Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 51 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 51 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Forţa de atracţie vs forţa de respingere dintre 2 poli magnetici
+4
Pacalici
virgil_48
scanteitudorel
Razvan
8 participanți
Pagina 1 din 8
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Forţa de atracţie vs forţa de respingere dintre 2 poli magnetici
Provine din topicul Un simplul principiu din fizica are si reciproca ?
Citează te rog explicaţia exactă a fenomenului oferită de onor Academician Burzo!
Şi în cazul atracţiei nu se întâmplă la fel?scanteitudorel a scris: Liniile mag. ale unui mag. intra in corpul celuilalt mag........
Citează te rog explicaţia exactă a fenomenului oferită de onor Academician Burzo!
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Re: Forţa de atracţie vs forţa de respingere dintre 2 poli magnetici
Nu te contrazic, atâta timp cât doar tu poţi vedea acel grafic şi în ce context este el.scanteitudorel a scris:razvan ..foarte bine ca ai deschis un subiect . Tocmai doream sa fac eu acest lucru . Ma bucur .
Te ajut eu cu pag. 2 . Jos pe pagina sub grafic este scris. La suspensia magnetica a vehiculelor de mare viteza , magnetii pe baza de pamanturi rare pot sa ridice o greutate de 60 de ori mai mare decat propria greutate in respingere si de 200 de ori in atractie . 60/200= 0,3 Corect ?
Cum zicea şi Păcălici, fotografia este ilizibilă. Încearcă să faci alta mai de calitate şi să o aşezi în pagină în aşa fel încât să nu trebuiască să întorc tot ecranul.
Şi chiar şi aşa să fie, precum spui. Întrebarea care mă frământă este: de ce e aşa şi forţele nu sunt egale, conform teoriei?
Ti-am explicat intr-un mesaj anterior postat pe Un simplu principiu......
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Acesta e mesajul?scanteitudorel a scris:Te ajut eu cu pag. 2 . Jos pe pagina sub grafic este scris. La suspensia magnetica a vehiculelor de mare viteza , magnetii pe baza de pamanturi rare pot sa ridice o greutate de 60 de ori mai mare decat propria greutate in respingere si de 200 de ori in atractie . 60/200= 0,3 Corect ?
Eu văd acolo doar o exemplificare pentru cazul vehiculelor de mare viteză, nu explicaţia în sine a fenomenului propus. Şi mai mult, în cazul vehiculelor de mare viteză suspensia se realizează prin electromagneţi, nu prin magneţi permanenţi, ceea ce ar putea produce oarece pierderi.
Plaseaza doi magneti ca in fig. Pricipiului de functionare al trans. energ. La respingere ,o parte din liniile mag . A intra in corpul magnetului B cu sens invers linilor acestuia . Ai sa obtii un rezultat vectorial care reprezinta suma celor doi vectori de sens opus, calculata in corpul respectiv. La fel se intampla si cu liniile mag. ale mag. B . Suma vectorilor obtinuti din cele doua situatii reprezinta forta de respingere dintre cei doi magneti, care nu este a ceiasi cu forta de atractie dintre magneti, deoarece la atractie ai acelasi sens de inaintare al liniilor magnetice care strabat cele doua corpuri .( La inchiderea circuitului magnetic). Simplu.
Prof. Emil Burzo poate a explicat fenomenul acesta in unul din vol. 1;2 ;3 Fizica fenomenlor magnetice pe care l-am analixat poate acum 30 de ani. . Eu asta am retinut in mod special ca ma intereseza . Rezultaul acesta l-am obtinut si prin masuratorile efectuate cu dispozitivul prezentat in fotografie. Ceea ce afirm eu poate fi demonstrat si cu alte metode ,( din punct de vedere dinamic) , dar nu astazi , deoarece trebuie sa caut o anumita inventie din SUA, postata intr-un folder personal.
Hai să facem un exemplu de calcul vectorial:
Pentru forţa atracţia dintre 2 magneţi permanenţi:
Pentru forţa de respingere dintre aceiaşi 2 magneţi permanenţi:
După cum vezi, valoarea în modul a forţei este aceeaşi în ambele cazuri.
Razvan ,
Sa mai postat acest ex. Nu este in conformitate cu situatia practica . Calculele sunt corecte pentru acesta situatie . Exmplul este luat asa de referinta .Dar in realitate nu asa stau lucrurile . Fa un desen asa cum ti-am aexplicat mai inainte si vezi acolo ce se petrece . Dupa care foloseste formula acesta , dar nu uita sa introduci o unitate variabila care sa fie in concordanta cu realitatea . Ex . Formula ta x cu factorul ce tine de B.sat. pentru fiecare tip de magnet folosit in experiment atunci , cand doi magneti se resping. W= B max. x Hmax. supra 2. reprezinta formula energiei specifice a unui magnet permanent. Ia in calcul ca ex. si aceasta formula din care vei obtine valori diferite ale energiei magnetilor , in functie de valorile lui B si H max. Daca valoarea B.sat. al magnetului din Neodim este superioara valori B.max . al mag. din Ferita dura , rezulta ca in magnetul de Neodim vor patrunde mai putine linii magnetice de sens opus ,( ale magnetului pereche ), fata de situatia cand liniile care patrund in magnetul din Ferita , sunt mai multe iar din acest motiv , scade atat B cat si H. Este necesar de introdus in formula prezentata de tine si un coeficient de variabilitate , ( care conditioneaza ), cum vrei sa il denumesti, numai sa reflecte realitatea fenomenului. ( Raportul dintre de forta de atractie , fata de forta de respingere) .
Ex. 0,3 ->0,85 in functie inductia de saturatie B , a fiecarui magnet utilizat.
Sa mai postat acest ex. Nu este in conformitate cu situatia practica . Calculele sunt corecte pentru acesta situatie . Exmplul este luat asa de referinta .Dar in realitate nu asa stau lucrurile . Fa un desen asa cum ti-am aexplicat mai inainte si vezi acolo ce se petrece . Dupa care foloseste formula acesta , dar nu uita sa introduci o unitate variabila care sa fie in concordanta cu realitatea . Ex . Formula ta x cu factorul ce tine de B.sat. pentru fiecare tip de magnet folosit in experiment atunci , cand doi magneti se resping. W= B max. x Hmax. supra 2. reprezinta formula energiei specifice a unui magnet permanent. Ia in calcul ca ex. si aceasta formula din care vei obtine valori diferite ale energiei magnetilor , in functie de valorile lui B si H max. Daca valoarea B.sat. al magnetului din Neodim este superioara valori B.max . al mag. din Ferita dura , rezulta ca in magnetul de Neodim vor patrunde mai putine linii magnetice de sens opus ,( ale magnetului pereche ), fata de situatia cand liniile care patrund in magnetul din Ferita , sunt mai multe iar din acest motiv , scade atat B cat si H. Este necesar de introdus in formula prezentata de tine si un coeficient de variabilitate , ( care conditioneaza ), cum vrei sa il denumesti, numai sa reflecte realitatea fenomenului. ( Raportul dintre de forta de atractie , fata de forta de respingere) .
Ex. 0,3 ->0,85 in functie inductia de saturatie B , a fiecarui magnet utilizat.
N-are treabă că magneţii sunt diferiţi. E clar că forţa dintre ei depinde şi de tipul constructiv, dar forţa care acţionează este similară forţei dintre 2 sarcini electrice, caz în care are aceeaşi valoare în modul, indiferent că sarcinile sunt de acelaşi semn sau de semn opus, chiar pentru sarcini de valori diferite.scanteitudorel a scris: Daca valoarea B.sat. al magnetului din Neodim este superioara valori B.max . al mag. din Ferita dura , rezulta ca in magnetul de Neodim vor patrunde mai putine linii magnetice de sens opus ,( ale magnetului pereche ), fata de situatia cand liniile care patrund in magnetul din Ferita , sunt mai multe iar din acest motiv , scade atat B cat si H.
Hai să-ţi spun eu cum stă treaba până la urmă, că ceva intuieşti tu, dar nu acolo este soluţia:
Pur şi simplu în cazuri practice, (deci nu teoretice unde forţa are aceeaşi valoare) forţa de repulsie are valoare mai mică decât cea de atracţie datorită dificultăţilor tehnice întâmpinate la alinierea magneţilor după aceeaşi axă. În cazul atracţiei ei tind să se alinieze singuri, în cazul respingerii pot exista abateri de natură mecanică de la axa de aliniere. Ăsta era "marele secret"!
Iar valorile vehiculate în exemplul tău (care a fost indescifrabil, dar te cred pe cuvânt) este posibil să se datoreze atât cauzelor mecanice de aliniere cât şi soluţiei constructive. Cu mult mai sigur că în acel caz s-au luat în calcul abateri de la linia de aliniere datorate mişcării vehicolului.
Inductia de saturatie magnetica este diferita pentru fiecare magnet in parte si depinde de materialele si tehnologia folosita in constructia lor . Camp coercitiv Hc diferit si asa mai departe. Vezi Hc , poate aici gasesti explicatia fenomenului.
De acord că inducţia de saturaţie este diferită pentru fiecare magnet, dar ea nu depinde de orientarea polilor.
Explicaţia este cea pe care am dat-o eu mai sus şi se maifestă doar practic. Teoretic forţa are aceeaşi valoare atât în cazul tracţiei cât şi al respingerii.
Explicaţia este cea pe care am dat-o eu mai sus şi se maifestă doar practic. Teoretic forţa are aceeaşi valoare atât în cazul tracţiei cât şi al respingerii.
Razvan sunt doua tipuri de inductii B.
1. O inductie care se refera la un material FEROMAGNETIC, care este supus unui unor linii de camp magnetice cu intensitatea H generate de catre un magnet premanent . (se inchide prin el fluxul magnetic ), inductie generata .
2. Inductia permanenta care se refera la un material MAGNETIC, inductie proprie .
3. Si intr-un caz si in celalat caz poate sa apara inductia de saturatie a materialului respectiv.
1. O inductie care se refera la un material FEROMAGNETIC, care este supus unui unor linii de camp magnetice cu intensitatea H generate de catre un magnet premanent . (se inchide prin el fluxul magnetic ), inductie generata .
2. Inductia permanenta care se refera la un material MAGNETIC, inductie proprie .
3. Si intr-un caz si in celalat caz poate sa apara inductia de saturatie a materialului respectiv.
Da, domle, de acord, dar inducţia nu depinde de orientarea polilor!
Asta susţin eu, pe baze teoretice, iar diferenţa apare datorită cauzei explicate de mine. Dacă vrei să înţelegi, bine, dacă nu, mie-mi e tot-una.
Asta susţin eu, pe baze teoretice, iar diferenţa apare datorită cauzei explicate de mine. Dacă vrei să înţelegi, bine, dacă nu, mie-mi e tot-una.
Razvan a scris:Acesta e mesajul?scanteitudorel a scris:Te ajut eu cu pag. 2 . Jos pe pagina sub grafic este scris. La suspensia magnetica a vehiculelor de mare viteza , magnetii pe baza de pamanturi rare pot sa ridice o greutate de 60 de ori mai mare decat propria greutate in respingere si de 200 de ori in atractie . 60/200= 0,3 Corect ?
Eu văd acolo doar o exemplificare pentru cazul vehiculelor de mare viteză, nu explicaţia în sine a fenomenului propus. Şi mai mult, în cazul vehiculelor de mare viteză suspensia se realizează prin electromagneţi, nu prin magneţi permanenţi, ceea ce ar putea produce oarece pierderi.
Pentru modul in care pune problema st, care ma mira si pe
mine, mentionez ceva:
Marimea fortei de respingere si de atractie pentru doi magneti
permanenti identici, depinde de distanta dintre ei. Nu cumva la
o anumita distanta cele doua forte sunt egale in valoare
absoluta? In cazul ca cele doua nu evolueaza cu distanta dupa
aceeasi curba. Ma refer la o abordare experimentala, nu una
teoretica.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Ba da, pe tot parcursul distanţei forţa are aceeaşi valoare, e variind doar cu inversul distanţei şi bineînţeles cu orientarea axială a magneţilor.
Magneti permanenti sunt folositi pentru perene magnetice nu pentru deplasare. Ex. Motorul Maglew sau cu ii mai zice.
Dragi mei ,....la un magnet permanet exista si alte notiuni fizice ...Camp de demagnetizare, Inductia de saturatie a magnetului , campul H max .si cate or mai fi . Producatorul tine cont de toate aceste marimi fizice astfel ca magnetul permanent utilizat intr-o anumita instalatie sa nu i-si piarda repede energia interna . Voi folositi doar formule derivate din legea atractiei universle raportata la sistemele magnetice, dar nu tineti cont de faptul ca acestia functioneaza si in alte situatii , prin urmare trebuie sa cautati aceste situatii. Veti gasi acolo raspunsurile .
Urmariti sensul liniilor intr-un circuit magnetic.
Cu marirea distantei dintre magneti creste reluctanta si prin urmare scade B in zona respectiva . Asa cum scade U (tensiunea) in functie de R ( rezistenta conductorului electric.).
Cu marirea distantei dintre magneti creste reluctanta si prin urmare scade B in zona respectiva . Asa cum scade U (tensiunea) in functie de R ( rezistenta conductorului electric.).
Şi ce-i cu asta? Eu nu te-am contrazis, decât am explicat din punct de vedere experimental afirmaţia conform căreia forţa de respingere este mai mică decât forţa de atracţie dintre 2 poli magnetici în experimente de laborator.
Nici eu nu am inteles ca ma contaraziceti . (virgil si cu tine)
V-am explicat unde se pot gasi mai usor raspunsurile.
Referitor la motorul mag. incearca Razvan sa inversezi polaritatea unui magnet. Ai sa obtii :
t .1 o forta de atractie intre inchizatoarele de flux si magnet
t.2 deplasezi magneti fata in fata ,( nu exista forta intre ei)
t3 ce ai obtinut la inchiderea fluxului consumi acum la deschidera fluxului . ( esti pe zero din punct de vedere energetic pana aici ) Model fizic ideal.
t4 aduci magneti la pozitia initiala , (parcurgi un spatiu ) si cum intre ei se manifesta forta de atractie care este bilantul energetic al masini ?
V-am explicat unde se pot gasi mai usor raspunsurile.
Referitor la motorul mag. incearca Razvan sa inversezi polaritatea unui magnet. Ai sa obtii :
t .1 o forta de atractie intre inchizatoarele de flux si magnet
t.2 deplasezi magneti fata in fata ,( nu exista forta intre ei)
t3 ce ai obtinut la inchiderea fluxului consumi acum la deschidera fluxului . ( esti pe zero din punct de vedere energetic pana aici ) Model fizic ideal.
t4 aduci magneti la pozitia initiala , (parcurgi un spatiu ) si cum intre ei se manifesta forta de atractie care este bilantul energetic al masini ?
Păi nu, că pui "potcoavele" alea (să le zic aşa) şi închizi fluxul, la fel ca la respingere.scanteitudorel a scris:t3 ce ai obtinut la inchiderea fluxului consumi acum la deschidera fluxului .
Da ... dar ca sa le pui cum spui tu consuma sau genereaza lucrul mecanic. Ai rabdare poate face curiosul animatia si ai sa vezi ce se intampla . I-am scris si lui ce mai intrebat si i-am sugerat o noua animatie.
ori consumă, ori generează..scanteitudorel a scris:Da ... dar ca sa le pui cum spui tu consuma sau genereaza lucrul mecanic.
depinde de situatie
Razvan, Am facut o trecere in revista ,cum se spune a tot ceea ce sa discutat pana acum.
, numai ca in cele doua prezentari nu ai tinut cont de ce ti-am explicat. In calculul vectorial trebuia sa adaugi la forta de respingere si un -x si un -y,adica tocmai liniile magnetice ale fiecarui magnet in parte de sens opus liniilor care exista in corpul magnetului pereche si atunci corect ar fi (a-x) respectiv ( b-y) . Nu contest faptul ca intre cei doi vectori plasati in corpul unui mag , poate sa apara o deviere de la axa , asa cum ai spus tu. Si atunci tocmai aceasta deviere de la axa alinieri sa determine diferenta aflata in discutie. Rationamentul tau este corect . Stim ca formulele matematice introduse in fizica sunt foarte corecte cu o conditie . Sa introduci toti termeni. Daca ai neglijat unul iese cu totul si cu totul alt rezultat. Eu am scris ca este bine pentru a analiza fenomenul sa aplicati aceiasi pozitie a magnetilor din fig . postata. Tu ai venit cu un alt desen si am sa te surprind si mai mult daca iti voi spune ca in acesta fig. situatia este complet diferita. Ex. Daca vom efectua experimentul din desenul tau vei constata ca la atractie forta are o anumita valoare pe care o poti invinge destul de usor ,dar la respingere pentru a unii cele doua suprafete polarizate , ai sa cam transpiri de efort. Este bine de rezolvat si de prezentat acesta problema , altfel atunci cand vom analiza bilantul energetci al Transformatorului Energetic, ne vom trezi cu tot felul de traznai. Cred ca nu este bine sa lasam un subiect atat de important in fizica aplicata intr-o stare de incertitudine.razvan a scris:Hai să facem un exemplu de calcul vectorial:
(\vec{a})+ (\vec{b})=(\overrightarrow{a+b})
(\vec{-a})+ (\vec{-b})=-(\overrightarrow{a+b})
F=\frac{\mu q_1q_2}{4\pi r^2}=\frac{\mu (-q_1)(-q_2)}{4\pi r^2}
Lasă relaţia cu adunarea vectorială, că a fost scrisă special greşit, dar să dea naiba
dacă s-a prins careva!
Păi cum se însumează domnilor doi vectori? Nu cumva folosind teorema lui Pitagora generalizată?
dacă s-a prins careva!
Păi cum se însumează domnilor doi vectori? Nu cumva folosind teorema lui Pitagora generalizată?
Bine Razvan , ce propui sa facem in continuare . Lasam subiectul in aer ? Cum vrei tu asa sa fie. Asa cum am spus o sa fie nevoie atunci cand trebuie sa determinam cat la suta din energia magnetica se transforma in energie cinetica la Transformatorul Energetic sau (Motorul magnetic in 4 timpi)
Razvan ,
La aceasta adresa http://www.yhmagnet.com/upload/YHCatalog2012.pdf
pag. 19-20 , am gasit valorile lui B max. pentru diferite tipuri de magneti. Eu am determinat practic doar valoarea fortei de respingere in raport cu forta de atractie pentru mag. din Neodim N 35 ,( 1,220T) , => 0,65. Pentru magnetii din Neodim N 52 ,( 1,484T) , raportul dintre forta de atractie vs. respingere va avea valoarea de 0,79, adica 1,484 T/1,220T=1,216393 care inmultita cu o,65 sa rezulte 0,79065.
Aceasta valoare pe mine ma intereseaza in inventia Tr . Energetic , deoarece in functie de acesta voi stii care este forta de respingere maxima si care este energia generata de catre masina in exterior, ( energie utila ), bineinteles dupa ce va fi scazut si lucrul mecanic de frecare dintre reperele aflate in miscare. Dupa acest rationament forta de respingere intre magnetii utilizati in inventie va fi de 3 KN. Acum stii de ce este necesara o volanta asa de mare. Exista si un alt model de acumulare a energiei mecanice mult mai mic , dar putin mai complicat din punct de vedere mecanic.
La aceasta adresa http://www.yhmagnet.com/upload/YHCatalog2012.pdf
pag. 19-20 , am gasit valorile lui B max. pentru diferite tipuri de magneti. Eu am determinat practic doar valoarea fortei de respingere in raport cu forta de atractie pentru mag. din Neodim N 35 ,( 1,220T) , => 0,65. Pentru magnetii din Neodim N 52 ,( 1,484T) , raportul dintre forta de atractie vs. respingere va avea valoarea de 0,79, adica 1,484 T/1,220T=1,216393 care inmultita cu o,65 sa rezulte 0,79065.
Aceasta valoare pe mine ma intereseaza in inventia Tr . Energetic , deoarece in functie de acesta voi stii care este forta de respingere maxima si care este energia generata de catre masina in exterior, ( energie utila ), bineinteles dupa ce va fi scazut si lucrul mecanic de frecare dintre reperele aflate in miscare. Dupa acest rationament forta de respingere intre magnetii utilizati in inventie va fi de 3 KN. Acum stii de ce este necesara o volanta asa de mare. Exista si un alt model de acumulare a energiei mecanice mult mai mic , dar putin mai complicat din punct de vedere mecanic.
Mulţumesc.
La aceasta intrebare mi-a raspuns Razvan, dar am impresiavirgil_48 a scris:
Pentru modul in care pune problema st, care ma mira si pe
mine, mentionez ceva:
Marimea fortei de respingere si de atractie pentru doi magneti
permanenti identici, depinde de distanta dintre ei. Nu cumva la
o anumita distanta cele doua forte sunt egale in valoare
absoluta? In cazul ca cele doua nu evolueaza cu distanta dupa
aceeasi curba. Ma refer la o abordare experimentala, nu una
teoretica.
ca problema ridicata de mine nu a fost clara.
Daca faci un tabel sau un grafic cu masuratori pentru doi
magneti identici in felul acesta:
DISTANTA(mm) ATRACTIE(N) RESPINGERE(N)
N - S N - N S - S
1 mm .... .... ....
2 mm .... .... ....
3 mm .... .... ....
. . . . . . .
...stie cineva cam ce obtii?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924