul magnetic.
t=FG.r/c= 8.757.10^10. 2.817.10^-15/2.997.10^8=8.231.10^-13 s; ceia ce corespunde cu o frecventa de; niu=1/t=1/2.771.10^-13 =1.214.10^12 [1/s];ceia ce corespunde la o lungime de unda de; L=c/niu =2.997.10^8/1.214.10^12=2.468.10^-4 m;
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Te-am verificat ,dar eu am calculat factorul giromanetic al electronului astfel :
Stim ca sarcina electrica a electronului este qe=1.602 x10^-19 C iar masa lui me=9,109x10^ -31 kg
Calculam FG si rezulta FG=qe/2me = 1.602 x10^-19/2(9,109^10-31)=
=8.7935 x10^10 m/s !!!
Intr-adevar mult mai mare ca viteza luminii ,dar acest lucru contrazice teoria relativitatii care postuleaza
ca lumina are viteza cea mai mare din univers.
Daca calculele tale in ceea ce priveste frecventa sunt corecte ar insemna ca
lungimea de unda corespunde domeniului razelor electromagnetice infrarosii.
Ceea ce reprezinta evident o contradictie si ne face sa ne punem intrebarea:
ce este adevarat si ce nu in fizica cuantica ?
Stim ca sarcina electrica a electronului este qe=1.602 x10^-19 C iar masa lui me=9,109x10^ -31 kg
Calculam FG si rezulta FG=qe/2me = 1.602 x10^-19/2(9,109^10-31)=
=8.7935 x10^10 m/s !!!
Intr-adevar mult mai mare ca viteza luminii ,dar acest lucru contrazice teoria relativitatii care postuleaza
ca lumina are viteza cea mai mare din univers.
Daca calculele tale in ceea ce priveste frecventa sunt corecte ar insemna ca
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Tocmai faptul ca viteza luminii este o limita, am reconsiderat ca factorul giromagnetic poate fi luat ca un produs dintr-o acceleratie si o perioada de timp, sau ca raportul dintr-o acceleratie si o frecventa, ceia ce mi se pare mult mai plauzibil.Daca calculele tale in ceea ce priveste frecventa sunt corecte ar insemna ca
La acest rationament am ajuns si cand am facut relatiile de echivalare a voltului cu o viteza, care la energii mari ar depasi de mii de ori viteza luminii. asa ca am ajuns la concluzia ca diferenta de potential reprezinta un camp de o anumita frecventa care accelereaza electronii pana aproape de viteza luminii, dar in acelasi timp are calitatea de a creste masa relativista a electronilor. Calculasem eu ca la o diferenta de potential de un volt electronul capata o viteza de ordinul 10^5 m/s, dar la un milion de volti inseamna ca viteza ar ajunge la 10^11m/s, ceia ce este inadmisibil. Dar daca consideram campul ca avand un gradient de frecventa intre cei doi electrozi, electronul este accelerat pe acest traseu tocmai datorita unei proprietati de "aviditate" pentru frecvente superioare, care va influienta atat viteza cat si masa (care nu este decat un camp electromagnetic inchis in particula, de o anumita frecventa).
virgil- Moderator
Sa vedem in ce consta aceasta aviditate spre frecvente superioare; In mesajele anterioare am aratat ca o forta poate fi interpretata ca un produs dintre un impuls si frecventa lui, si dadeam exemplul unui fulg care este suspendat, sufland spre el un jet de aer. Moleculele de aer lovesc fulgul cu un anumit impuls, i=m.v ; care se repeta mereu cu o anumita frecventa niu, pentru ca mereu alte molecule fac acelasi lucru. F= (m.v).niu; in care produsul; m.v.niu=F; este o forta, in care "m" este masa moleculelor de aer, si "v" este viteza acestora si reprezinta chiar forta exercitata de aer asupra obiectului. Insa in cazul campurilor aceasta forta este caracterizata de un gradient in crestere de la zero la o valoare maxima, care ne da chiar potentialul campului. Astfel daca consideram un element de volum de forma unui cub din corpul expus campului, vom observa ca pe directia gradientului de camp cele doua suprafete paralele sunt expuse la forte diferite, care rezulta din frecventele diferite ale impulsurilor, avand ca rezultat accelerarea elementului de volum al corpului spre directia de crestere a frecventei campului. Integrand elementul de volum pe intregul corp, vom obtine forta care accelereaza corpul. In ce priveste frecventa campului, aceasta este variabila intre un minim si un maxim in spatiul in care se manifesta potentialul campului.Dar daca consideram campul ca avand un gradient de frecventa intre cei doi electrozi, electronul este accelerat pe acest traseu tocmai datorita unei proprietati de "aviditate" pentru frecvente superioare, care va influienta atat viteza cat si masa (care nu este decat un camp electromagnetic inchis in particula, de o anumita frecventa).
Cat priveste campul, am aratat in alte mesaje cum acesta reprezinta o deformare a spatiului, iar spatiul este reprezentat de nivelul zero de organizare al universului ce corespunde hipocosmosului, care este format numai din doua miniparticule in care masele lor pastreaza raportul de M/m=1836; in care M are viteza zero, iar "m" are viteza luminii. Deci in spatiul lipsit de camp, impulsul acestor miniparticule este totdeauna constant. Dar dupa cum se stie la trecerea luminii printr-o prisma optica, aceasta are viteze diferite in functie de frecventa luminii. Asa si in cazul campurilor realizate prin deformarea spatiului, adica prin modificarea densitatii acestuia, se modifica si frecventa impulsurilor microparticulelor care actioneaza asupra particulelor materiale scufundate in acel camp. Cunoscand volumul unui electron ca fiind;
V=(lambla)^3, viteza microparticulelor "c" si masa lor "dm" putem calcula impulsul acestora, cat si frecventa lor, pentru cazul spatiului neutru.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mier 02 Dec 2015, 09:32, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Asupra unui electron actioneaza si forta Lorentz ;
F=evB dar F= mv^2/r rezulta
evB=mv^2/r
unde v=viteza
,B= inductia campului magnetic,
r=raza pe orbita a electronului pentru ca
traiectoria electronului va fi un cerc de raza r, situat perpendicular pe B.
e=mv/B. r
Factorul giromagnetic ,
FG=e/2m=mv/Br(2m)=v/2Br
calculeaza si vezi ca nu iti mai da acelasi rezultat!
Cred ca esti satisfacut pe moment ca ti-a reusit un calcul paralel prin lucrarea ta
dar ai trecut prea usor peste interpretarea rezultatului!
,,Tocmai faptul ca viteza luminii este o limita, am reconsiderat ca factorul giromagnetic poate fi luat ca un produs dintr-o acceleratie si o perioada de timp, sau ca raportul dintr-o acceleratie si o frecventa, ceea ce mi se pare mult mai plauzibil."
Din formula nu reiese acest lucru.
Si in niciun caz factorul giromagnetic nu poate fi considerat un produs
intre o acceleratie si o perioada de timp ca ar degenera in spatiu !
(S=(1/2)gt^2 din cate imi aduc aminte)
Denumirea de giratie magnetica te duce cu gandul la rotirea campului
magnetic mai pe sleau spus ,sau poate ma insel ?
F=evB dar F= mv^2/r rezulta
evB=mv^2/r
unde v=viteza
,B= inductia campului magnetic,
r=raza pe orbita a electronului pentru ca
traiectoria electronului va fi un cerc de raza r, situat perpendicular pe B.
e=mv/B. r
Factorul giromagnetic ,
FG=e/2m=mv/Br(2m)=v/2Br
Cred ca esti satisfacut pe moment ca ti-a reusit un calcul paralel prin lucrarea ta
dar ai trecut prea usor peste interpretarea rezultatului!
,,Tocmai faptul ca viteza luminii este o limita, am reconsiderat ca factorul giromagnetic poate fi luat ca un produs dintr-o acceleratie si o perioada de timp, sau ca raportul dintr-o acceleratie si o frecventa, ceea ce mi se pare mult mai plauzibil."
Denumirea de giratie magnetica te duce cu gandul la rotirea campului
magnetic mai pe sleau spus ,sau poate ma insel ?
CAdi- Foarte activ
Folosind relatiile de echivalenta intre unitatile de masura, vom gasi;e=mv/B. r
Factorul giromagnetic ,
FG=e/2m=mv/Br(2m)=v/2Br
FG=e/2m=mv/Br(2m)=v/2Br;
e/2m [kg.m/s]/[kg]=[m/s];
v/2B.r [m/s]/[1/m].[m]=[m/s];
Iata ca in ambii termeni rezulta o viteza care poate fi interpretata ca raportul dintre o acceleratie si o frecventa.
Nu vad ce alte calcule as putea face, decat daca as cunoaste datele exacte despre viteza "v","B" si "r", dintr-un experiment efectuat.
virgil- Moderator
Produsul dintre o acceleratie si timp are ca rezultat o viteza, si nu spatiul.
In cazul considerat de mine, tocmai ca factorul giromagnetic aminteste de o rotatie, consider ca este vorba de o acceleratie, si o perioada de timp a rotirii, sau inversul unei frecvente.
virgil- Moderator
virgil a scris:Din formula nu reiese acest lucru.
Produsul dintre o acceleratie si timp are ca rezultat o viteza, si nu spatiul.
In cazul considerat de mine, tocmai ca factorul giromagnetic aminteste de o rotatie, consider ca este vorba de o acceleratie, si o perioada de timp a rotirii, sau inversul unei frecvente.
Ne invartim in formule (amandoi) aplicate la particule cuantice si am uitat formule de baza :
http://www.engineeringtoolbox.com/accelaration-gravity-d_340.html
Din pacate exemplu pe care l-am luat nu il mai gasesc !
Am sa caut altul cu valori.
Factorul giromagnetic care ,,aminteste" de rotatie zici tu ,caracterizeaza rotatia
campului particulei , da sau nu ?
Are valori f.f.mari si este important sa cadem la un acord .
CAdi- Foarte activ
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
FG= mom mag/mom cinetic;
FG= miu/h=0.923.10^-23 /(1/2pi) 6.625.10^-34 = 8.753.10^10 [niu*lambda];
Deci avem produsul dintre o frecventa si o lungime de unda, care are dimensiunile unei viteze, dar este de fapt o unda care se roteste in jurul particulei cu aceasta viteza de propagare.
[ltr]În fizica atomică, raportul giromagnetic al unei particule este definit ca raportul dintre momentul magnetic și momentul cinetic al particulei. În sistemul internațional, unitatea de măsură respectivă este radian pe secundă pe tesla (s-1 T-1) sau, echivalent, coulomb pe kilogram (C kg-1).
[/ltr]
FG= mom mag/mom cinetic;
Deci avem produsul dintre o frecventa si o lungime de unda, care are dimensiunile unei viteze, dar este de fapt o unda care se roteste in jurul particulei cu aceasta viteza de propagare.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mier 02 Dec 2015, 11:39, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Deci caracterizeaza rotatia campului magnetic sa inteleg ?
CAdi- Foarte activ
Este o unda care se propaga in jurul electronului cu aceasta viteza.CAdi a scris:Deci caracterizeaza rotatia campului magnetic sa inteleg ?
In cazul protonului se apropie la o viteza de propagare de 1.213. 10^6 m/s;ceia ce coincide cu viteza electronului de pe orbita hidrogenului.
Daca in cazul electronului viteza luminii "c" interzice v=8.753.10^10 m/s; acest lucru, inseamna ca are loc o contractie a lungimii de unda, adica a spatiului, ceia ce nu se evidentiaza din aceasta relatie simpla. Adica trebuie tratata problema d.p.v. relativistic.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mier 02 Dec 2015, 16:23, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Relativist in raport cu ce sistem de referinta ?
Ne impunem baremuri ,ca asa spune teoria ?
Dar daca aceasta este viteza reala de rotatie?
In acest caz cum interpretezi situatia?
(tin sa-ti amintesc ca intr-un topic ai spus ca electronul este o mica gaura neagra)
(tin sa-ti amintesc ca intr-un topic ai spus ca electronul este o mica gaura neagra)
CAdi- Foarte activ
Nu eu stabilesc ce este real si ce nu. Intradevar judecand dupa densitatea electronului sau a protonului acestea pot fi considerate niste mici gauri negre.CAdi a scris:Relativist in raport cu ce sistem de referinta ?
Raportul giromagnetic, trebuie tratat ca o viteza de propagare a unei unde EM, in jurul particulei, dar este greu de inteles de ce este asa o diferenta intre viteza luminii si viteza acestei unde. Undeva aratam ca sunt doua feluri de campuri magnetice, unul electronic si altul nuclear, dupa momentele magnetice ale particulelor. Probabil in aceasta viteza de propagare consta diferenta.
Pe de alta parte, am vazut la relatiile de echivalenta ca voltul este echivalent cu o viteza, dar asta nu inseamna ca la un milion de volti inseamna ca electronul ar depasi viteza luminii. Viteza trebuie redusa la raportul dintr-o acceleratie si o frecventa, si atunci totul devine inteligibil.
virgil- Moderator
Da ,un asemenea raport este de luat in seama :
acceleratia rotatiei in interval de timp (frecventa acceleratiei)!
Dar ce anume ar putea da acea acceleratie a campului magnetic
dezvoltat de unda ? parca ar avea un motor reactiv .
Observam ca de fapt nu exista camp magnetic si electric al particulei .
Este vorba de aceeasi unda, nu sunt doua unde diferite ,care se rasuceste elicoidal
in jurul axei electronului si cum aceasta rasucire are loc in doua planuri diferite
avem senzatia a doua campuri diferite .
Din modul de rasucire al undei, rezulta caracteristica de spin.
Acceleratia rasucirii caracterizeaza factorul giromagnetic
Vezi ,de ce insist cu electronul un fel de miniblackhole ? Haramein a
considerat protonul un mini black hole (a si demonstrat acest lucru) ,
ca de altfel toate particulele din alcatuirea atomului ,e o coincidenta ?
acceleratia rotatiei in interval de timp (frecventa acceleratiei)!
Dar ce anume ar putea da acea acceleratie a campului magnetic
dezvoltat de unda ? parca ar avea un motor reactiv .
Observam ca de fapt nu exista camp magnetic si electric al particulei .
Este vorba de aceeasi unda, nu sunt doua unde diferite ,care se rasuceste elicoidal
in jurul axei electronului si cum aceasta rasucire are loc in doua planuri diferite
avem senzatia a doua campuri diferite .
Din modul de rasucire al undei, rezulta caracteristica de spin.
Acceleratia rasucirii caracterizeaza factorul giromagnetic
Vezi ,de ce insist cu electronul un fel de miniblackhole ? Haramein a
considerat protonul un mini black hole (a si demonstrat acest lucru) ,
ca de altfel toate particulele din alcatuirea atomului ,e o coincidenta ?
CAdi- Foarte activ
Daca ar fi sa consideram electronul ca o cutie neagra despre care nu stim nimic ce este in interiorul ei, dar observam doar efectele exterioare, atunci ne putem imagina un elipsoid de rotatie in continua vibratie. Vibratia unuin elipsoid se poate face fata de o axa considerata verticala prin torsiunea lui spre stanga sau spre dreapta, la care tensiunile interne ale membranei se transmit in spatiul inconjurator sub forma de camp magnetic, Deasemeni ar mai putea exista o vibratie fata de planul ecuatorial, prin alungirea sau prin turtirea periodica fata de acest plan, la fel ca vibratia unui balon de spuma, la care tensiunile create in membrana superficiala sa dea nastere unui camp electric variabil. Astfel din combinatiile celor doua vibratii sa rezulte campul electromagnetic al electronului care se raspandeste si se intretine in jurul lui. Aceste oscilatii sunt permanente deoarece nu exista frecare in mediul respectiv, deci nu exista disipare de energie.
virgil- Moderator
Observatia ta ar fi valabila daca nu am lua in considerare factorul
giromagnetic al electronului care sub forma m/s arata o viteza .
Daca ar fi o vibratie in sensul care l-ai explicat, cu acele contractii si dilatari
succesive in plan orizontal si vertical ,nu ar mai trebui calculat factorul
giromagnetic ,doar amplitudinea si frecventa vibratiei electronului.
Daca ar fi o vibratie in sensul care l-ai explicat, cu acele contractii si dilatari
CAdi- Foarte activ
CAdi a scris:Observatia ta ar fi valabila daca nu am lua in considerare factorul
Cred ca merita sa te gandesti la ce am spus mai inainte aici;
"Pe de alta parte, am vazut la relatiile de echivalenta ca voltul este echivalent cu o viteza, dar asta nu inseamna ca la un milion de volti inseamna ca electronul ar depasi viteza luminii. Viteza trebuie redusa la raportul dintr-o acceleratie si o frecventa, si atunci totul devine inteligibil."
virgil- Moderator
Campul magnetic nu se roteste in jurul electronului, doar liniile magnetice sunt circulare in analiza noastra a pamantenilor. Ceea ce este cu totul altceva.
Magnetismul este tangent la electron !!!
Dupa ce a disparut electronul, liniile magnetice persista un timp si mai fac minuni multe.
Liniile magnetice ajung chiar si la infinit, slabite bineinteles. Deci cum se poate sa faca asta un biet electron ? Poate un electron sa invarta intreg Universul ?
Dupa ce a disparut electronul, liniile magnetice persista un timp si mai fac minuni multe.
Liniile magnetice ajung chiar si la infinit, slabite bineinteles. Deci cum se poate sa faca asta un biet electron ? Poate un electron sa invarta intreg Universul ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:Campul magnetic nu se roteste in jurul electronului, doar liniile magnetice sunt circulare in analiza noastra a pamantenilor. Ceea ce este cu totul altceva.
Campul magnetic se aseamana cu valurile circulare facute pe stadion de catre spectatori. Fiecare spectator ocupa locul lui, dar periodic se scoala in picioare sau se aseaza pe scaun. Ceia ce se roteste este o unda. Acest lucru nu se poate realiza decat prin torsiunea spre stanga sau spre dreapta a electronului, asa cum rasucesti o guma. Rezultatul torsiunii sunt tensorii care formeaza campul magnetic.
Constatam totusi ca atunci cand electronul se deplaseaza printr-un conductor, in jurul conductorului se formeaza un camp magnetic care orienteaza busola intr-un singur sens. Deci campul magnetic reprezinta o unda cu un singur sens de rotatie. Din experientele de laborator descrise in fizica, electronii se deplaseaza pe directia spinului dar au spinul orientat in sens opus directiei de deplasare. Aceasta presupune ca momentul magnetic al electronului se roteste in jurul spinului.
virgil- Moderator
virgil a scris:gafiteanu a scris:Campul magnetic nu se roteste in jurul electronului, doar liniile magnetice sunt circulare in analiza noastra a pamantenilor.Campul magnetic se aseamana cu valurile circulare facute pe stadion de catre spectatori. Fiecare spectator ocupa locul lui, dar periodic se scoala in picioare sau se aseaza pe scaun. Ceia ce se roteste este o unda. Acest lucru nu se poate realiza decat prin torsiunea spre stanga sau spre dreapta a electronului, asa cum rasucesti o guma. Rezultatul torsiunii sunt tensorii care formeaza campul magnetic.
Constatam totusi ca atunci cand electronul se deplaseaza printr-un conductor, in jurul conductorului se formeaza un camp magnetic care orienteaza busola intr-un singur sens. Deci campul magnetic reprezinta o unda cu un singur sens de rotatie. Din experientele de laborator descrise in fizica, electronii se deplaseaza pe directia spinului dar au spinul orientat in sens opus directiei de deplasare. Aceasta presupune ca momentul magnetic al electronului se roteste in jurul spinului.
Deci avem un efect Twister al undei. Exact cum curentii formati de o tornada se invart in spatiu
astfel se petrec lucrurile si in cazul undei care genereaza campului magnetic al electronului.
In campul magnetic apare insa un fenomen de frame -dragging .
CAdi- Foarte activ
Proprietatile ciudate ale campului magnetic (forta de atractie sau de respingere, prezenta a doi poli etc) se datoreaza faptului ca liniile magnetice sunt unde a caror lungime de unda este variabila in functie de mediul prin care se propaga, in timp ce frecventa ramane constanta. Astfel prin corpurile magnetice lungimea de unda se contracta foarte mult, ceia ce dezvolta o forta de atractie prin scurtarea circumferintei sau perimetrului parcurs de o linie de camp. Trecerea unei linii de camp dintr-un mediu dens intr-un mediu rarefiat presupune o expandare a acesteia si o alungire prin cresterea lungimii de unda, iar suprafata de separare a celor doua medii genereaza cei doi poli, unul de expandare si celalalt de concentrare a liniilor de camp, deoarece fiecare linie de camp este o curba inchisa pe care daca o intersectezi cu un plan (de separare) rezulta doua puncte care genereaza cei doi poli. Diferenta dintre poli este ca unul se comporta ca o sursa de linii de camp, iar celalalt se comporta ca un sorb, datorita sensului de deplasare a undei si a diferentei produse de saltul de densitate a celor doua medii prin care se propaga linia de camp, la suprafata de separare.
virgil- Moderator
virgil a scris:
FG= mom mag/mom cinetic;
Da ,dar aceasta unda se roteste cu o viteza mai mare decat a luminii !
(nu ma impac cu explicatia raportului : acceleratie/frecventa )
In alta ordine de idei , ca tot faci echivalenta intre macrocosmos si microcosmos ,
daca la nivel de macrocosmos avem black hole ,nu ar trebui sa avem acelasi lucru
si la nivel de microcosmos ?
O alta intrebare : daca unda din care este compus electronul se roteste elicoidal
(model Cavasi) mai avem camp electric si magnetic la o particula ?
CAdi- Foarte activ
Aceasta viteza de propagare cred ca este o aparenta. Dupa cum stim viteza este la randul ei produsul dintre acceleratie si timp, sau acceleratie supra o frecventa. In acest fel se schimba interpretarea. Acelasi lucru se petrece cu un electron aflat la un milion de volti, daca la un electron volt viteza corespondenta a electronului este de 10^5 m/s, (calculat de mine, ca echivalentul energiei cinetice), la un milion de volti ar insemna ca viteza electronului sa atinga 10^11 m/s, dar nu este aceasta interpretarea, pentru ca daca am o diferenta de potential de un milion de volti, de fapt nu am nici un electron in miscare, ci doar am un camp care ar putea produce o miscare. Si in acest caz in loc de viteza putem spune ca avem raportul dintre o acceleratie si o frecventa. Si in primul caz, si in celalalt trecerea in unitatile de masura echivalente trebuie facuta printr-o interpretare adecvata.CAdi a scris:virgil a scris:
FG= mom mag/mom cinetic;
Da ,dar aceasta unda se roteste cu o viteza mai mare decat a luminii !
(nu ma impac cu explicatia raportului : acceleratie/frecventa )
In alta ordine de idei , ca tot faci echivalenta intre macrocosmos si microcosmos ,
daca la nivel de macrocosmos avem black hole ,nu ar trebui sa avem acelasi lucru
O alta intrebare : daca unda din care este compus electronul se roteste elicoidal
virgil- Moderator
Cred ca nucleonii sunt echivalentul gaurilor negre din macrocosmos. Cel putin densitatea acesora si structura interna a quarcilor, recomanda nucleonii ca niste mici gauri negre.
Din moment ce unda electromagnetica reprezinta o variatie de campuri in deplasare, daca reducem deplasarea la un circuit inchis, variatia celor doua campuri continua sa existe ca o unda stationara.O alta intrebare : daca unda din care este compus electronul se roteste elicoidal
virgil- Moderator
De cand pana cand Electronul a devent o unda ? Electronul poate genera o unda, separa doua unde , poate fi legat de o alta particula prin intermediul unei unde , s.a.m.d.Cadi a scris:O alta intrebare : daca unda din care este compus electronul se roteste elicoidal
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Toate particulele elementare au o dubla calitate :
de corpuscul si de unda .
(Experimentul celor doua fante)
de corpuscul si de unda .
(Experimentul celor doua fante)
CAdi- Foarte activ
Da-mi un exemplu din care rezulta ca electronul poate separa doua unde.scanteitudorel a scris:De cand pana cand Electronul a devent o unda ? Electronul poate genera o unda, separa doua unde , poate fi legat de o alta particula prin intermediul unei unde , s.a.m.d.Cadi a scris:O alta intrebare : daca unda din care este compus electronul se roteste elicoidal
virgil- Moderator
Electronul detine in acelasi timp doua feluri de unde electromagnetice. Prima unda reprezinta cuanta generatoare de energie de 0,511 MeV. O a doua unda EM are rolul undei asociate de care depinde energia cinetica a acesteia. Aceasta unda imprima atat viteza cat si masa relativista a acesteia.
virgil- Moderator
Din cartile de fizica nu pot sa-ti dau nici un exemplu.virgil a scris:Da-mi un exemplu din care rezulta ca electronul poate separa doua unde.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Electronul o fi un foton încărcat?
» Sarcinile electrice ale protonului si a electronului.
» Părerea lui WoodyCAD despre centrul de masă al electronului
» Sarcinile electrice ale protonului si a electronului.
» Părerea lui WoodyCAD despre centrul de masă al electronului
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum