Ultimele subiecte
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICEScris de CAdi Astazi la 13:18
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Astazi la 10:20
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de Meteorr Astazi la 07:44
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de eugen Ieri la 20:08
» Globalizarea
Scris de CAdi Ieri la 20:06
» Relații dintre n și pₙ
Scris de Abel Cavaşi Ieri la 12:10
» EMINESCU, Templu National
Scris de eugen Sam 05 Oct 2024, 21:38
» Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 21:40
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 19:03
» Intrebari-Raspunsuri
Scris de eugen Vin 04 Oct 2024, 09:59
» Politică şi religie
Scris de eugen Mier 02 Oct 2024, 07:54
» URME ALE EXTRATERESTRILOR PE PAMANT. DESCOPERIRI INEXPLICABILE SI FENOMENE OZN 1
Scris de Meteorr Dum 29 Sept 2024, 21:35
» OZN in Romania
Scris de virgil Sam 28 Sept 2024, 09:27
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Joi 26 Sept 2024, 18:45
» Despre credinţă şi religie
Scris de virgil Mier 25 Sept 2024, 21:57
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de virgil Mar 24 Sept 2024, 20:16
» New topic
Scris de ilasus Joi 19 Sept 2024, 19:17
» Fotografia astronomica.
Scris de Razvan Mier 18 Sept 2024, 20:53
» Grup de cercetare pentru constiinta
Scris de virgil Lun 09 Sept 2024, 21:10
» Structura atomului
Scris de virgil Lun 02 Sept 2024, 20:16
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Dum 25 Aug 2024, 11:27
» Experimentul Pound Rebka
Scris de virgil Lun 19 Aug 2024, 18:14
» Microundele
Scris de CAdi Vin 16 Aug 2024, 11:11
» Transilvania-pamant stramosesc
Scris de CAdi Mier 14 Aug 2024, 06:55
» Scrierea dacilor
Scris de CAdi Lun 12 Aug 2024, 19:58
» Sanatate- Diverse
Scris de eugen Sam 10 Aug 2024, 10:01
» Daci nemuritori
Scris de eugen Vin 09 Aug 2024, 22:10
» Suntem indexaţi de motoarele de căutare?
Scris de CAdi Mar 06 Aug 2024, 15:58
» Impulsul elicoidal
Scris de virgil Joi 01 Aug 2024, 21:01
» Constatari
Scris de CAdi Joi 01 Aug 2024, 06:36
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la Meteorr în Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 2 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12389) | ||||
CAdi (12317) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7957) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6172) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3927) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 10 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 10 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Fotografia astronomica.
+3
Razvan
gafiteanu
Pacalici
7 participanți
Pagina 1 din 8
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Fotografia astronomica.
Tocmai m-am intors din curte unde am facut primele fotografii astronomice la obiectul M42 (Catalog Messier), cunoscut sub denumirea de Nebuloasa Orion.
Conditiile de expunere:
Aparat foto RX10 Mark3 Sony
Focala Obiectiv 600mm
Timp Expunere 1 sec
Sensibilitate ISO 6400
Diafragma 4
Conditiile de expunere:
Aparat foto RX10 Mark3 Sony
Focala Obiectiv 600mm
Timp Expunere 1 sec
Sensibilitate ISO 6400
Diafragma 4
Abel Cavaşi și virgil apreciază acest mesaj
Re: Fotografia astronomica.
Iata Constelatia Orion cu unghi mare (distanta Focala Mica). Am marcat pe ultima poza , unde este Nebuloasa din Orion.
Aparat Foto R10 Mark 3
Timp de expunere 1 sec
Sensibilitate ISO 5000
Diafragma 2.4
Distanta Focala 24mm
Aparat Foto R10 Mark 3
Timp de expunere 1 sec
Sensibilitate ISO 5000
Diafragma 2.4
Distanta Focala 24mm
Iata cum arata o imagine folosind filtre si un telescop cu urmarire automata:
http://www.telescope.com/M42-The-Orion-Nebula/p/100112.uts
O introducere in fotografia astronomica: https://www.umich.edu/~lowbrows/reflections/2006/dtucker.2.html
www.telescope.com[/mention] a scris:Date Taken: 09/29/2008
Photographer: Doug H
Telescope: Orion EON 120mm f/7.5 ED Apochromatic Refractor Telescope
Mount: Orion Atlas EQ-G Computerized GoTo Telescope Mount
Camera: Orion StarShoot Pro Imaging Camera
Exposure: 27 x 10 minute shots combined
Other Equipment Used: Orion StarShoot AutoGuider, Orion ED80 80mm f/7.5 Apochromatic Refractor Telescope
http://www.telescope.com/M42-The-Orion-Nebula/p/100112.uts
O introducere in fotografia astronomica: https://www.umich.edu/~lowbrows/reflections/2006/dtucker.2.html
Iata si un astronom din Romania: Lupu Victor din Baia Mare care are un telescop Celestron si prezinta o fotografie a lui M42:
Alte detalii: http://lupuvictor.blogspot.co.nz/2013/12/astronomy-now-orion-constellationnebula.html
Alte detalii: http://lupuvictor.blogspot.co.nz/2013/12/astronomy-now-orion-constellationnebula.html
Nea Bula si consoarta Buloasa au ajuns pe bolta cereasca.
E ceva neclar ? Nu ma-nebuli.
Sa botezam toata bolta numai cu nume romanesti.
E ceva neclar ? Nu ma-nebuli.
Sa botezam toata bolta numai cu nume romanesti.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 35962
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Ok. Am folosit procedeul "sanwich" al mai multor imagini. De fapt denumirea este "stack", adica suprapunerea exacta a mai multor imagini care produce o imagine mult mai detaliata. Pentru inceput am testat programul
Deep Sky Stacker:
http://deepskystacker.free.fr/english/index.html
Rezultatul a numai doua imagini iata-l:
Rezultatele sunt absolut incurajatoare. Comparati cu imaginea din postarea initiala.
Iata si un "crop" din imaginea de mai sus:
Deep Sky Stacker:
http://deepskystacker.free.fr/english/index.html
Rezultatul a numai doua imagini iata-l:
Rezultatele sunt absolut incurajatoare. Comparati cu imaginea din postarea initiala.
Iata si un "crop" din imaginea de mai sus:
Iată şi de la mine câteva:
Pleiadele
"Ochiul lui Sauron"
Luna
Galaxia Andromeda
Jupiter cu 4 din steliţii săi
Nebuloasa din Orion
Fotografiile sunt realizate prin obiectiv de 135mm, care, împreună cu factorul de crop al senzorului de pe aparatul Canon dă o focala echivalentă de 216mm. De aceea unele sunt cu crop. Softul de editare folosit este Gimp.
Pleiadele
"Ochiul lui Sauron"
Luna
Galaxia Andromeda
Jupiter cu 4 din steliţii săi
Nebuloasa din Orion
Fotografiile sunt realizate prin obiectiv de 135mm, care, împreună cu factorul de crop al senzorului de pe aparatul Canon dă o focala echivalentă de 216mm. De aceea unele sunt cu crop. Softul de editare folosit este Gimp.
Puncte : 33663
Data de inscriere : 18/03/2011
La ţară, că mahalaua în care locuiesc eu nu se poate numi că stau în oraş!
Razvane, hai ca am prins si un pic de Luna...Din pacate cerul a fost un pic cetos (glow in jur...). Conditii:
Sony RX10M3
ISO 200
D=4
T=1/100sec
Prima imagine F=600mm zoom optic
A doua imagine F=600+x3.5 Digital din aparat
Foarte usoara prelucrare cu Gimp2 la Contrast si Luminozitate si din pacate o incercare de Sharp (ca dupa rezultat , parca era mai buna imaginea inainte).
Sony RX10M3
ISO 200
D=4
T=1/100sec
Prima imagine F=600mm zoom optic
A doua imagine F=600+x3.5 Digital din aparat
Foarte usoara prelucrare cu Gimp2 la Contrast si Luminozitate si din pacate o incercare de Sharp (ca dupa rezultat , parca era mai buna imaginea inainte).
Razvan apreciază acest mesaj
Dar de ce nu folositi programele SelenaMaps si SelenaGoogle, care sunt mult mai detaliate ?.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12389
Puncte : 56608
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
gafiteanu a scris:Dar de ce nu folositi programele SelenaMaps si SelenaGoogle, care sunt mult mai detaliate ?.
O fi ea Selena Gomez mai detaliata, da e greu de folosit. E expensiva.
Am ajutat putin poza cu photoshop. Am pus corabia si ceva noriosori, dupa ce am marit mai mult Luna. Am vrut sa vad daca va prindeti.Pacalici a scris:gafiteanu a scris:Dar de ce nu folositi programele SelenaMaps si SelenaGoogle, care sunt mult mai detaliate ?.
O fi ea Selena Gomez mai detaliata, da e greu de folosit. E expensiva.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Si pe Luna sunt mari linistite, pune si acolo corabii.
http://www.esoterism.ro/ro/marelini.php
http://www.esoterism.ro/ro/marelini.php
Aceste cratere se pot numara si cred ca pot ajuta la determinarea varstei Lunii, daca se stabileste o rata de cadere a asteroizilor.
virgil- Moderator
Da , cine crezi ca are timp de numarat? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fluxul de meteoriti nu a fost niciodata constant de-a lungul timpului. Metoda este mult prea imprecisa. Parerea mea.
David Hardy
Pounamu Galaxy
The lambency of airglow in the upper atmosphere gives a green / teal hue, reminiscent of New Zealand Pounamu (Greenstone). The Church of the Good Shepard, Lake Tekapo.
Tech Spec's - 13 shot panorama taken on a Canon 5DMK3, 16mm f2.8, ISO1600, WB 2850.
Am facut o vizita cu ozeneul pe Luna si am numarat craterele. Sunt cca 380.000.000 cratere mari, mijlocii si mici pe intreaga ei suprafata de 3,8 x 10^7 kmp. Cam 10 pe kmp.
Dar in realitate au fost de mii de ori mai multe cratere. Majoritatea au fost distruse de urmatoarele. In fiecare zi Luna creste, la fel ca si Pamantul. Cade praf si meteoriti.
Interesanta cifra de 380.000.000. Corespunde cifric cu distanta medie la Pamant in metri. De fapt distanta variaza intre 362.600.000m si 405.400.000m. Diferenta e de 48.800 km. cam de 3,5 ori diametrul Pamantului. Adica Luna ne face mareele si ne aplica o forta de deformare asupra scoartei Pamantului, care nu e chiar constanta. De aia crapa scoarta si se fac cutremure pe Pamant.
No, acum va somez sa va explicati, cum de e posibil ca sa varize asa mult distanta dintre aste doua astre ? Ce se modifica ? Nu cred ca masa, deci g=acceleratiile gravitationale. Sa nu va aud ca iar ziceti ceva de "lucru mecanic". Ca da, Luna ne framanta Pamantul, ca lucreaza asupra lui mecanic. Iar persoanele mai sensibile se resimt ciclic. Mai ales femeile.
Dar in realitate au fost de mii de ori mai multe cratere. Majoritatea au fost distruse de urmatoarele. In fiecare zi Luna creste, la fel ca si Pamantul. Cade praf si meteoriti.
Interesanta cifra de 380.000.000. Corespunde cifric cu distanta medie la Pamant in metri. De fapt distanta variaza intre 362.600.000m si 405.400.000m. Diferenta e de 48.800 km. cam de 3,5 ori diametrul Pamantului. Adica Luna ne face mareele si ne aplica o forta de deformare asupra scoartei Pamantului, care nu e chiar constanta. De aia crapa scoarta si se fac cutremure pe Pamant.
No, acum va somez sa va explicati, cum de e posibil ca sa varize asa mult distanta dintre aste doua astre ? Ce se modifica ? Nu cred ca masa, deci g=acceleratiile gravitationale. Sa nu va aud ca iar ziceti ceva de "lucru mecanic". Ca da, Luna ne framanta Pamantul, ca lucreaza asupra lui mecanic. Iar persoanele mai sensibile se resimt ciclic. Mai ales femeile.
In foto se vede centrul Galaxiei in care ntraim, iar in dreapta sus se pod vedea cei doi "nori" al lui Magelan (mic si mare). Nu se pot vedea decat in emisfera sudica.
Daca desfasori liniar traiectoria Lunii in jurul pamantului, obtii o sinusoida cu pasul egal cu perioada de rotatie in jurul pamantului, care corespunde cu pulsatia campului Pamantului calculata de mine folosind relatia;gafiteanu a scris:Am facut o vizita cu ozeneul pe Luna si am numarat craterele. Sunt cca 380.000.000 cratere mari, mijlocii si mici pe intreaga ei suprafata de 3,8 x 10^7 kmp. Cam 10 pe kmp.
virgil- Moderator
Abel Cavaşi, virgil și CAdi apreciază acest mesaj
Atat de departe si totusi aproape. Bravo Razvan.
virgil- Moderator
Mulţumesc Virgil! Tu ştiai deja aceste imagini, dar am zis să le postez şi aici, să se bucure şi alţii de ele.
Sper să mai fac şi altele, mai ales că acum va veni cerul de iarnă, cu Orion, Pleiade, etc...!
Sper să mai fac şi altele, mai ales că acum va veni cerul de iarnă, cu Orion, Pleiade, etc...!
virgil apreciază acest mesaj
virgil- Moderator
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12317
Puncte : 58675
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 1 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|