Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la Meteorr în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 36 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 36 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este un electron?
+17
negativ
gafiteanu
Pacalici
scanteitudorel
AMOT
brbRosa
omuldinluna
curiosul
CAdi
sadang
gheorghe adrian
sandokhan
mm
george
Abel Cavaşi
virgil
cris
21 participanți
Pagina 7 din 12
Pagina 7 din 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Ce este un electron?
Rezumarea primului mesaj :
Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Re: Ce este un electron?
Adrian Gheorghe a scris:Prin rotatia foarte rapida a electronului apare campul electric pulsatoriu al electronului. Campul electric pulsatoriu al electronului creste din zero pana la un maxim si apoi revine la zero fara sa-si schimbe sensul, dupa care ciclul se repeta cu rotatia fiecarei semiunde.
Afirmatiile dumneavoastre fiind foarte interesante din punct de vedere stiintific, imi permit sa va adresez cele 8 intrebari de mai jos:
1. Puteti sa ne explicati de unde rezulta ca: "Prin rotatia foarte rapida a electronului apare campul electric pulsatoriu al electronului." ?
2. Prin rotatia rapida a unei mase, apare un camp gravitational pulsatoriu (bazata asocierea pe baza teoriei similitudinilor)?
3. Cum ati ajuns la concluzia existentei acestui camp pulsatoriu?
4. Care este frecventa acestui camp pulsatoriu in Hz?
5. Are acest camp pulsatoriu o frecventa constanta?
6. Poate fi pus acest camp pulsatoriu al electronului in evidenta printr-o metoda cunoscuta?
7. A fost pus in evidenta pana acum acest camp pulsatoriu?
8. Stiti cumva ce structura interna are un electron?
Multumesc pentru un raspuns cat mai detaliat la cele 8 intrebari.
Multumesc pentru indicatie. Te asigur ca stiu si eu sa gasesc cele mai precise valori masurate în laboratoare, cu tot cu deviatiile standard. Dar pe mine ma intereseaza sa deduc valorile astea fara sa masor, ca valori naturale de echilibru, corelate cu constantele matematice. Si astea trebuie sa corespunda cu valorile masurate.Pacalici a scris:Uite, ca sa nu mai ai probleme cu raportul, mai jos ai cea mai precisa valoare acceptata oficial de Fizica:Datele luate din: http://physics.nist.gov/cgi-bin/cuu/Value?mpsme
proton-electron mass ratio
mp/me
Value= 1836.152 673 89
Standard uncertainty= 0.000 000 17
Relative standard uncertainty= 9.5 x 10-11
Concise form 1836.152 673 89(17)
Cand mai ai probleme cu incertitudini, baga repede o cautare google pentru NIST CODATA sau mai simplu click aici: http://physics.nist.gov/cuu/index.html
sau: http://physics.nist.gov/cuu/Constants/index.html
Te rog sa întelegi ca nu e o mare descoperire, ci doar o colectie de deductii logice (intuitive, spre deosebire de altii) care sa explice cum si de ce functioneaza particulele lu' peste. Ce am facut pâna acum e doar o parte, dar mai am mult de munca pâna sa leg totul, astfel încât sa priceapa toata lumea, chiar daca pentru mine, acum totul este mai clar. Chiar si asa, nu se poate prezenta o singura parte, acestea fiind legate una de alta. Probabil ca esti familiarizat cu sensibilitatea dependentei fata de conditiile initiale (efectul fluturelui). Cam asta e si cu lucrarea mea. Micile deviatii de la definirea unor notiuni si interpretarea acestora, duc la modificari majore în ansamblul felului în care interpretam fenomenele fizice. Evident ca am si un sistem relativ simplu care sa explice totul. Cu toate astea, acest lucru este cuprins la teoria haosului, care dupa parerea mea ar trebui sa se numeasca teoria entropiei, pentru ca haosul este altceva fata de dezorganizare, atâta timp cât dezorganizarea totala este echivalenta cu ordinea totala. Eu am pus-o la evolutie si am definit haosul asa cum ar trebui, lucru care explica multe probleme în fizica.Pacalici a scris:Sunt convins ca acum, marea descoperire ne va fi in fine prezentata si noua in premiera absoluta .
P.S. Trebuie sa mai recunosc si faptul ca ideile mele s-au modificat radical de când am început sa ma ocup serios de treaba asta, dar ma apropii încet de descâlcirea lucrurilor. Pentru tine voi face un sacrificiu si îti voi trimite un exemplar cu autograf din lucrarea mea (pe care sper sa o termin în româna si nu în rusa sau germana - limbi pe care cu toata stradania profesorilor nu am reusit sa le învat), chiar daca nu sunt fotbalist. Am vazut ca se poarta.
Posibil sa intervina masa relativista, care depinde de viteza particulelor, sau mai bine zis de frecventa fotonilor incidenti.negativ a scris:Pentru Virgil : Dupa ce am reusit sa fac un model functional pentru foton, am probleme acum cu raportul maselor electron/proton. Acesta are o multime de posibile determinari care nu sunt exacte, lucru putin anormal. Si totusi cred ca e un raport natural, se poate lega de toate constantele matematice, dar nu "bunghesc" mecanismul. Mai ales ca neutronul liber se descompune în electron si proton cam în 10 minute. Am un model pentru masa, dar nu-l pot lega ca functionare de raportul maselor, chiar daca explica inertia si gravitatia foarte bine. Cum se separa pachetul de unde ?
P.S. Propun ca structura electronului de tipul motoarelor electrice bipolare sa se mute la sectiunea potrivita.
Electronul si protonul, nu reprezinta decat neutronul aflat intr-o stare excitata, datorita duratei de viata foarte scurte a neutronilor. Faptul ca putem avea si electroni sau protoni liberi, sunt de fapt exceptii, deoarece in mod natural atomii contin totdeauna un numar egal de protoni si electroni, care reprezinta cam 50% din totalul nucleonilor din atom.
Fiecare particula elementara, precum electronul sau neutrino, sunt de fapt particule reziduale, ca urmare a transformarii de stare suferite de un nucleon. Deci pentru a intelege mecanismul trebuie patruns mai adanc la nivelul quarcilor, care au doua stari bistabile. Cred ca traim intr-o zona de univers cufundati intr-un ocean de radiatii EM, care produc instabilitatea neutronilor, ca si cum am pune un corp la o temperatura critica in care putem avea starea lichida sau gazoasa cu probabilitate de 50%, in care atomul nu este decat starea gazoasa a nucleonilor excitati in proportie de 50%.
https://i.servimg.com/u/f58/19/62/07/09/cine_e10.jpg
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pentru virgil:
Dupa ce ai obtinut link-ul catre imaginea postata, in exemplul de mai sus, apesi: "Insereaza o imagine" faci "paste" acolo unde cere URL-ul
si gata. Adica, in loc sa postezi link-ul, apare imaginea.
Dupa ce ai obtinut link-ul catre imaginea postata, in exemplul de mai sus, apesi: "Insereaza o imagine" faci "paste" acolo unde cere URL-ul
Se pare ca Dl. Adrian Gheorghe ne-a lasat cu ochii in Soare....Seamana in actiuni cu Dl. Prof. Ing. Vasile Tudor. Si acela ne punea sa privim cerul , dupa care, ne lasa cu ochii in Soare...O fi ceva acolo, poate?
Ne-a lasat cu ochii-n electron...sau poate cu electronii-n ochi.
Acum sigur isi aprofundeaza studiile stiintifice, cauta in interiorul electronului, inima care bate/pulseaza. Sub codita ne-a dezvaluit ce se gaseste si de asemeni ce cap mare are. Nu se poate sa nu stiti ca electronul are ditamai capul. Acum il studiaza cu microscopul electronic, ii face formulele formei de miscare si le va afisa in curand.
Acum sigur isi aprofundeaza studiile stiintifice, cauta in interiorul electronului, inima care bate/pulseaza. Sub codita ne-a dezvaluit ce se gaseste si de asemeni ce cap mare are. Nu se poate sa nu stiti ca electronul are ditamai capul. Acum il studiaza cu microscopul electronic, ii face formulele formei de miscare si le va afisa in curand.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Pacalici a scris:Pentru virgil:
mai exact cu date recente avem;
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pentru Virgil sau Pacalici , daca aveti vreo idee, daca nu, nu.
Raspunsul de mai sus reprezinta în mare parte ceea ce deja stim. Dar raportul maselor se refera la masele de repaos. Mecanismul cresterii "masei relativiste" l-am lamurit (deocamdata pentru mine, evident). Asta explica inclusiv rezultatele experientei cu fante la electroni. Neutrino este o particula de tranzitie, instabila , cu o viata foarte scurta, în comparatie cu a neutronului în stare libera.
Problema e în felul urmator : Cum se suprapune un electron peste un proton de rezulta un neutron si ce îi face sa se desparta, desi ar trebui sa stea lipiti datorita sarcinilor electrice opuse ? Ce determina cele doua tipuri de sarcina electrica si cum ? Problema quarcurilor este o problema de masuratoare, desi nu cred ca e determinanta in fenomen. Electronul ce fel de quarc are ?
Raspunsul de mai sus reprezinta în mare parte ceea ce deja stim. Dar raportul maselor se refera la masele de repaos. Mecanismul cresterii "masei relativiste" l-am lamurit (deocamdata pentru mine, evident). Asta explica inclusiv rezultatele experientei cu fante la electroni. Neutrino este o particula de tranzitie, instabila , cu o viata foarte scurta, în comparatie cu a neutronului în stare libera.
Problema e în felul urmator : Cum se suprapune un electron peste un proton de rezulta un neutron si ce îi face sa se desparta, desi ar trebui sa stea lipiti datorita sarcinilor electrice opuse ? Ce determina cele doua tipuri de sarcina electrica si cum ? Problema quarcurilor este o problema de masuratoare, desi nu cred ca e determinanta in fenomen. Electronul ce fel de quarc are ?
In primul rand, eu ti-am prezentat ce stiu eu, iar tu nu ai prezentat nimic, decat intrebari la care vrei raspunsuri pe tava, fara sa putem intra in modul tau de calcul, pentru ca nu ai aratat nici o formula, nici un calcul.negativ a scris:Pentru Virgil sau Pacalici , daca aveti vreo idee, daca nu, nu.
Dupa cum stii, energia poate fi pozitiva sau negativa, iar atunci cand dispare legatura dintre viitorul proton si viitorul electron, prin emisia de un antineutrino, se produce "inflamarea" neutronului intr-un proton si un electron, sub noua denumire de atom de hidrogen. Atomul de hidrogen este doar o stare excitata a unui neutron.
virgil- Moderator
Intrebarile dv. sunt excelente, dar raspunsurile sunt execrabile.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Lasa calculele pe mai târziu. Ele sunt omniprezente in fizica. Nu vreau raspunsuri pe tava, ci doar parerea voastra despre cum functioneaza, cum vedeti voi problema. Pâna acum singura idee rezonabila este ca electronul este un pachet de unde. Despre lipsa de sarcina a neutronului, nimic. E doar o anulare a celor doua sarcini reciproce, sau e o stare naturala ? Ce este sarcina electrica ? La astea trebuie sa ajungem. Cand stii toate astea, calculele "e usor".virgil a scris:In primul rand, eu ti-am prezentat ce stiu eu, iar tu nu ai prezentat nimic, decat intrebari la care vrei raspunsuri pe tava, fara sa putem intra in modul tau de calcul, pentru ca nu ai aratat nici o formula, nici un calcul.
Dupa cum stii, energia poate fi pozitiva sau negativa, iar atunci cand dispare legatura dintre viitorul proton si viitorul electron, prin emisia de un antineutrino, se produce "inflamarea" neutronului intr-un proton si un electron, sub noua denumire de atom de hidrogen. Atomul de hidrogen este doar o stare excitata a unui neutron.
Singurul fragment de raspuns este doar : "Atomul de hidrogen este doar o stare excitata a unui neutron." Adica ar trebui ca pierzand energie, atomul de hidrogen sa revina la starea de neutron ?
Evident ca asa se intampla prin fenomenul de captura a electronului de catre un proton, prin captarea unui neutrino, care tine loc de energia le legatura intre proton si electron.negativ a scris:virgil a scris:In primul rand, eu ti-am prezentat ce stiu eu, iar tu nu ai prezentat nimic, decat intrebari la care vrei raspunsuri pe tava, fara sa putem intra in modul tau de calcul, pentru ca nu ai aratat nici o formula, nici un calcul.
Singurul fragment de raspuns este doar : "Atomul de hidrogen este doar o stare excitata a unui neutron." Adica ar trebui ca pierzand energie, atomul de hidrogen sa revina la starea de neutron ?
virgil- Moderator
Si unde sunt neutrinii astia liberi ? " deși este foarte răspândit, detectarea neutrinului este extrem de dificilă, el putând să străbată prin toate corpurile „normale” (cum ar fi o macromoleculă, un obiect metalic, corpul omenesc, Soarele, norii cosmici intergalactici), dar fără a interacționa cu acestea și fără a întâmpina vreo piedică." Daca le poti observa numai sursa în mod constant, înseamna ca nu pot calatori pe distante prea mari. Mi se pare cam mult inventarea unei particule stabile ce nu interactioneaza cu masa, numai pentru a respecta principiul excluziunii al lui Pauli. "Pauli a postulat în 1930 necesitatea existenței unei particule pentru a reda unele caracteristici observate la dezintegrarea β a neutronilor, care puneau sub semnul întrebării legile de conservare a energiei și momentului cinetic." Cred ca mecanismul de functionare e diferit fata de ce se presupune.
Cum se face captura electronului de catre neutron ? Se poate produce în stare libera sau e nevoie de presiune mare de la gravitatie ? Eu zic ca prin absorbtie. Cum îl capteaza, prin inglobare la interior, sau exterior ? Cuplarea într-un sistem cu doua particule distince nu pare verosimila.
Hai, care îti dai cu parerea ?
Cum se face captura electronului de catre neutron ? Se poate produce în stare libera sau e nevoie de presiune mare de la gravitatie ? Eu zic ca prin absorbtie. Cum îl capteaza, prin inglobare la interior, sau exterior ? Cuplarea într-un sistem cu doua particule distince nu pare verosimila.
Electronul este un ʺobiectʺ cuantic, zice fizica cuantică, care se supune legilor cuantice putînd lua forma atît de particulă cît și de undă, sau în înțelesul obiectiv al lucrurilor, el nu este nici în ʺstareʺ de undă nici în ʺstareʺ de particulă. Sau în înțelesul și mai obiectiv al lucrurilor, toată realitatea asta cunoscută e compusă de ceva necunoscut, de probabilități care în anumite condiții, probabile și alea, se transformă în posibilități. E posibil ca un electron să fie o particulă probabilă, tot așa de posibil cum e să fie o undă probabilă, sau să nu fie nimic. Este cea mai ʺobiectivăʺ explicație ...
Deci, cînd vorbim de electron, sau ne dăm cu părerea despre el, nu putem decît să zicem ... probabil că e așa ... atîta timp cît se supune legilor cuantice ca, influența observatorului cu incertitudinea, inseparabilitatea, (acțiunea înfricoșătoare la distanță, cum îi zice Einstein), sau întreaga ʺstareʺ cuantică cu care nu ne putem decît păcăli și păcăli pe ... păcălici ...
ʺCe este electronul?ʺ ... nu e mai mult decît ce-a fost, pălăvrăgeală fără rost ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Da de ce sa fie capturat electronul de catre proton ? In ce scop ?virgil a scris:Evident ca asa se intampla prin fenomenul de a captura electronul de catre un proton, prin captarea unui neutrino, care tine loc de energia de legatura intre proton si electron.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Si pentru ca tot ai amintit de Principiul de excluziune a lui Pauli te rog sa-mi spui ce sens de rotatie va avea volanta nr. 3 atunci cand aceasta intra in contact cu cele doua cuplate intre ele ? Sau mai simplu spus , poate aceasta sa se cupleze ?negativ a scris: numai pentru a respecta principiul excluziunii al lui Pauli.
https://i.servimg.com/u/f58/19/17/50/52/princi10.png
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Dum 19 Feb 2017, 08:34, editata de 2 ori
Sa-i dam o mana de ajutor maestrului scanteitudorel la volante:
Ia sa vedem ce zice principiul de excluziune al lui Pauli, in mecanica volantelor? E?
Ia sa vedem ce zice principiul de excluziune al lui Pauli, in mecanica volantelor? E?
Tu raspunde la acesta intrebare , daca esti in stare . In rest nu am nevoie de intrebarile tale.Pacalici a scris:Sa-i dam o mana de ajutor maestrului scanteitudorel la volante:
Pentru Bordan : probabil ca întrebarea s-a dorit mai larga. Nu neaparat ce este un electron, ci mai degraba cum functioneaza el. Orice obiect este cuantic, atâta timp cât cuanta " reprezintă o entitate indivizibilă a valorii energiei...", desi nimeni nu e sigur ce e aia energie, desi am spus de mai multe ori lucrul asta. Probabilitatile despre care vorbesti, sunt date de imposibilitatea prezenta a masurarii (dar tehnologia avanseaza). Orice obiect fizic material este alcatuit din masa unda si informatie continute în sine. Ultima parte a parerii tale semana mai mult cu un abandon al cursei spre întelegerea fenomenului... Oricum, eu urmaresc discutia asta doar pâna când ma lamuresc definitiv. Daca modelul fotonului a fost mai usor de construit, la particulele celelalte e mai complicat, de-asta astept si alte pareri, care sa confirme într-un fel sau altul calculele pe care deja le stim, dar nu duc prea departe. Legile cuantice, cum ar fi "influența observatorului cu incertitudinea, inseparabilitatea, acțiunea înfricoșătoare la distanță," etc., au explicatii simple, exista bine-mersi si au modele matematice de cele mai simple. De ce si cum se manifesta ele este mai greu.
Pentru Tudorel : în general, scopul pentru care se produc toate miscarile în Univers, este de a echilibra (static sau dinamic) diferente de potential. Si nu e bine spus scop, ci consecinta, dar trecem peste "amanunte" de-astea. În principiu am vazut modelul tau de electron si-ti pot spune cu mâna pe inima ca nu are nimic de-a face cu realitatea, la fel cum principiul excluziunii al lui Pauli, nu are de-a face cu "mecanica volantelor"
Pentru Tudorel : în general, scopul pentru care se produc toate miscarile în Univers, este de a echilibra (static sau dinamic) diferente de potential. Si nu e bine spus scop, ci consecinta, dar trecem peste "amanunte" de-astea. În principiu am vazut modelul tau de electron si-ti pot spune cu mâna pe inima ca nu are nimic de-a face cu realitatea, la fel cum principiul excluziunii al lui Pauli, nu are de-a face cu "mecanica volantelor"
Și pe tine te mulțumesc explicațiile-astea? Păi, tocmai de aceea „pălăvrăgim”, pentru că, noi, cei care nu putem accepta ceea ce nu poate fi acceptat, suntem în CĂUTARE.Bordan a scris:ʺCe este un electron?ʺ, parcă asta este întrebarea topicului. Încerc un răspuns ʺoficialʺ, la care aștept tot ʺoficialʺ păreri.negativ a scris: Hai, care îti dai cu parerea ?
Electronul este un ʺobiectʺ cuantic, zice fizica cuantică, care se supune legilor cuantice putînd lua forma atît de particulă cît și de undă, sau în înțelesul obiectiv al lucrurilor, el nu este nici în ʺstareʺ de undă nici în ʺstareʺ de particulă. Sau în înțelesul și mai obiectiv al lucrurilor, toată realitatea asta cunoscută e compusă de ceva necunoscut, de probabilități care în anumite condiții, probabile și alea, se transformă în posibilități. E posibil ca un electron să fie o particulă probabilă, tot așa de posibil cum e să fie o undă probabilă, sau să nu fie nimic. Este cea mai ʺobiectivăʺ explicație ...
Deci, cînd vorbim de electron, sau ne dăm cu părerea despre el, nu putem decît să zicem ... probabil că e așa ... atîta timp cît se supune legilor cuantice ca, influența observatorului cu incertitudinea, inseparabilitatea, (acțiunea înfricoșătoare la distanță, cum îi zice Einstein), sau întreaga ʺstareʺ cuantică cu care nu ne putem decît păcăli și păcăli pe ... păcălici ...
ʺCe este electronul?ʺ ... nu e mai mult decît ce-a fost, pălăvrăgeală fără rost ...
Nu, nu sunt in stare si deci nu pot raspunde la aceasta intrebare. Constat numai ca nu o sa se miste in nici un sens , deoarece nu este in contact fizic cu alta volanta. Adica , in timp ce 1 si 2 sunt in contact, 3 ramane sa priveasca ca proasta la intrebarea pusa de tine.scanteitudorel a scris:Tu raspunde la acesta intrebare , daca esti in stare .
De care din ele?scanteitudorel a scris:In rest nu am nevoie de intrebarile tale.
Poți "măsura" cu un microscop electronic, de exemplu, lungimi de undă mai mici decît a electronului?negativ a scris: Probabilitatile despre care vorbesti, sunt date de imposibilitatea prezenta a masurarii (dar tehnologia avanseaza)...
Pentru mine nu-s explicații, e doar abureală, n-are rost să-mi bat capu cu ea ...Abel Cavaşi a scris: Și pe tine te mulțumesc explicațiile-astea?
... ai găsit ceva de cînd cauți?Abel Cavaşi a scris: .. suntem în CĂUTARE.
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Captura este spontana, si se petrece la atomii grei si instabili unde numarul de nucleoni este mare si probabilitatea producerii evenimentului de captura creste. Cat priveste neutrinii si antineutrinii, acestia sunt peste tot in spatiu, insa nu-i putem detecta. In rest poti sa spui ce vrei, ca oricum nu se poate verifica.negativ a scris:
virgil- Moderator
Eu stiu doar patru cuvinte care pot fi aplicate in fizica si nu numai . Scop , actiune , cauza ,efect . Despre lucrarea mea , este parerea ta si eu o respect. In locul volantelor considera ca ai 3 corpuri de forma sferica.negativ a scris:Pentru Tudorel : în general, scopul pentru care se produc toate miscarile în Univers, este de a echilibra (static sau dinamic) diferente de potential. Si nu e bine spus scop, ci consecinta, dar trecem peste "amanunte" de-astea. În principiu am vazut modelul tau de electron si-ti pot spune cu mâna pe inima ca nu are nimic de-a face cu realitatea, la fel cum principiul excluziunii al lui Pauli, nu are de-a face cu "mecanica volantelor"
De nici una. Nu sunt curios.Pacalici a scris:Nu, nu sunt in stare si deci nu pot raspunde la aceasta intrebare. Constat numai ca nu o sa se miste in nici un sens , deoarece nu este in contact fizic cu alta volanta. Adica , in timp ce 1 si 2 sunt in contact, 3 ramane sa priveasca ca proasta la intrebarea pusa de tine.scanteitudorel a scris:Tu raspunde la acesta intrebare , daca esti in stare .
Daca ti-ar fi mers mintea poate ai fi reusit sa intelegi ca atunci cand desenezi un corp de forma circulara si doresti sa-l copiezi , programul numit Paint face acest lucru , dar de forma patrata si la apropierea corpului 3 de corpurile 1 si 2 apare asa ceva . Deci ; multi vorbesc , putin cunoscDe care din ele?scanteitudorel a scris:In rest nu am nevoie de intrebarile tale.
Si atunci de unde stim ca exista ? Doar ne imaginam ?virgil a scris: Cat priveste neutrinii si antineutrinii, acestia sunt peste tot in spatiu, insa nu-i putem detecta.
Nici vorba de asa ceva . Dar cand va fi inventat un microscop care sa utilizeze sarciniile electrice sau magnetice care formeaza campurile respective ,( pe care eu le consider a fi alcatuite tot corpuri insiruite ), dar extraordinar de mici in comparatie cu electronul ,atunci problema ridicata de tine poate fi rezolvata . Timpul le aseaza pe toate la locul lor.Bordan a scris:Poți "măsura" cu un microscop electronic, de exemplu, lungimi de undă mai mici decît a electronului?
tudorele, data viitoare, sa sti ca in Paint se poate si cum zici tu ca nu se poate. Iete dovada:
Ultima editare efectuata de catre Pacalici in Dum 19 Feb 2017, 10:01, editata de 2 ori
Adica nici neutrinii astia nu pot fi verificati. Eu spun ca e mai complicat, dar nu stiu daca e bine sa fie catalogati ca particulevirgil a scris:Captura este spontana, si se petrece la atomii grei si instabili unde numarul de nucleoni este mare si probabilitatea producerii evenimentului de captura creste. Cat priveste neutrinii si antineutrinii, acestia sunt peste tot in spatiu, insa nu-i putem detecta. In rest poti sa spui ce vrei, ca oricum nu se poate verifica.negativ a scris:
Sunt particule, pentru ca au masa de repaus, spinul 1/2, si sarcina leptonica. Insa si particulele sunt capsule de energie, iar neutrinii acestia vad ca au si viteza luminii, ceia ce face sa credem ca daca au masa de repaus, repausul lor este chiar la viteza luminii, adica nu pot avea mai multe viteze precum un electron. Din pacate nu cunoastem nimic despre sarcina leptonica, si spin, sunt doar supozitii, asa ca este loc mult pentru interpretari.negativ a scris:Adica nici neutrinii astia nu pot fi verificati. Eu spun ca e mai complicat, dar nu stiu daca e bine sa fie catalogati ca particulevirgil a scris:Captura este spontana, si se petrece la atomii grei si instabili unde numarul de nucleoni este mare si probabilitatea producerii evenimentului de captura creste. Cat priveste neutrinii si antineutrinii, acestia sunt peste tot in spatiu, insa nu-i putem detecta. In rest poti sa spui ce vrei, ca oricum nu se poate verifica.negativ a scris:
virgil- Moderator
Tot ce este posibil . Mai frumos ar fi fost sa-mi dai un sfat de felul cum ai rezolvat tu acesta problema de desen . Si totusi faptul ca eu am desenat in viteza , dupa cum m-a pricep , te-a oprit sa-mi raspunzi la intrebarea de mai sus ? Carcotas ca de obicei si cu scopul de-a duce subiectul in derizoriu.Pacalici a scris:tudorele, data viitoare, sa sti ca in Paint se poate si cum zici tu ca nu se poate. Iete dovada:
Din punctul meu de vedere, da. Am găsit o explicație care mă mulțumește mai bine decât cea oficială. V-am scris despre ea și pe forum, dar cine s-o bage în seamă? Fiecare cu explicațiile lui, după cum îl duce capul, după cum analizează sau nu analizează mai departe consecințele presupunerilor sale.Bordan a scris:... ai găsit ceva de cînd cauți?
Pagina 7 din 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Subiecte similare
» Plasarea unor monede din Fier in camp magnetic . Desprins din topicul ,,Ce este un electron ?"
» De ce precesia Pământului este perpendiculară pe liniile de câmp, nu paralelă precum este cea a unui titirez?
» Free energy
» De ce precesia Pământului este perpendiculară pe liniile de câmp, nu paralelă precum este cea a unui titirez?
» Free energy
Pagina 7 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum