Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Meteorr Ieri la 21:34

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Logica si intuitia  - Pagina 5 Vote_lcapLogica si intuitia  - Pagina 5 Voting_barLogica si intuitia  - Pagina 5 Vote_rcap 
CAdi (12397)
Logica si intuitia  - Pagina 5 Vote_lcapLogica si intuitia  - Pagina 5 Voting_barLogica si intuitia  - Pagina 5 Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Meteorr
Abel Cavaşi

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
CAdi
Meteorr
ilasus
eugen
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Logica si intuitia

+9
Razvan
Dacu
negativ
virgil_48
WoodyCAD
gafiteanu
Pacalici
curiosul
Bordan
13 participanți

Pagina 5 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5

In jos

Logica si intuitia  - Pagina 5 Empty Logica si intuitia

Mesaj Scris de Bordan Vin 06 Mai 2016, 16:15

Rezumarea primului mesaj :

Sa continuam aici topicul „Logica si importanta ei”, eu o sa reiau ideile de acolo, de acum aproape 4 ani, sa incercam ca sa clarificam Logica si intuitia ..
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Logica si intuitia  - Pagina 5 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Logica si intuitia  - Pagina 5 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012

Sus In jos

Logica si intuitia  - Pagina 5 Empty Re: Logica si intuitia

Mesaj Scris de curiosul Joi 26 Mai 2016, 07:21

Bordan a scris:Deci, ca să fundamentezi ceva ai nevoie de referințe, pe care ți le-a fundamentat undeva, într-o matrice, familia, școala, societatea, etc. Tu referințele alea le consideri fundamentale, pe bază lor fundamentând propriul raționament. Eu nu le consider fundamentale fiindcă nu mă lasă intuiția. Aici cred că se desparte logica noastră, eu vreau să nu copiez pe nimeni, tu n-ai bai .
Aici cred că nu sunt de acord cu tine.
Dar să le luăm pe rând.
În primul rând, înainte de a continua, vreau să-mi stabilesc clar dacă îți răspund dirijat de emoție, adică dacă nu cumva am tendința să nu fiu de acord cu ce spui doar pentru că am avut un mic clinci ceva mai înainte.
Iau asta în calcul și îmi dau seama că nu asta mă determină să nu fiu de acord cu tine, ci efectiv faptul că eu văd altfel situația.

Acum să continuăm, deși într-un fel sau altul am mai discutat noi și aspectul ăsta.

Să presupunem că referințele gândirii mele mi-au fost fundamentate "undeva, într-o matrice, familia, școala, societatea, etc" și de fapt, așa cum reiese din ce spui tu, eu doar copiez gândirea celor care mi-au imprimat aceste referințe.
Acum, odată ce sunt conștient de acest aspect, încerc să-mi dau seama dacă referințele respective sunt corecte și vreau să trăiesc în continuare dirijat de ele sau vreau să mi le schimb pentru că vreau să fiu UNIC și INDEPENDENT, să nu copiez pe nimeni și să fiu original.

Îmi dau seama că asta implică să reconfigurez tot modul în care percep realitatea exterioară mie, dar în aceeași măsură și faptul că voi ajunge fără doar și poate la acceptarea unor referințe pe care le acceptă și le-au stabilit deja cei de la care le-am copiat acum.

Dacă spre exemplu, încerc să găsesc o altă modalitate, mai simplă sau/și mai eficientă de a stabili cantitățile din realitatea pe care o percep, voi ajunge la concluzia că sistemul numeric dezvoltat și acceptat deja de cei care mi l-au și imprimat în gândire este cea mai bună, simplă și eficientă modalitate de a realiza aceast lucru.

Mai departe, plecând de la acest sistem numeric (1, 2, 3,...) pot dezvolta în mod independent de realitate un sistem...matematic, ca și denumire, deși poți să-l numești oricum altfel, care realizează anumite relații între cantitățile din realitate, ce se verifică exact în realitate.

Asta este iar o altă referință pe care va trebui să o accept ca fiind corectă și destul de eficientă, iar ideea copierii ei de la cei care mi-au imprimat-o este bine justificată.
Cu alte cuvinte, pot să-mi pierd o mie de ani să reinventez roata sau pot să folosesc deja roata inventată de ceilalți. Este alegerea mea.
Asta științific vorbind, nu filozofic, pentru că filozofic poți să dai o infinitate de interpretări realității, dar nu schimbă cu nimic referințele științifice, logice dacă vrei.

Spre exemplu, datorită raționamentelor logice folosite de știință, tehnologia a avansat într-un ritm amețitor, în timp ce nu se observă o evoluție clară a părții spirituale.
Omul, prin natura lui spirituală, tot mai speră ca odată și-odată va putea zbura folosindu-și puterea minții, visează și crede la asta de dinainte de a construi numerele, însă din acel moment încoace, culmea, nu a reușit nimeni asta, în timp ce științific vorbind suntem capabili să zburăm la propriu datorită progresului științific, nu spiritual.

Problema ta mai e una Bordane, și nu ți-o spun dirijat de emoție, ci doar pentru că așa-mi spune logica.
Bordan a scris:Aici cred că se desparte logica noastră, eu vreau să nu copiez pe nimeni, tu n-ai bai.
Asta este problema ta, faptul că nu vrei să copiezi pe nimeni.
Dacă vrei, așa se justifică și ceea ce te-a determinat să-ți construiești o casă independentă energetic.
Cuvântul însuși vorbește despre faptul că nu vrei să depinzi de nimeni, nici măcar la nivel de referințe, iar independența asta se reflectă și la nivelul gândirii.
Eu sunt sigur că în mintea ta tu gândești că știu eu mai bine care-i treaba, nu trebuie să-mi spună mie nimeni ce să fac și cum să gândesc, de aia nu-s bune pentru tine referințele imprimate de ceilalți, ceea ce mă face să cred că degeaba vorbim noi acum, pentru că nu ajungem la niciun rezultat.
Nu ești maleabil, principiile tale sunt fixe, motiv pentru care n-are rost să umplem pagini întregi, zic eu.

Tu ai filozofia ta, pe care eu nu o înțeleg complet, iar eu ... așa cum sunt, dirijat de referințe științifice ce pot fi înțelese logic și folosite pozitiv.

curiosul
Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit

Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 26 Mai 2016, 18:23

curiosul a scris: Nu ești maleabil, principiile tale sunt fixe ..
Am înțeles, Curiosule, n-ai ce face, unii îs legați de prințipii, alții de capriții ... nu știu cum să mă dezleg și de astea că de celelalte am scăpat .. Smile

Cele bune!

Ultima editare efectuata de catre Bordan in Joi 26 Mai 2016, 18:26, editata de 1 ori

Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 26 Mai 2016, 18:25

Pacalici a scris: CONCLUZIE LOGICA:
Daca Printul Charles se mai casatoreste o data si Liverpool ajunge iar
intr-o finala europeana, INTUITIA ne spune ca ar fi cazul sa-l anunte cineva si pe Papa.
Ai dreptate .. si eu o vad mai LOGICA INTUITIA asta ca PREDICTIA colapsului spatio-temporal intr-o gaura neagra. Fiecare cu vedeniile lui ..
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Logica si intuitia  - Pagina 5 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Logica si intuitia  - Pagina 5 Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Vin 27 Mai 2016, 06:25

Am mai scris io și treaba asta, că ʺomu-i om cît mai are opinii, aceasta-i opinia meaʺ, nu-i musai să fie nimeni deacord cu ea, să mă aplaude, că n-am ce face cu ele. Dacă aveți opinii și argumente contra nu exitați să loviți în plin cu ele, dar numai că nu sînteți deacord și nu știți de ce, n-am ce vă face, rămîneți doar la faza de cîrcotași. N-am nici cea mai mică intenție să mă dau mare cu știința mea, mai degrabă poate vreau să fiți voi mai mici cu știința voastră. Eu recunosc că aveți dreptate cu ideile și opiniile voastre, fiecare în parte, și chiar nu mă deranjează nici unul atîta timp cît și le ține pentru el și nu încearcă să le impună altora.  

Omul are nevoie de ceva să se agațe, de un lucru, obiect sau subiect, pe care să-l ridice la rang de absolut. Pentru știință, la ora actuală, sînt absolute toate constantele fizice, pînă acum un secol fiind absolut spațiul și timpul. Pentru credință absolut este Dumnezeu, pentru poeți ʺpunctul ăla în mișcareʺ, pentru filozofi UNU .. și tot așa. E nevoia omului de a se agăța de ceva. Aici pe forum nu cred că are rost să-i luăm pe fiecare în parte cu legăturile lor, de principii sau de capricii, toate absolute.

Fizica clasică a urmat exclusiv calea rațiunii, realitatea fiind o reprezentare geometrică disecată pe segmente. Este fizica formelor, a suprafețelor, a exteriorului și obiectelor statice, a demonstrațiilor obiective absolute. Adevărul nu mai trebuia căutat nicăieri fiind la suprafață realității, simplu și clar.

A venit fizica cuantică, care s-a impus peste fizica formelor obiectelor cu o altă realitate, o realitate mult mai profundă, pe care omul ca obiect o putea doar bănui, fără să o poată simți într-un fel sau altul. Adevărurile fizicii clasice au fost zguduite din temelii. Obiectele statice s-au transformat în subiecte dinamice, în procese unde subiectul nu poate fi separat de obiect, o realitate a îndoielilor și tendințelor existenței. Nu mai există atunci și acolo, ci doar aici și acum, adevărul absolut al suprafețelor s-a transformat într-un adevăr relativ, adevărul fiecărui subiect, sau individ.

De aici apar și ʺcertitudinileʺ unora, blocarea în staticul gîndirii formelor trecute, fără a putea păși spre dinamicul esențelor prezente, fără a putea înțelege altă realitate decît cea pe care o au imprimată adînc în matricea rațiunii. Adevărul nu se poate demonstra, cine îl caută și-l găsește îi musai să-l țină pentru el. Pot fi teorii peste teorii, nici una dintre ele nu reprezintă adevărul, doar o altă față a realității.

O ecuație matematică nu reprezintă, măcar, nici atît, doar nevoia noastră de a reprezenta ceva, dar tot la nimic ajungem, fiindcă nimic sîntem .. Smile
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de WoodyCAD Vin 27 Mai 2016, 11:49

un nestiutor a scris:Adevărul nu se poate demonstra, cine îl caută și-l găsește îi musai să-l țină pentru el. Pot fi teorii peste teorii, nici una dintre ele nu reprezintă adevărul, doar o altă față a realității.

ADEVARUL REALITATII...ESTE UNIC! (UNICITATEA REALITATII)
Atunci cand fiecare are "aceeasi teorie" ...despre adevar, inseamna ca omul a progresat, prin intelegere, descoperind in sfarsit ADEVARUL!
Momentan, "adevarul propriu" al fiecarei maimutici planetare arata, inca, o fiinta primitiva!
TEOREMA LUI PITAGORA este un adevar...chiar si pentru orice civilizatie...EXTRATERESTRA!
Adevarurile fundamentale sunt PERCEPUTE DE TOTI...IDENTIC!

DACA PERCEPTIILE DIFERA..."ADEVARUL" nu este fundamental
...Daca perceptiile nu cuincid realitatea nu este intrezarita, sunt doar umbre!
WoodyCAD
WoodyCAD
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Logica si intuitia  - Pagina 5 Left_bar_bleue6 / 106 / 10Logica si intuitia  - Pagina 5 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!

Sus In jos

Mesaj Scris de scanteitudorel Vin 27 Mai 2016, 13:51

WoodyCAD a scris:
un nestiutor a scris:Adevărul nu se poate demonstra, cine îl caută și-l găsește îi musai să-l țină pentru el. Pot fi teorii peste teorii, nici una dintre ele nu reprezintă adevărul, doar o altă față a realității.

ADEVARUL REALITATII...ESTE UNIC! (UNICITATEA REALITATII)
Atunci cand fiecare are "aceeasi teorie" ...despre adevar, inseamna ca omul a progresat, prin intelegere, descoperind in sfarsit ADEVARUL!
Momentan, "adevarul propriu" al fiecarei maimutici planetare arata, inca, o fiinta primitiva!
TEOREMA LUI PITAGORA este un adevar...chiar si pentru orice civilizatie...EXTRATERESTRA!
Adevarurile fundamentale sunt PERCEPUTE DE TOTI...IDENTIC!

DACA PERCEPTIILE DIFERA..."ADEVARUL" nu este fundamental
...Daca perceptiile nu cuincid realitatea nu este intrezarita, sunt doar umbre!
ADEVARAT   AI  SCRIS.
scanteitudorel
scanteitudorel
A decedat

Mulţumit de forum :
Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Vin 27 Mai 2016, 18:45

Omul Vitruvian a scris: TEOREMA LUI PITAGORA este un adevar...chiar si pentru orice civilizatie...EXTRATERESTRA!
Într-un desen 2D, un tablou a lui Leonardo da Vinci, TEOREMA LUI PITAGORA este adevăr pur .. chiar pe PLANETA MAIMUȚELOR .. dar într-o realitate tridimensională, dinamică, teorema lui Pitagora nu reprezintă absolut nimic ... nici măcar o umbră ..
Logica si intuitia  - Pagina 5 Omul
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Sam 28 Mai 2016, 10:09

Bordan a scris:Apropo .. la televizor nu tare am obiceiul să mă uit, o jumate de oră, maxim .. aseară, căutînd programul, mi-a sărit în ochi banda galbenă de la postul Realitatea, pe care scria ... ʺAdevăratul vinovat pentru ... ʺ .. oare de ce n-a scris ʺrealul vinovat .. ʺ?
Pentru ca sunt nepriceputi, si zic si ei dupa ureche, si in definitiv, se face justitie, nu dreptate, deci este corect.
Sau vreti sa ajungeti personalul principal din balada lui Ilie de la scularie :
"...A trecut regina Angliei pe-aici
Cu suită mare şi cu protocoale
M-am retras în umbră spre-a nu stingheri
şi-am simţit genunchii cum îmi pică moale

Când am auzit-o cu cât interes
Îşi întreabă curtea că ar vrea să ştie
Cine-i bătrânelul purtător de fes
De lângă Ilie de la sculărie
"

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Logica si intuitia  - Pagina 5 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Logica si intuitia  - Pagina 5 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 3196
Puncte : 21156
Data de inscriere : 11/12/2012

https://www.doxos.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Sam 28 Mai 2016, 19:34

Negativ, pentru tine realitatea e absolută sau adevărul?
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Sam 28 Mai 2016, 20:55

Bordan a scris:Negativ, pentru tine realitatea e absolută sau adevărul?
Adevarul e un fragment de realitate, dependent de perspectiva.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Logica si intuitia  - Pagina 5 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Logica si intuitia  - Pagina 5 Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Dum 29 Mai 2016, 07:59

Adevărul e o parte a realității, am înțeles, dar realitatea e absolută?
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 29 Mai 2016, 09:51

Bordan a scris: Adevărul e o parte a realității, am înțeles, dar realitatea e absolută?
Realitatea este absoluta. Ea nu are nevoie de nimic pentru a se justifica, inafara propriei existente.
Cum "ABSOLÚT, -Ă, absoluți, -te, adj., s. n., adv. I. 1. Adj. Care este independent de orice condiții și relații, care nu este supus nici unei restricții, care nu are limite; necondiționat, perfect, desăvârșit."(citat din DEX). Adevarul nu este absolut, pentru ca depinde de punctul de vedere, de perspectiva asupra realitatii.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Dum 29 Mai 2016, 10:25

negativ a scris:Realitatea este absoluta.
Dacă e să o luăm după dex, așa cum vrei să iei tu cînd vrei, atunci:

REALITÁTE, realități, s. f. Existență efectivă; fapt concret, lucru real, stare de fapt;

ADEVẮR, adevăruri, s. n. 1. Concordanță între cunoștințele noastre și realitate;

E ceea ce am spus eu mai înainte și ceea ce îmi mențin, adică realitatea e percepția cu cele cinci simțuri, subiective, fiindcă nu pot fi obiective, deci nici absolute, neexistînd repaus absolut, pe care o iei așa cum e, iar adevărul este realitatea, sau ceea ce percepi, trecut prin filtrul gîndirii. Așa e corect după dex.

Dacă tu spui că realitate e absolută, eu personal n-am nimic împotrivă, nici în credința ta (în realitate), nici în cea a drept credincioșilor creștini (în D-zeu), e exact aceeași poveste.

Eu văd și realitatea și adevărul relative, adică în funcție de subiectul care le percepe și le cîntărește, am nevoie de simțuri ca să percep realitatea și de gîndire sau logică ca să caut adevărul în concordanță cu ceea ce percep.
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 29 Mai 2016, 11:32

Pentru Bordan:
Si ti se par complete definitiile din DEX ? Mie nu.
"ADEVẮR, adevăruri, s. n. 1. Concordanță între cunoștințele noastre și realitate;".  Se vorbeste de concordanta, nu de totalitatea concordantelor, care inseamna concept.
Nu sunt 5 simturi , ci sapte. Faptul ca Gonzales Coques pictor flamand traitor in sec XVII a identificat numai atatea, punandu-le pe pânza, e alta problema.Daca nu a identificat si simtul echilibrului si al gandirii, inseamna ca definitia pentru simturi nu e foarte clara.
negativ
negativ
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Dum 29 Mai 2016, 12:07

Mie nu mi se corect 99% din DEX, dar ți le-am pus fiindcă te-am văzut cu definiția ABSOLUT-ului din DEX.

Dacă tu spui că REALITATEA E ABSOLUTĂ, înseamnă că sunt absolute și instrumentele cu care se percepe, respectiv simțurile (să fie șapte, dacă așa vrei), nu? Înseamnă că e absolut și purtătorul lor, respectiv individul, care nu mai e individual că UNIC, tot o apă și-un pămînt.

Așa e logic, după tine? Io, cel puțin văd că nu văd ceea ce vezi tu, deci dpmdv realitatea ta absolută e infirmată.

Deci, să recapitulăm ...

Absolutul pentru tine se numește REALITATE, pe care o percepi cu simțurile.
Adevărul este relativ, depinde de perspectiva asupra realității. După mine, și aici, nici n-ar avea rost să mai vorbești de ʺperspectivă asupra realitățiiʺ din moment ce acea realitate e ABSOLUTĂ. Nu?

Că ești Negativ, adică pe dos față de pozitiv, am înțeles, dar ce nu înțeleg e de ce nu ești pe dos totdeauna, ci doar cînd vrei tu?
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 29 Mai 2016, 13:51

Bordan a scris:Că ești Negativ, adică pe dos față de pozitiv, am înțeles, dar ce nu înțeleg e de ce nu ești pe dos totdeauna, ci doar cînd vrei tu?
Am doar alt mod de a pune problema. Si nu sunt impotriva decat atunci cand teoria nu concorda cu realitatea, deci nu concorda nici cu teoriile anterioare pe care se bazeaza si care s-au dovedit a fi corecte.
Am explicat in teoria mea inclusiv notiunile de integrare si diferentiere (nu foarte aprofundat, ca nu e timp) si le-am stabilit locul in teoria sistemelor, ceea ce e mai important decât descrierea lor din puncte de vedere diferite, uneori chiar incompatibile.
Poti sa stii ca si mie mi-a fost greu sa accept anumite lucruri, dar cand le-am organizat, dintr-o data am inteles toate implicatiile (Asta in limbaj esoteric, se numeste "iluminare". Oricum, senzatia este foarte plastic descrisa prin acest termen, este ca si cum as fi aprins lumina in intunericul generat de cunostintele mele. Iluminare inseamna punerea in ordinea fireasca nu acumularea de cunostinte)

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Mar 31 Mai 2016, 06:21

negativ a scris:Iluminare inseamna punerea in ordinea fireasca nu acumularea de cunostinte.
Te-ai ajuns, Luminăția Ta!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mar 31 Mai 2016, 07:59

Bordan a scris:
negativ a scris:Iluminare inseamna punerea in ordinea fireasca nu acumularea de cunostinte.
Poti sa stii ca asa este !
Intelegerea fenomenelor si a cauzelor ce le produc, este cel mai important lucru in stiinta, pentru a le putea folosi. Deocamdata lumea stiintifica se multumeste sa descrie ce se vede cu ochiul liber. Dar, asta e esenta stiintei. Nu zice nimeni nimic de gnoza.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mar 31 Mai 2016, 08:04

Bordan a scris:
Ce faci Bordan, o pui si tu d-un meci ? Bunicul tau era(este?)
mai intelept si mai ingaduitor. Iti amintesti?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mar 31 Mai 2016, 08:24

virgil_48 a scris:
Bordan a scris:
Ce faci Bordan, o pui si tu d-un meci ? Bunicul tau era(este?) mai intelept si mai ingaduitor. Iti amintesti?
Ingaduinta este specifica procesului de invatare. Ori am inteles ca daca te-ai angajat in lupta de idei, ingaduinta nu-si are locul.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mar 31 Mai 2016, 08:55

negativ a scris:
virgil_48 a scris:
Bordan a scris:
Ce faci Bordan, o pui si tu d-un meci ? Bunicul tau era(este?) mai intelept si mai ingaduitor. Iti amintesti?
Ingaduinta este specifica procesului de invatare. Ori am inteles ca daca te-ai angajat in lupta de idei, ingaduinta nu-si are locul.
Ba are. Am observat ca mai repede isi accepta cineva o greseala
sau o idee straina de capul lui, daca i-o spui civilizat si ingaduitor,
decat daca il faci prost sau il ironizezi ! Tu nu ?
Aici este vorba de dialog si de relatii, nu de rigurozitate stiintifica.
M-am saturat de exigenta care blocheaza dialogurile, escaladand
conflictele. Doi oameni pot trai in pace pana la adanci batraneti,
fara sa aibă puncte de vedere comune asupra unor probleme. Si
mai cu seama, daca nu se cunosc.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Mar 31 Mai 2016, 18:52

virgil_48 a scris: Ce faci Bordan, o pui si tu d-un meci ?
N-am cu cine, Virgile .. Smile fug toți de daci ca de dra.ci ... Smile)
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Dum 30 Sept 2018, 16:43

"Un punct pierdut e lumea, în haosul imens
Toată ştiinţa noastră: cuvinte fără sens
Om, pasăre şi floare sunt umbre în abis
Zadarnic este gândul, iar existenţa - vis ...

Sunt clipe când îmi pare că tot ce-a trebuit
Să aflu despre lume, de mult am desluşit.
Dar stelele mă mustră tăcut din patru zări:
"N-ai dezlegat nici una din marile întrebări""
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 30 Sept 2018, 16:49

Bordan a scris:Toată ştiinţa noastră: cuvinte fără sens
Nu pot fi de acord.

Nu pot fi de acord.
Sad
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Logica si intuitia  - Pagina 5 Left_bar_bleue9 / 109 / 10Logica si intuitia  - Pagina 5 Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Dum 30 Sept 2018, 17:59

Bordan a scris:"Un punct pierdut e lumea, în haosul imens
Toată ştiinţa noastră: cuvinte fără sens
Om, pasăre şi floare sunt umbre în abis
Zadarnic este gândul, iar existenţa - vis ...

Sunt clipe când îmi pare că tot ce-a trebuit
Să aflu despre lume, de mult am desluşit.
Dar stelele mă mustră tăcut din patru zări:
         Despre lumina     

Am mai spus despre lumina,

E creatia divina,
Straluceste-n zi, si-n noapte,
De-ntuneric ne desparte.

Se strecoara printre spatii,
Ne aduc doar informatii,
De la mii de ani lumina,
Tot trecutul il anima,

Si privim ca-ntr-o oglida
Cerul noptii cum se schimba,
Se roteste ceas de ceas,
Nici o clipa de ragaz.

Miliardele de astre,
Luminitele albastre,
Povestesc din alte ere,

Palpaind parca stinghere,

Dezvelindu-ne trecutul,
Aratand necunoscutul,
Stelelor de primul rang,
Ce-au trecut de la Big-Bang.

../..
27.09.2018
Logica si intuitia  - Pagina 5 The-expansion-of-the-universe-from-the-big-bang-to-the-present-digital-M1W3X1

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Lun 01 Oct 2018, 08:25

Bordan a scris:"Un punct pierdut e lumea, în haosul imens
........
Din punctul de vedere al lui Omar Khayam s-ar putea sa fie corect, desi a gasit raspunsuri bune si destepte în matematica vremii. Nu trebuie uitat însa ca a trait între 1048 si 1131 în Iran. Si ar mai fi multe de spus, inclusiv ca ciferele "arabe" sunt de fapt pelasge, iar iranienii sunt o ramura a massagetilor amestecata cu populatii indigene la începutul glaciatiunii Wurm. Khayam era de fapt suparat ca nu întelege scrierile pe care le-a mostenit de la înaintasi (adica getii - agricultori - goniti de glaciatiune în zonele mai calde). Bordane, fii patriot, nu te lua dupa aparente !
P.S. pentru virgil : Nu a existat nici un BB. Asta e inventia unui popa cu diploma de fizician, numit Georges Lemaître, tovaras de nebunii filozofice cu Einstein. Nu trebuie condamnati. Au încercat si ei...

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 02 Oct 2018, 11:49

Se pare ca in natura, totul are un inceput, dar pentru umanitate nu cred ca are vreo importanta daca B-B a existat sau nu. In natura evolutia are loc de la simplu la complex si de la mic la mare, intr-o spirala ascendenta fara oprire.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mier 03 Oct 2018, 06:41

virgil a scris:Se pare ca in natura, totul are un inceput, dar pentru umanitate nu cred ca are vreo importanta daca B-B a existat sau nu. In natura evolutia are loc de la simplu la complex si de la mic la mare, intr-o spirala ascendenta fara oprire.
Eu cred ca are importanta, pentru ca limiteaza gândirea. Daca spirala e ascendenta fara oprire, ce motiv ar avea ca si anterior sa nu fi fost la fel ? De ce ar avea un început asa cum ne gândim acum si nu ar fi altfel ? Începutul e starea de absolut, se trece printr-o faza universala si se revine iar la cea de absolut, dar nu înseamna ca totul a fost concentrat într-un punct. Nu prea are logica.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mier 03 Oct 2018, 07:38

negativ a scris:
virgil a scris:Se pare ca in natura, totul are un inceput, dar pentru umanitate nu cred ca are vreo importanta daca B-B a existat sau nu. In natura evolutia are loc de la simplu la complex si de la mic la mare, intr-o spirala ascendenta fara oprire.
Eu cred ca are importanta, pentru ca limiteaza gândirea. Daca spirala e ascendenta fara oprire, ce motiv ar avea ca si anterior sa nu fi fost la fel ? De ce ar avea un început asa cum ne gândim acum si nu ar fi altfel ? Începutul e starea de absolut, se trece printr-o faza universala si se revine iar la cea de absolut, dar nu înseamna ca totul a fost concentrat într-un punct. Nu prea are logica.
E o poveste cu punctul, sau poate e o figura de stil. Chestia cu B-B este doar o etapa din evolutia universului, care este in continua miscare si schimbare.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Joi 04 Oct 2018, 20:34

Într-o conceptie corecta, universal nu este ce se crede la nivel general. Deci din start avem vederi diferite asupra ansamblului, din moment ce termeni esentiali, (înafara de cel de univers) sunt definiti diferit. Punctul are si el câteva acceptii, care trebuie folosite fiecare la locul sau. Am mai spus de altfel ca pot exista fenomene de genul BB, dar ele sunt locale la scara întregii existente (nu universului).

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 5 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5

Sus

- Subiecte similare