Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Ieri la 21:12
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Dacu2 Ieri la 16:20
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Ieri la 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 12 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Conjectura lui Andrica
+2
Abel Cavaşi
curiosul
6 participanți
Pagina 6 din 7
Pagina 6 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Conjectura lui Andrica
Rezumarea primului mesaj :
...
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 15:44, editata de 3 ori
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41557
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Conjectura lui Andrica
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 17:15, editata de 1 ori
- Numarul mesajelor : 6790
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 17:16, editata de 1 ori
- Numarul mesajelor : 6790
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 17:19, editata de 1 ori
Nu este adevărat ceea ce afirmi deoarece din conjectura lui Andrica şi din egalitatea rezultă de fapt inegalitatea şi nicidecum inegalitatea .Fă te rog corect calculele!Am impresia că tu îl consideri pe din ciurul lui Atkin de găsire a numerelor prime cu din relaţia .În concluzie nu putem vorbi de acelaşi ci de un şi respectiv de un .Care este relaţia dintre şi ???
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22436
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 17:18, editata de 1 ori
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 17:18, editata de 1 ori
Aş dori traducerea în româneşte a demonstraţiei conjecturii lui Andrica pentru a o analiza mai rapid.Am să încerc să fac traducerea în româneşte.Tu ai înţeles demonstraţia?
Dacu- Foarte activ
...
Cine este autorul lucrarii http://www.ugcs.caltech.edu/~kel/MPP/AndricaConjectureTrue.pdf ?
Dacu- Foarte activ
Dacu- Foarte activ
...
Eu am spus clar că acea conjectură a lui Andrica nu cred că este adevărată pentru toate valorile lui şi acest fapt se va dovedi.
Nu mi-ai spus cine este autorul lucrării http://www.ugcs.caltech.edu/~kel/MPP/AndricaConjectureTrue.pdf .Eu am impresia că autorul lucrării http://www.ugcs.caltech.edu/~kel/MPP/AndricaConjectureTrue.pdf pare a fi însuşi Andrica dar poate că mă însel.
Nu mi-ai spus cine este autorul lucrării http://www.ugcs.caltech.edu/~kel/MPP/AndricaConjectureTrue.pdf .Eu am impresia că autorul lucrării http://www.ugcs.caltech.edu/~kel/MPP/AndricaConjectureTrue.pdf pare a fi însuşi Andrica dar poate că mă însel.
Dacu- Foarte activ
Chiar daca diferenta dintre 2 nr prime poate tinde la infinit atunci cind si aceste numere tind la infinit, aceasta nu inseamna caci diferenta radicalilor acestor 2 nr prime consecutive este >=1, darimite sa mai tinda la infinit.
Asa ceva se poate de demonstrat.
Pacat, ca au luat primii unele prajituri.
Lucrul cu infinitul nu e o joaca, infinitul e un mister, si daca nu esti atent cum sa il tratez, atunci iti pirlesti minile.
In documentul ala, se pare, daca nu ma gresesc, autorii lucrarii sunt un careva nea Kim si un careva nea Lombard.
Oficial matusa wikipedia nu am vazut inca nimic sa zica.
Imi e interesant de unde(din ce surse) curiosul a aflat noutatea.
Asa ceva se poate de demonstrat.
Pacat, ca au luat primii unele prajituri.
Lucrul cu infinitul nu e o joaca, infinitul e un mister, si daca nu esti atent cum sa il tratez, atunci iti pirlesti minile.
In documentul ala, se pare, daca nu ma gresesc, autorii lucrarii sunt un careva nea Kim si un careva nea Lombard.
Oficial matusa wikipedia nu am vazut inca nimic sa zica.
Imi e interesant de unde(din ce surse) curiosul a aflat noutatea.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25849
Data de inscriere : 19/06/2011
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 17:19, editata de 1 ori
Aştept cu interes!
Dacu- Foarte activ
Cât să mai aştept?
Dacu- Foarte activ
curiosul,când mai răspunzi la acest subiect ca să ne lămurim cumva cu această aşa zisa conjectură a lui Andrica?Eu nu cred că acest subiect este rezolvat.
Dacu- Foarte activ
...
Vreau să văd demonstraţia conjecturii lui Andrica pe baza afirmaţiei tale de mai sus.curiosul a scris:În orice interval de P(n) numere naturale consecutive există cel putin un număr care nu se divide cu niciun număr prim 2, 3, 5, 7, ..., P(n-2).
Dacu- Foarte activ
...
Scuze!Nu este un ordin!Te rog dă demonstraţia şi dacă demonstraţia nu are niciun cusur atunci subiectul e rezolvat.
Dacu- Foarte activ
...
...
Dacă acele teoreme menţionate de tine nu sunt complet demonstrate atunci nu putem vorbi despre o demonstraţie certă a conjecturii lui Andrica.
Aştept o demonstraţie corecta a acestei conjecturi care cred că nu este adevărată pentru orice două numere prime consecutive.
În concluzie subiectul nu este rezolvat şi daca nu te superi atunci eu te rog să ştergi cuvântul [rezolvat] din titlul subiectului.
Aştept o demonstraţie corecta a acestei conjecturi care cred că nu este adevărată pentru orice două numere prime consecutive.
În concluzie subiectul nu este rezolvat şi daca nu te superi atunci eu te rog să ştergi cuvântul [rezolvat] din titlul subiectului.
Dacu- Foarte activ
...
Poate ai vrut să spui că ar putea exista prin extindere şi relaţia pentru .Câte numere prime ar putea fi în intervalul unde şi pentru ce valori ale lui ar fi adevărat şirul respectiv de inegalităţi ce s-ar putea scrie?Hai să verificăm!
Pentru rezultă şi ceea ce este corect.Pentru acelaşi şi rezultă că ceea ce este corect şi etc..
Pentru ar rezulta că ceea ce ar însemna că de exemplu ar rezulta că ceea ce este corect...........
Pentru rezultă şi ceea ce este corect.Pentru acelaşi şi rezultă că ceea ce este corect şi etc..
Pentru ar rezulta că ceea ce ar însemna că de exemplu ar rezulta că ceea ce este corect...........
Dacu- Foarte activ
da, ceva de genul ăla ... iar din P(n-k)>P(k+1) deduc faptul că n-k>k+1!
adică n-1>2k
altă idee interesantă:
P(n-j)*P(n-(j+1))>Pn
P(n-k)*P(n-(k+1)) < Pn
nu cumva cu astfel de relații simple se poate restrînge intervalul în care se află următorul număr prim calculat folosind numerele prime anterioare deja cunoscute!?
iar dacă vrem să creștem temperatura locală băgăm și mai multe variabile:
P(n-j)*P(n-(j+m))>Pn
P(n-k)*P(n-(k+t)) < Pn
unde dacă e logic să presupunem că j < k ca să am un n-j > n-k la j+m și k+t lucrurile intră în ceață deasă .... și asta pentru un produs de două numere prime care însă se poate extinde lejer la produs de 3 nr. prime ... de 4 nr. prime ... de n numere prime consecutive, anterioare și deja cunoscute! de cîte numere prime anterioare am nevoie ca să aterizez cu rezultatul înmulțirii lor cît mai aproape de următorul număr prim!?
iar afirmația
eu am impresia că e valabilă doar dacă șirurile de numere naturale consecutive încep cu P1=1 altfel putem avea șiruri mai scurte dar tot de numere naturale consecutive care să nu conțină nici un număr prim!
ca de exemplu 8, 9, 10
ceea ce se reduce la a afirma că orice șir de numere naturale consecutive în care P1=1 conține cel puțin un număr prim mai mic ca Pn dacă n>2 ceea ce e automat adevărat pentru că am P1=1 și imediat după el P2=2! care e număr prim!
adică un număr care nu se divide cu niciun număr prim = tot un număr prim!
sau altfel spus dacă am P1, P2, ... P(n-3), P(n-2) numere prime există un P(n-1) număr prim și un Pn număr prim sau nu, cu P(n-1)
e simplu de arătat că dacă pentru P1, P2, ... P(n-3), P(n-2) șir de nr. prime între P(n-2) și Pn nu mai am alte numere prime pur și simplu pot transforma P(n-2) în P(n-1) cu artificiul n=n-1 pentru că e vorba de două șiruri de numere distincte, șirul numerelor naturale consecutive care încep cu P1=1 și șirul numerelor prime care încep tot cu P1=1 dacă îl considerăm pe 1 tot un fel de număr prim ( exclus din șirul de numere prime doar prin puterea definiției numerelor prime care mie mi se pare ambiguă pentru că Un număr prim este un număr natural care are exact doi divizori: numărul 1 și numărul în sine e valabil și pentru numărul 1 pentru că nu se spune niciunde că numărul în sine e musai să fie diferit de numărul 1!) ... n din Pn e variabil vizavi de n din P(n-2)!
aici ne derutează un pic șirul Pn de numere prime vizavi de șirul numerelor naturale consecutive care nu e același lucru!
adică n-1>2k
altă idee interesantă:
P(n-j)*P(n-(j+1))>Pn
P(n-k)*P(n-(k+1)) < Pn
nu cumva cu astfel de relații simple se poate restrînge intervalul în care se află următorul număr prim calculat folosind numerele prime anterioare deja cunoscute!?
iar dacă vrem să creștem temperatura locală băgăm și mai multe variabile:
P(n-j)*P(n-(j+m))>Pn
P(n-k)*P(n-(k+t)) < Pn
unde dacă e logic să presupunem că j < k ca să am un n-j > n-k la j+m și k+t lucrurile intră în ceață deasă .... și asta pentru un produs de două numere prime care însă se poate extinde lejer la produs de 3 nr. prime ... de 4 nr. prime ... de n numere prime consecutive, anterioare și deja cunoscute! de cîte numere prime anterioare am nevoie ca să aterizez cu rezultatul înmulțirii lor cît mai aproape de următorul număr prim!?
iar afirmația
1.
Într-un șir de Pn numere naturale consecutive există cel puțin un număr care nu se divide cu niciun număr prim P1, P2, P(n-2).
eu am impresia că e valabilă doar dacă șirurile de numere naturale consecutive încep cu P1=1 altfel putem avea șiruri mai scurte dar tot de numere naturale consecutive care să nu conțină nici un număr prim!
ca de exemplu 8, 9, 10
ceea ce se reduce la a afirma că orice șir de numere naturale consecutive în care P1=1 conține cel puțin un număr prim mai mic ca Pn dacă n>2 ceea ce e automat adevărat pentru că am P1=1 și imediat după el P2=2! care e număr prim!
adică un număr care nu se divide cu niciun număr prim = tot un număr prim!
sau altfel spus dacă am P1, P2, ... P(n-3), P(n-2) numere prime există un P(n-1) număr prim și un Pn număr prim sau nu, cu P(n-1)
e simplu de arătat că dacă pentru P1, P2, ... P(n-3), P(n-2) șir de nr. prime între P(n-2) și Pn nu mai am alte numere prime pur și simplu pot transforma P(n-2) în P(n-1) cu artificiul n=n-1 pentru că e vorba de două șiruri de numere distincte, șirul numerelor naturale consecutive care încep cu P1=1 și șirul numerelor prime care încep tot cu P1=1 dacă îl considerăm pe 1 tot un fel de număr prim ( exclus din șirul de numere prime doar prin puterea definiției numerelor prime care mie mi se pare ambiguă pentru că Un număr prim este un număr natural care are exact doi divizori: numărul 1 și numărul în sine e valabil și pentru numărul 1 pentru că nu se spune niciunde că numărul în sine e musai să fie diferit de numărul 1!) ... n din Pn e variabil vizavi de n din P(n-2)!
aici ne derutează un pic șirul Pn de numere prime vizavi de șirul numerelor naturale consecutive care nu e același lucru!
Să analizăm inegalitatea unde este un număr prim oarecare şi .Cât de mare trebuie să fie astfel încât inegalitatea să fie adevărată pentru orice ?
Dacă inegalitatea este adevărată atunci este adevarată şi inegalitatea .Din cele două inegalităţi rezultă că şi mai putem scrie că ceea ce înseamnă că .În concluzie conjectura lui Andrica pare să fie adevărată.
Din această demonstraţie rezultă că nu are importanţă mărimea valoarii numărului dacă inegalitatea este adevărată , dar ar fi interesant de ştiut cât de mare ar putea fi numarul .
Aştept replici!Multumesc!
Dacă inegalitatea este adevărată atunci este adevarată şi inegalitatea .Din cele două inegalităţi rezultă că şi mai putem scrie că ceea ce înseamnă că .În concluzie conjectura lui Andrica pare să fie adevărată.
Din această demonstraţie rezultă că nu are importanţă mărimea valoarii numărului dacă inegalitatea este adevărată , dar ar fi interesant de ştiut cât de mare ar putea fi numarul .
Aştept replici!Multumesc!
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Sam 15 Iun 2013, 08:50, editata de 1 ori
Dacu- Foarte activ
Bine-ai revenit Dacu !
La un moment dat am calculat alternativa asta.
Dacă valoarea lui n din inegalitățile tale are aceeași valoare ca a lui n din "al n-lea număr prim", pentru orice n mai mare ca 1 , n^2>p(n).
Asta se poate și demonstra.
În concluzie, inegalitatea ta este valabilă pentru orice a natural.
Dacă extindem valoarea lui a la valori pozitive reale, se schimbă un pic situația.
Mai demult calculasem cât de mare este radicalul lui n față de p(n).
Calculându-le până la valori destul de mari, obținusem parcă o formulă bazată pe șirul lui Fibonaci, care stabilea o legătură asimptotică între raportul dintre radicalul lui n și P(n).
Era ceva de genul :
Mai explicit, dacă șirul lui Fibonaci ar fi 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ..., F(t).
Atunci numărul de numere prime până la m este asimptotic echivalent cu raportul de mai sus, cu condiția ca , unde F(t), F(t+1) sunt temeni consecutivi din șirul lui Fibonaci, dar care începe fără primele valori, adică0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, ...F(t), F(t+1),...
Dacă te ajută cu ceva.
La un moment dat am calculat alternativa asta.
Dacă valoarea lui n din inegalitățile tale are aceeași valoare ca a lui n din "al n-lea număr prim", pentru orice n mai mare ca 1 , n^2>p(n).
Asta se poate și demonstra.
În concluzie, inegalitatea ta este valabilă pentru orice a natural.
Dacă extindem valoarea lui a la valori pozitive reale, se schimbă un pic situația.
Mai demult calculasem cât de mare este radicalul lui n față de p(n).
Calculându-le până la valori destul de mari, obținusem parcă o formulă bazată pe șirul lui Fibonaci, care stabilea o legătură asimptotică între raportul dintre radicalul lui n și P(n).
Era ceva de genul :
Mai explicit, dacă șirul lui Fibonaci ar fi 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ..., F(t).
Atunci numărul de numere prime până la m este asimptotic echivalent cu raportul de mai sus, cu condiția ca , unde F(t), F(t+1) sunt temeni consecutivi din șirul lui Fibonaci, dar care începe fără primele valori, adică
Dacă te ajută cu ceva.
Stai puțin că nu mi se descărcase complet pagina (îmi merge greeu internetul) și acum am văzut că ai mai scris ceva.
Oricum, ulterior am observat că mai corect ar fi, oricare ar fi a real , dar pozitiv, inegalitatea ta este corectă : (n+a)^2 > P(n).
Eu țin minte că nu mă ajuta prea mult când am analizat-o, dar să văd cum ai dezvoltat tu raționamentul în continuare.
Oricum, ulterior am observat că mai corect ar fi, oricare ar fi a real , dar pozitiv, inegalitatea ta este corectă : (n+a)^2 > P(n).
Eu țin minte că nu mă ajuta prea mult când am analizat-o, dar să văd cum ai dezvoltat tu raționamentul în continuare.
Dacu a scris:Din cele două inegalităţi rezultă că şi mai putem scrie că
Raționamentul este corect dezvoltat plecând de la ce este citat mai sus până la capăt.
Dar ce este citat mai sus nu este implicare corectă din punctul meu de vedere.
Cum demonstrezi prima inegalitate din ce am citat ?
Pagina 6 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 6 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum