Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 17:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 42 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 42 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Principiul inerţiei în mecanica elicoidală
+10
Pacalici
omuldinluna
Razvan
Bordan
WoodyCAD
Syntax
virgil
CAdi
curiosul
Abel Cavaşi
14 participanți
Pagina 6 din 10
Pagina 6 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Principiul inerţiei în mecanica elicoidală
Rezumarea primului mesaj :
În sfârşit, am reuşit şi eu să ajung la un rezultat mai clar! Evrikaaaa! Vă iubesc! Sunt foarte fericit! Evrikaaaaaa!
Editare în 5 februarie 2019: am actualizat lincul documentului, care era defect.
În sfârşit, am reuşit şi eu să ajung la un rezultat mai clar! Evrikaaaa! Vă iubesc! Sunt foarte fericit! Evrikaaaaaa!
Vă aştept cu observaţii sau completări.Pe blogul său, Abel Cavaşi a scris:
Editare în 5 februarie 2019: am actualizat lincul documentului, care era defect.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mar 05 Feb 2019, 04:45, editata de 1 ori
Re: Principiul inerţiei în mecanica elicoidală
Atunci impulsul de care vorbeşti este impulsul căpătat de corp în urma influenţei gravitaţionale a atractorului, sau este impulsul pe care îl are corpul, de dinainte de a se afla în vecinătatea atractorului?Abel Cavaşi a scris:
Apare. Este pe-acolo un care este , cu darbuzianul traiectoriei.
Atunci faţă de ce sistem de referinţă defineşti impulsul? În expresia impulsului apare viteza, iar viteza este definită faţă de un SR considerat în repaus relativ.În Fizica elicoidală nu există repaus.
Dacă măsori impulsul faţă de atractor, consideri implicit ca atractorul se află în repaus relativ faţă de corp.
De exemplu, sateliţii geostaţionari.Syntax a scris:Cum e posibil ca un corp liber sa fie in repaus relativ fata de corpul atractor?
Razvan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 6183
Data de inscriere : 18/03/2011
Exemplul este bun. Eu ma gandisem la giroscop.Razvan a scris:De exemplu, sateliţii geostaţionari.Syntax a scris:Cum e posibil ca un corp liber sa fie in repaus relativ fata de corpul atractor?
Totusi esti de acord ca nu se tine cont de toate influentele posibile? ex influenta camp magnetic a corpului atractor.
Syntax- Dinamic
- Numarul mesajelor : 475
Data de inscriere : 03/04/2013
Dacă un corp este în repaus relativ faţă de atractor, înseamnă că este nulă componenta rezultantă a forţelor care acţionează asupra lui la un moment dat. Aici mă refer şi la componenta magnetică.
Puncte : 33836
Nu exista corp liber in repaus fata de un atractor. De exemplu o piatra aruncata pe vericala, cand ajunge la viteza zero ar corespunde repausului, dupa care este din nou in cadere accelerata spre atractor. Durata pentru care viteza este zero, este infinitezimala. Nici satelitii geostationari nu sunt in repaus fata de atractor pentru ca viteza tangentiala este diferita de zero.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Chiar aşa? Ai văzut vreodată un elicopter zburând la punct fix? Ce forţe acţionează asupra lui şi ce valoare are rezultanta forţelor în raport cu Pământul?Virgil a scris:Nu exista corp liber in repaus fata de un atractor.
Razvan, ce treaba are elicopterul?Razvan a scris:Chiar aşa? Ai văzut vreodată un elicopter zburând la punct fix? Ce forţe acţionează asupra lui şi ce valoare are rezultanta forţelor în raport cu Pământul?Virgil a scris:Nu exista corp liber in repaus fata de un atractor.
Vorbim de corpuri lasate libere.
Si nu stiu cum ai facut ca rezultanta fortelor magnetice sa fie nula la sateliti.(le-ai ecranat cumva?)
Probabil ai gandit la fel ca in cazul cu elicopterul : ai actionat cu niste forte de compensatie.
Pentru un corp liber in raport cu atractorul nu exista repaus!
Ex lui virgil cu piatra e foarte bun.
Puncte : 14215
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:
-1) O teorie "ciudata" despre repausul absolut
-2) Sa inteleg ideile noi prezentate pe acest forum
-3) Sa fac un "top" al utilizatorilor de pe acest forum dupa criteriile mele
Măi, pentru ca un corp să fie în repaus relativ faţă de un reper, este suficient ca rezultanta forţelor care acţionează asupra corpului să fie nulă faţă de acel reper.
Nu contează cu ce fel de forţă m-am opus celei magnetice; nu trebuie să o ecranez, ci să mă opun ei cu o forţă egală în modul şi de sens contrar. Această forţă poate fi dată, bine-mersi, de motoarele cu reacţie ale satelitului.
Nu contează cu ce fel de forţă m-am opus celei magnetice; nu trebuie să o ecranez, ci să mă opun ei cu o forţă egală în modul şi de sens contrar. Această forţă poate fi dată, bine-mersi, de motoarele cu reacţie ale satelitului.
In cazul in care reperul este un atractor ce se intampla cu satelitul tau cand nu te mai opui cu o forta egala in modul si de sens contrar? Adica ce se intampla cand satelitul este lasat liber?(opreste motoarele)Razvan a scris:Măi, pentru ca un corp să fie în repaus relativ faţă de un reper, este suficient ca rezultanta forţelor care acţionează asupra corpului să fie nulă faţă de acel reper.
Cade şi se face praf..
Problema a plecat de aici:
Iar dacă vrei totuşi un răspuns la întrebarea: "Cum e posibil ca un corp liber sa fie in repaus relativ fata de corpul atractor?", îţi răspund că un corp poate fi în repaus relativ faţă de atractor, atunci când atractorul se deplasaeză, relativ la SR-ul din care privim cele două corpuri, cu o acceleraţie egală în modul şi de sens contrar, acceleraţiei gravitaţionale imprimate corpului!
Problema a plecat de aici:
După care:Abel Cavaşi a scris:Da, formula aşa spune.Razvan a scris:Adică forţa de gravitaţie ce acţionează asupra unui corp este proporţională cu impulsul pe care îl are acel corp?
Iar tu ai întrebat:Razvan a scris:Păi şi dacă acel corp este în repaus relativ faţă de corpul atractor, deci nu prezintă impuls, înseamnă că nu este atras gravitaţional?Abel Cavaşi a scris:-asupra unui punct material ce se deplasează pe o anumită traiectorie acţionează o forţă (numită „forţă de gravitaţie”) dată de produsul vectorial dintre viteza de rotaţie a triedrului lui Frenet şi impulsul corpului.
După cum vezi, nicăieri, mai sus, nu a fost vorba de un corp liber, ci de un corp care are un impuls, de o anumită valoare, sau zero, faţă de SR-ul atractorului. Răspunsurile mele au fost în consecinţă.Syntax a scris:Cum e posibil ca un corp liber sa fie in repaus relativ fata de corpul atractor???Razvan a scris: Păi şi dacă acel corp este în repaus relativ faţă de corpul atractor, deci nu prezintă impuls, înseamnă că nu este atras gravitaţional? Şi reciproc: dacă trece cu o viteză mai mare pe lângă atractor este atras cu o forţă gravitaţională mai puternică?
Iar dacă vrei totuşi un răspuns la întrebarea: "Cum e posibil ca un corp liber sa fie in repaus relativ fata de corpul atractor?", îţi răspund că un corp poate fi în repaus relativ faţă de atractor, atunci când atractorul se deplasaeză, relativ la SR-ul din care privim cele două corpuri, cu o acceleraţie egală în modul şi de sens contrar, acceleraţiei gravitaţionale imprimate corpului!
Totusi Abel aplica asta la PRINCIPIUL inertiei elicoidale.Razvan a scris:Păi şi dacă acel corp este în repaus relativ faţă de corpul atractor, deci nu prezintă impuls, înseamnă că nu este atras gravitaţional?Abel Cavaşi a scris:-asupra unui punct material ce se deplasează pe o anumită traiectorie acţionează o forţă (numită „forţă de gravitaţie”) dată de produsul vectorial dintre viteza de rotaţie a triedrului lui Frenet şi impulsul corpului.
Am considerat si eu ca e vorba de conditii ideale la fel ca in clasic. De aici a aparut neintelegerea mea.
Revin asupra exemplului cu elicopterul
Momentul elicei si forta ascensionala aferenta il tin ridicat in aer (invingand forta gravitationala a pamantului), la punct fix.(repaus relativ)
Sper sa nu gresesc , dar cred ca si rotatia triedrului creeaza un "moment" si o forta de un anume tip (poate atractoare)
Asta separat de interactiunea cu un alt corp. Deci nu se pune problema impulsului.
In cazul nostru insa avem si impuls. E ca si cum elicopterul ar trebui sa infrunte o rafala puternica de vant .
Rezultanta celor doua forte (ascensionale si a vantului) va determina traiectoria elicopterului.
[Offtopic]
Cer scuze că nu pot răspunde la toate mesajele voastre de pe acest topic sau de pe altele, dar în ultima vreme am cam pierdut vremea căutând să înlocuiesc laptopul cu o tabletă. Îi mulţumesc pe această cale lui Syntax care face eforturi încununate de succes în a înţelege Fizica elicoidală.
[/Offtopic]
În schimb, poate că următoarea clarificare pe care o aduc va reuşi să vă răspundă la multe dintre problemele pe care le-aţi ridicat.
Deci, o altă formă a principiului elicoidal de inerţie poate spune că:
-un sistem este stabil dacă şi numai dacă centrul său de masă se deplasează pe o elice circulară.
Desigur, stabilitatea are diferite forme, diferite grade, diferite ordine, de fapt. De exemplu, cel mai stabil sistem este cel al cărui centru de masă se deplasează pe o elice circulară. Apoi, un sistem aproape la fel de stabil, dar „un pic” mai instabil decât sistemul cel mai stabil este sistemul al cărui centru de masă se deplasează nu pe o elice circulară, ci pe o curbă de precesie constantă, deci pe o elice de ordinul doi. Putem spune în acest caz că sistemul are „stabilitate de ordinul doi” şi numim stabilitatea celui mai stabil sistem ca fiind „stabilitate de ordinul întâi”.
Dacă vrem, putem să ne jucăm cu denumirile şi să spunem că „valoarea” stabilităţii unui sistem este inversul ordinului elicei pe care se deplasează centrul de masă al sistemului respectiv. Atunci, stabilitatea maximă corespunde elicei circulare (de ordinul întâi).
Ar rezulta ceva firesc, şi anume că un sistem este cu atât mai instabil cu cât traiectoria sa este mai complicată.
Cu aceste definiţii, principiul elicoidal al inerţiei poate fi completat în felul următor:
-orice sistem tinde să aibă stabilitate constantă şi maximă şi se opune influenţelor care tind să-i micşoreze sau să-i modifice instabilitatea.
Aşadar, trecerea de la un sistem instabil la un sistem mai stabil sau invers se face în salturi care produc modificarea numărului natural cu care se calculează stabilitatea sistemului.
Aceasta este esenţa cuantificării! Sper că acum am reuşit să fiu şi mai clar.
Cer scuze că nu pot răspunde la toate mesajele voastre de pe acest topic sau de pe altele, dar în ultima vreme am cam pierdut vremea căutând să înlocuiesc laptopul cu o tabletă. Îi mulţumesc pe această cale lui Syntax care face eforturi încununate de succes în a înţelege Fizica elicoidală.
[/Offtopic]
În schimb, poate că următoarea clarificare pe care o aduc va reuşi să vă răspundă la multe dintre problemele pe care le-aţi ridicat.
-un sistem este stabil dacă şi numai dacă centrul său de masă se deplasează pe o elice circulară.
Desigur, stabilitatea are diferite forme, diferite grade, diferite ordine, de fapt. De exemplu, cel mai stabil sistem este cel al cărui centru de masă se deplasează pe o elice circulară. Apoi, un sistem aproape la fel de stabil, dar „un pic” mai instabil decât sistemul cel mai stabil este sistemul al cărui centru de masă se deplasează nu pe o elice circulară, ci pe o curbă de precesie constantă, deci pe o elice de ordinul doi. Putem spune în acest caz că sistemul are „stabilitate de ordinul doi” şi numim stabilitatea celui mai stabil sistem ca fiind „stabilitate de ordinul întâi”.
Dacă vrem, putem să ne jucăm cu denumirile şi să spunem că „valoarea” stabilităţii unui sistem este inversul ordinului elicei pe care se deplasează centrul de masă al sistemului respectiv. Atunci, stabilitatea maximă corespunde elicei circulare (de ordinul întâi).
Ar rezulta ceva firesc, şi anume că un sistem este cu atât mai instabil cu cât traiectoria sa este mai complicată.
Cu aceste definiţii, principiul elicoidal al inerţiei poate fi completat în felul următor:
-orice sistem tinde să aibă stabilitate constantă şi maximă şi se opune influenţelor care tind să-i micşoreze sau să-i modifice instabilitatea.
Aşadar, trecerea de la un sistem instabil la un sistem mai stabil sau invers se face în salturi care produc modificarea numărului natural cu care se calculează stabilitatea sistemului.
Aceasta este esenţa cuantificării! Sper că acum am reuşit să fiu şi mai clar.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Joi 20 Iun 2013, 08:21, editata de 1 ori (Motiv : Am modificat în "orice sistem tinde să aibă stabilitate constantă şi maximă şi se opune influenţelor care tind să-i micşoreze sau să-i modifice instabilitatea")
Cel mai stabil sistem posibil este particula fundamentala.(intuitiv)Abel Cavaşi a scris:
Ea este singura care se poate deplasa pe o traiectorie de forma unei elice circulare.(va avea cel mai mic ordin de stabilitate)
Acest lucru reiese foarte bine si din recurenta triedrelor Fernet care arata ca un triedru si complementarii lor se vor "rasuci" pe o elice circulara obligatoriu.
Asa se explica de ce Fizica nu este inca in stare sa observe acest lucru.
Deoarece ca observatori noi nu putem masura, observa, constientiza decat traiectorii de ordin 2, 3 si asa mai departe e clar de ce multi sunt in impas in intelegerea fizicii elicoidale.
Imi spui si mie cum sta treaba cu recurenta triedrelor Fernet , de care tot pomenesti ,Syntax a scris:
Cel mai stabil sistem posibil este particula fundamentala.(intuitiv)
Acest lucru reiese foarte bine si din recurenta triedrelor Fernet care arata ca un triedru si complementarii lor se vor "rasuci" pe o elice circulara obligatoriu.
la miscarea pe o elicoida a particulei fundamentale ?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
CAdi a scris:Imi spui si mie cum sta treaba cu recurenta triedrelor Fernet , de care tot pomenesti ,Syntax a scris:
Cel mai stabil sistem posibil este particula fundamentala.(intuitiv)
la miscarea pe o elicoida a particulei fundamentale ?
1. Recurenta triedrelor Fernet nu este ideea mea. Daca vrei o explicatie profunda discuti direct cu Abel sau cu Dan.
2.Daca vrei doar parerea mea este urmatoarea:
Particula fundamentala NU este un sitem privilegiat sau IZOLAT.
Ceea ce inseamna ca langa o particula fundamentala exista intotdeauna cel putin alte 3 particule fundamentale.Ca sa intelegi de ce incearca (inainte sa citesti Fundamentul Universului lui Dan si apoi Recurenta din Fizica Elicoidala a lui Abel) sa construiesti din 4 sfere cea mai STABILA forma geometrica posibila.
Presupun ca ai gasit-o! Este un TETRAEDRU!
Ce poate face acest tetraedru pe langa stabilitatea lui maxima?(Abel il considera de ordin 1 adica cel mai stabil posibil)
Daca unui tetraedru ii "lipim" de una din fete un alt tetraedru la fel ce se intampla daca adaugam din ce in ce mai multe?
Exact! Obtii un "carnat" o elicoida formata din tetraedre. Daca toate muchiile tetraedrului ar fi egale "rasucirea" ar da o elice circulara.
Cam asta e recurenta babeste!
In rest totul e doar compunere de elicoide de diferite marimi , grosimi, lungimi , chiralitate.
Diferenta dintre Abel si Dan este ca unul ataca puternic TEORIA, in timp ce celalalt PRACTICA.
Sunt sigur ca in cele din urma ideile lor vor INTERFERA! Nu se poate altfel!
...maxim trei!Syntax a scris:Ceea ce inseamna ca langa o particula fundamentala exista intotdeauna cel putin alte 3 particule fundamentale.
Nu: unul atacă teoria iar celălalt filozofia!Diferenta dintre Abel si Dan este ca unul ataca puternic TEORIA, in timp ce celalalt PRACTICA.
Syntax a scris:
1. Recurenta triedrelor Fernet nu este ideea mea. Daca vrei o explicatie profunda discuti direct cu Abel sau cu Dan.
1.Syntax ,ma deranjeaza faptul ca vorbesti cu nonsalanta de notiuni pe care nu le stapanesti .
Cand iti cer explicatii ma trimiti la Abel si la Dan !
2. Recurenta inseamna revenirea in acelasi punct .As fi vrut de la tine nu neaparat notiuni matematice
(pe care drept sa-ti spun nici eu nu le stapanesc prea bine ,caci a trecut cam mult timp de cand am terminat )
cat sa-mi explici ce inseamna si cum se aplica aceasta recurenta a triedrului si ce inseamna
complementaritatea lui si cand se aplica.
3.Nici acum in al 12-lea ceas nu ti-ai dat seama de greseala, pe care o aplici nu odata ,ci de mai multe ori !
caci de acolo a plecat intrebarea mea ....
P.S. Explicatia ta cu tetraedrul nu era necesara pentru ca am citit de 2 ori teoria lui Dan si imi este cunoscuta.
De la el am aflat de Haramein ...
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
CAdi, pe mine nu ma deranjeaza!CAdi a scris:
1.Syntax ,ma deranjeaza faptul ca vorbesti cu nonsalanta de notiuni pe care nu le stapanesti .
Cand iti cer explicatii ma trimiti la Abel si la Dan !
Dar ce e asa suparator? Ca vorbesc (scriu) cu nonsalanta? Sau ca nu stapanesc (dupa parerea ta) acele notiuni despre recurenta? Sau ca te trimit la Abel si la Dan?
Apoi, daca numa' atata-i zii!
Razvan a scris:1....maxim trei!Syntax a scris:Ceea ce inseamna ca langa o particula fundamentala exista intotdeauna cel putin alte 3 particule fundamentale.2.Nu: unul atacă teoria iar celălalt filozofia!Diferenta dintre Abel si Dan este ca unul ataca puternic TEORIA, in timp ce celalalt PRACTICA.
1.Cam putine!
Dar sa presupunem ca sunt 4 bile egale ca raza. Spatiul ocupat care da maxima stabilitate este tetraedrul?
2.Nu : unul ataca teoria iar celalalt practica!
Filozofia nu are magneti!
Observatie:Abel Cavaşi a scris:
O scurtă observaţie voi face, totuşi. Dată fiind formula care ne dă viteza proiecţiei pe axa elicei,
dacă vom extrage din această formulă lancretianul, vom obţine că,
unde şi au semnificaţia uzuală din teoria relativităţii.
De ce se studiaza viteza proiectiei corpului pe axa elicei?
Cu ce ma ajuta sa calculez viteza "umbrei"?
Viteza proiecției este viteza medie, viteză care este considerată reală în mecanica cuantică.
Realitatea cuantica insasi este o problema! Ma gandesc aici la inseparabilitatea cuantica de exemplu.Abel Cavaşi a scris:Viteza proiecției este viteza medie, viteză care este considerată reală în mecanica cuantică.
Asa ca ce sa mai spunem despre viteza considerata reala?
Dar las la o parte filozofia.
Oare se poate calcula viteza in 3D?
Sa presupunem ca avem un sistem de corpuri . Viteza lui va fi viteza centrului de masa.
In raport cu sistemul de raportare OXYZ viteza va avea 3 proiectii.
daca OXYZ este un sistem cartezian un corp lasat liber va urma o traiectorie de forma unei elice circulare constante.
Daca OXYZ este un sistem elicoidal( in loc de linii drepte avem elice circulare tip versor ) atunci un corp lasat liber va urma o traiectoire rectilinie?
Atunci ar trebui postulat ca traiectoria unui corp depinde de TIPUL sistemului de referinta!
In unul rectiliniu va fi elicea in unul elicoidal va fi rectiliniu!
Imagineaza-ti ca ar exista si alte TIPURI de sisteme de raportare.
GEOMETRIA ar putea fi redefinita!
Da. Tocmai de aceea eu vin cu o propunere fără "probleme", concretizată prin Fizica elicoidală.Syntax a scris:Realitatea cuantica insasi este o problema! Ma gandesc aici la inseparabilitatea cuantica de exemplu.Abel Cavaşi a scris:Viteza proiecției este viteza medie, viteză care este considerată reală în mecanica cuantică.
Asa ca ce sa mai spunem despre viteza considerata reala?
Dacă am înțeles eu bine problema pusă, viteza în "3D" este, conform Fizicii elicoidale, tocmai viteza luminii în vid.Dar las la o parte filozofia.
Oare se poate calcula viteza in 3D?
Lucrurile sunt ceva mai simple: dacă există un reper O față de care un corp se deplasează elicoidal, atunci acel corp se va mișca tot elicoidal față de oricare reper O' care se mișcă elicoidal față de O. Situația este foarte asemănătoare cu cea din teoria relativității: dacă există un reper O față de care un corp are viteza luminii în vid, atunci acel corp va avea aceeași viteză față de orice alt reper. Desigur, luăm în considerare și ordinul elicelor.Sa presupunem ca avem un sistem de corpuri . Viteza lui va fi viteza centrului de masa.
In raport cu sistemul de raportare OXYZ viteza va avea 3 proiectii.
daca OXYZ este un sistem cartezian un corp lasat liber va urma o traiectorie de forma unei elice circulare constante.
Daca OXYZ este un sistem elicoidal( in loc de linii drepte avem elice circulare tip versor ) atunci un corp lasat liber va urma o traiectoire rectilinie?
Atunci ar trebui postulat ca traiectoria unui corp depinde de TIPUL sistemului de referinta!
In unul rectiliniu va fi elicea in unul elicoidal va fi rectiliniu!
Imagineaza-ti ca ar exista si alte TIPURI de sisteme de raportare.
GEOMETRIA ar putea fi redefinita!
Aceasta afirmatie ar putea fi adevarata, numai daca, "miscarea oricarui corp se face pe o traiectorie elicoidala". Insa aceasta a doua afirmatie trebuie demonstrata.dacă există un reper O față de care un corp se deplasează elicoidal, atunci acel corp se va mișca tot elicoidal față de oricare reper O' care se mișcă elicoidal față de O.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Virgil, principiul actual al inerției este demonstrat? Sau a rămas doar principiu?
Este verificat practic, si este suficient. Si principiul elicoidal trebuie verificat practic.Abel Cavaşi a scris:Virgil, principiul actual al inerției este demonstrat? Sau a rămas doar principiu?
virgil- Moderator
virgil a scris:Este verificat practic, si este suficient. Si principiul elicoidal trebuie verificat practic.Abel Cavaşi a scris:Virgil, principiul actual al inerției este demonstrat? Sau a rămas doar principiu?
Conform definitiei "un principiu" este:
"O lege cu caracter foarte general, care nu poate fi demonstrată direct, ci doar verificată prin oricare dintre consecințele sale"
Vizitator- Vizitator
Vrei sa spui ca teoretic nu este demonstrat dar practic da ?Mezei Geza a scris:
"O lege cu caracter foarte general, care nu poate fi demonstrată direct, ci doar verificată prin oricare dintre consecințele sale"
Syntax a scris:Vrei sa spui ca teoretic nu este demonstrat dar practic da ?Mezei Geza a scris:
Exact !!
Vizitator- Vizitator
Poţi demonstra că nu este deja verificat practic?virgil a scris:Si principiul elicoidal trebuie verificat practic.
Abel Cavaşi a scris:Poţi demonstra că nu este deja verificat practic?virgil a scris:Si principiul elicoidal trebuie verificat practic.
Nu Virgil trebuie sa demonstreze ci cei care sustin teoria respectiva au obligatia sa demonstreze.
Daca nu exista demonstratie povestim "basme" si se aplica un principiu de bun simt :
"Ce nu este demonstrat se poate si respinge fara demonstratie"
Vizitator- Vizitator
Nu ești atent la discuție, ca de obicei. Mai citește o dată ce i-am cerut să demonstreze. El a susținut că nu este verificat practic, iar asta nu a dovedit.Mezei Geza a scris:Abel Cavaşi a scris:Poţi demonstra că nu este deja verificat practic?virgil a scris:Si principiul elicoidal trebuie verificat practic.
Nu Virgil trebuie sa demonstreze ci cei care sustin teoria respectiva au obligatia sa demonstreze.
În schimb, eu tot încerc să vă arăt că, din punct de vedere matematic, principiul elicoidal al inerției este singurul posibil, din moment ce elicea circulară este singura curbă "suficient de simplă și suficient de complexă". Altfel spus, eu am demonstrat deja principiul.
"Orice corp liber se deplasează cu viteză de modul constant pe o elice circulară."
"Aşadar, corpurile libere nu se deplasează rectiliniu, aşa cum am fost învăţaţi până în prezent, ci se deplasează pe elice circulare."
Hai să analizăm puţin afirmaţiile astea:
Dacă e vorba de un corp liber, înţelegem că asupra lui nu acţionează nicio forţă, deci acceleraţia sa trebuie să fie egală cu zero.
Mai mult, considerând mişcarea corpului ca petrecându-se într-un sistem de referinţă inerţial, rezulă că acceleraţia sa trebuie să fie tot zero, faţă de orice sistem de referinţă ce se deplasează rectiliniu şi uniform faţă de primul.
Acceleraţia înseamnă „variaţia vectorului viteză într-un interval de timp”. Ori, exprimarea ta nu face referire la vectorul viteză ci la modulul acestuia, deci nu exclude existenţa unei acceleraţii capabilă să schimbe direcţia vectorului viteză, ceea ce produce mişcarea circulară.
Însă, apariţia unei acceleraţii presupune existenţa unei forţe care să imprime corpului acea acceleraţie. În acest caz corpul nu se mai deplasează liber, ci se deplasează sub acţiunea unei forţe ce îi imprimă o acceleraţie capabilă să-i modifice direcţia vectorului viteză. Concluzie ce contrazice tocmai ipoteza prin care afirmai că mobilul se deplasează liber.
În consecinţă, principiul se contrazice pe el însuşi, deci este greşit.
"Aşadar, corpurile libere nu se deplasează rectiliniu, aşa cum am fost învăţaţi până în prezent, ci se deplasează pe elice circulare."
Hai să analizăm puţin afirmaţiile astea:
Dacă e vorba de un corp liber, înţelegem că asupra lui nu acţionează nicio forţă, deci acceleraţia sa trebuie să fie egală cu zero.
Mai mult, considerând mişcarea corpului ca petrecându-se într-un sistem de referinţă inerţial, rezulă că acceleraţia sa trebuie să fie tot zero, faţă de orice sistem de referinţă ce se deplasează rectiliniu şi uniform faţă de primul.
Acceleraţia înseamnă „variaţia vectorului viteză într-un interval de timp”. Ori, exprimarea ta nu face referire la vectorul viteză ci la modulul acestuia, deci nu exclude existenţa unei acceleraţii capabilă să schimbe direcţia vectorului viteză, ceea ce produce mişcarea circulară.
Însă, apariţia unei acceleraţii presupune existenţa unei forţe care să imprime corpului acea acceleraţie. În acest caz corpul nu se mai deplasează liber, ci se deplasează sub acţiunea unei forţe ce îi imprimă o acceleraţie capabilă să-i modifice direcţia vectorului viteză. Concluzie ce contrazice tocmai ipoteza prin care afirmai că mobilul se deplasează liber.
În consecinţă, principiul se contrazice pe el însuşi, deci este greşit.
Pagina 6 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Principiul elicoidal al inerţiei explică "impulsul divin"
» O altă formulare a principiului elicoidal al inerţiei
» Principiul elicoidal al inerţiei şi briciul lui Occam
» O altă formulare a principiului elicoidal al inerţiei
» Principiul elicoidal al inerţiei şi briciul lui Occam
Pagina 6 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum