Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de ilasus Astazi la 19:58
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 41 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 41 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Despre ecuaţiile lui Maxwell
+22
Abel Cavaşi
theMisuser
Adrian Gheorghe
virgil_48
cris
Pacalici
curiosul
v0id
sandokhan
Obislaveanul
gafiteanu
omuldinluna
Bordan
virgil
CAdi
totedati
mm
george
WoodyCAD
alefzero
eugen
sadang
26 participanți
Pagina 11 din 13
Pagina 11 din 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Despre ecuaţiile lui Maxwell
Rezumarea primului mesaj :
[Provine din topicul „Ce este lumina?”]
Scurt istoric al ecuatiilor lui Maxwell:
Ecuatiile originale ale lui Maxwell (20/20), publicate pentru prima data in publicatia "Philosophical Transactions Nr.155/1865" al Royal Society of London:
-= Philosophical Transactions =-
Inainte de a trece mai departe in studiul evolutiei celor 20 de ecuatii ale lui Maxwell, va rog sa cititi urmatorul articol aparut in anul 1990 in publicatia "Scientific American":
-= Scientific American, 1990, June =-
Ulterior primei publicari din anul 1865, aceste ecuatii au aparut in urmatoarele publicatii:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition - paginile 227-237 =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition - paginile 229-239 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 - paginile 554-562 =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
In continuare pun link-urile pe care le consider valoroase pentru cei ce vor sa afle, si mai ales sa vada cu ochii lor, evolutia ecuatiilor lui Maxwell asa cum le cunoastem astazi:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - first edition =-
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.2 =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
Dupa reducerile facute de Heaviside, Gibbs, si Hertz a urmat simetrizarea acestora (eliminarea sistemelor asimetrice existente in teoria lui Maxwell), pe care a facut-o Lorentz in 1892. Mai departe mai sapati si voi daca va intereseaza cu adevarat... ca am obosit!
Insist in continuare pentru cei interesati, sa cautati sa descoperiti singuri legatura intre cei ce au modificat ecuatiile lui Maxwell si J.P. Morgan.
Nota:
- rog administratorul sau moderatorii sa mute sau sa stearga acest mesaj daca il considera nepotrivit pentru acest topic.
[Provine din topicul „Ce este lumina?”]
Scurt istoric al ecuatiilor lui Maxwell:
Ecuatiile originale ale lui Maxwell (20/20), publicate pentru prima data in publicatia "Philosophical Transactions Nr.155/1865" al Royal Society of London:
-= Philosophical Transactions =-
Inainte de a trece mai departe in studiul evolutiei celor 20 de ecuatii ale lui Maxwell, va rog sa cititi urmatorul articol aparut in anul 1990 in publicatia "Scientific American":
-= Scientific American, 1990, June =-
Ulterior primei publicari din anul 1865, aceste ecuatii au aparut in urmatoarele publicatii:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition - paginile 227-237 =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition - paginile 229-239 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 - paginile 554-562 =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
In continuare pun link-urile pe care le consider valoroase pentru cei ce vor sa afle, si mai ales sa vada cu ochii lor, evolutia ecuatiilor lui Maxwell asa cum le cunoastem astazi:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - first edition =-
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.2 =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
Dupa reducerile facute de Heaviside, Gibbs, si Hertz a urmat simetrizarea acestora (eliminarea sistemelor asimetrice existente in teoria lui Maxwell), pe care a facut-o Lorentz in 1892. Mai departe mai sapati si voi daca va intereseaza cu adevarat... ca am obosit!
Insist in continuare pentru cei interesati, sa cautati sa descoperiti singuri legatura intre cei ce au modificat ecuatiile lui Maxwell si J.P. Morgan.
Nota:
- rog administratorul sau moderatorii sa mute sau sa stearga acest mesaj daca il considera nepotrivit pentru acest topic.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Lun 30 Mai 2011, 12:29, editata de 1 ori (Motiv : Provine din topicul...)
sadang- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24679
Data de inscriere : 31/05/2010
Re: Despre ecuaţiile lui Maxwell
negativ a scris:Pentru Virgil : Vad ca nu reusesti sa scapi de preconceptia atasarii fotonului de electron. E o vedere mecanicista de tip newtonian si nu e corecta. De fapt prin manuale scrie absorbtie, si nu degeaba. Când un electron absoarbe un foton, fotonul dispare, în schimb electronul are mai multa energie. Acumuleaza energie pâna când "da pe-afara" si emite un alt foton.
Pentru a, ar trebui sa folosesti [1/(6∙π5)]/(4π2), care îti da 2/3π3, ce are forma generala formalizata matematic a definitiei unui cuarc. E destul de complicat, pentru ca cifrele sunt cumva diferite, caci masuratorile de laborator sunt facute cu o masura gresita pentru metru si viteza luminii diferita, (despre care ti-am explicat deja ca e 300.000 km/sec. Ai demonstratia, ca ti-am trimis-o)
De curând am lamurit diferentele între mecanica cuantica, subcuantica si cea newtoniana. Fiecare foloseste un sistem de referinta diferit, deci spatii diferite, organizate în interiorul structurii de coordonate de tip euclidian, ceva asemanator ideii spatiilor Calabi - Yau.Mecanica cuantica are ca rezultat identitati de masuri, nu raporturi între acestea. Altfel nu s-ar mai numi cuantica.
Discutia ramane deschisa; 1836=6∙π5 ; (6∙π5)]/(4π2)=3/2π3
Nu vad legatura 3/2π3 cu cuarcii;
Sunt experimente facute in fizica (nu pot da detalii) care arata ca doi fotoni se pot ciocni si respinge precum doua bile de biliard. Deci fotonul este o entitate care nu dispare niciodata, ci doar se recombina cu alti fotoni in proximitatea particulei de care adera. in sprijinul acestei idei vin cu analiza vectoriala a relatiei masei relativiste pe care am postat-o de mai multe ori, si care implica acesti fotoni care descriu o elice in timp ce particula se deplaseaza liniar pe axa elicoidei.
Pana la urma materia in structura ei micro reprezinta cuante de energie aflate in stari particulare ce formeaza particule, atomi, molecule etc. Modul nostru vizual de a percepe materia se bazeaza tocmai pe procesul de reflexie a luminii de catre atomi, molecule etc., care la randul lor sunt tot cuante de energie adica ansambluri de fotoni.
Ce reprezinta masa relativista decat absorbtia de fotoni ca entitati distincte oricand gata sa se separe la reducerea vitezei corpului sau particulei respective.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010
Am sa te rog sa gasesti detalii despre experientele cu fotonii care se pot ciocni ca doua bile de biliard. Dupa cum am aflat ca functioneaza un foton, ar fi posibil, în anumite conditii. Am realizat modelele logice în formalism matematic pe un sistem de coordonate cartezian (atâta stie programul) pentru deplasarea fotonului si electronului. Cumva elicoida ta nu este gresita, dar cred ca interpretarea are de suferit. Ce descrii tu acolo este relativitatea temporala ce se reflecta ca proiectie pe axa reala de pe axele lungimii, duratei si potentialului, lucru ce se afla între perceptia senzoriala si cea mentala. Teoretic poti face cu ea ce vrei, dar practic e influentata de domeniul basis, fizic. Observatia asta vine de la matematica pe care am adaugat-o la cea clasica, pe care nu ai înca de unde sa o cunosti. Înca mai lucrez la definirea modelelor.
La problema cu cuarcii, este vorba de sarcina electrică fracționară, care este +2/3 pentru cuarcii up,charm si top (și -1/3 pentru down,strange si base - nu am ajuns sa definesc ceva înca). Relatia pe care am scris-o e corecta, pentru ca e vorba de raportul maselor 1/(6π5), divizat cu un factor de transformare (4π2 ), ca o constanta de echilibru între magnetism si electicitate ce poate fi interpretata ca unitate de sarcina "us" (indiferent daca masica sau electrica), care da sarcina electrica a cuarcilor mentionati 2/(3 us). Chestia asta se petrece în interiorul spiralei tale, care de fapt are trei limite : euclidiana, cuantica si subcuantica. Tu o folosesti pe cea cuantica si gasesti (evident) identitati matematice.
La problema cu cuarcii, este vorba de sarcina electrică fracționară, care este +2/3 pentru cuarcii up,charm si top (și -1/3 pentru down,strange si base - nu am ajuns sa definesc ceva înca). Relatia pe care am scris-o e corecta, pentru ca e vorba de raportul maselor 1/(6π5), divizat cu un factor de transformare (4π2 ), ca o constanta de echilibru între magnetism si electicitate ce poate fi interpretata ca unitate de sarcina "us" (indiferent daca masica sau electrica), care da sarcina electrica a cuarcilor mentionati 2/(3 us). Chestia asta se petrece în interiorul spiralei tale, care de fapt are trei limite : euclidiana, cuantica si subcuantica. Tu o folosesti pe cea cuantica si gasesti (evident) identitati matematice.
Eu zic ca din dimpotriva .gafiteanu a scris:Vad ca v-ati abatut de la subiect.
Noi experimente in magnetism mi-au arat o alta fata a fenomenelor existente .
Asa cum am specificat mai sus , nu cunosc ecuatiile lui Maxwell , dar sunt ferm convins ca in aceaste ecuatii nu vom gasi notiunea de coeficient de elasticitate pe care il au liniile magnetice in lungimea lor si nici coeficientul de frecare care exista intre liniile magnetice plasate in acelasi plan . Aceste ecuatii a lui Maxwell sunt incluse intr-un program de simulare pe calculator , iar valorile fortelor la atractie dintre doi magneti pe o anumita distanta , sunt egale cu valorile fortelor care apar la desprinderea magnetilor , lucru care nu este in concordanta cu realitatea practica .
Deci ; elasticitatea si coeficientul de frecare sunt necesare a fi incluse in aceste ecuatii , altfel rezultatele teoretice obtinute sunt neconforme cu realitatea si te ia durerea de cap , pentru ca nu stii ce se intampla .
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Maxwell introduce doi termeni, elasticitatea si rezistenta electrica. El multiplica curenti cu astfel de coeficienti. Se poate ajunge si la magnetism, de exemplu prin legea Ampere, curentul de conductie sau de deplasare fiind egal cu tensiunea magnetica pe un circuit inchis, respectiv integrala intensitatii magnetice pe un contur inchis intepat de curent.
Astfel, intensitatea magnetica locala se poate obtine si ca raport intre
forta electromotoare exercitata intr-un punct si coeficientul de elasticitatea electrica, etc.
( setul de ecuatii ”E” din poza).
f, g, h sunt curenti de deplasare pe axele x, u, z si P, Q, R forte electromotoare pe x, y, z, etc
http://www.bem.fi/library/1865-001.pdf
Astfel, intensitatea magnetica locala se poate obtine si ca raport intre
forta electromotoare exercitata intr-un punct si coeficientul de elasticitatea electrica, etc.
( setul de ecuatii ”E” din poza).
f, g, h sunt curenti de deplasare pe axele x, u, z si P, Q, R forte electromotoare pe x, y, z, etc
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
eugen ,
Multi autori aplica in magnetism diferite formule descpoperite de Faraday , Andre Marie Ampere, Maxwell .
In cazul meu problema este simpla .
Am descoperit ca atunci cand liniile magnetice dintr-e doi magneti permanenti se cupreaza , sau se decupleaza , acestea intampina o rezistenta in viteza lor de cuplare /decuplare .
Cu cat magneti sunt mai inalti raportat la suprafata lor polara cu atat mai mare este acesta rezistenta.
Experimentul este simplu de efectuat si anume .
La cuplarea liniilor exista forta de atractie intre magneti. Daca viteza de apropiere dintre magneti este mai mare decat viteza care ar fi in mod normal , ( viteza mai mare o aplicam din exterior cu mainile ), atunci observam ca intre magneti apare o forta de retinere , asemanatoare cu forta de frecare . Este suficient de mare ca sa poata fi simtita .
La fel se intampla si atunci cand vrem sa decuplam liniile .
Concluzia este clara . Liniile magnetice care traverseaza corpul pereche trebuie sa strabata o zona mai concentrata , ( existenta in magneti ), iar intre cele care se deplaseaza si liniile din zona respectiva apare o forta de retinere .
Magnetismul trebuie studiat in fizica statica pe de o parte si in fizica dinamica .
Sigur intre ele exista mari diferente , diferente pe care eu le-am constatat in pactica .
Daca doi magneti semiinelari , adica jumatate din inel , sunt plasati pe doua discuri , discurile se rotesc pana ce intre ei forta de atractie intra in echilibru . Daca miscarea continua astfel incat magneti sa fie desprinsi, discurile nu mai parcurg acelasi arc de cerc ,( 90 de grade ) . Cel putin o treime din aceasta traectorie nu se mai executa .
Concluzie :
Forta de atractie dintr-e doi mag. permanenti , este mai mica decat forta de desprindere .
Multi autori aplica in magnetism diferite formule descpoperite de Faraday , Andre Marie Ampere, Maxwell .
In cazul meu problema este simpla .
Am descoperit ca atunci cand liniile magnetice dintr-e doi magneti permanenti se cupreaza , sau se decupleaza , acestea intampina o rezistenta in viteza lor de cuplare /decuplare .
Cu cat magneti sunt mai inalti raportat la suprafata lor polara cu atat mai mare este acesta rezistenta.
Experimentul este simplu de efectuat si anume .
La cuplarea liniilor exista forta de atractie intre magneti. Daca viteza de apropiere dintre magneti este mai mare decat viteza care ar fi in mod normal , ( viteza mai mare o aplicam din exterior cu mainile ), atunci observam ca intre magneti apare o forta de retinere , asemanatoare cu forta de frecare . Este suficient de mare ca sa poata fi simtita .
La fel se intampla si atunci cand vrem sa decuplam liniile .
Concluzia este clara . Liniile magnetice care traverseaza corpul pereche trebuie sa strabata o zona mai concentrata , ( existenta in magneti ), iar intre cele care se deplaseaza si liniile din zona respectiva apare o forta de retinere .
Magnetismul trebuie studiat in fizica statica pe de o parte si in fizica dinamica .
Sigur intre ele exista mari diferente , diferente pe care eu le-am constatat in pactica .
Daca doi magneti semiinelari , adica jumatate din inel , sunt plasati pe doua discuri , discurile se rotesc pana ce intre ei forta de atractie intra in echilibru . Daca miscarea continua astfel incat magneti sa fie desprinsi, discurile nu mai parcurg acelasi arc de cerc ,( 90 de grade ) . Cel putin o treime din aceasta traectorie nu se mai executa .
Concluzie :
Forta de atractie dintr-e doi mag. permanenti , este mai mica decat forta de desprindere .
La desprindere intrefierul are dimensiunea zero, deci forta este maxima deoarece toate liniile de forta sunt concentrate in interiorul magnetilor. La atractie intrefierul este mai mare, motiv pentru care forta masurata va fi mai mica, deoarece o parte din liniile de forta diverg prin aer.scanteitudorel a scris:eugen ,
Concluzie :
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
. Daca tot fu pomenit sandokhan, pe al sau forum am gasit urmatoarea varianta a ec-lor, luata in considerare de el:
Here are the Heaviside-Lorentz equations:
Here are the ORIGINAL MAXWELL EQUATIONS:
http://web.archive.org/web/20071006083222/http://www.wbabin.net/science/tombe4.pdf (also includes the appendix called Maxwell's Minor Errors discussing the wrong minus sign in equation D)
. Ca sa fiu sincer, abordarea problemei "Pamantului Plat", de pe forumul respectiv, atinge profunzimi neasteptate in chestiuni conexe, precum si aceasta problema a ec-lor Maxwell.
. Detin si eu varianta "orig" a lucrarii lui Maxwell si la o privire sumara apar niste intrebari firesti. Una din ele este dubiul in ce priveste "nimerirea" realitatii prin ec-le respective, intr-o vreme cand stiinta era copila. Un alt aspect este ca in media este prezentata o sinteza a ec-lor in timp ce daca citesti lucrarea vezi mult mai multe si mai diverse aspecte.
. Acuma, ce sa zic, un vortex e tot unul si acelasi vortex indiferent de epoca istorica. [Desi inca nu reusesc sa sintetizez nici macar vortexurile lui Mishin. Nu pot sa le imaginez in mod rezonabil.]
Here are the Heaviside-Lorentz equations:
Here are the ORIGINAL MAXWELL EQUATIONS:
http://web.archive.org/web/20071006083222/http://www.wbabin.net/science/tombe4.pdf (also includes the appendix called Maxwell's Minor Errors discussing the wrong minus sign in equation D)
. Ca sa fiu sincer, abordarea problemei "Pamantului Plat", de pe forumul respectiv, atinge profunzimi neasteptate in chestiuni conexe, precum si aceasta problema a ec-lor Maxwell.
. Detin si eu varianta "orig" a lucrarii lui Maxwell si la o privire sumara apar niste intrebari firesti. Una din ele este dubiul in ce priveste "nimerirea" realitatii prin ec-le respective, intr-o vreme cand stiinta era copila. Un alt aspect este ca in media este prezentata o sinteza a ec-lor in timp ce daca citesti lucrarea vezi mult mai multe si mai diverse aspecte.
. Acuma, ce sa zic, un vortex e tot unul si acelasi vortex indiferent de epoca istorica. [Desi inca nu reusesc sa sintetizez nici macar vortexurile lui Mishin. Nu pot sa le imaginez in mod rezonabil.]
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
La atractie ca si la desprindere intreferul este acelasi , adica variaza de la distanta la care magneti nu se atrag pana la distanta zero , ( magnetii sunt lipiti ) , cand forta este maxima.virgil a scris: La desprindere intrefierul are dimensiunea zero, deci forta este maxima deoarece toate liniile de forta sunt concentrate in interiorul magnetilor. La atractie intrefierul este mai mare, motiv pentru care forta masurata va fi mai mica, deoarece o parte din liniile de forta diverg prin aer.
Incerc si eu sa aflu care este forumul lui Sandokhan. Spune-mimm a scris:. Daca tot fu pomenit sandokhan, pe al sau forum am gasit urmatoarea varianta a ec-lor, luata in considerare de el: . . . . .
numele sau adresa lui, doar daca este romanesc. Multumesc
Nota ulterioara: s-a rezolvat.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Miu zero
Permeabilitatea magnetica a vidului miu zero se masoara in Henry/ m sau prin legea Ampere in Amperi/ m patrati.
Tot prin legea Ampere si teoria Maxwell, Amperul se poate echivala cu Energie/ sarcina magnetica.
In final miu zero poate exprima o densitate de flux de energie magnetica /sarcina magnetica.
Care ar fi sarcina magnetica in vid ? In sensul teoriei Maxwell inteleg ca ar trebui sa fie un ” monopol” magnetic elementar.
Maxwell sugereaza de timpuriu cuantificarea...
Miu zero sugereaza energie in ”vid”...!!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Permeability_(electromagnetism)
http://www.maxwells-equations.com/ampere/amperes-law.php
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Energy_flux
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Magnetic_field
Permeabilitatea magnetica a vidului miu zero se masoara in Henry/ m sau prin legea Ampere in Amperi/ m patrati.
Tot prin legea Ampere si teoria Maxwell, Amperul se poate echivala cu Energie/ sarcina magnetica.
In final miu zero poate exprima o densitate de flux de energie magnetica /sarcina magnetica.
Care ar fi sarcina magnetica in vid ? In sensul teoriei Maxwell inteleg ca ar trebui sa fie un ” monopol” magnetic elementar.
Maxwell sugereaza de timpuriu cuantificarea...
Miu zero sugereaza energie in ”vid”...!!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Permeability_(electromagnetism)
http://www.maxwells-equations.com/ampere/amperes-law.php
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Energy_flux
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Magnetic_field
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Daca miu este zero inseamna ca in mediul respectiv liniile magnetice nu cedeaza absolut deloc energie mediului. Nu avem reluctanta in acest caz , iar situatia poate fi asemanata cu superconductibilitatea unde rezistenta electrica se apropie de zero.eugen a scris: Miu zero sugereaza energie in ”vid”...!!
Era vorba de miu indice zero, permeabilitatea magnetica a vidului,care nu are valoarea zero...
eugen- Moderator
Da-mi un exemplul ca sa-mi dau seama . Permeabilitatea vidului este = cu 4Pi x 10 -7 Henri /meugen a scris:Era vorba de miu indice zero, permeabilitatea magnetica a vidului,care nu are valoarea zero...
Unde pui zero-ul in acest caz ?
Este miu indice zero, asa cum apare in textele clasice . Nu cum il cheama mi se pare important . Ci ce marimi leaga...
eugen- Moderator
Vortex: de la cuplu la vector
Maxwell formuleaza inductia magnetica pe trei componente ortogonale.
El obtine vectori din cupluri…
In stanga avem module de vectori, in dreapta cupluri, putem observa semnul minus !
In stanga sunt intensitati magnetice pe axe, multiplicate cu permeabilitatea magnetica.
F,G,H el le numeste impulsuri . Derivatele acestor impulsuri dupa axe, nu dupa timp, dau cupluri.
Aceasta formulare este semnificativa pentru conceptia vortexurilor moleculare pe care le introduce ca entitati posibile in eter.
Cuplul si vectorul fac legatura prin efect elicoidal intre magnetism si electricitate.
Maxwell formuleaza inductia magnetica pe trei componente ortogonale.
El obtine vectori din cupluri…
In stanga avem module de vectori, in dreapta cupluri, putem observa semnul minus !
In stanga sunt intensitati magnetice pe axe, multiplicate cu permeabilitatea magnetica.
F,G,H el le numeste impulsuri . Derivatele acestor impulsuri dupa axe, nu dupa timp, dau cupluri.
Aceasta formulare este semnificativa pentru conceptia vortexurilor moleculare pe care le introduce ca entitati posibile in eter.
Cuplul si vectorul fac legatura prin efect elicoidal intre magnetism si electricitate.
eugen- Moderator
Ok . Si in textele clasice specifica ce marimi leaga , si cum ? Nu ma intereseaza denumirea .eugen a scris:Este miu indice zero, asa cum apare in textele clasice . Nu cum il cheama mi se pare important . Ci ce marimi leaga...
Deocamdata ma intereseaza doar comportamentul fenomenele magnetostatice care sunt obligate prin anumite procedee mecanice sa se transforme in fenomene magnetice dinamice .eugen a scris: Cuplul si vectorul fac legatura prin efect elicoidal intre magnetism si electricitate.
Aici apar anumite fenomene deosebite la cuplarea liniilor magnetice / decuplarea lor , timpi de relaxare .
Pentru eliminarea unor confuzii, specific aici faptul ca nu pot exista "sarcini magnetice" ci doar câmpuri magnetice.
Probabil se referea la legea lui Gauss...Pentru ca intr-un loc foloseste termenul ” unit magnetic pol”, in alta parte ” unit magnetic bar wich points to the north”, sau ” the total amont of magnetic induction trough the surface of de element dxdydz”, sau in alta parte ” imaginary magnetic matter”.
Electrodynamical Theory:
Vortexial Theory:
http://vacuum-physics.com/
Maxwell/maxwell_oplf.pdf
Probabil se referea la legea lui Gauss...Pentru ca intr-un loc foloseste termenul ” unit magnetic pol”, in alta parte ” unit magnetic bar wich points to the north”, sau ” the total amont of magnetic induction trough the surface of de element dxdydz”, sau in alta parte ” imaginary magnetic matter”.
Electrodynamical Theory:
Vortexial Theory:
http://vacuum-physics.com/
Maxwell/maxwell_oplf.pdf
eugen- Moderator
Apa care curge este formata din molecule , moleculele din atomi s.a.m.d. Mergi mai in profunzime cu acest rationament si poate ai sa-ti schimbi parerea .negativ a scris:Pentru eliminarea unor confuzii, specific aici faptul ca nu pot exista "sarcini magnetice" ci doar câmpuri magnetice.
scanteitudorel a scris: O linie magnetica se rupe ? In cate bucati ?
gafiteanu a scris: Pai Tudorele, e facuta din infinite bucatele mici, alea pe care le-am amintit mai sus, cu care e plin spatiu si noi le-am invatat la scoala ca se cheama parametrii Miu.
gafiteanu a scris: Stiti cumva cum au denumit "oamenii de stiinta" particulele astea raspunzatoare cu magnetismul ? Ca daca ele n-ar fi existat, clar, n-am mai fi avut magnetism
Aici e greseala în fizica Tudorele. Ideea merge la mecanica newtoniana, pâna la atom. Atomul în ansamblu si particulele lui genereaza mecanica cuantica, iar in interiorul particulelor se manifesta mecanica subcuantica, Au matematici si rationamente diferite dupa care legile fizice functioneaza.scanteitudorel a scris:Apa care curge este formata din molecule , moleculele din atomi s.a.m.d. Mergi mai in profunzime cu acest rationament si poate ai sa-ti schimbi parerea .
Sunt in cumpana .negativ a scris:Aici e greseala în fizica Tudorele. Ideea merge la mecanica newtoniana, pâna la atom. Atomul în ansamblu si particulele lui genereaza mecanica cuantica, iar in interiorul particulelor se manifesta mecanica subcuantica, Au matematici si rationamente diferite dupa care legile fizice functioneaza.scanteitudorel a scris:Apa care curge este formata din molecule , moleculele din atomi s.a.m.d. Mergi mai in profunzime cu acest rationament si poate ai sa-ti schimbi parerea .
Ma tem ca tocmai aceste matematici si rationamente ne indeparteaza de la adevaratele fenomene fizice . Prea multe fenomene fizice raman fara raspuns .
Nu te teme Tudorele, ca nici matematicienii nu prea stiu ce fac. Ma refer la o matematica integrata, unde nu poti inventa chiar orice nazbâtie. Oricum, asta de scoala e o mizerie (dupa parerea mea) si de asta nu ofera multe solutii. Dar trebuie mai întâi sa o stii, apoi sa o întelegi pentru a formula o critica. Pentru ca asa cum singur spui nu prea te întelegi cu matematicile, e normal sa-ti fie teama. Cum nici cu filozofia nu prea esti prieten, sunt slabe sansele sa descoperi ceva nou în materie de magnetism de la nivel tehnic sau experimental (cum lucrezi tu). Trebuie ceva cu totul nou si nici chiar eu nu vad o solutie, chiar daca inteleg mai bine cum functioneaza lumea. E bine ca te preocupa, te tine ocupat, ca altfel cine stie ce idei iti vin despre guvern, etc....scanteitudorel a scris:Sunt in cumpana .
Ma tem ca tocmai aceste matematici si rationamente ne indeparteaza de la adevaratele fenomene fizice . Prea multe fenomene fizice raman fara raspuns .
Am descoperit niste fenomene in magnetism pe care nu le-am gasit, nici in fizica si nici in manualele de specialitate . Este totusi un pas inainte .negativ a scris: Cum nici cu filozofia nu prea esti prieten, sunt slabe sansele sa descoperi ceva nou în materie de magnetism de la nivel tehnic sau experimental (cum lucrezi tu).
negativ a scris: Trebuie ceva cu totul nou si nici chiar eu nu vad o solutie, chiar daca inteleg mai bine cum functioneaza lumea.
Eu pot prezenta oamenilor de stiinta acel nou despre care vorbesti . Intrebarea este alta . Prin metodele aplicate de ei in nanotehnologie sunt in masura sa-mi ordoneze atomii unui element chimic astfel ca acesta sa aiba proprietati fizice dualiste ?
Daca ar rezolva aceasta problema , substanta ar fi diamagnetica in stare normala si feromagnetica atunci cand asupra ei actioneaza un camp electric de inalta intensitate . Atentie doar un camp electric , care nu forteaza electronii sa emigreze de la un capat la celalalt capat .
Ceva asemanator cu Efectul Stark .
,, Efectul Stark constă în deplasarea și divizarea liniilor spectrale ale atomilor și moleculelor datorită prezenței unui câmp electric extern"
De principiu, matematica ESTE gresit aplicata in fizica.
Problema e ca nu mereu stim ce observam. S-ar putea ca ce ai observat sa fie un efect secundar nerelevant, dar ar putea fi si ceva important. Nu degeaba bat câmpii pe aici cu vocabularul... În definitiv nu ne întelegem pentru ca folosim cu înteles diferit termenii cu care ne exprimam.
Si cum separi câmpul electric de cel masic ? Daca ai o solutie la asta esti "jmecher". Pe bune; de-aia zic ca se poate sa te înseli.
Problema e ca nu mereu stim ce observam. S-ar putea ca ce ai observat sa fie un efect secundar nerelevant, dar ar putea fi si ceva important. Nu degeaba bat câmpii pe aici cu vocabularul... În definitiv nu ne întelegem pentru ca folosim cu înteles diferit termenii cu care ne exprimam.
Si cum separi câmpul electric de cel masic ? Daca ai o solutie la asta esti "jmecher". Pe bune; de-aia zic ca se poate sa te înseli.
Nici eu nu inteleg matematica din fizica cuantica, dar asta este o lipsa a mea, nu o aplicatie gresita a matematicii. Cel mult este un mod de interpretare gresit al rezultatelor matematice.negativ a scris:De principiu, matematica ESTE gresit aplicata in fizica.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pentru eliminarea unor confuzii, specific aici faptul ca nu pot exista "sarcini magnetice" ci doar câmpuri magnetice
. Din pacate, formularea de camp, fie el electric sau magnetic, este cat se poate de imprecisa. Adica te poate trimite cu gandul la un camp de rapita dar in nici un caz nu aduce precizari suplimentare fata de banalele masuratori. Camp -- o denumire oarecare a unui ceva masurat dar... necunoscut (in esenta).
. Eugen (si Maxwell) se referea la posibilitatea considerarii (in calcule) a unui pol magnetic, in anume faze de manifestare. By the way, ce este acela un pol? Cea mai banala precizare ar putea echivala polul cu izvorul.
. FF buna mi se pare precizarea:
Cuplul si vectorul fac legatura prin efect elicoidal intre magnetism si electricitate..
. E ff corect spus ca nu ne intelegem din pricina cuvintelor. Din pricina definitiilor lor nematematizate, sustin eu. Dar in tehnica exista banala redundanta - a masuratorilor, in esenta - prin care se elimina orice neintelegere dintre specialisti (chiar indiferent de domeniile specialitatilor lor).
.
. Din pacate, formularea de camp, fie el electric sau magnetic, este cat se poate de imprecisa. Adica te poate trimite cu gandul la un camp de rapita dar in nici un caz nu aduce precizari suplimentare fata de banalele masuratori. Camp -- o denumire oarecare a unui ceva masurat dar... necunoscut (in esenta).
. Eugen (si Maxwell) se referea la posibilitatea considerarii (in calcule) a unui pol magnetic, in anume faze de manifestare. By the way, ce este acela un pol? Cea mai banala precizare ar putea echivala polul cu izvorul.
. FF buna mi se pare precizarea:
Cuplul si vectorul fac legatura prin efect elicoidal intre magnetism si electricitate..
. E ff corect spus ca nu ne intelegem din pricina cuvintelor. Din pricina definitiilor lor nematematizate, sustin eu. Dar in tehnica exista banala redundanta - a masuratorilor, in esenta - prin care se elimina orice neintelegere dintre specialisti (chiar indiferent de domeniile specialitatilor lor).
.
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Campul electric poate fi ecranat, pe cand campul gravitational nu.negativ a scris:
La nivel microcosmic, fiecare particula este inconjurata de un camp, iar proprietatea particulei care produce acel camp poarta numele de sarcina, fie ca este electrica sau de alta natura. dar in acelasi timp orice particula este caracterizata de o masa, si ce este masa decat o alta proprietate a particulei care ne da masura inertiei acesteia, impulsul si energia. Tot asa de bine sarcina la randul ei este legata de natura particulei si in mod implicit a masei acesteia. (demonstratia matematica am main facut-o alta data).
virgil- Moderator
Câmpul electric poate fi compensat prin sarcini opuse. Ele au nevoie de un suport de masa. Nu trebuie amestecata inertia aici.
Nu campul gravitational determina masa unui corp .virgil a scris: Campul electric poate fi ecranat, pe cand campul gravitational nu.
Prof. Piter Hihgs a demonstrat teoretic ca un corp are masa mai mica sau mai mare in functie de intesitatea campului generat de catre particula numita Bozonul Higgs .
Aceasta particula este cautata prin toate experimentele care se efectueaza in acceleratorul de la CERN
Alta particula mai mica determina masa particulei mai mari .virgil a scris: Dar in acelasi timp orice particula este caracterizata de o masa, < Nu este obligatoriu ca o particula sa aiba masa >[/b]si ce este masa decat o proprietate a particulei care ne da masura inertiei acesteia, impulsul si energia.
Cel care a demonstrat teoretic, sa demonstreze expermental acest lucru.scanteitudorel a scris:negativ a scris: Si cum separi câmpul electric de cel masic ?Nu campul gravitational determina masa unui corp .virgil a scris: Campul electric poate fi ecranat, pe cand campul gravitational nu.
Prof. Piter Hihgs a demonstrat teoretic ca un corp are masa mai mica sau mai mare in functie de intesitatea campului generat de catre particula numita Bozonul Higgs .
Aceasta particula este cautata prin toate experimentele care se efectueaza in acceleratorul de la CERNAlta particula mai mica determina masa particulei mai mari .virgil a scris: Dar in acelasi timp orice particula este caracterizata de o masa, < Nu este obligatoriu ca o particula sa aiba masa >[/b]si ce este masa decat o proprietate a particulei care ne da masura inertiei acesteia, impulsul si energia.
virgil- Moderator
Teoria a fost prezentata prima data in America si nu a fost acceptata . Dupa ce au vazut americanii ca aceasta este acceptata in Europa , acum incearca si ei sa demonstreze experimental prezenta Bozonului Higgs . Din pacate acceleratorul lor este mult sub puterea celui de la CERN.virgil a scris: Cel care a demonstrat teoretic, sa demonstreze expermental acest lucru
Profesorul de fizica nu este o mare personalitate a lumii stiintifice si nici nu are pretentia de a fi . Pentru ideea sa lucreaza multi alti . Pana la urma adevarul va iesii la lumina .
Pagina 11 din 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Subiecte similare
» Relaţii între ecuaţiile lui Maxwell şi formulele lui Frenet
» Eterul şi Maxwell
» Despre plăcerea sadică de a vorbi despre „pseudoștiință”
» Eterul şi Maxwell
» Despre plăcerea sadică de a vorbi despre „pseudoștiință”
Pagina 11 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum