Ultimele subiecte
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICEScris de CAdi Astazi la 07:21
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Astazi la 06:40
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Ieri la 12:49
» Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
Scris de eugen Ieri la 12:36
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de eugen Ieri la 12:26
» Ce fel de popor suntem
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:46
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:20
» OZN in Romania
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 18:59
» Fenomene Electromagnetice
Scris de eugen Joi 10 Oct 2024, 23:26
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Mier 09 Oct 2024, 02:58
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de Meteorr Lun 07 Oct 2024, 07:44
» Globalizarea
Scris de CAdi Dum 06 Oct 2024, 20:06
» EMINESCU, Templu National
Scris de eugen Sam 05 Oct 2024, 21:38
» Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 21:40
» Intrebari-Raspunsuri
Scris de eugen Vin 04 Oct 2024, 09:59
» Politică şi religie
Scris de eugen Mier 02 Oct 2024, 07:54
» URME ALE EXTRATERESTRILOR PE PAMANT. DESCOPERIRI INEXPLICABILE SI FENOMENE OZN 1
Scris de Meteorr Dum 29 Sept 2024, 21:35
» Despre credinţă şi religie
Scris de virgil Mier 25 Sept 2024, 21:57
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de virgil Mar 24 Sept 2024, 20:16
» New topic
Scris de ilasus Joi 19 Sept 2024, 19:17
» Fotografia astronomica.
Scris de Razvan Mier 18 Sept 2024, 20:53
» Grup de cercetare pentru constiinta
Scris de virgil Lun 09 Sept 2024, 21:10
» Structura atomului
Scris de virgil Lun 02 Sept 2024, 20:16
» Experimentul Pound Rebka
Scris de virgil Lun 19 Aug 2024, 18:14
» Microundele
Scris de CAdi Vin 16 Aug 2024, 11:11
» Transilvania-pamant stramosesc
Scris de CAdi Mier 14 Aug 2024, 06:55
» Scrierea dacilor
Scris de CAdi Lun 12 Aug 2024, 19:58
» Sanatate- Diverse
Scris de eugen Sam 10 Aug 2024, 10:01
» Daci nemuritori
Scris de eugen Vin 09 Aug 2024, 22:10
» Suntem indexaţi de motoarele de căutare?
Scris de CAdi Mar 06 Aug 2024, 15:58
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la eugen în Unde a ajuns stiinta ?
( 2 )
» Mesaj de la Meteorr în Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 2 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12391) | ||||
CAdi (12332) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7957) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6172) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3944) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 8 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 8 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
O proprietate Black Hole (Gaura Neagra)
+5
scanteitudorel
gafiteanu
virgil
curiosul
CAdi
9 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
O proprietate Black Hole (Gaura Neagra)
Rezumarea primului mesaj :
Se spune ca o gaura neagra (G.N.) datorita fortei de gravitatie uriase pe care o poseda atrage lumina,
astfel incat aceasta nu poate sa scape atunci cand depaseste raza Schwarzschild.
Cum poate lumina sa fie captiva in G.N. din moment ce nu poseda masa, este doar energie pura?
Subiectul mi se pare neclar.
Se spune ca o gaura neagra (G.N.) datorita fortei de gravitatie uriase pe care o poseda atrage lumina,
astfel incat aceasta nu poate sa scape atunci cand depaseste raza Schwarzschild.
Cum poate lumina sa fie captiva in G.N. din moment ce nu poseda masa, este doar energie pura?
Subiectul mi se pare neclar.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12332
Puncte : 58702
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: O proprietate Black Hole (Gaura Neagra)
Adevarat , dar elicoida conica are un unghi de inclinatie atunci cand deplasarea electronilor este in acelasi sens cu sensul liniilor magnetice , ( adica formeaza un unghi ascutit ) , iar daca deplasarea electronilor este in opozitie fata de sensul liniilor magnetice elicoida formeaza un unghi mult mai mare . De ce apare aceasta diferenta dintre cele doua unghiuri , daca sensul liniilor magnetice este unul stabilit prin conventie si nu tine cont de faptul ca o linie magnetica este alcatuita din particule reale nu imaginare , care se deplaseaza de la N la S ?virgil a scris: Traiectoria electronului care se deplaseaza intr-un camp magnetic in care exista un unghi de incidenta intre traiectoria electronului si liniile de camp este o elicoida conica pentru ca cu cat se departeaza electronul campul magnetic scade ceia ce face ca raza curburii sa creasca.
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
Forever_Man, întrucât am înţeles că ai studii chiar în domeniu, m-ar bucura să aflu şi poziţia ta în legătură cu acest subiect.
Razvan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 6172
Data de inscriere : 18/03/2011
Exista oare si galaxii cu un singur brat ? Dar cu trei sau mai multe ?
Credeti (poate chiar sa ganditi) ca stelele se nasc la centru si sunt expulzate dupa un lung timp prin centrifugare in haosul infinit ? Oare odata expulzate, stelele se racesc si nu se mai vad ? Oare e plin Universul de resturi stelare ? Oare aceste resturi stelare cu timpul putrezesc si se descompun ?
Credeti (poate chiar sa ganditi) ca stelele se nasc la centru si sunt expulzate dupa un lung timp prin centrifugare in haosul infinit ? Oare odata expulzate, stelele se racesc si nu se mai vad ? Oare e plin Universul de resturi stelare ? Oare aceste resturi stelare cu timpul putrezesc si se descompun ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 35980
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Lasă-l dom'le pe Cosmin Vişan să ne răspundă (aka Forever_Man), că e de specialitate. De ce să nu aflăm şi părerea unuia din domeniu?
Puncte : 33681
"Gauri negre" sunt doar idei in constiinta. Ceea ce e mai interesant de aflat e ce se intampla cu constiintele in acele cazuri. Pentru ca desi "gauri negre" sunt doar niste idei din niste teorii inventate de oameni, fenomenologia acestora are impact direct asupra constiintelor: o constiinta care se apropie de o gaura neagra va avea mai putine experiente decat o constiinta care ramane in afara. Deci chiar si ignorand inventia numita "gaura neagra", este totusi ceva in functionarea realitatii care face ca in anumite conditii o constiinta sa aiba experiente la o rata diferita fata de alta constiinta. Si intrebarea e: cum anume functioneaza realitatea de apare efectul asta ? O alta intrebare interesanta ar fi daca se pot realiza telepatii intre o constiinta aflata intr-o gaura neagra si o constiinta aflata in afara. Astfel putem intelege mai bine si functionarea telepatiilor.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 992
Puncte : 15988
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Iată în sfîrşit un răspuns de la un fizician: Cosmin Vişan, aka Forever_Man
E bine ca se mai trezesc si fizicienii astia la realitate si nu mai viseaza toata ziua la particule.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 992
Puncte : 15988
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Daca este asa cum zice Forever_Man(a fost si pe la CERN),
ca, gaurile negre, sunt o teorie dezvoltata de fizicieni si ca
de fapt nimeni nu stie cum arata sau ce este o gaura neagra,
vin si eu cu teoria mea si zic, ce-ar fi daca gaura neagra
ar fi formata din antimaterie?
Se stie ca teoria prezice ca in univers ar trebui sa existe
cantitati egale de materie si antimaterie, iar antimateria
nu este de gasit, deocamdata .
In schimb se produce pe apucate in laboratoare...
ca, gaurile negre, sunt o teorie dezvoltata de fizicieni si ca
de fapt nimeni nu stie cum arata sau ce este o gaura neagra,
vin si eu cu teoria mea si zic, ce-ar fi daca gaura neagra
ar fi formata din antimaterie?
Se stie ca teoria prezice ca in univers ar trebui sa existe
cantitati egale de materie si antimaterie, iar antimateria
nu este de gasit, deocamdata .
In schimb se produce pe apucate in laboratoare...
CAdi- Foarte activ
Cum sa fie gaura neagra o antimaterie ? Este o simpla gaura.
Dar ia stai, ai dreptate..Orice nu e materie, adica gaura aia goala-vidata, e antimaterie. Orice intra in gaura, se distruge, dispare. Deci asta e antimateria, nimicul, gaura.
Ai fost genial mai CAdi.
Dar ia stai, ai dreptate..Orice nu e materie, adica gaura aia goala-vidata, e antimaterie. Orice intra in gaura, se distruge, dispare. Deci asta e antimateria, nimicul, gaura.
Ai fost genial mai CAdi.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:Cum sa fie gaura neagra o antimaterie ?
Si de ce nu ar fi ? Cine ti-a dat rosu?
CAdi- Foarte activ
Ce conteaza ce si cine mi-a dat ceva, daca e Black Gole sau Black Table sau ZuckerBan.. ? Principalul e ca a citit si a luat de la mine o idee, o va rumega si o va posta ca si alta data in nume propriu peste luni sau ani, cum a mai facut.
Asta am si dorit.
Asta am si dorit.
Nu mai stiu daca pe acest topic sau altul s-a pus urmatoarea intrebare .
Ce particule sunt ejectate in partea superioara si ce particule sun ejectate in partea inferioara ?
Nu stiu daca ceva anume din punct de vedere al proprietatilor fizice le mai diferentiaza .Din experimentele mele efectuate cu sarcinile electrice pozitive si negative aflate in stare plasmatica ,( arc electric ) , rezulta doar forta de respingere intre ele , care se transforma treptat in forta de atractie pe masura ce temperatura acestor particule scade , prin metoda exinderii lor in spatiul inconjurator , de catre fortele magnetostatice .
Daca fenomenele prezentate de mine sunt identice cu cele din acesta fotografie , atunci diferentierea particolelor ,( sus -jos ), nu poate depinde decat de plasarea lor fata de planul orizontal , considerandu-se aceasta ca fiind zona unde presiunea creste din exterior catre centru .
Ce particule sunt ejectate in partea superioara si ce particule sun ejectate in partea inferioara ?
Nu stiu daca ceva anume din punct de vedere al proprietatilor fizice le mai diferentiaza .Din experimentele mele efectuate cu sarcinile electrice pozitive si negative aflate in stare plasmatica ,( arc electric ) , rezulta doar forta de respingere intre ele , care se transforma treptat in forta de atractie pe masura ce temperatura acestor particule scade , prin metoda exinderii lor in spatiul inconjurator , de catre fortele magnetostatice .
Daca fenomenele prezentate de mine sunt identice cu cele din acesta fotografie , atunci diferentierea particolelor ,( sus -jos ), nu poate depinde decat de plasarea lor fata de planul orizontal , considerandu-se aceasta ca fiind zona unde presiunea creste din exterior catre centru .
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25779
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Tudorele, ce intrebare ! In parte de sus sunt ejectate particulele mai usoare, adica treaba mica, electronii relativisti. In jos desigur cad particulele grele, treaba mare, numite protoni si neutroni. Gaura Neagra distruge si dezintegreaza astfel atomii pe pare-i inghite. Candva, dupa mult timp aceste particule se vor reintalni si vor forma iar atomi pana la galaxii.
Hai sa vedem cateva argumente pro si contra daca
gaura neagra ar putea fi alcatuita din antimaterie.
Va dau doua argumente ,,pro'':
1.In camp electromagnetic se stie ca particulele de semne contrarii se atrag iar particulele de acelasi semn se resping.
Ori antimateria este alcatuita din particule de semn
schimbat fata de particulele din care este alcatuita
materia si exact ca la o gaura neagra atrage materia
stelara.
2. Se stie ca la intalnirea materiei cu antimateria se
degaja o energie imensa, exact ceea ce se intampla
si in gaura neagra cu degajarea de energie vizualizata prin telescoape.
gaura neagra ar putea fi alcatuita din antimaterie.
Va dau doua argumente ,,pro'':
1.In camp electromagnetic se stie ca particulele de semne contrarii se atrag iar particulele de acelasi semn se resping.
Ori antimateria este alcatuita din particule de semn
schimbat fata de particulele din care este alcatuita
materia si exact ca la o gaura neagra atrage materia
stelara.
2. Se stie ca la intalnirea materiei cu antimateria se
degaja o energie imensa, exact ceea ce se intampla
si in gaura neagra cu degajarea de energie vizualizata prin telescoape.
CAdi- Foarte activ
Ei da mi-am pus din nou aceasta intrebare acum ca gafiteanu a amintit de gauri negre pe alt topic.
Din ce ar putea fi alcatuita o gaura neagra care sa respecte mecanismul descris de Razvan si Virgil?
Din ce ar putea fi alcatuita o gaura neagra care sa respecte mecanismul descris de Razvan si Virgil?
CAdi- Foarte activ
Găurile negre sunt minciuni de spălat creierul, absurdități care nu pot să existe. Am mai scris asta și ar fi bine să aprofundați.
https://abelcavasi.blogspot.com/search/label/G%C4%83uri%20negre
https://abelcavasi.blogspot.com/search/label/G%C4%83uri%20negre
Pisica lui Schrodinger.
Daca nu le vedem cu proprii ochi , nu inseamna ca aceste gauri negre nu exista, dar in acelasi timp nu inseamna si ca exista.
Si bunica mea nici acum nu crede ca omul a ajuns pe Luna. Noi am vazut filmele la Tv sau video cu aselenizarile, dar oare
au ajuns oamenii pe Luna?
[img][/img]
Prima Gaura Neagra fotografiata!
Daca nu le vedem cu proprii ochi , nu inseamna ca aceste gauri negre nu exista, dar in acelasi timp nu inseamna si ca exista.
Si bunica mea nici acum nu crede ca omul a ajuns pe Luna. Noi am vazut filmele la Tv sau video cu aselenizarile, dar oare
[img][/img]
CAdi- Foarte activ
Daca avem o groapa de potential gravitational si in ea patrunde materia sub forma de pulberi, gaze sau plasma, in cadere va atinge viteze si presiuni foarte mari , iar daca groapa este suficient de adanca viteza particulelor devine comparabila cu viteza luminii ceia ce face sa se vada ca acel colac luminos. Insa centrul gropii de potential ramane neocupat cel putin pana cand energia cinetica a fluidului format nu scade in energie. Poza aceasta seamana cu acel colac luminos dintr-o groapa de potential, in timp ce gaura colacului este un hau al gropii de potential care mai putem sa-l numim gaura neagra pentru ca nimic nu scapa de acolo. Astfel privind fenomenul, o gaura neagra reprezinta doar momentul de inceput al formarii unei stele.CAdi a scris:Pisica lui Schrodinger.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12391
Puncte : 56628
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris:
Astfel privind fenomenul, o gaura neagra reprezinta doar momentul de inceput al formarii unei stele.
Sau posibil al cadavrului unei stele.
Ar putea fi o stea neutronica masiva moarta ?
CAdi- Foarte activ
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Stelele neutronice au o rotatie si uneori si pulsatii foarte mari si dezvolta campuri magnetice si gravitationale foarte puternice spun astrofizicienii.
Asta inseamna mari modificari ale spatiu-timp din jurul stelei conform teoriei lui Einstein.
Nu stiu ce se intampla daca o stea neutronica moare, daca ea se mai invarteste si daca aceste campuri magnetice si gravitationale persista.
La moartea unei stele masive am citit ca nucleul stelei se prabuseste si ca electronii si protonii sunt striviti si se transforma in neutroni ! , de unde si
denumirea de stea neutronica...
Poate ne lamureste si Razvan ! (tot este el pasionat de astronomie)
Asta inseamna mari modificari ale spatiu-timp din jurul stelei conform teoriei lui Einstein.
Nu stiu ce se intampla daca o stea neutronica moare, daca ea se mai invarteste si daca aceste campuri magnetice si gravitationale persista.
La moartea unei stele masive am citit ca nucleul stelei se prabuseste si ca electronii si protonii sunt striviti si se transforma in neutroni ! , de unde si
denumirea de stea neutronica...
Poate ne lamureste si Razvan ! (tot este el pasionat de astronomie)
CAdi- Foarte activ
Nu, stelele neutronice sunt altceva:CAdi a scris:
Ar putea fi o stea neutronica masiva moarta ?
vezi aici: https://cunoastere.forumgratuit.ro/t26-limita-tolmanoppenheimervolkoff
şi aici: https://cunoastere.forumgratuit.ro/t25-limita-chandrasekhar#119
Ca fapt divers, durata de viaţă a unei stele neutronice, până la dezintegrarea completă a constituenţilor săi, e pe undeva pe la valoarea 1010^40 de ani.CAdi a scris:Nu stiu ce se intampla daca o stea neutronica moare, daca ea se mai invarteste si daca aceste campuri magnetice si gravitationale persista.
Da ma gandeam ca o gaura neagra ar putea proveni de la o stea neutronica dezintegrata (cum de altfel au presupus si altii inaintea mea),
prin modificarea spatiu-timp inconjurator.
Materia care ar cadea sub raza Schwarschild ar fi faramitata la randul ei datorita vitezei centrifuge imense si presiunii gravitationale
ramase de la steaua neutronica disparuta al carui nucleu insa s-a pastrat si care este imbogatit permanent cu material stelar.
Insa nu imi explic de ce astronomii observa cateodata ca din gaura neagra sunt emise tot felul de jeturi de particule elementare (jeturi luminoase),
la fel ca la o stea neutronica tip pulsar...
P.S. Am citit explicatia lui Rami cu functii si serii Taylor a ecuatiei lui Einstein : E=mc^2
Dupa cum stii Razvan explicatia mea este mult mai simpla abordand ce se cunoaste din fizica clasica cu referire la Campul Higgs :
ecuatia lui Einstein d.p.d.v. termomecanic.
Stim ca in fizica clasica Lucrul Mecanic este o formă a schimbului de energie intre un sistem
si lumea inconjuratoare.
Si energia si lucrul mecanic se masoara in Jouli.
In Termodinamica lucrul mecanic are si urmatoarea expresie :
Lm=P.V
unde P= presiunea = F/S si V= volumul= S.d
Daca : F=forta (N)
m=masa (kg)
a=acceleratia (m/s^2) =c/t
S=suprafata (m^2)
d=distanta (m)
c=viteza luminii (m/s)
t= timpul (s)
Avem in continuare :
dE=Lm= P.V=(F/S). S.d= (m.a/S). S.d
observam ca din relatie se simplifica suprafata S si
daca scriem acceleratia sub forma simplificata a=c/t
rezulta:
dE=P.V=(m.c/t) . d = m.c. (d/t)= m.c.c=mc^2
in final avem E=P.V=mc^2
Am folosit paradigma Lm= P.V si nu Lm= P.dV cum era normal iar viteza luminii c este un invariant
prin modificarea spatiu-timp inconjurator.
Materia care ar cadea sub raza Schwarschild ar fi faramitata la randul ei datorita vitezei centrifuge imense si presiunii gravitationale
ramase de la steaua neutronica disparuta al carui nucleu insa s-a pastrat si care este imbogatit permanent cu material stelar.
Insa nu imi explic de ce astronomii observa cateodata ca din gaura neagra sunt emise tot felul de jeturi de particule elementare (jeturi luminoase),
la fel ca la o stea neutronica tip pulsar...
P.S. Am citit explicatia lui Rami cu functii si serii Taylor a ecuatiei lui Einstein : E=mc^2
Dupa cum stii Razvan explicatia mea este mult mai simpla abordand ce se cunoaste din fizica clasica cu referire la Campul Higgs :
ecuatia lui Einstein d.p.d.v. termomecanic.
Stim ca in fizica clasica Lucrul Mecanic este o formă a schimbului de energie intre un sistem
si lumea inconjuratoare.
Si energia si lucrul mecanic se masoara in Jouli.
In Termodinamica lucrul mecanic are si urmatoarea expresie :
Lm=P.V
unde P= presiunea = F/S si V= volumul= S.d
Daca : F=forta (N)
m=masa (kg)
a=acceleratia (m/s^2) =c/t
S=suprafata (m^2)
d=distanta (m)
c=viteza luminii (m/s)
t= timpul (s)
Avem in continuare :
dE=Lm= P.V=(F/S). S.d= (m.a/S). S.d
observam ca din relatie se simplifica suprafata S si
daca scriem acceleratia sub forma simplificata a=c/t
rezulta:
dE=P.V=(m.c/t) . d = m.c. (d/t)= m.c.c=mc^2
in final avem E=P.V=mc^2
Am folosit paradigma Lm= P.V si nu Lm= P.dV cum era normal iar viteza luminii c este un invariant
CAdi- Foarte activ
Eu cred ca o Gaura Neagra este o fosta stea masiva, care nu mai are reactii nucleare si in care au ramas prin forta gravitatiei metalele grele.
Gaura Neagra devine atat de densa, incat deformeaza spatiul, si materia care trece de raza Schwarschild cade pe fosta stea .
La inceput atrage nori de praf, de gaz, si cand are ,,norocul" alte stele mai mici moarte si chiar si vii si incepe sa se ingrase ,,digerandu-le" transformandu-se intr-o gaura neagra
supermasiva (cimitir de material stelar si praf ,,presat la rece " )
Gaura Neagra devine atat de densa, incat deformeaza spatiul, si materia care trece de raza Schwarschild cade pe fosta stea .
La inceput atrage nori de praf, de gaz, si cand are ,,norocul" alte stele mai mici moarte si chiar si vii si incepe sa se ingrase ,,digerandu-le" transformandu-se intr-o gaura neagra
supermasiva (cimitir de material stelar si praf ,,presat la rece " )
CAdi- Foarte activ
Daca luam ca exemplu o gaura neagra cu masa egala cu a Soarelui M=2.10^30kg. Raza acestei gauri negre Rg va fi; Rg=k.M/c^2=6,67.10^-11.2.10^30/(3.10^^2=
Rg=1482 m~1,5.10^3m;
La suprafata GN acceleratia gravitationala va fi;
a=k.M/Rg^2 =6.67.10^-11. 2.10^30/(1.5.10^3)^2=
a=6.10^13 m/s2;
Daca Pamantul ar fi sa cada pe aceasta GN art trebui sa strabata spatiul cu viteza medie ; (vo+c)/2=1.5.10^8m/s; am considerat ca pamantul are viteza initiala vo=0, pentru ca el se deplaseaza cu 30 km/s pe orbita Soarelui dar sa presupunem ca orbita este circulara, ceia ce inseamna ca viteza initiala de apropiere fata de Soare este zero Vo=0.
Daca Pamantul va cadea pe Soare cu viteza medie cat jumate din viteza Luminii el va strabate distanta Pamant Soare de 1.5.10^11m, intr-un timp de aproximativ 1000 secunde; adica t=1,5.10^11/1,5.10^8=1000 s;
Insa in apropierea GN la o distanta cat dublul razei acesteia adica R1= 2.Rg=2.1482= ~3.10^3 m, acceleratia va fi;
a1=k.Mg/R1^2=(6,67.10^11. 2.10^30)/(3.10^3)^2=2,2.10^13 m/s2; adica o acceleratie de trei ori mai mica decat la suprafata GN.
La aceasta acceleratie Pamantul va atinge viteza luminii in timp de;
t=c/a1= 3.10^8/ 2.10^13=1,5.10^-5 sec;
La aceasta acceleratie Pamantul se rupe in bucati, dupa exemplul cometei Kohoutek care a cazut pe Jupiter. Insa bucatile nu vor cadea in GN ci se vor roti in jurul ei cu o viteza apropiata de viteza luminii, descompunandu-se in bucati din ce in ce mai mici, transformandu-se in praf cosmic, atomi si particule libere ce vor acoperi GN ca o ceata. Din moment ce nici o masa nu poate depasi viteza luminii, inseamna ca particulele vor degenera in cuante electromagnetice ce se vor invarti in jur fara sa cada in GN.
Rg=1482 m~1,5.10^3m;
La suprafata GN acceleratia gravitationala va fi;
a=k.M/Rg^2 =6.67.10^-11. 2.10^30/(1.5.10^3)^2=
a=6.10^13 m/s2;
Daca Pamantul ar fi sa cada pe aceasta GN art trebui sa strabata spatiul cu viteza medie ; (vo+c)/2=1.5.10^8m/s; am considerat ca pamantul are viteza initiala vo=0, pentru ca el se deplaseaza cu 30 km/s pe orbita Soarelui dar sa presupunem ca orbita este circulara, ceia ce inseamna ca viteza initiala de apropiere fata de Soare este zero Vo=0.
Daca Pamantul va cadea pe Soare cu viteza medie cat jumate din viteza Luminii el va strabate distanta Pamant Soare de 1.5.10^11m, intr-un timp de aproximativ 1000 secunde; adica t=1,5.10^11/1,5.10^8=1000 s;
Insa in apropierea GN la o distanta cat dublul razei acesteia adica R1= 2.Rg=2.1482= ~3.10^3 m, acceleratia va fi;
a1=k.Mg/R1^2=(6,67.10^11. 2.10^30)/(3.10^3)^2=2,2.10^13 m/s2; adica o acceleratie de trei ori mai mica decat la suprafata GN.
La aceasta acceleratie Pamantul va atinge viteza luminii in timp de;
t=c/a1= 3.10^8/ 2.10^13=1,5.10^-5 sec;
La aceasta acceleratie Pamantul se rupe in bucati, dupa exemplul cometei Kohoutek care a cazut pe Jupiter. Insa bucatile nu vor cadea in GN ci se vor roti in jurul ei cu o viteza apropiata de viteza luminii, descompunandu-se in bucati din ce in ce mai mici, transformandu-se in praf cosmic, atomi si particule libere ce vor acoperi GN ca o ceata. Din moment ce nici o masa nu poate depasi viteza luminii, inseamna ca particulele vor degenera in cuante electromagnetice ce se vor invarti in jur fara sa cada in GN.
virgil- Moderator
CAdi apreciază acest mesaj
Cand zici raza acestei gauri negre , banuiesc ca te referi la raza Schwarszchild .
,,cu masa egala cu a Soarelui M=2.10^30kg. Raza acestei gauri negre Rg va fi; Rg=k.M/c^2=6,67.10^-11.2.10^30/(3.10^Cool^2=
Rg=1482 m~1,5.10^3m;"
,,cu masa egala cu a Soarelui M=2.10^30kg. Raza acestei gauri negre Rg va fi; Rg=k.M/c^2=6,67.10^-11.2.10^30/(3.10^Cool^2=
Rg=1482 m~1,5.10^3m;"
CAdi- Foarte activ
Este vorba de raza orbitei pentru care viteza corespunzatoare unui corp care ar orbita GN ar trebui sa capete viteza luminii.CAdi a scris:Cand zici raza acestei gauri negre , banuiesc ca te referi la raza Schwarszchild .
Rg=1482 m~1,5.10^3m;"
Din Wikipedia; "Pentru o gaură neagră de mărimea Soarelui, raza Schwarzschild este 2,96 km. Oricum, folosind următoarea formulă se poate determina masa oricărei găuri negre din Univers:
rs=2.G.M/c^2 ;"
Aplicand aceasta relatie rezulta ca raza Schwarzschild este de doua ori mai mare decat raza GN calculata de mine.
virgil- Moderator
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Ce este o gaura...neagra ?
» Cum poate fi observată o gaură neagră?
» Energia neagra si...materia neagra, puncte de vedere
» Cum poate fi observată o gaură neagră?
» Energia neagra si...materia neagra, puncte de vedere
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|