Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de ilasus Astazi la 19:58

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )

» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )

» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Ce este un electron? - Pagina 8 Vote_lcapCe este un electron? - Pagina 8 Voting_barCe este un electron? - Pagina 8 Vote_rcap 
CAdi (12397)
Ce este un electron? - Pagina 8 Vote_lcapCe este un electron? - Pagina 8 Voting_barCe este un electron? - Pagina 8 Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
CAdi
ilasus
eugen
Meteorr
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Ce este un electron?

+17
negativ
gafiteanu
Pacalici
scanteitudorel
AMOT
brbRosa
omuldinluna
curiosul
CAdi
sadang
gheorghe adrian
sandokhan
mm
george
Abel Cavaşi
virgil
cris
21 participanți

Pagina 8 din 12 Înapoi  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Ce este un electron? - Pagina 8 Empty Ce este un electron?

Mesaj Scris de cris Sam 21 Aug 2010, 12:54

Rezumarea primului mesaj :

Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
cris
cris
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este un electron? - Pagina 8 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Ce este un electron? - Pagina 8 Right_bar_bleue
Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica

Sus In jos

Ce este un electron? - Pagina 8 Empty Re: Ce este un electron?

Mesaj Scris de scanteitudorel Dum 19 Feb 2017, 10:51

Pacalici a scris:tudorele, data viitoare, sa sti ca in Paint se poate si cum zici tu ca nu se poate. Iete dovada:

Ce este un electron? - Pagina 8 Rotite10
lol!
Tot  ce  este  posibil . Mai  frumos  ar  fi  fost sa-mi dai   un  sfat  de felul  cum  ai  rezolvat tu  acesta problema  de  desen . Si  totusi   faptul  ca  eu  am   desenat  in    viteza  ,  dupa  cum  m-a pricep  ,  te-a oprit  sa-mi raspunzi  la  intrebarea   de  mai sus  ?  Carcotas  ca  de  obicei  si  cu  scopul de-a  duce  subiectul  in  derizoriu.  

scanteitudorel
A decedat

Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 19 Feb 2017, 11:02

Bordan a scris:... ai găsit ceva de cînd cauți? Smile
Din punctul meu de vedere, da. Am găsit o explicație care mă mulțumește mai bine decât cea oficială. V-am scris despre ea și pe forum, dar cine s-o bage în seamă? Fiecare cu explicațiile lui, după cum îl duce capul, după cum analizează sau nu analizează mai departe consecințele presupunerilor sale.

Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Numarul mesajelor : 7963
Data de inscriere : 28/02/2008

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Dum 19 Feb 2017, 11:16

scanteitudorel a scris:Tot ce este posibil . Mai frumos ar fi fost sa-mi dai un sfat de felul cum ai rezolvat tu acesta problema de desen . Si totusi faptul ca eu am desenat in viteza , dupa cum m-a pricep , te-a oprit sa-mi raspunzi la intrebarea de mai sus ? Carcotas ca de obicei si cu scopul de-a duce subiectul in derizoriu.

1. Eu tie sfat metre??? My god! Ai uitat care e parerea ta? Citez: "Daca ti-ar fi mers mintea poate ai fi reusit sa intelegi ca atunci cand desenezi un corp de forma circulara..." sa continui? Pai la o asemenea afirmatie, eu nu pot da nici un sfat, astept de la tine care evident cunosti problema mult mai bine ca mine.
2. Si eu tot in viteza am desenat.Asta nu e un argument.
3. Am observat ca , atunci cand nu mai aveti argumente serioase, dati totdeauna vina pe bietul Pacalici...un soi de prostul satului de destepti. Neutral
Pacalici
Pacalici
Banat pe termen nedefinit

Mulţumit de forum :
Ce este un electron? - Pagina 8 Left_bar_bleue0 / 100 / 10Ce este un electron? - Pagina 8 Right_bar_bleue
Prenume : Pacalescu
Numarul mesajelor : 5571
Puncte : 20046
Data de inscriere : 21/08/2014
Obiective curente : Fara.

http://www.pacalici.com

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Dum 19 Feb 2017, 12:15

Abel Cavaşi a scris: Fiecare cu explicațiile lui, după cum îl duce capul, după cum analizează sau nu analizează mai departe consecințele presupunerilor sale.
Aici ai răspuns, îndr-adevăr, la multe întrebări și frămîntări, nu numai la topicul ăsta, "Ce este electronul?", ci și la "Ce este realitatea?", sau "Ce știm?", ... toate sînt exact cum e observatorul, cît îl duce capul ... Smile
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este un electron? - Pagina 8 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Ce este un electron? - Pagina 8 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 19 Feb 2017, 12:43

virgil a scris:Sunt particule, pentru ca au masa de repaus, spinul 1/2, si sarcina leptonica. Insa si particulele sunt capsule de energie, iar neutrinii acestia vad ca au si viteza luminii, ceia ce face sa credem ca daca au masa de repaus, repausul lor este chiar la viteza luminii, adica nu pot avea mai multe viteze precum un electron. Din pacate nu cunoastem nimic despre sarcina leptonica, si spin, sunt doar supozitii, asa ca este loc mult pentru interpretari.
O sa revad relatia masa, câmp, spin. Deosebisem numai doua miscari de spin, dar acum bag seama ca trebuie sa fie ("netesarmente", cum ar spune Dl. Mariu Chicos Rostogan) trei. Deja am 3 dimensiuni de baza, cuplate cu câte 3 proprietati de echilibru aferente la 3 domenii naturale de manifestare ale existentei.  scratch + study = Ideaaffraid
Multumesc, Virgil. Uite-asa ma lamuresc. Dar, oricum, devine complicat rau.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este un electron? - Pagina 8 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Ce este un electron? - Pagina 8 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 3196
Puncte : 21156
Data de inscriere : 11/12/2012

https://www.doxos.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Adrian Gheorghe Dum 19 Feb 2017, 13:03

1. Puteti sa ne explicati de unde rezulta ca: "Prin rotatia foarte rapida a electronului apare campul electric pulsatoriu al electronului." ?
2. Prin rotatia rapida a unei mase, apare un camp gravitational pulsatoriu (bazata asocierea pe baza teoriei similitudinilor)?
3. Cum ati ajuns la concluzia existentei acestui camp pulsatoriu?
4. Care este frecventa acestui camp pulsatoriu in Hz?
5. Are acest camp pulsatoriu o frecventa constanta?
6. Poate fi pus acest camp pulsatoriu al electronului in evidenta printr-o metoda cunoscuta?
7. A fost pus in evidenta pana acum acest camp pulsatoriu?
8. Stiti cumva ce structura interna are un electron?
Unda stationara, de amplitudine gigantica, a electronului are amplitudinea de 517 KV, (se manifesta exista, are valoarea maxima doar pe o singura directie, pe directia pe care exista curentii) si contine doua semiunde in care sunt stabiliti doi curenti eterici diametral opusi. Asupra acestor curenti actioneaza forta electromagnetica, forta care ii propulseaza cu viteza de c/137 m/s, pe un cerc cu raza electronului. Curentii sunt intretinuti de potentialul semiundelor. Adica de campul electric al semiundelor. Prin rotatia foarte rapida a semiundelor, potentialul electric respectiv campul electric al electronului apare ca fiind pulsatoriu, cu crestere din zero pana la maxim si revenire la zero, fara schimbarea sensului, pe una si aceeasi directie. Frecventa de pulsatie a campului electric rezulta ca este dublul frecventei de rotatie a electronului. Frecventa de rotatie a electronului este frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul, foton din care  a luat nastere, prin interferenta constructiva a celor k=9 miliarde de unde cuprinse in fotonul gama fae. fiecare unda a fotonului gama fae avand potentialul fotonului in vid Ufv=Qe/Re=5,686*10^-5 V.
Fpulsatie camp electric=2*Ffae=2*1,23726*10^20 Hz. Masa electronului este data de curentii diametral opusi ai electronului. Curenti care creaza inductia magnetica a electronului in structura dinamica a undei stationare a electronului. La interactiunea inductiei magnetice cu curentii electronului apare forta electromagnetica. Aceea care propulseaza curentii in rotatie. Campul magnetic al curentilor creeaza si forta magnetostatica de atractie dintre curentii diametral opusi. Forta care compenseaza (echilibreaza) forta electrostatica de respingere dintre semiunde dar si forta centrifuga care apare la rotatie.  Patratul inductiei magnetice ne da densitatea masei electronului. Densitatea de la nivelul curentilor este diluata in volumul electronului pana la valoare specifica electronului. Campul electric al electronului, integrat pe suprafata sferica, da sarcina electrica elementara  Qe care este sursa campurilor electrice din toate dispozitivele in care se aplica electromagnetismul

Adrian Gheorghe
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13951
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Dum 19 Feb 2017, 13:13

Adrian Gheorghe a scris:. . . . .
Unda stationara, de amplitudine gigantica, a electronului are amplitudinea de 517 KV, (se manifesta exista, are valoarea maxima doar pe o singura directie, pe directia pe care exista curentii) si contine doua semiunde in care sunt stabiliti doi curenti eterici diametral opusi. Asupra acestor curenti actioneaza forta electromagnetica, forta care ii propulseaza cu viteza de c/137 m/s, pe un cerc cu raza electronului. Curentii sunt intretinuti de potentialul semiundelor. Adica de campul electric al semiundelor. Prin rotatia foarte rapida a semiundelor, potentialul electric respectiv campul electric al electronului apare ca fiind pulsatoriu, cu crestere din zero pana la maxim si revenire la zero, fara schimbarea sensului, pe una si aceeasi directie. Frecventa de pulsatie a campului electric rezulta ca este dublul frecventei de rotatie a electronului. Frecventa de rotatie a electronului este frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul, foton din care  a luat nastere, prin interferenta constructiva a celor k=9 miliarde de unde cuprinse in fotonul gama fae. fiecare unda a fotonului gama fae avand potentialul fotonului in vid Ufv=Qe/Re=5,686*10^-5 V. . . . .
Ce ai facut cu cercetarea despre gravitatie? Ai abandonat-o?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Dum 19 Feb 2017, 13:50

Magnific. Ceva desene se poate ? Cu forma pieselor in miscare si transformare la T=0, 1/4, 1/2, 3/4....

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este un electron? - Pagina 8 Left_bar_bleue0 / 100 / 10Ce este un electron? - Pagina 8 Right_bar_bleue
Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de Adrian Gheorghe Dum 19 Feb 2017, 14:20

Virgil_48!
Virgil, Nu ai vazut teoria prin care incercam sa explic mecanismul gravitatiei?. Nu mai tin minte daca am postat-o si aici. Eu am explicat atractia gravifica dintre mase prin fluxul eteric de aspiratie produs de particulele grele din nucleele atomilor substantei. Si am adus ca dovada aparitia fluxului mareic al oceanului planetar, cu aceeasi amplitudine si pe fata indreptata spre Luna si pe fata opusa. Am argumentat si matematic, la nivel elementar, deductiile care le-am facut. La toate aceste deductii am ajuns numai dupa ce, de la identitatea dimensionala masa-sarcina, am gasit semnificatia exacta a marimilor fizice si a constantelor fizice universale. M-am adresat unor laboratoare holografice, cu propunerea unui experiment foarte simplu pentru punerea in evidenta a fluxului eteric de aspiratie al Pamantului. Dar nu mi-au raspuns deloc.

Adrian Gheorghe
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.

Sus In jos

Mesaj Scris de scanteitudorel Dum 19 Feb 2017, 15:53

Pacalici a scris:Pai la o asemenea afirmatie, eu nu pot da nici un sfat, astept de la tine care evident cunosti problema mult mai bine ca mine.
Care  problema ? De desen  , sau  de rotatie  a   corpului 3 ?
Pacalici a scris:3. Am observat ca , atunci cand nu mai aveti argumente serioase, dati totdeauna vina pe bietul Pacalici...un soi de prostul satului de destepti.
Nu  te  mai  victimiza  .  
Din acest  moment  pentru  tine  am  sa  scriu  simplu ,  atunci  cand  vad    ca  eu  intreb  ceva ,  iar   tu  scrii    total  pe   aiurea .  Ai  deviat  de  la  traseu.
scanteitudorel
scanteitudorel
A decedat

Mulţumit de forum :
Prenume : Tudorel
Puncte : 25899
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .

Sus In jos

Mesaj Scris de scanteitudorel Dum 19 Feb 2017, 16:24

Adrian Gheorghe a scris:Unda stationara, de amplitudine gigantica, a electronului are amplitudinea de 517 KV, (se manifesta exista, are valoarea maxima doar pe o singura directie, pe directia pe care exista curentii) si contine doua semiunde in care sunt stabiliti doi curenti eterici diametral opusi.
Nu am redat aici tot textul scris de tine , dar dupa parerea mea cred ca este bine sa prezinti si niste figuri explicative, pentru fiecare situatie. In felul acesta poate inteleg si eu ceea ce ai scris.
scanteitudorel
scanteitudorel
A decedat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Dum 19 Feb 2017, 19:22

scanteitudorel a scris: Nu  te  mai  victimiza  .  
Din acest  moment  pentru  tine  am  sa  scriu  simplu ,  atunci  cand  vad    ca  eu  intreb  ceva ,   iar   tu  scrii    total  pe   aiurea .  Ai  deviat  de  la  traseu.
Esti tare dur Tudorele.  Deci ai sa scrii simplu, nu cu litere ingrosate ca pana acum. Banuiesc ca scrii asa gros deoarece si vocea o ai groasa de bariton sau bas. Altceva ce o mai ai groasa, nu cred ca epiderma obrazului.
http://www.romanialibera.ro/societate/utile/studiu--barbatii-cu-voci-groase-nu-sunt-mai-virili-decat-cei-cu-glas-subtire-249285
Stiati ca electronii seamana cu spermatozoizii cand sunt vii? Mereu se misca si dau din coditza. (deci nu am deviat de la traseu/subiect).

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 19 Feb 2017, 19:38

Il criticati toti pe Pacalici, dar aia cu critica mai mare bat câmpii fara gratie pe aici...
Faceti-va nene un subiect pentru batut câmpii Basketball

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este un electron? - Pagina 8 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Ce este un electron? - Pagina 8 Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Dum 19 Feb 2017, 19:45

Chiar, avem subiectul "Ce este câmpul electronului?" Daca nu, atunci dati-i bataie si acestui camp.

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Dum 19 Feb 2017, 21:30

cris a scris:Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
Nu este chiar asa de simplu. Electronul se naste din ciocnirea celor doua cuante doar in apropierea unui nucleu greu, care sa preia diferenta de spin a cuantei care este 1/1, iar a electronului este 1/2. Lumea cuantica nu are corespondent in lumea macro in care traim noi. De exemplu electronul este o particula cu o singura dimensiune liniara, pentru ca se naste dintr-un mediu a carui densitate (privind lucrurile din lumea noastra), se masoara in kg/m; si nu in kg/m3; daca nu credeti priviti aici;
Ce este un electron? - Pagina 8 Masa_e10

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Dum 19 Feb 2017, 22:59

scanteitudorel a scris:Care problema ? De desen , sau de rotatie a corpului 3 ?

Nu, de exprimare a ta, citez: "Daca te ducea mintea, ...etc" Ei bine , pe mine nu ma duce mintea, eu o duc pe ea. Acuma te-ai prins?
Pacalici
Pacalici

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de scanteitudorel Lun 20 Feb 2017, 06:32

Pacalici a scris:
scanteitudorel a scris:Care  problema ? De desen  , sau  de rotatie  a   corpului 3 ?

Nu, de exprimare a ta, citez: "Daca te ducea mintea, ...etc" Ei bine , pe mine nu ma duce mintea, eu o duc pe ea. Acuma te-ai prins?
Cauti mereu cearta si eu m-am plictisit de asa ceva.
scanteitudorel
scanteitudorel
A decedat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de scanteitudorel Lun 20 Feb 2017, 06:36

negativ a scris:
Il criticati toti pe Pacalici, dar aia cu critica mai mare bat câmpii fara gratie pe aici...
Faceti-va nene un subiect pentru batut câmpii  Basketball
,,Vai samar de capul celui care spune binelui rau si raului bine "
scanteitudorel
scanteitudorel
A decedat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Lun 20 Feb 2017, 06:39

E buna si necesara Tudorele cearta, ca certifica problemele dupa principiul celui mai tare in clanta.
Tot cu groase ?
scanteitudorel a scris: ,,Vai    samar  de  capul  celui  care  spune  binelui  rau si  raului  bine "
Vai s-amar de capul celui care scrie rau fara cratima.
Era un epigramist care a remarcat cat de importanta e cratima:
"Nu e totuna cand zici, e chiar o diferenta colosala:
-Am vazut o capra in tufis.
-Am vazut-o capra in tufis."

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Lun 20 Feb 2017, 07:42

virgil a scris:
cris a scris:Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
Nu este chiar asa de simplu. Electronul se naste din ciocnirea celor doua cuante doar in apropierea unui nucleu greu, care sa preia diferenta de spin a cuantei care este 1/1, iar a electronului este 1/2. Lumea cuantica nu are corespondent in lumea macro in care traim noi. De exemplu electronul este o particula cu o singura dimensiune liniara, pentru ca se naste dintr-un mediu a carui densitate (privind lucrurile din lumea noastra), se masoara in kg/m; si nu in kg/m3; daca nu credeti priviti aici;

Ce este un electron? - Pagina 8 Masa_e10
Toata problema a inceput de aici;
S
Ce este un electron? - Pagina 8 Masa_n10
Se vede ca mai am probleme cu coeficientul de trecere de la unitatile de masura electrice la cele mecanice, intrucat Ct nu este egal cu delta r, dar o pun pe seama altor cauze. Esential este ca putem obtine masa particulelor din epsilon si frecventa, sau lungime de unda, fara a mai folosi constanta lui Planck.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Lun 20 Feb 2017, 08:06

virgil a scris:
Nu este chiar asa de simplu. Electronul se naste din ciocnirea celor doua cuante doar in apropierea unui nucleu greu, care sa preia diferenta de spin a cuantei care este 1/1, iar a electronului este 1/2.
Preluarea diferentei de spin e o exprimare destul de simplista , iar spinul e ceva mai mult decât se întelege acum.
virgil a scris: Lumea cuantica nu are corespondent in lumea macro in care traim noi. De exemplu electronul este o particula cu o singura dimensiune liniara, pentru ca se naste dintr-un mediu a carui densitate (privind lucrurile din lumea noastra), se masoara in kg/m; si nu in kg/m3;
Se vede ca mai am probleme cu coeficientul de trecere de la unitatile de masura electrice la cele mecanice, intrucat Ct nu este egal cu delta r, dar o pun pe seama altor cauze. Esential este ca putem obtine masa particulelor din epsilon si frecventa, sau lungime de unda, fara a mai folosi constanta lui Planck.
Lumea cuantica este chiar lumea în care traim. Faptul ca densitatea se masoara în kg/m nu are nici o relevanta functionala, pentru ca poti lineariza orice marime, dar concluzia la care ai ajuns nu e rea.
Oricum, asta ma ajuta sa explic mai bine cum vad eu problema.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Lun 20 Feb 2017, 09:43

Domnu...Adrian Gheorghe, intrebare...517KV, ok, ce se intampla cu strapungerea spatiului in care coexista electronul ala? Fulgera des?
Pacalici
Pacalici

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Lun 20 Feb 2017, 09:54

Pacalici a scris:Domnu...Adrian Gheorghe, intrebare...517KV, ok, ce se intampla cu strapungerea spatiului in care coexista electronul ala? Fulgera des?
Am înteles ca unii vad electronul ca fiind o suma de "motorase, tractorase, etc." No De ce nu mutati voi discutia asta la rubrica "Minitehnicus" ?

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Lun 20 Feb 2017, 09:56

negativ a scris:De ce nu mutati voi discutia asta la rubrica "Minitehnicus" ?

Care "voi", stimabile?
Pacalici
Pacalici

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Lun 20 Feb 2017, 09:56

scanteitudorel a scris:
negativ a scris:
Faceti-va nene un subiect pentru batut câmpii  Basketball
,,Vai    samar  de  capul  celui  care  spune  binelui  rau si  raului  bine "
Tudorele, lumea nu e numai în alb si negru. E bine sa eviti astfel de aprecieri. Orice lucru rau are samânta binelui în el si invers. Ce mare scofala ?

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Lun 20 Feb 2017, 09:58

Pacalici a scris:
negativ a scris:De ce nu mutati voi discutia asta la rubrica "Minitehnicus" ?

Care "voi", stimabile?
Tu si cu d-l Adrian Gheorghe.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Lun 20 Feb 2017, 10:05

negativ a scris:Tu si cu d-l Adrian Gheorghe.

Domnul are acelasi drept de a posta ca si tine. Am pus o intrebare si astept un raspuns. Asa ca te rog, daca nu te intereseaza raspunsul domnului, muta buka in alta parte, alt subiect ca sa fie mai clar. Fiecare are dreptul sa posteze. E democratie !
Pacalici
Pacalici

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Lun 20 Feb 2017, 10:13

Pacalici a scris:Domnul are acelasi drept de a posta ca si tine. Am pis o intrebare si astept un raspuns. Asa ca te rog, daca nu te intereseaza raspunsul domnului, muta buka in alta parte. Fiecare are dreptul sa posteze. E democratie !
Ma gândeam sa posteze la locul potrivit, desi trebuie sa recunosc faptul ca în tinerete am cochetat si eu cu montajele electronice. Înteleg apropierea de subiect a postarii, dar mi se pare prea departe de functionalitatea interna reala a unui electron. Chiar daca ce face electronul asta poate duce la unele descoperiri despre el însusi, abordarea d-lui Adrian Gheorghe este putin cam mult iesita din context.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Lun 20 Feb 2017, 10:18

Aici e vorba de electron, si l-am intrebat pe domnul fizician ceva si te rog sa nu perturbi discutia.
Pacalici
Pacalici

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Adrian Gheorghe Lun 20 Feb 2017, 10:19

Domnu...Adrian Gheorghe, intrebare...517KV, ok, ce se intampla cu strapungerea spatiului in care coexista electronul ala? Fulgera des?
Pacalici.
Din gresala am scris 517 in loc sa scriu 511,7 KV. Daca electronul ar fi static, adica daca nu s-ar roti, spatiul ar fi imediat strapuns de descarcari electrice, de fulgere. Dar la turatia gigantica a electronului nu exista nici-o posibiltate de strapungere a spatiului. Campul electric al electronului distribuit prin rotatia foarte rapida, pe toata suprafata laterala a inelului cilindric in care translateaza (se propaga, se roteste) unda stationara si ajunge la o valoare mediata mult mai mica decat in  punctul de amplitudine maxima.

Adrian Gheorghe
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Lun 20 Feb 2017, 10:27

Adrian Gheorghe a scris:Din gresala am scris 517 in loc sa scriu 511,7 KV
No...nu-i bai , diferenta e nesemnificativa.

Adrian Gheorghe a scris:Daca electronul ar fi static, adica daca nu s-ar roti, spatiul ar fi imediat strapuns de descarcari electrice, de fulgere. Dar la turatia gigantica a electronului nu exista nici-o posibiltate de strapungere a spatiului.

Aia cu...mediatul, nu ma convinge. Astept argumente serioase.

P.S. Ati auzit de teoriile Baronului Munchausen? Un inaintas al dumneavoastra?

Pacalici
Pacalici

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Adrian Gheorghe Lun 20 Feb 2017, 10:41

[quote]Nu am redat aici tot textul scris de tine , dar dupa parerea mea cred ca este bine sa prezinti si niste figuri explicative, pentru fiecare situatie. In felul acesta poate inteleg si eu ceea ce ai scris.[quote]

scanteitudorel!
Cu ceva timp in urma o persoana amabila m-a ajutat sa postez aici pe forum fisierul cu parametri fizici ai structurii dinamice a a electronului si cu desenul ipotetic explicativ al fotonului absorbit (refractat) in atom, care este similar cu modelul electronului. Dar nu mai gasesc topicul cu -Sarcina electrica-. Daca-l gaseam iti dadeam linkul. Aici nu se poate atasa fisiere. Poate sa ti-l trimit prin mesaj privat daca functioneaza adresa de e-mail.

Adrian Gheorghe
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 8 din 12 Înapoi  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum