Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 39 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 39 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Căderea liberă în câmp gravitațional
+3
Abel Cavaşi
virgil
curiosul
7 participanți
Pagina 2 din 5
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Căderea liberă în câmp gravitațional
Rezumarea primului mesaj :
În cădere liberă în câmp gravitațional un corp accelerează pe direcția razei spre centrul câmpului din care a început să accelereze?
Ce vreau să spun este că în timp ce un corp accelerează în cădere liberă pământul are și o mișcare de rotație în jurul axei.
Dacă să presupunem ipotetic că pe o...țeavă, să spunem, foarte lungă fixată pe pământ și orientată vertical, dăm drumul pe centrul diametrului țevii în cădere liberă unei bile, aceasta își va păstra traiectoria continuă accelerată doar de-a lungul centrului țevii, chiar dacă pământul are o mișcare de rotație între timp?
Sau se deplasează spre peretele țevii din sens invers mișcării de rotație a Pământului?
Adică se va constata o deviere a traiectoriei în căderea bilei, față de țeavă, în sens invers mișcării de rotație a Pământului?
Pentru că s-ar putea să existe o legătură între conservarea momentului cinetic total și accelerația în câmp gravitațional.
În cădere liberă în câmp gravitațional un corp accelerează pe direcția razei spre centrul câmpului din care a început să accelereze?
Ce vreau să spun este că în timp ce un corp accelerează în cădere liberă pământul are și o mișcare de rotație în jurul axei.
Dacă să presupunem ipotetic că pe o...țeavă, să spunem, foarte lungă fixată pe pământ și orientată vertical, dăm drumul pe centrul diametrului țevii în cădere liberă unei bile, aceasta își va păstra traiectoria continuă accelerată doar de-a lungul centrului țevii, chiar dacă pământul are o mișcare de rotație între timp?
Sau se deplasează spre peretele țevii din sens invers mișcării de rotație a Pământului?
Adică se va constata o deviere a traiectoriei în căderea bilei, față de țeavă, în sens invers mișcării de rotație a Pământului?
Pentru că s-ar putea să existe o legătură între conservarea momentului cinetic total și accelerația în câmp gravitațional.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Căderea liberă în câmp gravitațional
Nu, cauta sa o ia inaintea rotatiei Pamantului. Deci aluneca pecuriosul a scris:Deci, în opinia ta virgil-48, corpul în cădere liberă într-un puț cilindric orientat spre centrul Pământului urmează traiectoria descrisă de axul central al cilindrului?
peretele de est al putului. Asa functioneaza in capul meu !
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
virgil_48 a scris:virgil_48 a scris:. . . . .
Viteza tangentiala este o viteza liniara, nu unghiulara. Corpul care
apartine Pamantului are viteza liniara a punctului de pe suprafata
acestuia, de unde pleaca. Cand corpul se ridica vertical el are
tendinta de a ramane in urma rotatiei planetei fiindca cercul este
mai mare si viteza unghiulara devine mai mica.
Daca coboara intr-un put vertical, are tendinta de a o lua inainte.
Fiindca cercul pe care il descrie(de fapt spirala) are raza progresiv
mai mica si viteza unghiulara progresiv mai mare.
Dar nu tin cu orice pret sa ramana asa si pentru voi !
Virgil a raspuns; Si la urcare si la coborare viteza tangentiala Vox, are acelasi sens si aceiasi valoare, Pe masura coborarii accelerate , adica la inceput coboara mai incet si apoi creste viteza datorita acceleratiei, asa ca la inceput ramanerea in urma fata de verticala punctului de lansare, distanta este mai mare, apoi crescand viteza de coborare ramanerea in urma este mai mica, dar este simetrica cu ramura parabolei de la ridicare.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010
În cazul unui asemenea răspuns, nu poți să mă învinovățești că nu pot să dau credit unei teorii FOIP.virgil_48 a scris:Nu, cauta sa o ia inaintea rotatiei Pamantului. Deci aluneca pecuriosul a scris:Deci, în opinia ta virgil-48, corpul în cădere liberă într-un puț cilindric orientat spre centrul Pământului urmează traiectoria descrisă de axul central al cilindrului?
Adică, în cel mai "rău caz", corpul ar rămâne în urmă, nu o ia înainte.
Dar se pare că problema ta e "NU", nu că nu ar fi așa.
Daca citeai ce-am scris in raspunsurile anterioare puteai sacuriosul a scris:În cazul unui asemenea răspuns, nu poți să mă învinovățești că nu pot să dau credit unei teorii FOIP.virgil_48 a scris:Nu, cauta sa o ia inaintea rotatiei Pamantului. Deci aluneca pecuriosul a scris:Deci, în opinia ta virgil-48, corpul în cădere liberă într-un puț cilindric orientat spre centrul Pământului urmează traiectoria descrisă de axul central al cilindrului?
intelegi. Sau poate NU. N-ai inteles dece la cadere corpul o
ia inainte rotatiei planetei, nu-i asa ? Fiindca impulsul se
conserva, deci si viteza tangentiala. Daca viteza tangentiala
se pastreaza, odata cu caderea se mareste viteza unghiulara.
Iar teoria FOIP este numai pentru cine citeste si incearca sa
inteleaga. Dar aici, in general purtam un dialog al surzilor.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Nu, virgil-48, tocmai ăsta este principiul conservării momentului cinetic în acest gen de situație.
Eu înțeleg ce spui, dar de asta nu e corect.
Tu o tot dai cu FOIP-ul, dar teoria push gravity este incompatibilă cu principiile mecanicii newtoniene.
Eu înțeleg ce spui, dar de asta nu e corect.
Tu o tot dai cu FOIP-ul, dar teoria push gravity este incompatibilă cu principiile mecanicii newtoniene.
Pe topicul acesta tu l-ai amintit pe FOIP. Fara sa aiba legatura cucuriosul a scris:În cazul unui asemenea răspuns, nu poți să mă învinovățești că nu pot să dau credit unei teorii FOIP.virgil_48 a scris:Nu, cauta sa o ia inaintea rotatiei Pamantului. Deci aluneca pecuriosul a scris:Deci, în opinia ta virgil-48, corpul în cădere liberă într-un puț cilindric orientat spre centrul Pământului urmează traiectoria descrisă de axul central al cilindrului?
subiectul. Nu-i mai acorda nici un credit, ca si până acum !
Iar pentru cresterea vitezei unghiulare, cauta exemplul care a tot
revenit, cel cu balerina.
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:Daca citeai ce-am scris in raspunsurile anterioare puteai sacuriosul a scris:În cazul unui asemenea răspuns, nu poți să mă învinovățești că nu pot să dau credit unei teorii FOIP.virgil_48 a scris:
Nu, cauta sa o ia inaintea rotatiei Pamantului. Deci aluneca pe
intelegi. Sau poate NU. N-ai inteles dece la cadere corpul o
ia inainte rotatiei planetei, nu-i asa ? Fiindca impulsul se
conserva, deci si viteza tangentiala. Daca viteza tangentiala
se pastreaza, odata cu caderea se mareste viteza unghiulara.
Iar teoria FOIP este numai pentru cine citeste si incearca sa
inteleaga. Dar aici, in general purtam un dialog al surzilor.
Raspund la afirmatia ta cu caractere ingrosate;
La caderea corpului viteza tangentiala se pastreaza fiind egala cu viteza tangentiala a Pamantului, in timp ce raza, adica distanta fata de pamant a corpului scade, ceia ce implica cresterea vitezei unghiulare a corpului, care se apropie de viteza unghiulara a pamantului. Viteza unghiulara a corpului devine egala cu viteza unghiulara a Pamantului doar in momentul impactului cu solul. Concluzia este ca atat timp cat corpul se afla in aer are o viteza unghiulara mai mica decat Pamantul, deci pe tot parcursul corpului acesta ramane in urma punctului de plecare descriind acea parabola care urca din punctul de plecare si coboara pe o ramura in urma punctului de plecare.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Principiul acela prin care nu se poate stabili din interior în niciun fel dacă un corp este în repaus sau în mișcare se aplică și în acest tip de situație, motiv pentru care eu cred că un corp în cădere liberă urmează linia razei vectoare.
Ca sa sustii asta ar trebui sa precizezi la ce fel de caderecuriosul a scris:Principiul acela prin care nu se poate stabili din interior în niciun fel dacă un corp este în repaus sau în mișcare se aplică și în acest tip de situație, motiv pentru care eu cred că un corp în cădere liberă urmează linia razei vectoare.
libera te referi. Fiindca in cadere libera este si un meteorit,
un avion avariat sau o bucata de grindina.
Poti preciza ca este vorba de un corp care este eliberat la
1 sau 10 km deasupra unui punct fix de pe ecuator. Sau
orice alta situatie posibila doresti.
Atunci am sti toti pentru ce ne contrazicem si am putea
simula mai realist.
virgil_48- Foarte activ
Dacă ți-e mai ușor de urmărit logic, ia în calcul căderea liberă a unui corp într-un puț cilindric adânc de 1 km la Ecuator, unde corpul este lăsat să cadă liber în puț pe axul central al puțului.
Este nevoie și de culoarea corpului?
Iar eu sunt de părere că traiectoria corpului în cădere liberă în acel puț cilindric urmează continuu axul central al puțului cilindric, deși Pământul se rotește între timp.curiosul a scris:Dacă ți-e mai ușor de urmărit logic, ia în calcul căderea liberă a unui corp într-un puț cilindric adânc de 1 km la Ecuator, unde corpul este lăsat să cadă liber în puț pe axul central al puțului.
Ceea ce duce la o concluzie, într-un final, legată de conservarea momentului cinetic și modul în care se manifestă atracția gravitațională.
La ecuator Pamantul are o viteza tangentiala de 465 m/s spre est.curiosul a scris:Dacă ți-e mai ușor de urmărit logic, ia în calcul căderea liberă a unui corp într-un puț cilindric adânc de 1 km la Ecuator, unde corpul este lăsat să cadă liber în puț pe axul central al puțului.
Un corp in cadere libera de la 1000 m face14,27 secunde pana atinge Pamantul.
In acest interval de 14,27 sec, putul aflat pe ecuator se deplasaza cu 6635 m. spre est.
Un avion daca vrea sa lanseze un corp a carui viteza tangentiala sa fie Vt=0, trebuie sa zboare de la est spre vest cu viteza de 465 m/s. In acest caz corpul cade rectiliniu spre centrul Pamantului.
Pentru ca acel corp sa nimereasca putul, trebuie ca aviatorul sa faca lansarea cu 14,27 sec inainte de a ajunge deasupra putului.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Dum 05 Feb 2023, 13:16, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Bun, dăm drumul corpului în cădere liberă în acel puț cilindric de la nivelul solului, nu din avion, pe centrul cercului descris de gura circulară a puțului.
Nici nu mai știu cum să mă exprim, în sfârșit...
Traiectoria corpului în cădere liberă urmează axul central al puțului cilindric sau nu?
Asta e întrebarea.
În condițiile în care în timp ce cade corpul în puț, pământul se rotește.
Eu sunt de părere că da, iar traiectoria lui urmează linia razei vectoare descrisă de axul central al puțului cilindric.
Traiectoria corpului în cădere liberă urmează axul central al puțului cilindric sau nu?
Asta e întrebarea.
Eu sunt de părere că da, iar traiectoria lui urmează linia razei vectoare descrisă de axul central al puțului cilindric.
Practic ai dreptate pentru ca atat putul cat si corpul au aceiasi viteza tangentiala. Teoretic insa daca putul este de mii de km adancime, viteza tangentiala la acea adancime scade foarte mult poate chiar la jumatate in timp ce viteza tangentiala a corpului ramane constanta ca la suprafata pamantului si atunci corpul se atinge spre est de peretele putului.curiosul a scris:Bun, dăm drumul corpului în cădere liberă în acel puț cilindric de la nivelul solului, nu din avion, pe centrul cercului descris de gura circulară a puțului.
Asta e întrebarea.
virgil- Moderator
Știu ce spui, dar ea ar trebui să fie sesizabilă și la o diferență de nivel de ... 100 de metri, nu de un kilometru.
Eu cred că alta este explicația.
Eu cred că alta este explicația.
Pentru un put vertical adinc pana in centrul Pamantului la ecuator,virgil a scris:Practic ai dreptate pentru ca atat putul cat si corpul au aceiasi viteza tangentiala. Teoretic insa daca putul este de mii de km adancime, viteza tangentiala la acea adancime scade foarte mult poate chiar la jumatate in timp ce viteza tangentiala a corpului ramane constanta ca la suprafata pamantului si atunci corpul se atinge spre est de peretele putului.curiosul a scris:Bun, dăm drumul corpului în cădere liberă în acel puț cilindric de la nivelul solului, nu din avion, pe centrul cercului descris de gura circulară a puțului.
Asta e întrebarea.
la suprafata viteza tangentiala este cca 40 000 km/zi iar in capatul
din adancime este zero.
Practic curiosul nu are dreptate deloc ! Aceasta este cauza. Nu poti
discuta acest subiect considerand un put adanc de 1 km.
virgil_48- Foarte activ
Păi tocmai aia e că viteza tangențială nu rămâne constantă în căderea liberă spre centrul Pământului.
Este vorba de corp care are si viteza tangentiala Vt a pamantului de la suprafata, care este perpendiculara pe viteza de cadere care este accelerata. Nimic nu modifica in cadere libera viteza aceia perpendiculara egala cu Vt a corpului. Daca stii tu ca se modifica te rog sa argumentezi.curiosul a scris:Păi tocmai aia e că viteza tangențială nu rămâne constantă în căderea liberă spre centrul Pământului.
virgil- Moderator
Sunt foraje care ajung si la 14 km, deci cel putin teoretic se poate. Cu cat patrunzi mai adanc spre centrul pamantului viteza tangentiala a putului scade tinzand spre zero, dar viteza tangentiala a corpului aflat in cadere libera ramane nemodificata.virgil_48 a scris:Pentru un put vertical adinc pana in centrul Pamantului la ecuator,virgil a scris:Practic ai dreptate pentru ca atat putul cat si corpul au aceiasi viteza tangentiala. Teoretic insa daca putul este de mii de km adancime, viteza tangentiala la acea adancime scade foarte mult poate chiar la jumatate in timp ce viteza tangentiala a corpului ramane constanta ca la suprafata pamantului si atunci corpul se atinge spre est de peretele putului.curiosul a scris:Bun, dăm drumul corpului în cădere liberă în acel puț cilindric de la nivelul solului, nu din avion, pe centrul cercului descris de gura circulară a puțului.
Asta e întrebarea.
din adancime este zero.
virgil- Moderator
Viteza tangentiala a corpului in cadere este limitata la viteza tangentialavirgil a scris:Sunt foraje care ajung si la 14 km, deci cel putin teoretic se poate. Cu cat patrunzi mai adanc spre centrul pamantului viteza tangentiala a putului scade tinzand spre zero, dar viteza tangentiala a corpului aflat in cadere libera ramane nemodificata.. . . . .
Pentru un put vertical adinc pana in centrul Pamantului la ecuator,
din adancime este zero.
care i-o permite putul, fiindca el se lipeste de peretele dinspre rasarit si
in continuare preia in cadere rotatia putului. La un calcul sumar si
neprofesionist, am obtinut o deviere de la verticala de cca 7 cm la o
cadere de la suprafata de 1 km. Nu pariez pe el.
Sunt curios daca aceasta concluzie a noastra este confirmata undeva.
Mi se pare totusi destul de elementara !
Ar putea fi gresita ?
Cu ce contraargument ar putea veni curiosul ?
Ultima editare efectuata de catre virgil_48 in Lun 06 Feb 2023, 23:00, editata de 1 ori
virgil_48- Foarte activ
virgil apreciază acest mesaj
Sigur că da, viteza aia tangențială Vt rămâne neschimbată doar pe traiectoria circulară.virgil a scris:Este vorba de corp care are si viteza tangentiala Vt a pamantului de la suprafata, care este perpendiculara pe viteza de cadere care este accelerata. Nimic nu modifica in cadere libera viteza aceia perpendiculara egala cu Vt a corpului. Daca stii tu ca se modifica te rog sa argumentezi.curiosul a scris:Păi tocmai aia e că viteza tangențială nu rămâne constantă în căderea liberă spre centrul Pământului.
În schimb, în cădere liberă, lucrurile se schimbă, iar viteza tangențială inițială își micșorează valoarea proporțional cu viteza unghiulara datorită accelerației gravitaționale, motiv pentru care corpul se mișcă accelerat în cădere liberă pe linia razei vectoare.
Nu știu deocamdată cum să îți explic, dar găsesc eu o variantă.
Dacă gândesc bine și zic bine ce zic.
virgil nu apreciază acest mesaj
Și cred că mai este și o chestiune coroborată cu un soi de efect Magnus al corpului de probă.
Pentru că în mișcarea de rotație a Pământului, corpul arătând aceeași "față" spre Pământ are și el însuși o rotație intrinsecă.
Cu cât raza este mai mare, cu atât rotația lui în jurul propriei axe este mai mică, cu cât se află mai aproape de centrul de rotație a Pământului, rotația lui este mai mare.
Deci vorbim și de o modificare în momentul cinetic al corpului care cade liber în câmp gravitațional.
Insesizabilă poate, în funcție de distanță, dar nu nulă dacă el cade spre centrul Pământului cu aceeași "față".
Pentru că în mișcarea de rotație a Pământului, corpul arătând aceeași "față" spre Pământ are și el însuși o rotație intrinsecă.
Cu cât raza este mai mare, cu atât rotația lui în jurul propriei axe este mai mică, cu cât se află mai aproape de centrul de rotație a Pământului, rotația lui este mai mare.
Deci vorbim și de o modificare în momentul cinetic al corpului care cade liber în câmp gravitațional.
Insesizabilă poate, în funcție de distanță, dar nu nulă dacă el cade spre centrul Pământului cu aceeași "față".
Faza cu aceeași față și rotația intrinsecă a cam fost lămurită aici , că tot mi-am adus aminte când mă ocupam de desene.
Și se pare că mai apare o "victimă colaterală" în subiect.
În căderea liberă a unui corp spre centrul Pământului acesta cade pe exact aceeași față?
În căderea liberă a unui corp spre centrul Pământului acesta cade pe exact aceeași față?
Depinde de conditiile initiale; daca se face abstractie de aer sau alt mediu, si corpul este lasat sa cada fara sa i se imprime o miscare cat de mica de rotatie sau translatie, corpul va cadea in pozitia in care a fost lansat.curiosul a scris:Faza cu aceeași față și rotația intrinsecă a cam fost lămurită aici , că tot mi-am adus aminte când mă ocupam de desene.
Am vazut un experiment facut pe Luna de cadere libera a unui corp greu si a unei pene si amandoua au cazut in aceiasi pozitie si in acelasi timp asa cum au fost lansate. Sigur distanta era mica si se voia sa se demonstreze ca indiferent de greutatea si densitatea corpurilor acestea au aceiasi acceleratie in cadere libera in camp gravitational.
virgil- Moderator
Dacă cade pe exact aceeași față, atunci în cădere liberă urmează linia razei vectoare.virgil a scris:Depinde de conditiile initiale; daca se face abstractie de aer sau alt mediu, si corpul este lasat sa cada fara sa i se imprime o miscare cat de mica de rotatie sau translatie, corpul va cadea in pozitia in care a fost lansat.curiosul a scris:Faza cu aceeași față și rotația intrinsecă a cam fost lămurită aici , că tot mi-am adus aminte când mă ocupam de desene.
Pentru că conservarea momentului său cinetic este față de linia razei vectoare.
Desi eu nu sustin conservarea momentului cinetic, fizica oficialacuriosul a scris:Dacă cade pe exact aceeași față, atunci în cădere liberă urmează linia razei vectoare.virgil a scris:Depinde de conditiile initiale; daca se face abstractie de aer sau alt mediu, si corpul este lasat sa cada fara sa i se imprime o miscare cat de mica de rotatie sau translatie, corpul va cadea in pozitia in care a fost lansat.curiosul a scris:Faza cu aceeași față și rotația intrinsecă a cam fost lămurită aici , că tot mi-am adus aminte când mă ocupam de desene.
Pentru că conservarea momentului său cinetic este față de linia razei vectoare.
nu conditioneaza aceasta proprietate "fata de ceva..."
Mi se se pare a fi un argument inventat. Ca si fraza subliniata.
virgil_48- Foarte activ
Păi de aia Luna și are o rotație în jurul axei sale, pentru că este în raport cu sistemul de referință față de care și Pământul are mișcare de rotație.
Ce legatura are Luna cu o piatra aruncata intr-un putz ? Luna arata mereu aceiasi fata catre Pamant, si se comporta ca un dipol gravitational, la fel ca toti satelitii planetelor mari.curiosul a scris:Păi de aia Luna și are o rotație în jurul axei sale, pentru că este în raport cu sistemul de referință față de care și Pământul are mișcare de rotație.
Piatra care nu se roteste in jurul propriei axe in timpul caderii, are momentul cinetic zero, ea isi pastreaza viteza de 465 m/s spre est si in cadere accelerata se va freca de peretele din est a putzului prin care cade.
virgil- Moderator
Sună cam dur și cam sigur pe mine, dar piatra aia pe care o ții în mână la nivelul solului are moment cinetic, are o mișcare de rotație din cauza rotației Pământului, așa cum ai și tu care o ții în mână, de altfel.
Când dai drumul pietrei, ea încă are moment cinetic.
Ei, momentul cinetic al pietrei, și al tău, trebuie să se conserve.
Sunt de părere că aceasta se realizează pe linia razei vectoare.
Când dai drumul pietrei, ea încă are moment cinetic.
Ei, momentul cinetic al pietrei, și al tău, trebuie să se conserve.
Sunt de părere că aceasta se realizează pe linia razei vectoare.
Parerea mea este ca situatia Lunii marcheaza epuizarea totalacuriosul a scris:Păi de aia Luna și are o rotație în jurul axei sale, pentru că este în raport cu sistemul de referință față de care și Pământul are mișcare de rotație.
a rotatiei proprii, datorata "campului gravitational" al Pamantului.
Faptul ca nu se mai schimba fata care o arata spre Pamant,
arata ca mareea suprafetei Lunii a incetat, iar aceasta cat timp
a avut loc, a epuizat total miscarea ei de rotatie, ca o frecare.
Situatia aceasta la Lunii in raport cu Pamantul, reprezinta echilibrul
complet al orbitarii, atins prin epuizarea rotatiei sale.
Degeaba judeci rotatia proprie a Lunii in sistemul solar si stabilesti
ca se roteste in jurul axei sale.
Ea a ajuns din acest punct de vedere in repaus permanent fata
de Pamant, si daca nu intervine altceva, asa va ramane.
virgil_48- Foarte activ
Vorbim, deocamdată, de lucruri diferite.
Tu, acum în poziția ta fixă față de pe Pământ, ai o mișcare de rotație din cauza mișcării de rotație a Pământului.
Ești de acord cu asta?
Tu, acum în poziția ta fixă față de pe Pământ, ai o mișcare de rotație din cauza mișcării de rotație a Pământului.
Ești de acord cu asta?
"Poți să nu fii de acord cu mine, dar e mai rapid așa".
Și atunci, în cădere liberă, cum se conservă momentul cinetic al corpului?
Și atunci, în cădere liberă, cum se conservă momentul cinetic al corpului?
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» Linii de câmp gravitaţional elicoidale
» Care este diferenta dintre un corp liber aflat in camp gravitational, comparativ cu un corp din afara campului?
» Radacini.Dacia-Inainte, in timpul si dupa caderea statului dac
» Care este diferenta dintre un corp liber aflat in camp gravitational, comparativ cu un corp din afara campului?
» Radacini.Dacia-Inainte, in timpul si dupa caderea statului dac
Pagina 2 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum