Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Mecanica FOIP si actiunea acestuia asupra corpurilor. (secţiunea 2)
+9
gafiteanu
v0id
Abel Cavaşi
eugen
CAdi
Razvan
curiosul
virgil_48
virgil
13 participanți
Pagina 11 din 34
Pagina 11 din 34 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 34
Mecanica FOIP si actiunea acestuia asupra corpurilor. (secţiunea 2)
Rezumarea primului mesaj :
Subiectul iniţial a fost scindat automat datorită lungimii exagerate, iar acest topic provine după „ultimul mesaj din topicul anterior”.
Nula, pentru ca energia potentiala Ep=m.g.h; iar pentru h=r=infinit, acceleratia gravitationala g =k.M/r*r; devine zero pentru ca scade cu patratul distantei r, deci si energia potentiala devine nula deoarece r=h;
Subiectul iniţial a fost scindat automat datorită lungimii exagerate, iar acest topic provine după „ultimul mesaj din topicul anterior”.
Nula, pentru ca energia potentiala Ep=m.g.h; iar pentru h=r=infinit, acceleratia gravitationala g =k.M/r*r; devine zero pentru ca scade cu patratul distantei r, deci si energia potentiala devine nula deoarece r=h;
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Sam 14 Noi 2015, 09:39, editata de 4 ori (Motiv : Am adăugat în titlu "(secţiunea 2)".)
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Mecanica FOIP si actiunea acestuia asupra corpurilor. (secţiunea 2)
Dacă toată lumea ţi-a argumentat că energia potenţială creşte odată cu distanţa dintre corpuri, iar tu te ambiţionezi să zici că scade, o lăsăm aşa.. La fel cum scade şi energia soarelui datorită captării sale prin celulele fotovoltaice, fapt ce poate conduce în final la stingerea şi întunecarea lui.
Razvan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 6183
Data de inscriere : 18/03/2011
Ce argumentare este aceea? Inseamna ca formula mgh se aplicaRazvan a scris:Dacă toată lumea ţi-a argumentat că energia potenţială creşte odată cu distanţa dintre corpuri, iar tu te ambiţionezi să zici că scade, o lăsăm aşa.. La fel cum scade şi energia soarelui datorită captării sale prin celulele fotovoltaice, fapt ce poate conduce în final la stingerea şi întunecarea lui.
pana la capatul Universului? Numai asa poate sa creasca energia potentiala,
daca nu tii seama de scaderea lui g odata cu distanta.
Dar cum g are r(h) la puterea 2 la numitor, cum poate energia potentiala
sa creasca, fiindca ramane dupa simplificare un r(h) acolo(la numitor), care produce
scaderea valorii când distanta se mareste. Insisti sa afirmi mereu acest lucru
dar nu incerci sa argumentezi deloc. Eram curios ce au de raspuns si altii la
aceasta intrebare.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Energia potentiala gravitationala la suprafata Pamantului este , cu G constanta lui Newton, M masa Pamantului, m masa particulei aflate la suprafata si R raza Pamantului. Daca deplasezi corpul pe o distanta h foarte mica in comparatie cu R (raza Pamantului e de vreo 6000 km, deci pe o distanda de ordinul metrilor de exemplu), poti sa arati ca diferenta de energie potentiala dintre valoarea de la suprafata si valoarea la noua inaltime este mgh, cu m masa particulei, h inaltimea suplimentara si , literele avand semnificatiile definite deja.
Daca vrei revin cu demonstratia exacta.
In concluzie, formula mgh este numai o aproximatie a variatiei energiei potentiale relativ la o suprafata echipotentiala, cand deplasezi un corp pe o distanta foarte mica fata de acea suprafata. Formula nu mai este valabila la distante atat de mari fata de Pamant incat acestea devin comparabile cu raza planetei.
Daca vrei revin cu demonstratia exacta.
In concluzie, formula mgh este numai o aproximatie a variatiei energiei potentiale relativ la o suprafata echipotentiala, cand deplasezi un corp pe o distanta foarte mica fata de acea suprafata. Formula nu mai este valabila la distante atat de mari fata de Pamant incat acestea devin comparabile cu raza planetei.
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30680
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
The gravitational constant, approximately 6.67×10−11 Nˇ(m/kg)2 and denoted by letter G, is an empirical physical constant involved in the calculation(s) of gravitational force between two bodies. It usually appears in Sir Isaac Newton's law of universal gravitation, and in Albert Einstein's general theory of relativity.
It is also known as the universal gravitational constant, Newton's constant, and colloquially as Big G. It should not be confused with "little g" (g), which is the local gravitational field (equivalent to the free-fall acceleration), especially that at the Earth's surface.
Astea le-am vazut si eu pe Wikipedia, nu sunt printre celePacalici a scris:
ce-mi produc semne de intrebare.
Daca ai resurse, incearca sa-mi explici ce intelegi tu prin
energia potentiala negativa. Nu inseamna un potential care
in loc de atractie produce respingere? Ce respingere produce
campul gravitational al unei planete?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Daca ai resurse, incearca sa-mi explici ce intelegi tu prin
energia potentiala negativa. Nu inseamna un potential care
in loc de atractie produce respingere? Ce respingere produce
campul gravitational al unei planete?
Ratiunea este pur matematica. Nu am timp acum, am sa revin cu o explicatie.
Revin, asa cum spuneam , am ceva treaba. Citeste te rog: http://en.wikipedia.org/wiki/Potential_energy
si vezi daca este mai clar dupa. Nu are nimic de a face cu vreo repulsie gravitationala, este o chestie conventionala.
si vezi daca este mai clar dupa. Nu are nimic de a face cu vreo repulsie gravitationala, este o chestie conventionala.
Asa banuiesc si eu, dar de la Razvan am primit cu ceva vreme in urmaPacalici a scris: Nu are nimic de a face cu vreo repulsie gravitationala, este o chestie conventionala.
acest raspuns, care presupun ca are semnificatie pentru cine il intelege:
Dar eu incerc sa aflu raspuns la urmatoarea intrebare: dupa teoriaFormula dă valoarea zero, dar asta înseamnă că dă tot cea mai mare valoare a energiei potenţiale, pentru un corp aflat la distanţa infinită de sursa câmpului, deoarece avem semnul minus în faţa formulei, adică în apropirea sursei valoarea energiei potenţiale tinde la minus infinit.
campurilor, energia potentiala a unui corp are acelasi semn daca se
afla la 1 m de suprafata planetei sau la 1 ooo ooo km?
Fiindca lucrând cu cele doua formule, ajungi la concluzia ca in acest
interval se schimba semnul(sensul?) energiei potentiale, fiindca prima
iti da rezultatul cu plus iar cea de-a doua cu minus.
virgil_48- Foarte activ
Tot de pe la voi, ultima formula am cules-o cu semnul minus in fata.omuldinluna a scris:Energia potentiala gravitationala la suprafata Pamantului este , cu G constanta lui Newton, M masa Pamantului, m masa particulei aflate la suprafata si R raza Pamantului. Daca deplasezi corpul pe o distanta h foarte mica in comparatie cu R (raza Pamantului e de vreo 6000 km, deci pe o distanda de ordinul metrilor de exemplu), poti sa arati ca diferenta de energie potentiala dintre valoarea de la suprafata si valoarea la noua inaltime este mgh, cu m masa particulei, h inaltimea suplimentara si , literele avand semnificatiile definite deja.
Aproximatie sa fie, omule, dar dece rezultatul are semnul invers fata de
formula generala? Nu masoara amandoua energia potentiala tot in joule?
Nu ti se pare ca aici este o strumfarie?
virgil_48- Foarte activ
Uite cum te "joci cu semnele":
Iar aici, acelasi Prof.Lewin de la MIT, iti demonstreaza cum e cu Energia Potentiala:
Nu cred ca mai ai nevoie de nici o alta demonstratie.Sper.
Nu cred ca mai ai nevoie de nici o alta demonstratie.Sper.
Pacalici, tu arunci margaritarele in afara țarcului. Iti multumescPacalici a scris:...
daca consideri ce este acolo accesibil pentru mine, eu cautam pe
cineva care sa poata raspunde simplu si perpendicular la o intrebare.
Am tot plimbat-o pe pagina aceasta si mai am timp sa astept ca nu
plec la MIT.
virgil_48- Foarte activ
@virgil_48
Daca faci diferenta intre potentialul gravitational V la raza R+h si acelasi potential la raza R, cu h mult mai mic decat R, rezultatul este (pana in ordinul 2 in h/R, de aceea e o aproximatie) V(R+h)-V(R)=mgh, unde m este masa particulei aflate in camp gravitational, si g modulul acceleratiei gravitationale scris mai devreme. Cum legea a doua a lui Newton este , unde variabila este chiar inaltimea h, rezulta formula cunoscuta pentru forta gravitationala in vecinatatea Pamantului, anume . Adicatelea, corpurile cad cu acceleratie constanta in vecinatatea scoartei terestre. Unde-i strumfaria?
Daca faci diferenta intre potentialul gravitational V la raza R+h si acelasi potential la raza R, cu h mult mai mic decat R, rezultatul este (pana in ordinul 2 in h/R, de aceea e o aproximatie) V(R+h)-V(R)=mgh, unde m este masa particulei aflate in camp gravitational, si g modulul acceleratiei gravitationale scris mai devreme. Cum legea a doua a lui Newton este , unde variabila este chiar inaltimea h, rezulta formula cunoscuta pentru forta gravitationala in vecinatatea Pamantului, anume . Adicatelea, corpurile cad cu acceleratie constanta in vecinatatea scoartei terestre. Unde-i strumfaria?
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Formula mgh da rezultat pozitiv pentru calculul energieiomuldinluna a scris:@virgil_48
Adicatelea, corpurile cad cu acceleratie constanta in vecinatatea scoartei terestre. Unde-i strumfaria?
potentiale a unui corp suspendat sa zicem la 1 m deasupra
suprafetei terestre. Pentru calculul energiei potentiale in cazul
unei inaltimi mari, când folosesti formula - G M m /r , ce
fel de rezultat obtii? Cele doua rezultate trebuie sa aiba acelasi
semn?
virgil_48- Foarte activ
Dupa cum ti-am mai explicat, nu are relevanta fizica valoarea potentialului intr-un punct (la inaltimea h, sau distanta r), ci numai felul in care variaza intre diverse puncte, ca acea variatie iti da campul si implicit forta care actioneaza asupra corpurilor. Formula cu mgh este relativa la suprafata planetei, cea cu 1/r este relativa la centrul planetei, dar pe oricare ai folosi-o in tratarea caderii unui corp, ambele vor furniza acelasi rezultat atata vreme cat le aplici la o problema in care ambele sunt valabile (ca sa mearga aproximatia cu mgh, trebuie sa faci referire la cadere pe distante mici, astfel incat h/r sa fie neglijabil la patrat).
Eu sper ca ce afirmi tu aici, intelegi si accepti pe deplin si nu-miomuldinluna a scris:Dupa cum ti-am mai explicat, nu are relevanta fizica valoarea potentialului intr-un punct (la inaltimea h, sau distanta r), ci numai felul in care variaza intre diverse puncte, ca acea variatie iti da campul si implicit forta care actioneaza asupra corpurilor.
dai mie citate din cartile sfinte. Jocul acesta cu semnele nu mi
se pare deosebit de periculos aici, dar l-au folosit probabil pentru
a forta acceptarea unor concluzii care le conveneau.
Eu vad o cale de abordare a energiei potentiale valabila in ambele
variante, care nu implica semnul minus, este simpla si pe inteles.
Fiindca Ep = mgh este suprafata unui dreptunghi care pe
vericala are dimensiunea h iar pe orizontala mg.
In cazul formulei Ep = - G M m / r, energia potentiala ar putea fi
reprezentata de suprafata(integrala) cuprinsa intre axa r (ox) si
curba ce reprezinta variatia potentialului. Ma refer la cele 2 figuri
postate de voi recent, fiindca r ca si h ar putea fi reprezentat
pe oy si atunci cele doua suprafete despre care vorbesc ar
deveni evidente. In cazul acesta, cresterea lui r, chiar si pana la
infinit, nu ar mai aduce scaderea asimptotica a lui Ep, ci numai
o crestere din ce in ce mai mica, asa cum se insista pe aici.
Nu sunt convins ca vei avea rabdare sa intelegi ce vreau sa spun!
virgil_48- Foarte activ
Formula care este corecta in orice context clasic este [tex]V=-\frac{GMm}{r}[/img], unde termenii au semnificatia pe care am tot repetat-o. [tex]V=mgh[/tex] este diferenta de potential dintre doua puncte care sunt aflate departe de sursa campului, separate de o distanta h mult mai mica decat distanta r pana la sursa.
Suprafetele echipotentiale ale potentialului gravitational din inceputul mesajului sunt sfere centrate pe sursa campului, din moment ce e vorba de o functie radiala (care la o distanta data are aceeasi valoare pe toate directiile). Suprafetele echipotentiale ale aproximatiei V=mgh sunt mici dreptunghiuri paralele cu scoarta terestra. Trebuie sa fie suficient de mici incat pe suprafata lor sa nu varieze potentialul din cauza curburii planetei.
Suprafetele echipotentiale ale potentialului gravitational din inceputul mesajului sunt sfere centrate pe sursa campului, din moment ce e vorba de o functie radiala (care la o distanta data are aceeasi valoare pe toate directiile). Suprafetele echipotentiale ale aproximatiei V=mgh sunt mici dreptunghiuri paralele cu scoarta terestra. Trebuie sa fie suficient de mici incat pe suprafata lor sa nu varieze potentialul din cauza curburii planetei.
virgil_48 a scris:dar l-au folosit probabil pentru
a forta acceptarea unor concluzii care le conveneau.
Eh,asta schimba tot.Avem deja o problema de conspiratie.Cred ca ai dreptate.Deja m-ai pus pe ganduri...treaba e mult mai profunda decat zici! CINE A INVENTAT NUMERELE NEGATIVE SI CU CE SCOP? Nasol...
Nu ai inventat tu pornirea de a ironiza ceace nu accepti, asadar nuPacalici a scris:
Eh,asta schimba tot.Avem deja o problema de conspiratie.Cred ca ai dreptate.Deja m-ai pus pe ganduri...treaba e mult mai profunda decat zici! CINE A INVENTAT NUMERELE NEGATIVE SI CU CE SCOP? Nasol...
esti primul. Nu este vorba de numerele negative, strumfaria s-a comis
când au vrut sa dovedeasca proprietatea de a fi inepuizabil a campului
gravitational. Daca nu le-a iesit, au mai indoit niste rezultate ca sa faca
loc concluziei dorite. Fiindca un camp epuizabil ar fi fost dubios, nu-l
puteau impune cu succes.
Dar tu esti mai nou, nu ai participat la discutiile purtate.
Am facut un topic arhiva-redusa cu raspunsurile pe care le-am considerat
semnificative. Dar pentru cine stie tot, si acela este prea lung.
Daca nu te-ai lamurit, eu nu tin nici la campul gravitational epuizabil.
Consider ca ambele variante sunt false si se va impune FOIP sau ceva
similar.
virgil_48- Foarte activ
Virgil_48, ce înţelegi tu prin câmp gravitaţional?
Puncte : 33836
O inventie dubioasa despre care unii cred ca genereaza gravitatia, prinRazvan a scris:Virgil_48, ce înţelegi tu prin câmp gravitaţional?
intermediul unei atractii mecanice fara suport material palpabil. Adica
un fel de magie, care produce lucru mecanic si nu consuma nimic.
Sper ca nu te asteptai la vreo definitie. Stiai ce inteleg eu, fiindca am
purtat multe dispute cu asds.
virgil_48- Foarte activ
Auzi virgil848, da , apropos, ce inseamna FOIP? Iertata sa imi fie ignoranta in acest nou domeniu.
Te cred pe cuvant. Dar mi-e greu sa inteleg dece eviti un raspuns:omuldinluna a scris:Dupa cum ti-am mai explicat, nu are relevanta fizica valoarea potentialului intr-un punct (la inaltimea h, sau distanta r), ci numai felul in care variaza intre diverse puncte, ca acea variatie iti da campul si implicit forta care actioneaza asupra corpurilor. Formula cu mgh este relativa la suprafata planetei, cea cu 1/r este relativa la centrul planetei, dar pe oricare ai folosi-o in tratarea caderii unui corp, ambele vor furniza acelasi rezultat atata vreme cat le aplici la o problema in care ambele sunt valabile (ca sa mearga aproximatia cu mgh, trebuie sa faci referire la cadere pe distante mici, astfel incat h/r sa fie neglijabil la patrat).
energia potentiala exprimata in joule a unui obiect aflat la 1 m si 1
milion de Km de suprafata planetei are acelasi semn sau nu? Pentru
situatia doua, energia este mai mare sau mai mica?
Fara alte explicatii, conditionari, interpretari. Daca consideri obiectul
de 1 kg, energia potentiala se poate calcula. Care este misterul?
virgil_48- Foarte activ
E clar că nici nu ştii despre ce vorbeşti.virgil_48 a scris:O inventie dubioasa despre care unii cred ca genereaza gravitatia, prin
intermediul unei atractii mecanice fara suport material palpabil. Adica
un fel de magie, care produce lucru mecanic si nu consuma nimic.
Sper ca nu te asteptai la vreo definitie.
Câmpul gravitaţional nu este „inventat” de nimeni, că nu e vreo maşinărie sau motor.
De asemeni, nu câmpul generează forţa de atracţie gravitaţională, ci masa corpurilor. Câmpul gravitaţional nu există în lipsa masei.
El reprezintă doar modificarea valorii forţei de atracţie gravitaţionale, pe direcţie radială faţă de corpul central, în oricare punct din spaţiu.
Asta nu este magie, ci e o consecinţă a divergenţei sale. Şi câmpul nu produce lucru mecanic, ci forţa!
Gravitatie? Ce e aia frate? Asa ceva nu exista!
În prima poză înţeleg că FOIP (Fluxul Omogen Izotrop de Particule - sau gravitaţia ca fenomen de împingere, nu de atracţie) este ecranat de tavanul camerei şi de aceea persoana levitează (n-o mai împinge nimic spre pământ).
Dar a doua e clar fotoshopată, deoarece persoana este afară şi nimic nu ecranează FOIP, deci ar trebui ca acesta să-şi facă simţită prezenţa în deplinătatea forţei sale, stâlcind baba de asfalt!
Dar a doua e clar fotoshopată, deoarece persoana este afară şi nimic nu ecranează FOIP, deci ar trebui ca acesta să-şi facă simţită prezenţa în deplinătatea forţei sale, stâlcind baba de asfalt!
Draga virgil_48....ma uimesti! Deci sursa dumitale stiintifica este "La Repubblica."...Dumnezeule si aia nu in original...in traducere in alta publicatie de mare prestigiu: Descopera.ro Tare virgilas.
Citez din citare:
Citez din citare:
Cred ca intr-adevar sunt un pic cam prea nou pe aici, dar in acelasi timp foarte "invechit" in materie de Fizica, invatata in "Epoca de Aur" cu examen de licenta dupa 5 ani de "minciuni" recomandate de profesorii mei Bucuresteni (mint, unul dintre ei a murit din pacate la cutremurul din '77, era venit de la Iasi.Bun profesor...)....Vai de capul meu Virgile!descopera.ro titlu: a scris:Newton a gresit: gravitatia nu exista
[quote="virgil_48"]
Potentialul gravitational are acelasi semn peste tot, semnul minus. Pentru situatia a doua, potentialul este mai mare, deoarece este mai apropiat de 0 ca in cazul anterior.
omuldinluna a scris:
Te cred pe cuvant. Dar mi-e greu sa inteleg dece eviti un raspuns:
energia potentiala exprimata in joule a unui obiect aflat la 1 m si 1
milion de Km de suprafata planetei are acelasi semn sau nu? Pentru
situatia doua, energia este mai mare sau mai mica?
Fara alte explicatii, conditionari, interpretari. Daca consideri obiectul
de 1 kg, energia potentiala se poate calcula. Care este misterul?
Potentialul gravitational are acelasi semn peste tot, semnul minus. Pentru situatia a doua, potentialul este mai mare, deoarece este mai apropiat de 0 ca in cazul anterior.
omuldinluna a scris:
Adica un lac de acumulare care are caderea 100m, produce energie
mai multa decat acelasi lac, avand caderea 1000m! Tu iti poti explica asa
ceva? Dece nu discutam despre o energie potentiala reala, care se
poate transforma in energie electrica sau in miscare?
virgil_48- Foarte activ
Nu te mai plânge atata! Nimic din ce ai mentionat nu este mortal!Pacalici a scris:
Cred ca intr-adevar sunt un pic cam prea nou pe aici, dar in acelasi timp foarte "invechit" in materie de Fizica, invatata in "Epoca de Aur" cu examen de licenta dupa 5 ani de "minciuni" recomandate de profesorii mei Bucuresteni (mint, unul dintre ei a murit din pacate la cutremurul din '77, era venit de la Iasi.Bun profesor...)....Vai de capul meu Virgile!
Ba pot spune ca ai sanse sa te vindeci repede daca nu mai vine un
cutremur. Fiindca gravitatia îi urmareste pe cei care o falsifica.
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:
Nu te mai plânge atata! Nimic din ce ai mentionat nu este mortal!
Ba pot spune ca ai sanse sa te vindeci repede daca nu mai vine un
cutremur. Fiindca gravitatia îi urmareste pe cei care o falsifica.
Apropos de glume cu morti:
Vizitator- Vizitator
Pagina 11 din 34 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 34
Subiecte similare
» Mecanica FOIP si actiunea acestuia asupra corpurilor.(secţiunea 3)
» Mecanica FOIP si actiunea acestuia asupra corpurilor.(secţiunea 4)
» Offtopic din "Mecanica FOIP..."
» Mecanica FOIP si actiunea acestuia asupra corpurilor.(secţiunea 4)
» Offtopic din "Mecanica FOIP..."
Pagina 11 din 34
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum