Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 26 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 26 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
despre magnetism
+16
eugen
omuldinluna
Bordan
cris
Razvan
WoodyCAD
AMOT
meteor
CAdi
sadang
virgil
kosmyn
nic
mm
Abel Cavaşi
eliza
20 participanți
Pagina 8 din 11
Pagina 8 din 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
despre magnetism
Rezumarea primului mesaj :
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
eliza- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2
Puncte : 17166
Data de inscriere : 26/03/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: despre magnetism
sadang a scris:ca eterul le-o stat in gat mai marilor lumii ca anula proslavirea si premarirea lor
nu a lor ci a Lui! barosanul șef le stătea în gît și era musai să-l belească! să rămînă tot mort și întins pe masa măcelarilor! să facă cîrnații și caltaboșul cum vor mușchii lor nu cum ar fi bine după părerea barosanului șef!
mort mort da' tot material! n-au omorît nimic din ce era deja viu!
da' ei nu și nu, tot batman batman!
nu e vorba de fizica teoretică în particular ci de paradigma științei oficioase a la grande! pe care nu o pricep mulți! că e vorba de metafizică și filozofie acolo nu de știință pură!sadang a scris:Pentru mine e suficient si atat ca sa inteleg ca nu inteleg fizica teoretica comparativ cu realitatea observationala
[atac la persoană]
da' cu grijă! și înțelegere! cu iubire! că altfel ...[atac la persoană]
Totedati, eşti rugat să-ţi revizuieşti modul de exprimare pe acest forum.
Reciteşte punctele 2 şi 3 din Regulament!
Reciteşte punctele 2 şi 3 din Regulament!
Ultima editare efectuata de catre Razvan in Sam 03 Noi 2012, 12:50, editata de 2 ori (Motiv : Eliminat textul ce conţine atac la persoană)
Dupa cum bine zici, liniile de forta sunt niste conventii, ca sa intelegi cum se manifesta campul magnetic. In cazul magnetului liber, liniile de forta la iesirea din magnet, expandeaza, ocupand intregul volum din jurul magnetului. Astfel liniile de camp ne sugereaza faptul ca in interiorul magnetului exista un camp foarte intens concentrat intr-un volum mic reprezentat printr-o mare densitate a liniilor de camp, deoarece mediul inter, si intraatomic permite aceasta concentrare, iar iesirea din magnet liniile de camp se rasfira, iar densitatea lor scade, deoarece mediul din afara magnetului are o alta permitivitate magnetica ce impune scaderea densitatii liniilor de camp. Daca in drumul liniilor de camp din afara magnetului asezi o bucata de fier, datorita permiabilitatii magnetice ridicate a fierului din nou liniile de camp se vor indesi. Singura posibilitate de a modifica forma liniilor de camp, este sa pui in calea lor un alt mediu de propagare, care poate fi un material oarecare sau un alt camp magnetic. Ori ce incercare de a actiona asupra unei linii de camp, presupune o anumita reactie din partea ei, adica o schimbare de densitate si de directie. Si in acest caz actioneaza legea actiunii si reactiunii, dar manifestata in fluidele in miscare. Insa in cazul campului magnetic nimeni nu a putut demonstra ca avem de a face cu fluide in miscare (ceia ce dupa parerea mea nu este exclus, doar ca in acest caz substanta fluidului nu detine proprietatea de masa). In cazul celor doi magneti, sustentatia este rezultatul actiunii si reactiunii liniilor de camp in momentul deformarii lor datorita greutatii magnetului superior. Este acelasi lucru ca atunci cand te impingi in perete si peretele te impinge inapoi, numai ca aici forta care actioneaza este data de gravitatie adica de greutatea magnetului superior. Si cand stai pe podea, greutatea corpului actioneaza asupra podelei deformand-o, iar aceasta actioneaza asupra corpului sustinandu-i greutatea, fara sa se consume nici un fel de energie.@virgil
liniile de forta, liniile de camp, si oricare altfel de linii precum si toate conventiile matematico-fizice care sunt folosite pentru a explica interactiunea la distanta in absenta unui mediu (ca eterul le-o stat in gat mai marilor lumii ca anula proslavirea si premarirea lor) nu sunt realitati fizice, si sunt doar concepte matematice care incearca sa explice un fenomen. Asta nu inseamna ca il si explica ci doar modeleaza o anumita realitate, pe care din pacate suntem obligati sa o remodelam permanent toti prin prisma respectivelor invataturi.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12458
Data de inscriere : 25/05/2010
.....nimeni nu poate raspunde....CE este "linia de forta"......?
....desi se vorbeste cu patos...despre EA!
....
.....DACA...sunt conventii...inseamna ca nu se discuta despre REALITATI ci despre......FAT-FRUMOS.....adica....despre CAI VERZI PE PERETI...!
...
In aceste conditii:
NU MAI BATETI CAMPII....TREZITI-VA LA REALITATE!
....
...DESI.....MAGNETOHIDRODINAMICA....spune ceva despre..HIDRO(substanta)....[...]....daca nu masoara, daca nu vad.....cred ca NU EXISTA...DESI....CAMPUL ARE TOATE, REPET TOATE, CARACTERISTICE SPECIFICE SUBSTANTEI...!
...
...
REPET:
....CE este campul ?
....CE inseamna MAGNETIC?
....CE inseamna..."SE OPUNE"?....
....
....
NUMAI RASPUNZAND LA ACESTE INTREBARI ...PUTETI CONSTRUI....RESTUL!
....TOATE raspunsurile voastre sunt ERONATE, si implicit ORICE constructie bazata pe aceste ERORI, LOGICE, CONTRAINTUITIVE!
.....
NU PUTETI TRECE MAI DEPARTE.....!
....desi se vorbeste cu patos...despre EA!
....
.....DACA...sunt conventii...inseamna ca nu se discuta despre REALITATI ci despre......FAT-FRUMOS.....adica....despre CAI VERZI PE PERETI...!
...
In aceste conditii:
NU MAI BATETI CAMPII....TREZITI-VA LA REALITATE!
....
...DESI.....MAGNETOHIDRODINAMICA....spune ceva despre..HIDRO(substanta)....[...]....daca nu masoara, daca nu vad.....cred ca NU EXISTA...DESI....CAMPUL ARE TOATE, REPET TOATE, CARACTERISTICE SPECIFICE SUBSTANTEI...!
...
...
REPET:
....CE este campul ?
....CE inseamna..."SE OPUNE"?....
....
....
NUMAI RASPUNZAND LA ACESTE INTREBARI ...PUTETI CONSTRUI....RESTUL!
....TOATE raspunsurile voastre sunt ERONATE, si implicit ORICE constructie bazata pe aceste ERORI, LOGICE, CONTRAINTUITIVE!
.....
NU PUTETI TRECE MAI DEPARTE.....!
Ultima editare efectuata de catre omuldinluna in Sam 03 Noi 2012, 11:14, editata de 1 ori (Motiv : eliminat insultele)
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Nu observi ca nimeni nu te baga in seama? si stii de ce ? citeste toate mesajele tale si poate ai sa intelegi. Daca nu intelegi, sa stii ca ai o problema.NU MAI BATETI CAMPII....TREZITI-VA LA REALITATE!
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
.....vorbind STRICT DE MAGNETISM....
Cat timp aveti o gandire rudimentara, primitiva.....NU SUNT INTERESAT...de raspunsurile voastre de 2 bani...coborand inutil pe scara valorilor....!
....
....NU EU TREBUIE SA INTELEG MAGNETISMUL....CI...MACAR O PARTE DIN VOI!
....
NU MAI BATETI CAMPII....TREZITI-VA LA REALITATE...pentru ca...DORMITI PE VOI..!
Cat timp aveti o gandire rudimentara, primitiva.....NU SUNT INTERESAT...de raspunsurile voastre de 2 bani...coborand inutil pe scara valorilor....!
....
....NU EU TREBUIE SA INTELEG MAGNETISMUL....CI...MACAR O PARTE DIN VOI!
....
NU MAI BATETI CAMPII....TREZITI-VA LA REALITATE...pentru ca...DORMITI PE VOI..!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
[Offtopic]
Şi literele alfabetului pe care-l foloseşti când scrii aceste lucruri sunt tot nişte convenţii. Orice simbol folosit pentru a exprima o noţiune este o convenţie, unanim acceptată şi înţeleasă ca atare; altfel n-am reuşi să comunicăm unii cu alţii.[/Offtopic]WoodyCAD a scris:.....DACA...sunt conventii...inseamna ca nu se discuta despre REALITATI ci despre......FAT-FRUMOS.....adica....despre CAI VERZI PE PERETI...!
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Pentru Woody;
“errare humanum est, sed perseverare diabolicum:
“errare humanum est, sed perseverare diabolicum:
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Incercati sa discutati despre magnetism....
Altfel......NU SUNT INTERESAT...de raspunsurile voastre de 2 bani...!
....
REPET:
....CE este campul ?
....CE inseamna..."SE OPUNE"?...
Altfel......NU SUNT INTERESAT...de raspunsurile voastre de 2 bani...!
....
REPET:
....CE este campul ?
WoodyCAD- Foarte activ
Totedati, eşti rugat să-ţi revizuieşti modul de exprimare pe acest forum
lol! eu te laud și tu te superi ... era o figură de stil, ca să priceapă alt papagal, știi tu care, de ce nu e bine să îi tot facă pe ceilalți papagali incompetenți ...
încă mai încerc să îi scot papagalii, maimuțele și macacii din cap ... credeam că o astfel de metaforă și înfloritură ironică îl va pune pe gînduri
da' văd că te-am pus pe tine pe gînduri!
damn!
ai definiții pentru toate trei pe wikipedia ... destul de complete după gustul meu ... cum tu ești cel care vine cu o schimbare a paradigmei științifice și tu ești cel care contestă definițiile clasice și general acceptate de știința oficioasă ar fi bine ca să nu ne mai pui pe noi să repetăm a mia oară ceea ce ar trebui să cauți singur ci plecînd e la acele definiții să le pui aici în oglindă cu cele ale tale si să ne explici care sunt diferențele dintre ele și cu ce ne-ar fi mai utile noile definiții ........CE este campul ?
a spune că nu există nici cîmp fizic, nici forțe care se opun una alteia nici cîmpul magnetic nu ne ajută deloc pentru că la fel ca la atracția gravitațională cea inexistentă fenomenul fizic pe care îl numim atracție gravitațională, măsurabil cînd cari sacul de cartofi în spinare sau îți cade mărul în cap evident că există indiferent de ce pretindem noi!
la fel e și cu cîmpul, forțele de acțiune și reacțiune sau magnetismul!
poza lui sadang cu magneții ăia uriași e cît se poate de explicită! la fel de explicită ca mărul care îți cade în cap sau palma pe care o iei peste bot de la profesor cînd nu ești cuminte! aia se simte! e acțiune-reacțiune! adică forțe opuse una alteia!
povara reinterpretării cade pe cel care vine cu teoria nouă și pretins superioară noi îi dăm importanță și valoare celei vechi pentru că nici aia n-a apărut din spuma mării, din nimic, ci sunt sute de ani de muncă acolo! mii de oameni au transpirat ca să adune bob cu bob teoria aia! și deși e incorectă mai dă și rezultate!
păi de ce să o schimbăm? cu ce e mai bună teoria ta? de exemplu în afara de faptul că pare interesantă bobina PredaToare are vre-o aplicație practică? indiferent care? pînă la antigravitație și levitație mai putem face ceva util cu ea acum? ceva ce nu putem face, sau putem dar mult mai ineficient, cu magneții noștri!?
[Offtopic]
În regulă, dar vezi, pe viitor, evită folosirea de expresii şi cuvinte nepotrivite; dacă alţii o fac, ei vor suporta consecinţele! Nu te coborî la acel nivel, că ar fi păcat.[/Offtopic]totedati a scris:lol! eu te laud și tu te superi ... era o figură de stil, ca să priceapă alt papagal, știi tu care, de ce nu e bine să îi tot facă pe ceilalți papagali incompetenți ...
Daca poate cineva sa raspunda la intrebarea .....CE ESTE?...sa o faca!
....
Voi nici macar nu aveti capacitatea sa intelegeti ca, la acest tip de intrebare, ....NU AVETI RASPUNS...!...
....
Primul pas, pe calea intelegerii, este sa spuneti....HABAR NU AVEM....in loc sa dati raspunsuri de 2 bani...!
.....
....doar atunci cand veti constientiza ca...HABAR NU AVETI...doar atunci veti cauta sa ...INTELEGETI!
.....
NU AVETTI NICI O SANSA...!...gandind atat de PRINITIV!
....
Voi nici macar nu aveti capacitatea sa intelegeti ca, la acest tip de intrebare, ....NU AVETI RASPUNS...!...
....
Primul pas, pe calea intelegerii, este sa spuneti....HABAR NU AVEM....in loc sa dati raspunsuri de 2 bani...!
.....
....doar atunci cand veti constientiza ca...HABAR NU AVETI...doar atunci veti cauta sa ...INTELEGETI!
.....
NU AVETTI NICI O SANSA...!...gandind atat de PRINITIV!
WoodyCAD- Foarte activ
"Ce este" ... ce?WoodyCAD a scris:Daca poate cineva sa raspunda la intrebarea .....CE ESTE?...sa o faca!
Dom’le, enigmatică mai e fizica asta! Mă gândesc, dacă nu cumva cei care o înţeleg şi o aplică sunt extratereştrii; că pentru mulţi pământeni este inaccesibilă !
Fiind pe topicul...despre MAGNETISM.....incercand sa raspundeti la intrebarea...CE ESTE?....
....
aratati ca aveti un IQ..peste medie!
....
aratati ca aveti un IQ..peste medie!
WoodyCAD- Foarte activ
Nu avem o viziune clara asupra magnetismului dar nu ne baga pe git idioteniile alea din thefundamentalstupidity.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Pentru asta trebuie să stabilim ce este un câmp. O definiţie, poate nu ca la carte, dar suficientă, o putem exprima în felul următor: un câmp este o cantitate măsurabilă a unui fenomen fizic cu proprietatea de a avea o anumită valoare pentru fiecare punct din spaţiu.WoodyCAD a scris:Fiind pe topicul...despre MAGNETISM.....incercand sa raspundeti la intrebarea...CE ESTE?....
Câmpul magnetic este componenta câmpului electromagnetic ce apare la deplasarea unei sarcini electrice.
Dacă o să mă întrebi mai departe ce este sarcina electrică, ce este mişcarea, ce este câmpul electromagnetic, ce este o cantitate sau ce este un fenomen fizic, îţi spun de pe acum că n-o să mă apuc să predau un curs de fizică de la a la z. Noţiunile astea le poţi găsi descrise în orice manual.
....MAI CLAR....INTREBARE ESTE SUBIECTIVA....se refera la subiectul actiunii, CINE, CE..este?
....
CAMPUL este o REALITATE...sau o...NON-REALITATE?
...
Aici TREBUIE SA RASPUNDETI CLAR...!
....
NU O MAI DATI CU CAPUL DE PERETI!....cu raspunsuri care nu au legatura cu REALITATEA!
....
iesiti din tara lui FAT-FRUMOS...din ...ABSTRACTIZARI...!
....
CAMPUL este o REALITATE...sau o...NON-REALITATE?
...
Aici TREBUIE SA RASPUNDETI CLAR...!
....
NU O MAI DATI CU CAPUL DE PERETI!....cu raspunsuri care nu au legatura cu REALITATEA!
....
iesiti din tara lui FAT-FRUMOS...din ...ABSTRACTIZARI...!
WoodyCAD- Foarte activ
Din moment ce are o manifestare fizică măsurabilă nu poţi spune că este o "NON-REALITATE" (că doar nu vorbim de sfântul duh aici). Mai mult, forţele transmise prin câmpuri sunt realizate prin particule numite bosoni, particule ce sunt cât se poate de reale, putând fi detectate cu ajutorul acceleratoarelor de particule.WoodyCAD a scris:CAMPUL este o REALITATE...sau o...NON-REALITATE?
Aşadar, "CAMPUL este o REALITATE" !
OK, pana aici suntem de acord...CAMPUL ESTE O REALITATE!
...daca este o realitate....(SI ESTE)...inseamna ca are o forma, o geometrie...
....
PUTEM ASOCIA CAMPLULUI...O GEOMETRIE, O FORMA...?...astfel incat sa-l putem...desena?
...daca este o realitate....(SI ESTE)...inseamna ca are o forma, o geometrie...
....
PUTEM ASOCIA CAMPLULUI...O GEOMETRIE, O FORMA...?...astfel incat sa-l putem...desena?
WoodyCAD- Foarte activ
Categoric! Liniile de câmp pot fi descrise prin ecuaţii, pe baza cărora putem exprima grafic forma liniilor de câmp.
STAI....deja sunt LINII...?...forme UNIDIMENSIONALE, ABSTRACTE?
....
DE CE LINII?....cine vrea...sa fie...LINII?....NU AM CONVENIT CA SUNT ...REALITATI?
....
LINIA NU ESTE O REALITATE...!....ce facem...?
.....
CINE A DECRETAT...despre LINII.....CARE ESTE LOGICA?
...
INTERSECTIA UNUI CORP REAL...cu un PLAN IMAGINAR....poate lasa o amprenta...IMAGINARA, gen cercuri, linii...etc!
...
NU DORESC SA VORBESC DESPRE....LINIILE TALE IMAGINARE....DORESC SA VAD REALITATEA....MAGNETISMULUI!
....
DE CE LINII?....cine vrea...sa fie...LINII?....NU AM CONVENIT CA SUNT ...REALITATI?
....
LINIA NU ESTE O REALITATE...!....ce facem...?
.....
CINE A DECRETAT...despre LINII.....CARE ESTE LOGICA?
...
INTERSECTIA UNUI CORP REAL...cu un PLAN IMAGINAR....poate lasa o amprenta...IMAGINARA, gen cercuri, linii...etc!
...
NU DORESC SA VORBESC DESPRE....LINIILE TALE IMAGINARE....DORESC SA VAD REALITATEA....MAGNETISMULUI!
WoodyCAD- Foarte activ
Păi n-ai spus chiar tu: "PUTEM ASOCIA CAMPLULUI...O GEOMETRIE, O FORMA...?...astfel incat sa-l putem...desena?"
Când desenăm trasăm nişte linii. Acele linii sunt REALE, există acolo unde noi le-am desenat. Nu vorbim despre noţiunea matematică de "linie", ci despre liniile desenate, corespunzătoare liniilor de câmp, aşa cum vor rezulta ele din ecuaţiile ce le descriu.
Practic transpunem grafic mulţimea soluţiilor unor ecuaţii, pentru a le putea vizualiza (nu vedea).
Când desenăm trasăm nişte linii. Acele linii sunt REALE, există acolo unde noi le-am desenat. Nu vorbim despre noţiunea matematică de "linie", ci despre liniile desenate, corespunzătoare liniilor de câmp, aşa cum vor rezulta ele din ecuaţiile ce le descriu.
Practic transpunem grafic mulţimea soluţiilor unor ecuaţii, pentru a le putea vizualiza (nu vedea).
virgil- Moderator
....Ati plecat ...cu sorcova..?
....
VOI UMPLETI SPATIUL...(3D)...CU LINII....?....adunati....LINII si iese...VOLUM....?
.....
.....
Mai copii....iar bateti campii...?.....Aveti probleme de LOGICA?
.....
CAMPUL REAL...este tridimensional...
....
iar voi sunteti pe taramul lui FAT-FRUMOS....
....
VOI UMPLETI SPATIUL...(3D)...CU LINII....?....adunati....LINII si iese...VOLUM....?
.....
.....
Mai copii....iar bateti campii...?.....Aveti probleme de LOGICA?
.....
....
iar voi sunteti pe taramul lui FAT-FRUMOS....
WoodyCAD- Foarte activ
Şi care este problema Dane? Ai o licenţă în ingnerie mecanică (dacă am reţinut eu bine, în funcţie de alte prezentări ale tale).WoodyCAD a scris:
Ca o persoană care a studiat desen tehnic, la un nivel profesional, presupun că ştii care este difernţa dintre reprezentarea grafică a unui spaţiu 3D şi proiecţia sa pe un plan 2D. Altfel, cum ai putea desena?
Eu unul, am impresia că vorbim despre nişte lucruri bine definite în fizică, dar cărora tu le acorzi o altă definiţie.
NU ESTE NIMIC ...BINE DEFINT IN FIZICA...!
....(dovada ca bateti campii la greu)
CONCRET....nu puteti raspunde la intrebari simple...
de gen..DESPRE CE VORBIM?
....CE ESTE LINIA DE CAMP...?....O REALITATE?
....
....(dovada ca bateti campii la greu)
CONCRET....nu puteti raspunde la intrebari simple...
de gen..DESPRE CE VORBIM?
....CE ESTE LINIA DE CAMP...?....O REALITATE?
....
WoodyCAD- Foarte activ
Mai baieti nu-l mai suparati pe nea Dan. Liniile alea de cimp 2D sunt tornade 3D.Gata nea Dane am lamurit odihnestete si roaga pe asistenti sa te deslege.
cris- Foarte activ
nenea woody cel vestit matale ai proprietate termenilor despre care ne ceri să vorbim?
ne ceri o reprezentare, un desen al originalului, și dupa aia tot tu te superi ca papagalul colorat în tîrg că nu e originalul!
evident că nu e originalul! e o reprezentare a originalului! 2D pentru că una 3D e mult mai dificil de făcut!
vrei să fie musai 3D? se poate și asta dar nu suntem toți artiști și sculptori în piatră!
aia vrei să spui, că trișăm? nu trișăm, ne folosim mai plenipotențiar decît tine imaginația! cînd desenăm linia 2D ne imaginăm și restul, partea 3D, care deocamdată e prohibitiv de a fi reprezentată fizic!
există formate de hîrtie electronică 3D dar în afară de vrml, care n-a prea spart gura tîrgului, pentru a le vedea ai nevoie de programe specializate gen mathematica sau matlab sau mathcad șamd în care scrii ecuațiile și programul scuipă forma 3D frumos colorată
toate trei în forma de vizualizare a documentelor sunt free, adică nu dai bani pe ele ci doar pe partea de editare a lor
dar nici nu merită efortul de ați băga pe gîtul de papagal cîrcotaș și veșnic supărat astfel de reprezentări 3D ale cîmpului magnetic pentru că o să vii imediat cu observația elementară că pînă la urmă tot 2D e desenul final scuipat acolo!
pentru ciocul pătrat al papagalului tău supărat și strident colorat cred că nici televizoarele 3D nu sunt destul de 3D! tot copii palide ale originalului!
și atunci, rezumînd, ce vrei să ne spui? că o reprezentare a originalului nu e originalul? o descriere în cuvinte a formei nu e forma reală indiferent de bogăția limbajului folosit?
un fel de apa e udă și vara e ca vara și nu e ca iarna!?
mulțumim frumos, știam și noi! deaia cuvintele nu sunt suficiente e nevoie și de mintea care să umple forma de conținut ca să o aducă cît mai aproape de original!
poți să te spargi în figuri mai ceva ca bruce-lee tot copie și reprezentare va fi indiferent de limbajul și cuvintele folosite! poți vorbi despre ele în chineză, în hieroglife egiptene, în limbajul mut al scenei, poți dansa, poți da din mîini cu pene în coadă tot o copie palidă a adevăratului papagal frumos colorat vei fi!
tot o copie a originalului!
în aceste condiții care e pînă la urmă supărarea ta că n-am înțeles prea bine?
ne ceri o reprezentare, un desen al originalului, și dupa aia tot tu te superi ca papagalul colorat în tîrg că nu e originalul!
evident că nu e originalul! e o reprezentare a originalului! 2D pentru că una 3D e mult mai dificil de făcut!
vrei să fie musai 3D? se poate și asta dar nu suntem toți artiști și sculptori în piatră!
aia vrei să spui, că trișăm? nu trișăm, ne folosim mai plenipotențiar decît tine imaginația! cînd desenăm linia 2D ne imaginăm și restul, partea 3D, care deocamdată e prohibitiv de a fi reprezentată fizic!
există formate de hîrtie electronică 3D dar în afară de vrml, care n-a prea spart gura tîrgului, pentru a le vedea ai nevoie de programe specializate gen mathematica sau matlab sau mathcad șamd în care scrii ecuațiile și programul scuipă forma 3D frumos colorată
toate trei în forma de vizualizare a documentelor sunt free, adică nu dai bani pe ele ci doar pe partea de editare a lor
dar nici nu merită efortul de ați băga pe gîtul de papagal cîrcotaș și veșnic supărat astfel de reprezentări 3D ale cîmpului magnetic pentru că o să vii imediat cu observația elementară că pînă la urmă tot 2D e desenul final scuipat acolo!
pentru ciocul pătrat al papagalului tău supărat și strident colorat cred că nici televizoarele 3D nu sunt destul de 3D! tot copii palide ale originalului!
și atunci, rezumînd, ce vrei să ne spui? că o reprezentare a originalului nu e originalul? o descriere în cuvinte a formei nu e forma reală indiferent de bogăția limbajului folosit?
un fel de apa e udă și vara e ca vara și nu e ca iarna!?
mulțumim frumos, știam și noi! deaia cuvintele nu sunt suficiente e nevoie și de mintea care să umple forma de conținut ca să o aducă cît mai aproape de original!
poți să te spargi în figuri mai ceva ca bruce-lee tot copie și reprezentare va fi indiferent de limbajul și cuvintele folosite! poți vorbi despre ele în chineză, în hieroglife egiptene, în limbajul mut al scenei, poți dansa, poți da din mîini cu pene în coadă tot o copie palidă a adevăratului papagal frumos colorat vei fi!
tot o copie a originalului!
în aceste condiții care e pînă la urmă supărarea ta că n-am înțeles prea bine?
...nu puteti raspunde la intrebari simple...
de gen....DESPRE CE VORBIM?
...MAGNETISM?....ce este acela?...
......
Cu alte cuvinte...
VORBITI DESPRE LUCRURI....NEINTELESE DEOCAMDATA...... DE VOI!
de gen....DESPRE CE VORBIM?
...MAGNETISM?....ce este acela?...
......
Cu alte cuvinte...
VORBITI DESPRE LUCRURI....NEINTELESE DEOCAMDATA...... DE VOI!
WoodyCAD- Foarte activ
Campul electromagnetic este descris de ecuatiile lui Maxwell, ce pot fi construite pe baza urmatoarelor considerente:
1. legile electrostaticii, asa cum sunt observate empiric.
2. relativitatea Galileo-Newton, care spune ca sarcinile in repaus sau sarcinile in miscare uniforma, observate dintr-un referential ce are aceeasi viteza cu acestea, sunt doua sisteme fizice indiscernabile.
3. existenta undelor electromagnetice, ce se propaga in vid la viteza luminii.
Daca as avea o ora libera pe zi, cred ca in 5-6 zile lucratoare ar putea reda aici toata constructia amanuntita, dar din pacate nu imi permit acum (in orice caz, e o discutie mult mai scurta ca cea privind campul central, dar si ceva mai solicitanta din punct de vedere matematic).
Revenind insa strict la magnetismul microscopic, acest fenomen apare intr-un sistem de referinta fata de care exista sarcini electrice in miscare, iar acele rationamente pe care nu am timp sa le expun acum, ne arata urmatorul fapt remarcabil:
, unde se poate demonstra ca c este viteza luminii in vid.
Cu alte cuvinte, cuplajul dintre vectorul de viteza al unei sarcini electrice si campul electric produs de aceasta constituie un nou fenomen fizic, inductia magnetica, a carei manifestare asupra altor sarcini electrice este data de cunoscuta forta Lorentz
, pe care aici am scris-o pentru un electron de sarcina e, avand vectorul de viteza .
1. legile electrostaticii, asa cum sunt observate empiric.
2. relativitatea Galileo-Newton, care spune ca sarcinile in repaus sau sarcinile in miscare uniforma, observate dintr-un referential ce are aceeasi viteza cu acestea, sunt doua sisteme fizice indiscernabile.
3. existenta undelor electromagnetice, ce se propaga in vid la viteza luminii.
Daca as avea o ora libera pe zi, cred ca in 5-6 zile lucratoare ar putea reda aici toata constructia amanuntita, dar din pacate nu imi permit acum (in orice caz, e o discutie mult mai scurta ca cea privind campul central, dar si ceva mai solicitanta din punct de vedere matematic).
Revenind insa strict la magnetismul microscopic, acest fenomen apare intr-un sistem de referinta fata de care exista sarcini electrice in miscare, iar acele rationamente pe care nu am timp sa le expun acum, ne arata urmatorul fapt remarcabil:
, unde se poate demonstra ca c este viteza luminii in vid.
Cu alte cuvinte, cuplajul dintre vectorul de viteza al unei sarcini electrice si campul electric produs de aceasta constituie un nou fenomen fizic, inductia magnetica, a carei manifestare asupra altor sarcini electrice este data de cunoscuta forta Lorentz
, pe care aici am scris-o pentru un electron de sarcina e, avand vectorul de viteza .
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30680
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Iata o mostra ....de a vorbi despre lucruri NEINTELESE!
....
....se bate apa in piua....vorbindu-se DESPRE EFECTE si relatii intre efecte...DAR...niciodata despre ....REALITATE!
....
ALTFEL...se cunosc o multitudine de UMBRE a...CEVA...insa nu se vorbeste DIRECT si RASPICAT...despre acel...CEVA!
MAGNETISMUL?....ce realitate este aceasta?...
....
....
....se bate apa in piua....vorbindu-se DESPRE EFECTE si relatii intre efecte...DAR...niciodata despre ....REALITATE!
....
ALTFEL...se cunosc o multitudine de UMBRE a...CEVA...insa nu se vorbeste DIRECT si RASPICAT...despre acel...CEVA!
MAGNETISMUL?....ce realitate este aceasta?...
....
WoodyCAD- Foarte activ
Imediat ce o sa-mi permita timpul o sa prezint toate detaliile in sprijinul afirmatiilor mele. O sa prezint o modalitate de a construi ecuatiile campului dar trebuie subliniat ca ele au fost puse cap la cap in mod pur empiric. Observatiile lui Coulomb, Faraday, Ampere si ale altora au fost sintetizate de Maxwell si constitute una dintre cele mai mari realizari ale fizicii clasice, alaturi de teoria relativitatii. Insasi existenta ta este o consecinta a manifestarii interactiei electromagnetice, cuplata la nivel microscopic cu legile mecanicii cuantice.
Realitatea este data de ceea ce poti observa in chip obiectiv. Eu la asta fac referire. Are sens sa spui cum se manifesta campul magnetic daca poti pune in evidenta asta, dar nu are sens sa spui ca e o panza bleu-marin cu picatele, daca nu ai cum sa investighezi acest aspect.
Edit: apropo de imaginea postata de virgil, exista programe ce permit simularea si vizualizarea efectelor prezentei campurilor electromagnetice in tot soiul de conditii, un exemplu ar fi LORENTZ, program folosit in ingineria electrotehnica. Exista si module COMSOL foarte puternice.
Realitatea este data de ceea ce poti observa in chip obiectiv. Eu la asta fac referire. Are sens sa spui cum se manifesta campul magnetic daca poti pune in evidenta asta, dar nu are sens sa spui ca e o panza bleu-marin cu picatele, daca nu ai cum sa investighezi acest aspect.
Edit: apropo de imaginea postata de virgil, exista programe ce permit simularea si vizualizarea efectelor prezentei campurilor electromagnetice in tot soiul de conditii, un exemplu ar fi LORENTZ, program folosit in ingineria electrotehnica. Exista si module COMSOL foarte puternice.
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30680
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
A pune interactiunea dintre doi magneti pe seama unor curgeri de particule venite de la infinit si care se duc la infinit este cea mai mare prostie .
Demonstratie
Se stie ca materialele feromagnetice deviaza liniile de cimp.Daca am avea o sfera din material feromagnetic goala in interior,ar trebui ca in acel spatiu inchis doi magneti sa nu mai interactioneze intre ei.Lucru FALS.
Demonstratie
Se stie ca materialele feromagnetice deviaza liniile de cimp.Daca am avea o sfera din material feromagnetic goala in interior,ar trebui ca in acel spatiu inchis doi magneti sa nu mai interactioneze intre ei.Lucru FALS.
cris- Foarte activ
Pagina 8 din 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Pagina 8 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum