Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 49 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 49 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Căldura și masa
+5
Abel Cavaşi
virgil_48
scanteitudorel
gafiteanu
curiosul
9 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Căldura și masa
Eu știu că o iau câteodată în mod inerțial, rectiliniu uniform, "pe arătură".
Pare că uneori, într-adevăr, nu-mi place mie și nu sunt de acord efectiv cu "drumul bătătorit", "asfaltat" de modul în care trebuie să gândim.
Revenim la ideea subiectului și mă întreb dacă masa însăși, se conservă efectiv, în mod intrinsec.
Să dau un exemplu.
Am x egal cu o mie de kilograme de lemn, le ard complet, rezultă x' kilograme de cenușă și x" kilograme de fum.
Ce mai rezultă în urma arderii este lumina și căldura.
Care este concluzia rațională la care ar trebui să ajungem dacă x > x'+x" ?
Eu zic că exact la concluzia lui nenea Einstein, energia este masă, iar masa este energie, prin celebra lui ecuație.
Dar asta nu înseamnă că masa nu se conservă, că energia "are" masă?
Adică radiația calorică și electromagnetică trebuie să aibă masă!!!
Sau...oare...ceea ce interpretăm ca masă nu este corect interpretat?
Dar atunci cum se justifică diferența "măsurabilă" de masă, dacă, să presupunem, exemplul pe care l-am dat ar fi justificat experimental?
Dacă nu, atunci oare nu înseamnă că celebra ecuație nu este complet/corect "prelucrată", ci doar valabilă doar dintr-o anumită interpretare?
Voi ce ziceți, dacă "fac foc" și ard o tonă de lemne și rezultă mai puțin de o tonă de cenușă și fum, asta înseamnă, prin conservarea masei, că energia electromagnetică degajată prin lumină și cea calorică, să spunem, degajată prin căldură, au masă prorpiu-zisă?
Pare că uneori, într-adevăr, nu-mi place mie și nu sunt de acord efectiv cu "drumul bătătorit", "asfaltat" de modul în care trebuie să gândim.
Revenim la ideea subiectului și mă întreb dacă masa însăși, se conservă efectiv, în mod intrinsec.
Să dau un exemplu.
Am x egal cu o mie de kilograme de lemn, le ard complet, rezultă x' kilograme de cenușă și x" kilograme de fum.
Ce mai rezultă în urma arderii este lumina și căldura.
Care este concluzia rațională la care ar trebui să ajungem dacă x > x'+x" ?
Eu zic că exact la concluzia lui nenea Einstein, energia este masă, iar masa este energie, prin celebra lui ecuație.
Dar asta nu înseamnă că masa nu se conservă, că energia "are" masă?
Adică radiația calorică și electromagnetică trebuie să aibă masă!!!
Sau...oare...ceea ce interpretăm ca masă nu este corect interpretat?
Dar atunci cum se justifică diferența "măsurabilă" de masă, dacă, să presupunem, exemplul pe care l-am dat ar fi justificat experimental?
Dacă nu, atunci oare nu înseamnă că celebra ecuație nu este complet/corect "prelucrată", ci doar valabilă doar dintr-o anumită interpretare?
Voi ce ziceți, dacă "fac foc" și ard o tonă de lemne și rezultă mai puțin de o tonă de cenușă și fum, asta înseamnă, prin conservarea masei, că energia electromagnetică degajată prin lumină și cea calorică, să spunem, degajată prin căldură, au masă prorpiu-zisă?
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41554
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Căldura și masa
Daca captezi lumina si caldura si mirosurile degajate si le introduci in alt corp, vei obtine exact masa care s-a pierdut. Plantele cresc si datorita inglobarii luminii, dar asta conteaza f.putin.
Cand masa e sub forma de lumina, nu o poti masura, trebuie sa o linistesti mai intai.
Daca bagi lumina intrun termos printro gaura mica si il cantaresti, el devine ceva mai greu si tot creste cat timp primeste energie radianta. Explicatia este ca in final si aceasta lumina se sparge de peretii imperfecti si devine caldura.
Puteti masura si presiunea impulsului unei radiatii laser, cu conditia sa nu arda tinta.
Cand masa e sub forma de lumina, nu o poti masura, trebuie sa o linistesti mai intai.
Daca bagi lumina intrun termos printro gaura mica si il cantaresti, el devine ceva mai greu si tot creste cat timp primeste energie radianta. Explicatia este ca in final si aceasta lumina se sparge de peretii imperfecti si devine caldura.
Puteti masura si presiunea impulsului unei radiatii laser, cu conditia sa nu arda tinta.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Măi gafitene, eu sunt de părere că în spatele caracterului tău "miștocăresc" se ascunde de fapt, o anumită înțelepciune mai "vârtoasă".
Tocmai tu ai menționat ceva mai "de curând", nu-mi amintesc pe unde, dar îmi amintesc asta, și susțineai că un corp mai cald este mai greu decât un corp mai rece. Sau ceva de genul acesta.
Cam pe la asta se reduc lucrurile și prin întrebarea mea:
De ce-i mai greu un corp cald decât unul rece?
Știm că fotonii nu au masă de repaus, au doar masă de..."mișcare", ceea ce rațional ar însemna că mișcarea "generată" este o formă de..."masă".
De altfel, care-i diferența la nivel de echivalență dintre masă și energie între formulele și ?
Doar faptul că într-o ecuație este viteza luminii și în alta este doar...viteza?
Dacă aș avea dreptate, ar însemna că echivalența dintre masă și energie este de foarte de mult stabilită, dar doar Einstein a subliniat-o mai clar.
Dar interpretarea nu se reduce numai la asta.
Dacă atracția gravitațională are un cuvânt de spus în privința "masei", atunci și starea de mișcare care implică masa are un cuvânt de spus asupra gravitației.
Tocmai tu ai menționat ceva mai "de curând", nu-mi amintesc pe unde, dar îmi amintesc asta, și susțineai că un corp mai cald este mai greu decât un corp mai rece. Sau ceva de genul acesta.
Cam pe la asta se reduc lucrurile și prin întrebarea mea:
De ce-i mai greu un corp cald decât unul rece?
Știm că fotonii nu au masă de repaus, au doar masă de..."mișcare", ceea ce rațional ar însemna că mișcarea "generată" este o formă de..."masă".
De altfel, care-i diferența la nivel de echivalență dintre masă și energie între formulele și ?
Doar faptul că într-o ecuație este viteza luminii și în alta este doar...viteza?
Dacă aș avea dreptate, ar însemna că echivalența dintre masă și energie este de foarte de mult stabilită, dar doar Einstein a subliniat-o mai clar.
Dar interpretarea nu se reduce numai la asta.
Dacă atracția gravitațională are un cuvânt de spus în privința "masei", atunci și starea de mișcare care implică masa are un cuvânt de spus asupra gravitației.
Maestre gafiteanu, mă adres ție pentru simplul motiv că ești până acum singurul care "ai îndrăznit" să iei în seamă părerile...unui "diliu", luând în calcul înțelepciuna ta "vârtoasă" și care mai "știe și carte", principiile newtoniene funcționează până la capăt din perspectiva "reculului".
Vorbeam cu colegul Răzvan într-un alt subiect despre absorția și emisia spontană a fotonului și acest aspect îl menționa și el.
Cu alte cuvinte, el era de părere că atunci când este emis, emisia fotonului produce un "recul" în particula (electronul) care îl eliberează.
Pe de altă parte, dacă n-ar exista acest "recul" al particulei care emite fotonul, consecințele la nivel de mișcare newtoniană și conservare a masei, energiei etc ar fi contradictorii referitor la ceea ce "percepem".
Dar asta înseamnă și implică două concluzii raționale.
Unu. Masa unui sistem se conservă.
Doi. Masa acelui sistem nu se reflectă doar în cantitatea de substanță, cât și în cantitatea de mișcare a "interiorului sistemului".
Pentru că, din alt punct de vedere, căldura se reflectă în mișcarea browniană, în agitația moleculară, să spunem, dar faptul că sistemul pierde "aparent" energie prin căldură sau lumină, este relativ, pentru că emisia de căldură sau lumină duce la o a agitație moleculară ridicată a sistemului care pierde căldura sau lumina, tocmai bazat pe acel principiu al "reculului" pe care-l menționa și colegul Răzvan, pentru că la nivel interior, emiterea unui foton determină un recul care se transmite în starea de mișcare a tuturor celorlalte "componente" ale sistemului.
Altfel spus, sistemul pierde din "cantitatea de substanță", dar câștigă echivalentul în "cantitate de mișcare" la nivelul interior al sistemului, iar masa, "cântărită gravitațional" sau prin intermediul unei forțe, este aceeași.
Mie mi se pare foarte plauzibilă explicația și echivalența.
Dar asta înseamnă că ceea ce implică la nivel de cauzalitate gravitația nu are legătură numai cu "cantitatea de substanță", ci și cu "cantitatea de mișcare" care reprezintă echivalentul unei "cantități de substanță".
Până aici se înțelege ceva, e ceva rațional în toate astea, dezvolt în continuare "nebuniile" mele sau e cazul să mă opresc aici?
Vorbeam cu colegul Răzvan într-un alt subiect despre absorția și emisia spontană a fotonului și acest aspect îl menționa și el.
Cu alte cuvinte, el era de părere că atunci când este emis, emisia fotonului produce un "recul" în particula (electronul) care îl eliberează.
Pe de altă parte, dacă n-ar exista acest "recul" al particulei care emite fotonul, consecințele la nivel de mișcare newtoniană și conservare a masei, energiei etc ar fi contradictorii referitor la ceea ce "percepem".
Dar asta înseamnă și implică două concluzii raționale.
Unu. Masa unui sistem se conservă.
Doi. Masa acelui sistem nu se reflectă doar în cantitatea de substanță, cât și în cantitatea de mișcare a "interiorului sistemului".
Pentru că, din alt punct de vedere, căldura se reflectă în mișcarea browniană, în agitația moleculară, să spunem, dar faptul că sistemul pierde "aparent" energie prin căldură sau lumină, este relativ, pentru că emisia de căldură sau lumină duce la o a agitație moleculară ridicată a sistemului care pierde căldura sau lumina, tocmai bazat pe acel principiu al "reculului" pe care-l menționa și colegul Răzvan, pentru că la nivel interior, emiterea unui foton determină un recul care se transmite în starea de mișcare a tuturor celorlalte "componente" ale sistemului.
Altfel spus, sistemul pierde din "cantitatea de substanță", dar câștigă echivalentul în "cantitate de mișcare" la nivelul interior al sistemului, iar masa, "cântărită gravitațional" sau prin intermediul unei forțe, este aceeași.
Mie mi se pare foarte plauzibilă explicația și echivalența.
Dar asta înseamnă că ceea ce implică la nivel de cauzalitate gravitația nu are legătură numai cu "cantitatea de substanță", ci și cu "cantitatea de mișcare" care reprezintă echivalentul unei "cantități de substanță".
Până aici se înțelege ceva, e ceva rațional în toate astea, dezvolt în continuare "nebuniile" mele sau e cazul să mă opresc aici?
Aș mai menționa acum, la nivelul argumentativ al principiului "reculului" faptul că atât timp cât există o presiune a radiației electromagnetice asupra unei suprafețe, există și trebuie să existe și un "recul" al suprafeței care emite radiația electromagnetică.
Dar, deși logic principiul, pare să ducă la și mai multă inconsistență.
Pentru că la nivel universal, duce la concluzia că există o creștere nejustificată a energiei în univers.
Dar, deși logic principiul, pare să ducă la și mai multă inconsistență.
Pentru că la nivel universal, duce la concluzia că există o creștere nejustificată a energiei în univers.
Exista , dar nu au efect asupra corpului, indiferent de forma lui.curiosul a scris: Aș mai menționa acum, la nivelul argumentativ al principiului "reculului" faptul că atât timp cât există o presiune a radiației electromagnetice asupra unei suprafețe, există și trebuie să existe și un "recul" al suprafeței care emite radiația electromagnetică.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Si presiunea luminii, cea care se poate masura pe o coala de hartie,gafiteanu a scris:. . . . .
nu este lafel ca cea din termos? Daca "bagi lumina in termos" pe la
partea de jos, sau lateral, mai devine termosul mai greu?
Lumina din termos intrata prin gaura, nu lumineaza tot interiorul ?
Daca lumina care s-a spart de pereti ,a devenit caldura si a ramas
in termos, se opreste(lumina), greutatea revine la normal? Caldura
e tot in termos! Explicatia nu este coerenta. Ai spus ca termosul
devine mai mai greu(numai) "cat timp primeste energie radianta"
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Dorule, dacă n-are efect "reculul", n-are efect nici presiunea.
Dar cercetătorii au inventat "velele solare" tocmai pe acest principiu al presiunii exercitate de radiația electromagnetică pe o suprafață.
Dar faptul că există atât recul, cât și presiune duce pe undeva la o oarecare formă de creștere "bizară" a energiei totale din univers.
Dar iar mă depărtez de ceea ce vreau să subliniez lăsându-mă antrenat de zeci de alte idei care-mi trec spontan prin cap.
Una peste alta, energia este o "formă" de masă?
Indiferent de care formă de energie vorbim.
Că asta am vrut să discut mai exact.
Dar cercetătorii au inventat "velele solare" tocmai pe acest principiu al presiunii exercitate de radiația electromagnetică pe o suprafață.
Dar faptul că există atât recul, cât și presiune duce pe undeva la o oarecare formă de creștere "bizară" a energiei totale din univers.
Dar iar mă depărtez de ceea ce vreau să subliniez lăsându-mă antrenat de zeci de alte idei care-mi trec spontan prin cap.
Una peste alta, energia este o "formă" de masă?
Indiferent de care formă de energie vorbim.
Că asta am vrut să discut mai exact.
Felicitări pentru subiectul interesant!
Formula trece în atunci când viteza corpului este neglijabil de mică în raport cu viteza luminii. Deci prima relație este cea mai generală.curiosul a scris:De altfel, care-i diferența la nivel de echivalență dintre masă și energie între formulele și ?
N-au masă propriu-zisă, au energie propriu zisă ... echivalența masă-energie e doar la efect, nu la cîntar ... n-ai cum pune "căldura" pe cîntar, numai sub cîntar, să cîntărești cîntarul ...curiosul a scris:Voi ce ziceți, dacă "fac foc" și ard o tonă de lemne și rezultă mai puțin de o tonă de cenușă și fum, asta înseamnă, prin conservarea masei, că energia electromagnetică degajată prin lumină și cea calorică, să spunem, degajată prin căldură, au masă prorpiu-zisă?
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
La nivel de efect, zici tu, Bordane?
Carevasăzică, la nivel de efect energia se comportă la fel ca masa?
Sau, dacă cântărim cântarul, cum ar trebui să interpretăm efectul energiei la nivel de efect?
Dar presupunem că-i corect și în situația respectivă din exemplu, o parte din masă s-a transformat în energie.
Mai este acea masă "recuperabilă" sau ea va rămâne pentru eternitate sub formă de energie?
Carevasăzică, la nivel de efect energia se comportă la fel ca masa?
Sau, dacă cântărim cântarul, cum ar trebui să interpretăm efectul energiei la nivel de efect?
Dar presupunem că-i corect și în situația respectivă din exemplu, o parte din masă s-a transformat în energie.
Mai este acea masă "recuperabilă" sau ea va rămâne pentru eternitate sub formă de energie?
FormulaAbel Cavaşi a scris:Felicitări pentru subiectul interesant!Formula trece în atunci când viteza corpului este neglijabil de mică în raport cu viteza luminii. Deci prima relație este cea mai generală.curiosul a scris:De altfel, care-i diferența la nivel de echivalență dintre masă și energie între formulele și ?
Prin aceasta relatie se calculeaza energia intrinseca a unei particule elementare, in care este vorba de energia masei de repaus, ca si cum aceasta s-ar misca in maruntaiele particulei cu viteza luminii. Dovada ca atunci cand se dezintegreaza o particula, energia cuantei emise este egala cu aceasta energie intrinseca; E=m.c^2=h.niu;
title="E=\frac{mv^2}{2}" />
In acest caz avem de a face cu energia cinetica a particulei. Cum deplasarea ei se face cu o viteza oarecare diferita de viteza luminii, este normal sa se noteze viteza cu "v".
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Sigur virgile, dar reiau întrebarea pe care Bordan a "cântărit-o" el și plecând de la răspunsul său, întreb dacă masa transformată în energie este "recuperabilă" sub formă de masă "măsurabilă" pe cântar sau va rămâne pe veci doar energie pură.
Dar, este energia o "formă" de masă, dincolo de formulele în care apar de-o parte și de alta ale egalităților?
Dar, este energia o "formă" de masă, dincolo de formulele în care apar de-o parte și de alta ale egalităților?
Error !
Ultima editare efectuata de catre virgil_48 in Vin 01 Feb 2019, 19:13, editata de 1 ori
virgil_48- Foarte activ
Error !
Ultima editare efectuata de catre virgil_48 in Vin 01 Feb 2019, 19:13, editata de 1 ori
virgil_48- Foarte activ
Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
produce pierdere de masa numai prin radiatie. Radiatia
calorica este constituita tot din niste particule care nu se
pot cantari fiindca se pierd in exterior.
Daca masa nu e, nimic nu e ! Energia pura in absenta
masei, este o fantezie.
masei, este o fantezie.
virgil_48- Foarte activ
Actioneaza intr-o singura directie . Alta situatie.curiosul a scris: Dorule, dacă n-are efect "reculul", n-are efect nici presiunea.
Cum ai ajuns la aceasta concluzie ?curiosul a scris: Dar faptul că există atât recul, cât și presiune duce pe undeva la o oarecare formă de creștere "bizară" a energiei totale din univers.
Nu cred , energia apare in urma modificarii masei . Corpurile care au o anumita masa , din asocierea lor rezulta o masa mai mica + energia echivalenta masei lipsa. Am scris despre reactiile chimice , dar nu am adaugat si faptul ca aceasta energie este in conformitate cu formula lui Enstein .Scrie in cartea de Chimie.curiosul a scris: Una peste alta, energia este o "formă" de masă?
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Vin 01 Feb 2019, 17:40, editata de 1 ori
Postarea nr. 1virgil_48 a scris:Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
masei, este o fantezie.
Postarea nr. 2virgil_48 a scris:Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
masei, este o fantezie.
Postarea nr. 3 .virgil_48 a scris:Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
masei, este o fantezie.
Ce se intampla ?
Nu înțeleg clar dacă te exprimi sarcastic sau serios, dar chiar și așa, aici aș vrea să ajung.virgil_48 a scris:Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
produce pierdere de masa...
Se conservă sau nu se conservă masa?
De asta și întrebam dacă partea din masa unui sistem, transformată în energie/radiație, este "recuperabilă" .
Adică, există vreun proces natural prin care energia este transformată în masă, oarecum invers procesului prin care masa se transformă în energie?
Acum intelg ce te framanta.curiosul a scris: Adică, există vreun proces natural prin care energia este transformată în masă, oarecum invers procesului prin care masa se transformă în energie?
Dupa unii autori acest proces reversibil se petrece intr-o Piramida . Altfel cum se explica faptul ca o lama de barberit uzata introdusa in Piramida , revine la forma initiala . In locul lor eu as fi efectuat mai multe experimente sa vad daca masa a fost recuperata .
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Vin 01 Feb 2019, 18:16, editata de 1 ori
Păi da, Dorule, iar procesul care are loc în reacțiile nucleare, cum ar fi fuziunea nucleară să spunem, este tot un proces prin care o parte din masa atomilor care fuzionează este transformată în energie.
Dar dacă procesul este ireversibil, iar natura nu are nicio modalitate de a "recupera" acea masă, consumând energie și transformând-o în masă, înseamnă o dată că universul pierde din masă, după care, apar întrebări referitoarela "începutul" universului.
Dacă atunci, la început, a fost singurul moment în care s-a produs masă, materie.
Dar dacă procesul este ireversibil, iar natura nu are nicio modalitate de a "recupera" acea masă, consumând energie și transformând-o în masă, înseamnă o dată că universul pierde din masă, după care, apar întrebări referitoarela "începutul" universului.
Dacă atunci, la început, a fost singurul moment în care s-a produs masă, materie.
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 01 Feb 2019, 18:00, editata de 1 ori
Corect . Mi-am adus aminte acum ca , formulele respective se aplica in situatiile prezentate de dvs.Abel Cavaşi a scris:Felicitări pentru subiectul interesant!Formula trece în atunci când viteza corpului este neglijabil de mică în raport cu viteza luminii. Deci prima relație este cea mai generală.curiosul a scris:De altfel, care-i diferența la nivel de echivalență dintre masă și energie între formulele și ?
De unde stii ca nu are ?curiosul a scris: Dar dacă procesul este ireversibil, iar natura nu are nicio modalitate de-a "recupera" acea masă,
Error !
Ultima editare efectuata de catre virgil_48 in Vin 01 Feb 2019, 19:38, editata de 1 ori
virgil_48- Foarte activ
Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
masei, este o fantezie.
masei, este o fantezie.
virgil_48- Foarte activ
Ha-ha-ha . Avem un intrus pe forum ?virgil_48 a scris:Ai încredere curiosule ca masa se conserva, iar caldura
masei, este o fantezie.
N-am zis că știu, am zis dacă...scanteitudorel a scris:De unde stii ca nu are ?curiosul a scris: Dar dacă procesul este ireversibil, iar natura nu are nicio modalitate de-a "recupera" acea masă,
Probabil că cei care se joacă prin acceleratoarele de particule știu să răspundă mai bine, dar ei acolo mai degrabă dislocă particulele decât le crează.
Ok. Scuze . Vezi si tu cum functioneaza ciclic Universul si ai sa afli raspuns la intrebarea ta .curiosul a scris:N-am zis că știu, am zis dacă...scanteitudorel a scris:De unde stii ca nu are ?curiosul a scris: Dar dacă procesul este ireversibil, iar natura nu are nicio modalitate de-a "recupera" acea masă,
Probabil că cei care se joacă prin acceleratoarele de particule știu să răspundă mai bine, dar ei acolo mai degrabă dislocă particulele decât le crează.
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum