Ultimele subiecte
» Fotografia astronomica.Scris de CAdi Astazi la 22:11
» Ce este FOIP?
Scris de Abel Cavaşi Astazi la 21:19
» Căderea liberă în câmp gravitațional
Scris de CAdi Astazi la 21:11
» V-a supraviețui omenirea și vietățile pe Terra sau nu ?
Scris de CAdi Astazi la 21:04
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Ieri la 22:43
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de gafiteanu Ieri la 08:22
» Bibliografie
Scris de virgil_48 Mar 28 Mar 2023, 18:54
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Mar 28 Mar 2023, 08:35
» Idei de cercetari in fiizca nu ocupatii cu balade
Scris de Vizitator Dum 26 Mar 2023, 16:45
» X la puterea -1
Scris de virgil_48 Sam 25 Mar 2023, 09:28
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Mar 21 Mar 2023, 21:47
» Ce fel de muzica ascultati?
Scris de CAdi Dum 19 Mar 2023, 21:44
» VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
Scris de virgil_48 Dum 19 Mar 2023, 08:00
» EmDrive
Scris de eugen Sam 18 Mar 2023, 11:10
» Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
Scris de virgil_48 Sam 11 Mar 2023, 23:40
» O altă perspectivă a relativității
Scris de virgil Vin 10 Mar 2023, 20:45
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de gafiteanu Joi 09 Mar 2023, 21:01
» Bancuri......
Scris de virgil_48 Mar 07 Mar 2023, 17:37
» Despre conservarea momentului cinetic
Scris de virgil_48 Dum 26 Feb 2023, 09:39
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
Scris de virgil_48 Mier 22 Feb 2023, 21:45
» Evaporarea sau inflatia universului.
Scris de virgil Mier 22 Feb 2023, 15:35
» Legea a treia a lui Kepler dedusă în Fizica elicoidală, fără a face apel la gravitație!
Scris de virgil Mar 21 Feb 2023, 07:44
» Baloane de spionaj
Scris de cris Mier 15 Feb 2023, 15:38
» Transformările Galilei și Lorentz.
Scris de virgil_48 Dum 29 Ian 2023, 16:07
» Experimentul Morley-Michelson
Scris de gafiteanu Dum 29 Ian 2023, 12:38
» Stiinta neoficiala....
Scris de Vizitator Lun 23 Ian 2023, 18:35
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de gafiteanu Dum 15 Ian 2023, 08:42
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
Scris de virgil Joi 12 Ian 2023, 18:30
» Freamătul căutării
Scris de gafiteanu Joi 12 Ian 2023, 00:25
» Urări de sărbători
Scris de CAdi Mier 04 Ian 2023, 23:23
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 2 )
» Mesaj de la virgil_48 în Căderea liberă în câmp gravitațional
( 1 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (11567) |
| |||
CAdi (10260) |
| |||
virgil_48 (9964) |
| |||
Abel Cavaşi (7766) |
| |||
gafiteanu (7598) |
| |||
Razvan (6081) |
| |||
curiosul (5974) |
| |||
Pacalici (5571) |
| |||
scanteitudorel (4989) |
| |||
eugen (3478) |
|
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi |
| |||
Pacalici |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
Dacu |
| |||
Razvan |
| |||
virgil |
| |||
meteor |
| |||
gafiteanu |
| |||
scanteitudorel |
|
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil_48 |
| |||
virgil |
| |||
CAdi |
| |||
eugen |
| |||
gafiteanu |
| |||
curiosul |
| |||
Razvan |
| |||
Forever_Man |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
Turcu Vasile |
|
Cei mai activi postatori ai saptamanii
CAdi |
| |||
virgil_48 |
| |||
Razvan |
| |||
Forever_Man |
| |||
eugen |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
gafiteanu |
| |||
virgil |
|
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 15 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori virgil_48
Recordul de utilizatori conectați a fost de 49, Dum 20 Mar 2011, 14:29
Subiecte similare
Fotografia g-astronomica
4 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: Fotografia g-astronomica
La Cigale Auckland New Zealand French cafe:
Les meilleures plates francaise. Aujourdhui: Navarin - Lamb Mmmmm....

Re: Fotografia g-astronomica
Produse romanesti vandute in magazin rusesc in Auckland:
http://shop.skazka.co.nz/products/Romanian-Products/Sweets-Crackers/3026
http://shop.skazka.co.nz/products/Romanian-Products/Preserved-Vegetables-Sauces/3027
Magazin romanesc cu produse din...Tara Romaneasca
:
http://www.delitransilvania.co.nz/ da are transilvania in el ca sa faca impresie....
Importator si producator local de produse Europene(nu importa nimic, face totul local da suna misto!)
http://www.eurodell.co.nz/Pages/Products.html
Romania e tare la export. Avem in fine eugenii!

Cei mai seriosi, raman nemtii:
http://www.blackforestgourmet.co.nz/?cat=4005#Sausages
http://hellers.co.nz/
https://www.frankssausages.co.nz/
Elvetienii:
http://www.swissdeli.co.nz/
Scotio-Englezii:
http://www.westmerebutchery.co.nz/english-butcher/213/scottish-lorne-sausage-detail.html
Africa de Sud:
http://www.fredsfinefoods.co.nz/afawcs0157540/CATID=100/ID=1186/SID=770244751/Traditional-Biltong-Enter-Weight-Required.html
http://www.southafricanshop.co.nz/
si gata.....
http://shop.skazka.co.nz/products/Romanian-Products/Sweets-Crackers/3026
http://shop.skazka.co.nz/products/Romanian-Products/Preserved-Vegetables-Sauces/3027



Magazin romanesc cu produse din...Tara Romaneasca



http://www.delitransilvania.co.nz/ da are transilvania in el ca sa faca impresie....
Importator si producator local de produse Europene(nu importa nimic, face totul local da suna misto!)
http://www.eurodell.co.nz/Pages/Products.html
Romania e tare la export. Avem in fine eugenii!



Cei mai seriosi, raman nemtii:
http://www.blackforestgourmet.co.nz/?cat=4005#Sausages
http://hellers.co.nz/
https://www.frankssausages.co.nz/
Elvetienii:
http://www.swissdeli.co.nz/
Scotio-Englezii:
http://www.westmerebutchery.co.nz/english-butcher/213/scottish-lorne-sausage-detail.html
Africa de Sud:
http://www.fredsfinefoods.co.nz/afawcs0157540/CATID=100/ID=1186/SID=770244751/Traditional-Biltong-Enter-Weight-Required.html
http://www.southafricanshop.co.nz/
si gata.....
Re: Fotografia g-astronomica
Scorpion glazurat pe bat in Beijing (aprox. 0.5 USD):

Are gust de crevete. Cine merge in China gaseste la : Piata de Noapte Donghuamen , Pe strada Wangfujing (In fata la "Chinese Cinema") Beijing. 3-4scorpioni /stick.
P.S. Au si greieri grasuti pe bat in aceeasi piata un pic mai scumpi (5-6 buc/stick) ~0.65USD

Are gust de crevete. Cine merge in China gaseste la : Piata de Noapte Donghuamen , Pe strada Wangfujing (In fata la "Chinese Cinema") Beijing. 3-4scorpioni /stick.
P.S. Au si greieri grasuti pe bat in aceeasi piata un pic mai scumpi (5-6 buc/stick) ~0.65USD
Re: Fotografia g-astronomica

Ultima editare efectuata de catre virgil in Lun 13 Mar 2017, 08:44, editata de 1 ori (Motiv : De ce sa mananci orataniile astea cand este atata mancare traditionala? sau poate nu e.)
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 11567
Puncte : 52343
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Fotografia g-astronomica
virgil a scris:De ce sa mananci orataniile astea cand este atata mancare traditionala? sau poate nu e.
Simplu! Pentru ca o viata avem si curiozitatea este mare.

P.S. De altfel se estimeaza ca insectele vor fi mancarea viitorului.
Re: Fotografia g-astronomica
Astia de manânca melci si scorpioni au ramas la stadiul de vânatori-culegatori. Cam primitiv, este drept, dar tot nu-i înteleg pe snobii astia dâmboviteni care halesc ciuperci "champignons".
_________________
N∃GATIV
negativ- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3143
Puncte : 19168
Data de inscriere : 11/12/2012
Re: Fotografia g-astronomica
Mi se pare aiurea sa consideri pe cineva snob, daca mananca ciuperci... Sunt exceptionale. Tu nu ai mancat niciodata?
Sau te deranjeaza ca le spun: "champignons" in loc de ciuperci? Treaba lor, tot ciuperci raman da pe frantuzeste. De exemplu eu sunt un snob ca in Franta am mancat "champignons" iar acuma mananc "mushrooms" si in Romania, ciuperci. Aia e, nu poti multumi pe toti.
Sau te deranjeaza ca le spun: "champignons" in loc de ciuperci? Treaba lor, tot ciuperci raman da pe frantuzeste. De exemplu eu sunt un snob ca in Franta am mancat "champignons" iar acuma mananc "mushrooms" si in Romania, ciuperci. Aia e, nu poti multumi pe toti.
Re: Fotografia g-astronomica
Da, dar cred ca manânci ciuperci, champignons sau mushrooms, dupa caz, dar sunt sigur ca "champignons" nu este o specie de ciuperci, cum ar fi pleurotus sau agaricus, de unde le vine si numele snobilor in cauza. Mai sunt si alte specii, cum ar fi gutani, gulgutari si tepari (astia din urma sunt mai rari).
_________________
N∃GATIV
negativ- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3143
Puncte : 19168
Data de inscriere : 11/12/2012
Re: Fotografia g-astronomica
Eu zic ca mancarea viitorului la proteine (cand noi vom fi cu zecile de miliarde) vor fi insectele, cu precadere gandacii de bucatarie, fiind o productie permanenta si abundenta si foarte la indemana, intra ei singuri in oale si tigai.. Cei ce-si vor putea permite, vor manca si lacuste, foarte greu de prins.
Pacalici, stii cumva o reteta, cum se pregatesc, fierti, prajiti, tocati, condimente ?
Pacalici, stii cumva o reteta, cum se pregatesc, fierti, prajiti, tocati, condimente ?
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
Evident ca nu, atata timp cat inseamna foarte clar: "ciuperci". Acum, fiecare tara are denumir specifice pentru a desemna tipul de ciuperca. De exemplu Pleurotus se foloseste si in romaneste, cat si in frantuzeste si englezeste. Dar sunt si denumiri specifice evident. https://en.wikipedia.org/wiki/Pleurotusnegativ a scris:"champignons" nu este o specie de ciuperci
Ce e gresit ca un "mitica" spune ca el mananca ciuperci, fara sa specifice care fel iar tu mananci tepari??? Ce teparii nu sunt ciuperci?
Re: Fotografia g-astronomica
Exista si ţepari si ţipari.
https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9Aipar_electric
Astia din urma stiu bine electricitatea.
Dar mai exista o specie de ţepari, cei ce dau ţepe. Ce i-as mai fierbe la foc mic.
https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9Aipar_electric
Astia din urma stiu bine electricitatea.
Dar mai exista o specie de ţepari, cei ce dau ţepe. Ce i-as mai fierbe la foc mic.
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
Normal, deja multi oameni au devenit cameleoni.Pacalici a scris:virgil a scris:De ce sa mananci orataniile astea cand este atata mancare traditionala? sau poate nu e.
Simplu! Pentru ca o viata avem si curiozitatea este mare.![]()
P.S. De altfel se estimeaza ca insectele vor fi mancarea viitorului.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 11567
Puncte : 52343
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Fotografia g-astronomica
Vezi ? Ai început deja sa gândesti în engleza. Pleurotus e denumirea stiintifica si se foloseste in orice limba, fiind unica. Agarici, gutani, gulgutari si tepari sunt denumirile în jargon pentru tot felul de categorii de "smecheri" (de obicei cei de rang inferior). Nu e gresit ca un "Mitic" sa spuna ca manânca ciuperci, dar e gresit sa spui ca manânci "ciuperci champignons", asta fiind un pleonasm bilingv (nu stiu daca exista categorisirea asta, dar forma circula).Pacalici a scris:Evident ca nu, atata timp cat inseamna foarte clar: "ciuperci". Acum, fiecare tara are denumir specifice pentru a desemna tipul de ciuperca. De exemplu Pleurotus se foloseste si in romaneste, cat si in frantuzeste si englezeste. Dar sunt si denumiri specifice evident. https://en.wikipedia.org/wiki/Pleurotusnegativ a scris:"champignons" nu este o specie de ciuperci
Ce e gresit ca un "mitica" spune ca el mananca ciuperci, fara sa specifice care fel iar tu mananci tepari??? Ce teparii nu sunt ciuperci?
_________________
N∃GATIV
negativ- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3143
Puncte : 19168
Data de inscriere : 11/12/2012
Re: Fotografia g-astronomica
De acord cu observatia, sunt insa convins ca ai auzit comentariul pe la vreo televiziune de reporterizde. Nu cred ca "miticii" din care si eu cu onoare fac parte au scos asa ceva.
Re: Fotografia g-astronomica
Champ-pignons inseamna tradus din fr. = de camp roticele, gogoloaie, turte. Cresc si la margine de padure. Multe sunt otravitoare.
Oricum nu e bine sa mancam absolut nici un fel de ciuperci, deoarece toate declanseaza candidoza la om. Inclusiv branzeturile alea bune si scumpe cu ciuperci tip mucigai numite Roquefort.
Si berea e un produs al ciupercilor tip drojdie. Nu e bine sa ajungeti pe drojdie, sa deveniti chiar drojdia societatii. Si nici spuma cu bule care se sparg.
Candidoza o tratam natural cu usturoi si iaurt.
Oricum nu e bine sa mancam absolut nici un fel de ciuperci, deoarece toate declanseaza candidoza la om. Inclusiv branzeturile alea bune si scumpe cu ciuperci tip mucigai numite Roquefort.
Si berea e un produs al ciupercilor tip drojdie. Nu e bine sa ajungeti pe drojdie, sa deveniti chiar drojdia societatii. Si nici spuma cu bule care se sparg.
Candidoza o tratam natural cu usturoi si iaurt.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
Comentarii de genul asta am auzit peste tot, nu numai la televiziuni. Încep sa te compatimesc, pentru ca îmi dau seama ca deja vorbim limbi diferite, desi folosim aceleasi cuvinte. Cred ca asta e sensul ideii biblice "ascultati dar nu auziti, priviti, dar nu vedeti". Sau ceva de genul...
_________________
N∃GATIV
negativ- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3143
Puncte : 19168
Data de inscriere : 11/12/2012
Re: Fotografia g-astronomica
negativ a scris:Încep sa te compatimesc
Nu ma compatimi, pentru ca mie imi plac ciuMpercile de toate marcile. Din cauza asta pot fi cel mult snob...
Re: Fotografia g-astronomica
Ciupercile omoara bacteriile si bacteriile omoara ciupercile.
In stomacul nostru nu e loc de ciuperci decat temporar si cu precautii, trebuie sa refacem flora bacteriana sanatoasa dupa un tratament cu ciuperci sau antibiotice. Preferabil de simplu este iaurtul, dar exista si alte metode farmaceutice.
Se pot dezvolta si raman cronic-permanent diferite feluri de alti paraziti, (bacterii, ciuperci, micoplasme, chlamidii, viermi si flagelate vegetale (giardia, tricomonas, etc.).
Viermii mici sau uriasi pot migra peste tot, ficat, plamani, inima, creier, fac chisturi sub piele.
Mancand pesti, melci, scoici si fructe de mare insuficient tratate termic devenim gazda acestor paraziti. Fructele si legumele insuficient spalate de asemenea.
Marea majoritate a omenirii este parazitata si in sec XIX. La restaurante si fast-food sau oriunde la prieteni sau chiar acasa putem sa fim serviti cu invizibili limbrici. Sau cu o foarte gustoasa trichineloza de porc in sange. Sau cu un pahar de apa rece din fantana cu fecale de langa buda. Sau cand mai luam o gura de apa la scaldat in stranduri, rauri, balti.
Eu personal in fiecare an ma auto-tratez o data sau de doua ori cu o pastila. Si zilnic mananc un catel...de usturoi. Bine ati face la fel cu toti membrii familiei, inclusiv pisica si cainele (dar ultimilor fara usturoi). Si sa nu mancati decat ce gatiti si spalati personal.
V-as pune niste poze cu toti parazitii (nepolitici), dar mai bine cautati personal.
In stomacul nostru nu e loc de ciuperci decat temporar si cu precautii, trebuie sa refacem flora bacteriana sanatoasa dupa un tratament cu ciuperci sau antibiotice. Preferabil de simplu este iaurtul, dar exista si alte metode farmaceutice.
Se pot dezvolta si raman cronic-permanent diferite feluri de alti paraziti, (bacterii, ciuperci, micoplasme, chlamidii, viermi si flagelate vegetale (giardia, tricomonas, etc.).
Viermii mici sau uriasi pot migra peste tot, ficat, plamani, inima, creier, fac chisturi sub piele.
Mancand pesti, melci, scoici si fructe de mare insuficient tratate termic devenim gazda acestor paraziti. Fructele si legumele insuficient spalate de asemenea.
Marea majoritate a omenirii este parazitata si in sec XIX. La restaurante si fast-food sau oriunde la prieteni sau chiar acasa putem sa fim serviti cu invizibili limbrici. Sau cu o foarte gustoasa trichineloza de porc in sange. Sau cu un pahar de apa rece din fantana cu fecale de langa buda. Sau cand mai luam o gura de apa la scaldat in stranduri, rauri, balti.
Eu personal in fiecare an ma auto-tratez o data sau de doua ori cu o pastila. Si zilnic mananc un catel...de usturoi. Bine ati face la fel cu toti membrii familiei, inclusiv pisica si cainele (dar ultimilor fara usturoi). Si sa nu mancati decat ce gatiti si spalati personal.
V-as pune niste poze cu toti parazitii (nepolitici), dar mai bine cautati personal.
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
Bine gafitene, daca ciumpercile sunt asa de pericoloase, sa trecem la picioruse de broscuta: Cuisses de Grenouille
Iata un plat excelent tipic francez:

Cuisses de grenouilles sautées
Reteta:
Ingrédients pour 4 personnes
• 20 paires de cuisses de grenouilles (20 de perechi de picioare de broasca)
• l citron (1 lamaie)
• 1 cuil. de persil plat ciselé (o lingurita de patrunjel taiat marunt)
• 2 échalotes hachées (echalote taiataa)
• 70 g de beurre (unt)
• 100 g de farine (faina)
• 1 cuil. ŕ soupe d'huile (1 lingurita de ulei)
• sel, poivre du moulin. (sare, piper dupa gust)
Etapes de préparation
1 Lavez les cuisses de grenouilles et essuyez-les. Assaisonnez-les de sel, poivre et passez-les dans la farine.
2 Faites chauffer 30 g de beurre avec 1 cuillerée d'huile dans une grande poęle anti-adhésive. Dčs que c'est chaud, jetez-y les cuisses de grenouilles et faite-les sauter ŕ feu moyen une dizaine de minutes afin qu'elles soient bien dorées.
3 Dressez les cuisses de grenouilles dans le plat de service, conservez-les au chaud. Faites fondre le reste de beurre dans la poęle. Mettez-y les échalotes hachées ŕ dorer légčrement, puis ajoutez le jus du citron et le persil haché, donnez une petite ébullition et nappez-en les cuisses de grenouilles.
Sau asa:
https://youtu.be/9LjMzX1cXiE
Pofta buna!
P.S. Niste picioruse bune trebuie sa arata cam asa:

Iata un plat excelent tipic francez:

Cuisses de grenouilles sautées
Reteta:
Ingrédients pour 4 personnes
• 20 paires de cuisses de grenouilles (20 de perechi de picioare de broasca)
• l citron (1 lamaie)
• 1 cuil. de persil plat ciselé (o lingurita de patrunjel taiat marunt)
• 2 échalotes hachées (echalote taiataa)
• 70 g de beurre (unt)
• 100 g de farine (faina)
• 1 cuil. ŕ soupe d'huile (1 lingurita de ulei)
• sel, poivre du moulin. (sare, piper dupa gust)
Etapes de préparation
1 Lavez les cuisses de grenouilles et essuyez-les. Assaisonnez-les de sel, poivre et passez-les dans la farine.
2 Faites chauffer 30 g de beurre avec 1 cuillerée d'huile dans une grande poęle anti-adhésive. Dčs que c'est chaud, jetez-y les cuisses de grenouilles et faite-les sauter ŕ feu moyen une dizaine de minutes afin qu'elles soient bien dorées.
3 Dressez les cuisses de grenouilles dans le plat de service, conservez-les au chaud. Faites fondre le reste de beurre dans la poęle. Mettez-y les échalotes hachées ŕ dorer légčrement, puis ajoutez le jus du citron et le persil haché, donnez une petite ébullition et nappez-en les cuisses de grenouilles.
Sau asa:
https://youtu.be/9LjMzX1cXiE
Pofta buna!
P.S. Niste picioruse bune trebuie sa arata cam asa:

Re: Fotografia g-astronomica
http://img.over-blog.com/300x241/3/91/64/34/cuisses-grenouille.jpg
Arata indecent in rozul ala si cu fundul gol, trebuiau imbracate in faina, pizmet cu oua si prajite in ulei. Sau cum ii mai spun colegii nostri "o unda insotitoare" crocanta.
Pui de balta se mai cheama pe romaneste cu menajamente. Francezii n-au menajamente si le zic dea dreptul picioruse.
http://leoacoac.ro/retete-pui-de-balta.html
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20001/Pui-de-balta/
"Oac oac oac, oac oac oac,
Vreau sa scriu si eu aici."
Arata indecent in rozul ala si cu fundul gol, trebuiau imbracate in faina, pizmet cu oua si prajite in ulei. Sau cum ii mai spun colegii nostri "o unda insotitoare" crocanta.
Pui de balta se mai cheama pe romaneste cu menajamente. Francezii n-au menajamente si le zic dea dreptul picioruse.
http://leoacoac.ro/retete-pui-de-balta.html
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20001/Pui-de-balta/
"Oac oac oac, oac oac oac,
Vreau sa scriu si eu aici."
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
Uite o reteta cu ciuMperci , cum ii place lui negativ.
http://leoacoac.ro/retete-pui-de-balta/picioruse-de-broasca-cu-ciuperci.html
http://leoacoac.ro/retete-pui-de-balta/picioruse-de-broasca-cu-ciuperci.html

Re: Fotografia g-astronomica
Dar pt. fudulii nostri cercetatori, ce le mai recomanzi Pacalici? (te sfatuiesc sa scrii retetele en francais sau espaniola, ca-s mai gustoase).
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
De acum , folosind reteta prezentata alaturat, oricine poate sa isi prepare fuduliile:
https://www.bucataras.ro/retete/fudulii-de-porc-la-tigaie-37085.html
Materia prima:

POFTA MARE!
https://www.bucataras.ro/retete/fudulii-de-porc-la-tigaie-37085.html


POFTA MARE!
Re: Fotografia g-astronomica
http://www.nickteodorescu.ro/de-ce-nu-mai-mananc-carne/
Eu zic ca mancarea viitorului va fi aia care se va manca de mai multe ori. Deja suntem prea multi....savanti carnivori si ne mancam intre noi.
Eu zic ca mancarea viitorului va fi aia care se va manca de mai multe ori. Deja suntem prea multi....savanti carnivori si ne mancam intre noi.
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
http://www.nickteodorescu.ro/de-ce-este-problema-mea-personala-faptul-ca-tu-mananci-carne/
Trebuie sa ne bagam nasul in tot ce fac si vecinii nostri. Gata cu democratia, cu "fac ce vreau, gandesc cum vreau.".
Trebuie sa ne bagam nasul in tot ce fac si vecinii nostri. Gata cu democratia, cu "fac ce vreau, gandesc cum vreau.".
_________________
“Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” (La Rochefoucauld)
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34210
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Fotografia g-astronomica
Gastronomia vietnameza este recunoscuta in regiune cu mancaruri delicioase si excelent condimentate. Astazi sarpele, gustos cu foarte putina grasime, plin de vitamine:
Platou de fripturici:


Supica:

https://youtu.be/c3Bir2gDtak
Iata in Cambogia, langa Vietnam cu se pregatesc serpii de apa:
Pofta Buna!
Platou de fripturici:


Supica:

https://youtu.be/c3Bir2gDtak
Iata in Cambogia, langa Vietnam cu se pregatesc serpii de apa:
Pofta Buna!
Re: Fotografia g-astronomica
Orice mancare buna se asorteaza cu o tuiculita buna!



Iata si in Japonia "Habu":
https://youtu.be/berxY4GNcIA
Pate fi cumparata in toata Asia, eu am luat o stical din Laos. Foarte aromata!



Iata si in Japonia "Habu":
https://youtu.be/berxY4GNcIA
Pate fi cumparata in toata Asia, eu am luat o stical din Laos. Foarte aromata!
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|