Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 17:13
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 32 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 32 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Stiinta fara credinta dezastru- Stiinta plus credinta minune ?
+8
virgil_48
Razvan
negativ
Dacu
WoodyCAD
Pacalici
gafiteanu
scanteitudorel
12 participanți
Pagina 6 din 8
Pagina 6 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stiinta fara credinta dezastru- Stiinta plus credinta minune ?
Rezumarea primului mesaj :
Am deschis acest topic pentru a se consemna in istoria stiintei si tehnici ziua de vineri 13 mai , anul 2016. Ziua in care am realizat ca un fenomen fizic descoperit cu cateva zile inainte in timplul unor experimente efectuate cu magneti permanenti, poate fi aplicat in interiorul unui model fizic , iar ca rezultat sa obtin un dezechilibru energetic astfel ca suma lucrului mecanic pe cele trei axe de coordonate ,ox;oy;oz sa fie diferita de zero. Datorita acestei situatii lucrul mecanic care ia nastere la atractia unui material feromagnetic de catre un magnet permanent se manifesta in mod ciclic , astfel ca energia mecanica va fi transmisa de catre sistemul fizic in exterior , atata timp cat magnetul / magnetii permanenti au o energie interna . Masuratorile au fost efectuate in dimineata zilei de 14 mai si au confirmat intocmai teoria.
Aceasta descoperire stiintifica care poate fi aplicata cu succes in practica reprezinta a -8-a minune din aceasta lume , sau prima minune din lumea ce va sa vina ?
P.s. Regret ca deocamdata nu pot prezenta inventia si deasemenea regret ca nu pot raspunde intrebarilor voastre .
Cu stima ,
Am deschis acest topic pentru a se consemna in istoria stiintei si tehnici ziua de vineri 13 mai , anul 2016. Ziua in care am realizat ca un fenomen fizic descoperit cu cateva zile inainte in timplul unor experimente efectuate cu magneti permanenti, poate fi aplicat in interiorul unui model fizic , iar ca rezultat sa obtin un dezechilibru energetic astfel ca suma lucrului mecanic pe cele trei axe de coordonate ,ox;oy;oz sa fie diferita de zero. Datorita acestei situatii lucrul mecanic care ia nastere la atractia unui material feromagnetic de catre un magnet permanent se manifesta in mod ciclic , astfel ca energia mecanica va fi transmisa de catre sistemul fizic in exterior , atata timp cat magnetul / magnetii permanenti au o energie interna . Masuratorile au fost efectuate in dimineata zilei de 14 mai si au confirmat intocmai teoria.
Aceasta descoperire stiintifica care poate fi aplicata cu succes in practica reprezinta a -8-a minune din aceasta lume , sau prima minune din lumea ce va sa vina ?
P.s. Regret ca deocamdata nu pot prezenta inventia si deasemenea regret ca nu pot raspunde intrebarilor voastre .
Cu stima ,
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Lun 16 Mai 2016, 08:42, editata de 1 ori
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Stiinta fara credinta dezastru- Stiinta plus credinta minune ?
E la fel de ciudat că să nu zic altceva ca și tehnologia Keshe....theMisuser a scris:Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ??scanteitudorel a scris:
Deci atractie placa : t 1 Lmg.
zero mm - 8,116 kg
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
Ciudat. Nu prea-mi vine sa cred ca se intampla asa ceva. E ca si cum daca pui un magnet mai mc intre ele forta devine mai mare.
Si mergand catre magnetul de lungime zero obtinem o forta infinita de atractie....
Nu prea pare ok deloc
http://fymaaa.blogspot.ro/2015/11/tehnologia-keshe-sf-sau-realitate.html
Dacu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2613
Data de inscriere : 28/07/2012
E eee eee . Ti-am raspuns mai sus acum doua ore , citesteDacu a scris:Eu sunt curios să știu răspunsurile la întrebările mele și mai ales la întrebarea "Care este randamentul motorului magnetic în patru timpi?" al lui Dorel....scanteitudorel a scris:Da de ce esti curios?Pacalici a scris:
cc inseamna "carbon copy" sau "curent continuu"?
- Numarul mesajelor : 4989
Hai , pasi , plimba ursul pe alt topic.Pacalici a scris:zero mm - 8,116 kg
Da ce precizie exceptionala de masura!
+/-1g sau +/-0.1g ?
Pacalici, esti o caţă cicălitoare ! Numai la mişto stii saPacalici a scris:
Ba s-avem pardon, aici este vorba de o iluminare Dumnezeiasca. Lui Dzeu nu-i pasa de infinitul tau.
scrii ? Care-i treaba, n-ai somn ?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Până una alta Dorule, și nu numai, o întrebare să-mi mai clarific ceva și să știu ce ipoteze să mai elimin.
Forța cu care un magnet atrage un material depinde de masa materialului?
Adică dacă materialul atras are masă mai mare este atras mai puternic sau/și invers ?
Sau n-are nicio legătură masa materialului atras în magnetism, deși din link-urile lui Pacalici nu apare luată în calcul pe nicăieri.
Întreb asta pentru că mă gândesc că barele alea din dispozitivul lui Doru pot să fie de 100 de grame sau pot să fie de o tonă.
Contează Dorule greutatea/masa închizătorilor, a barelor respective din desenul respectiv ?
Forța cu care un magnet atrage un material depinde de masa materialului?
Adică dacă materialul atras are masă mai mare este atras mai puternic sau/și invers ?
Sau n-are nicio legătură masa materialului atras în magnetism, deși din link-urile lui Pacalici nu apare luată în calcul pe nicăieri.
Întreb asta pentru că mă gândesc că barele alea din dispozitivul lui Doru pot să fie de 100 de grame sau pot să fie de o tonă.
Contează Dorule greutatea/masa închizătorilor, a barelor respective din desenul respectiv ?
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Una-i una , alta-i alta .Dacu a scris:E la fel de ciudat că să nu zic altceva ca și tehnologia Keshe....theMisuser a scris:Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ??scanteitudorel a scris:
Deci atractie placa : t 1 Lmg.
zero mm - 8,116 kg
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
Ciudat. Nu prea-mi vine sa cred ca se intampla asa ceva. E ca si cum daca pui un magnet mai mc intre ele forta devine mai mare.
Si mergand catre magnetul de lungime zero obtinem o forta infinita de atractie....
Nu prea pare ok deloc
http://fymaaa.blogspot.ro/2015/11/tehnologia-keshe-sf-sau-realitate.html
Cuuuuuuum????? Ce valoare are ?scanteitudorel a scris:Cu simulatorul este mai complicat . Eu am rezultatele masuratorilor si le voi analiza cu the Misuser. Pentru mine lucrurile sunt clare , altfel nu as fi scris cele doua diferente care exista intre lucrurile mecanice pe timpi pereche . t 1- t3 si t 2 -t 4. Din acestea rezulta randamentul supraunitar.curiosul a scris:Simulările din programul pe care ți l-a recomandat themisuser ce spun ?
Corespund cu măsurătorile pe care le-ai făcut în laborator ?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Da di she nu iexperimentati fratilor ?
Luati magneti, fiare si un dinamometru cu arc sau elastic. Il gradati folosind greutati, apoi incepeti munca de cercetare.
Rezultatele voastre vor deschide un nou capitol in fizica. De exemplu veti putea afla cu ce forta magnetica se atrag planetele intre ele. Deoarece despre aceasta forta cosmica nu se vorbeste nicaieri, numai despre forta gravitationala.
Sunt stele ce au un magnetism colosal, incredibil !!! Si se invart, se invart, se invart.
Luati magneti, fiare si un dinamometru cu arc sau elastic. Il gradati folosind greutati, apoi incepeti munca de cercetare.
Rezultatele voastre vor deschide un nou capitol in fizica. De exemplu veti putea afla cu ce forta magnetica se atrag planetele intre ele. Deoarece despre aceasta forta cosmica nu se vorbeste nicaieri, numai despre forta gravitationala.
Sunt stele ce au un magnetism colosal, incredibil !!! Si se invart, se invart, se invart.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Sam 28 Mai 2016, 10:23, editata de 2 ori
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Cuuuuuuum????? Very Happy Very Happy Very Happy Ce valoare are ? Idea Idea Idea Idea
Ce te miri domne? N-ai inteles ca e o iluminare Dumnezeiasca?
gafiteanu a scris:Luati magneti, fiare si un dinamometru cu arc sau elastic
Si daca elasticul ala are histerezis sau trece in zona neliniara?
curiosul a scris:Până una alta Dorule, și nu numai, o întrebare să-mi mai clarific ceva și să știu ce ipoteze să mai elimin. ok.
Forța cu care un magnet atrage un material depinde de masa materialului? Trebuie avut in vedere ca materialul feromagnetic sa nu intre in saturatie magnetica in rest aceasta forta este practic egala in ambele situatii.
Adică dacă materialul atras are masă mai mare este atras mai puternic sau/și invers ? Da ,
Ai primit raspunsul .
Întreb asta pentru că mă gândesc că barele alea din dispozitivul lui Doru, adica ale mele pot să fie de 100 de grame sau pot să fie de o tonă. Cat mai usoare posibil , iar asta depinde de permeabilitatea relativa a materialului feromagnetic precum si de valoarea maxima la care materialul intra in saturatie magnetica . Clar ?
Contează Dorule greutatea/masa închizătorilor, a barelor respective din desenul respectiv ?Ai primit deja raspuns , tragi singur concluzia.
Chiar si asa, rezultatele vor fi mult mai exacte decat ce obtineti acum din calcule luate de aiurea.Pacalici a scris:gafiteanu a scris:Luati magneti, fiare si un dinamometru cu arc sau elastic
Si daca elasticul ala are histerezis sau trece in zona neliniara?
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Sam 28 Mai 2016, 10:26, editata de 1 ori
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Cauta si vei gasi .Dacu a scris:Cuuuuuuum? Asaaaaaaaa cum ai citit. ???? Ce valoare are ?scanteitudorel a scris:Cu simulatorul este mai complicat . Eu am rezultatele masuratorilor si le voi analiza cu the Misuser. Pentru mine lucrurile sunt clare , altfel nu as fi scris cele doua diferente care exista intre lucrurile mecanice pe timpi pereche . t 1- t3 si t 2 -t 4. Din acestea rezulta randamentul supraunitar.curiosul a scris:Simulările din programul pe care ți l-a recomandat themisuser ce spun ?
Corespund cu măsurătorile pe care le-ai făcut în laborator ?
Le-am incurcat. M-am tot gandit la unu mic si unu mare pana au ramas doar alea in peisajscanteitudorel a scris:
NU INCURCA BORCANELE
.....
BA ESTE FOARTE OK DACA STII DE CE SE INTAMPLA ASA CEVA.
Bag in simulator si vedem ce iese
theMisuser- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11359
Data de inscriere : 25/02/2016
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive
Nu stiu ce faci, dar in modelul fizic prezentat de mine nu introduci nimic suplimentar . Apar alte fenomene fizice si sanatate dezechilibru energetic.theMisuser a scris:Le-am incurcat. M-am tot gandit la unu mic si unu mare pana au ramas doar alea in peisajscanteitudorel a scris:
NU INCURCA BORCANELE
.....
Bag in simulator si vedem ce iese
Uau! Ce de fenomene fizice pot crea niste magneti! Waw!Apar alte fenomene fizice
theMisuser a scris:Bag in simulator si vedem ce iesescanteitudorel a scris:
Curios și eu să vedem rezultatul simulării.
Diferența pe care o sesizez eu acum față de cealaltă simulare este că în acest caz magnetul nu este "acoperit" la fel de mult ca în celălalt caz.
În părțile laterale exterioare se observă că liniile magnetice nu mai sunt închise și probabil nu mai este nevoie de o forță atât de mare pentru a desprinde închizătorii .
Deci diferența de situație, fizic vorbind, ar fi aceasta, dar sunt totuși curios să cunosc alt aspect Dorule.
În celălalt caz, când liniile de câmp magnetic erau închise pe "trei părți" ale magnetului, sus, jos și o parte latereală, era nevoie de o forță mai mică pentru a apropia magneții față de această situație când liniile de câmp magnetic sunt închise numai sus și jos, sau este nevoie de aceeași forță pentru a-i apropia ?
Ai pierdut niste postari scrise la vremea respectiva si acum pentru a intelege ce se intampla trebuie sa-ti explic si cu ajutorul unor desene. Ai rabdare si rezolv eu.curiosul a scris:theMisuser a scris:Bag in simulator si vedem ce iesescanteitudorel a scris:
Curios și eu să vedem rezultatul simulării.
Diferența pe care o sesizez eu acum față de cealaltă simulare este că în acest caz magnetul nu este "acoperit" la fel de mult ca în celălalt caz.
În părțile laterale exterioare se observă că liniile magnetice nu mai sunt închise și probabil nu mai este nevoie de o forță atât de mare pentru a desprinde închizătorii .
Deci diferența de situație, fizic vorbind, ar fi aceasta, dar sunt totuși curios să cunosc alt aspect Dorule.
În celălalt caz, când liniile de câmp magnetic erau închise pe "trei părți" ale magnetului, sus, jos și o parte latereală, era nevoie de o forță mai mică pentru a apropia magneții față de această situație când liniile de câmp magnetic sunt închise numai sus și jos, sau este nevoie de aceeași forță pentru a-i apropia ? In cazul Tr. energetic pentru apropierea magnetilor nu se consuma lucrul mecanic ,( sistem fizic ideal ) Aici este alta situatie .
Am facut o simulare cu magnetii care se departeaza si fortele care apar.
Fortele mici sunt intre magneti iar cele mari intre placi.
Se poate observa ca in starea "apropiati" forta dintre placi este mai mare decar in starea "departati" (la sfarsit). Nu cu mult totusi...
Fortele mici sunt intre magneti iar cele mari intre placi.
Se poate observa ca in starea "apropiati" forta dintre placi este mai mare decar in starea "departati" (la sfarsit). Nu cu mult totusi...
theMisuser- Activ
theMisuser,
dar din măsurătorile lui Doru ar reieși că atunci când sunt depărtați plăcile sunt atrase mai puternic, iar atunci când magneții sunt apropiați, plăcile sunt atrase mai slab, așa-i Doru ?
dar din măsurătorile lui Doru ar reieși că atunci când sunt depărtați plăcile sunt atrase mai puternic, iar atunci când magneții sunt apropiați, plăcile sunt atrase mai slab, așa-i Doru ?
Hai ca am pus niste placi de neam prost.
Variatia e aproape liniara (doar un pic mai mare forta cand sunt apropiati magnetii).
Ramane de vazut variatia cand se misca placile, daca apare vreo diferenta mai insemnata.
Variatia e aproape liniara (doar un pic mai mare forta cand sunt apropiati magnetii).
Ramane de vazut variatia cand se misca placile, daca apare vreo diferenta mai insemnata.
theMisuser- Activ
Normal ca asa este . Si daca ar fi o mica diferenta sa spunem ca nu este masurabila . Dar diferenta este foarte mare de 2, 5 ori . Bubue placa de suport si cu arcurii de amortizare . Iar cand sunt apropiati placa este atrasa foarte putin .curiosul a scris:theMisuser,
Stop. Ce magneti ai pus. ?theMisuser a scris:Hai ca am pus niste placi de neam prost.
NdFe35, ca de obicei. Si otelu ala 1010 or smth.
theMisuser- Activ
OK.theMisuser a scris:NdFe35, ca de obicei. Si otelu ala 1010 or smth.
Tot nu mi-ai răspuns Dorule la o întrebare de mai sus.
În această nouă situație, liniile de câmp magnetic sunt închise într-un mod diferit, să spunem, de cealaltă situație.
În această situație închizătorii sunt numai în partea de sus și de jos a magneților, în timp ce în cealaltă situație închizătorii "înveleau" magneții și pe o parte laterală, spre exterior.
Pentru situația cealaltă aveai și un filmuleț în care prezentai schematic principiul de funcționare.
Și în situația aia, părea că este nevoie totuși de o oarecare forță mică pentru a apropia magneții cu liniile de câmp închise.
Așa cum ai răspuns și undeva mai sus, și în această situație, când închizătorii sunt aplicați peste magneți doar sus și jos, nu și în partea laterală exterioară, este nevoie de o forță mică pentru a apropia magneții.
Cu alte cuvinte, deși liniile de câmp magnetic sunt închise, în moduri diferite în cele două situații, magneții tot mai exercită o forță de respingere între ei, mică ce-i drept.
Întrebarea mea era dacă acea forță de respingere între magneți cu închizătorii cuplați, care mai există totuși, era mai mică în situația anterioară față de situația actuală, pentru că într-un caz magneții sunt "înveliți" mai mult, iar într-un caz mai puțin.
Întreb asta pentru că ar însemna că forța de respingere care mai este exercitată totuși între magneți depinde de modul în care sunt închise liniile de câmp magnetic.
Înțelegi ce spun ?
În această nouă situație, liniile de câmp magnetic sunt închise într-un mod diferit, să spunem, de cealaltă situație.
În această situație închizătorii sunt numai în partea de sus și de jos a magneților, în timp ce în cealaltă situație închizătorii "înveleau" magneții și pe o parte laterală, spre exterior.
Pentru situația cealaltă aveai și un filmuleț în care prezentai schematic principiul de funcționare.
Și în situația aia, părea că este nevoie totuși de o oarecare forță mică pentru a apropia magneții cu liniile de câmp închise.
Așa cum ai răspuns și undeva mai sus, și în această situație, când închizătorii sunt aplicați peste magneți doar sus și jos, nu și în partea laterală exterioară, este nevoie de o forță mică pentru a apropia magneții.
Cu alte cuvinte, deși liniile de câmp magnetic sunt închise, în moduri diferite în cele două situații, magneții tot mai exercită o forță de respingere între ei, mică ce-i drept.
Întrebarea mea era dacă acea forță de respingere între magneți cu închizătorii cuplați, care mai există totuși, era mai mică în situația anterioară față de situația actuală, pentru că într-un caz magneții sunt "înveliți" mai mult, iar într-un caz mai puțin.
Întreb asta pentru că ar însemna că forța de respingere care mai este exercitată totuși între magneți depinde de modul în care sunt închise liniile de câmp magnetic.
Înțelegi ce spun ?
Da , am inteles perfectcuriosul a scris:Tot nu mi-ai răspuns Dorule la o întrebare de mai sus. Scuze , am avut putina treaba.
În această nouă situație, liniile de câmp magnetic sunt închise într-un mod diferit, să spunem, de cealaltă situație. Da , deoarece nu mai ai circuit inchis pe verticala de catre placa . Se inchide prin aer .
În această situație închizătorii sunt numai în partea de sus și de jos a magneților, în timp ce în cealaltă situație închizătorii "înveleau" magneții și pe o parte laterală, spre exterior. Corect.
Și în situația aia, părea că este nevoie totuși de o oarecare forță mică pentru a apropia magneții cu liniile de câmp închise. Daca liniile fiecarui magnet sunt inchise de catre inchizatori de unde sa apara o forta insemnata de respingere dintre magneti . Este foarte , foarte mica si se manifesta doar la lipirea magnetilor. A aparut acesta situatie si pe simulator . Cred ca 1 sau 2 % din forta maxima .
Așa cum ai răspuns și undeva mai sus, și în această situație, când închizătorii sunt aplicați peste magneți doar sus și jos, nu și în partea laterală exterioară, este nevoie de o forță mică pentru a apropia magneții. Da si tocmai asta am masurat putin mai inainte , iar aceasta valoare reprezinta 1/16 din forta maxima la atractia placii. Deci foarte , foarte mica . 6,25 %
Cu alte cuvinte, deși liniile de câmp magnetic sunt închise, în moduri diferite în cele două situații, magneții tot mai exercită o forță de respingere între ei, mică ce-i drept. Asa este .
Da , scrie mai sus ,( 2%...6,25 % ), dar nu are importanta aici. Sunt situatii diferite .
Întreb asta pentru că ar însemna că forța de respingere care mai este exercitată totuși între magneți depinde de modul în care sunt închise liniile de câmp magnetic. Normal si de deplasarea placilor , a magnetilor , pozitii.
Înțelegi ce spun ?
Hai ca am tras o simulare mica in 20 de pasi (e de asteptat undeva la max 5% eroare pt. date cu variatii mici).
Sa pun si timpii....
T1 - inchidere flux
Sa pun si timpii....
T1 - inchidere flux
- Spoiler:
"$distance [mm]","ForceFier1.Force_z [newton]","ForceFier2.Force_z [newton]","ForceMag1.Force_y [newton]","ForceMag2.Force_y [newton]"
0,-49.6784,49.68201,0.001413486,-0.003923928
1,-27.38447,27.41016,-0.01012288,-0.007026478
2,-16.33414,16.31262,-0.01216271,-0.01467089
3,-10.27339,10.26444,0.00216907,-0.01654941
4,-6.70299,6.703387,-0.01580259,0.01221537
5,-4.521528,4.513858,-0.03265142,0.02417233
6,-3.129549,3.13155,-0.01077102,0.004811537
7,-2.219704,2.222094,0.00409295,0.01359103
8,-1.604443,1.605962,-0.04953195,0.004012482
9,-1.175517,1.181083,0.004534595,0.03215962
10,-0.8793146,0.883774,-0.001724748,0.01709221
11,-0.667764,0.667912,-0.0397421,0.03475959
12,-0.5099324,0.5111264,-0.001731762,0.02803597
13,-0.393182,0.3937729,-0.02364894,0.0210692
14,-0.308905,0.307778,-0.03357723,0.01826777
15,-0.2428925,0.241699,-0.0215296,0.01775549
16,-0.1916878,0.1912086,-0.02976634,0.02175782
17,-0.1527867,0.1542982,-0.003881127,0.03125767
18,-0.1231884,0.1225741,-0.006959657,0.01099734
19,-0.09901022,0.09981294,-0.0195542,-0.00346171
20,-0.08111332,0.08157772,-0.04967232,0.01845472
- Spoiler:
"$distance [mm]","ForceFier1.Force_z [newton]","ForceFier2.Force_z [newton]","ForceMag1.Force_y [newton]","ForceMag2.Force_y [newton]"
0,-52.9764,52.98715,-2.985759,2.998611
1,-50.68432,50.71703,-0.724141,0.7243397
2,-50.0121,50.00259,-0.2298409,0.2677735
3,-49.7702,49.74344,-0.1071168,0.1039263
4,-49.67008,49.68835,-0.03898079,0.04956935
5,-49.66992,49.63207,-0.03398119,0.031041
6,-49.63872,49.67044,0.001347934,0.02412135
7,-49.65929,49.65615,-0.01502467,0.009295303
8,-49.6333,49.67557,-0.04215314,-0.003456008
9,-49.6741,49.68988,-0.01955826,0.02573936
10,-49.64311,49.61316,-0.03644729,0.01211146
11,-49.64404,49.6309,-0.01126466,0.00249737
12,-49.59535,49.65202,0.02598727,0.03408207
13,-49.63334,49.66129,-0.01074456,0.01149217
14,-49.61352,49.63592,0.009978736,0.05492083
15,-49.67259,49.62883,-0.01007177,0.0209648
16,-49.62869,49.64562,-0.02803954,-0.005307185
17,-49.66454,49.70477,0.03046043,0.002767532
18,-49.71267,49.68899,-0.005797272,-0.009979217
19,-49.65192,49.6494,0.01670413,-0.0007708633
20,-49.6784,49.68201,0.001413486,-0.003923928
- Spoiler:
1,-31.23323,31.21692,-6.409266,6.402778
2,-19.90688,19.89509,-8.819776,8.82955
3,-13.30521,13.31113,-10.4974,10.47454
4,-9.210088,9.215204,-11.67798,11.68261
5,-6.568156,6.567545,-12.45135,12.405
6,-4.796143,4.797236,-12.94824,12.97778
7,-3.582573,3.584584,-13.33999,13.32104
8,-2.714705,2.715959,-13.55916,13.60409
9,-2.086837,2.092886,-13.75174,13.73682
10,-1.62666,1.627768,-13.89194,13.89657
11,-1.281813,1.282839,-13.98271,13.98146
12,-1.02514,1.02579,-14.0457,14.08897
13,-0.8216641,0.8217115,-14.12203,14.09502
14,-0.6645032,0.6681438,-14.20649,14.21507
15,-0.5444695,0.5443181,-14.18565,14.18887
16,-0.4487426,0.4494712,-14.21101,14.18234
17,-0.3690173,0.3702705,-14.25159,14.22739
18,-0.3086522,0.3089787,-14.23423,14.24261
19,-0.2578032,0.2583778,-14.24859,14.21983
20,-0.2165584,0.2161158,-14.2838,14.27411
- Spoiler:
0,-0.2165584,0.2161158,-14.2838,14.27411
1,-0.2085216,0.2052448,-7.738366,7.733398
2,-0.1954545,0.195539,-4.622761,4.621138
3,-0.1850078,0.1850537,-2.926418,2.911575
4,-0.1736966,0.1734636,-1.863057,1.889716
5,-0.1629966,0.1626472,-1.262374,1.250974
6,-0.1521949,0.1523179,-0.883834,0.8782249
7,-0.1429212,0.142598,-0.5682746,0.6008131
8,-0.1332681,0.1344767,-0.4331973,0.4081528
9,-0.1248056,0.1239026,-0.3525962,0.3299934
10,-0.1169674,0.1180328,-0.2536666,0.225809
11,-0.110677,0.1107588,-0.1657544,0.1932493
12,-0.1045293,0.1043707,-0.1425361,0.129486
13,-0.1013488,0.09996913,-0.08972557,0.08988518
14,-0.09499429,0.09538444,-0.08349822,0.06503202
15,-0.09261483,0.0905041,-0.07999956,0.0336315
16,-0.08853667,0.08821239,-0.04587354,0.04150451
17,-0.08648039,0.08493737,-0.01865824,0.01817334
18,-0.08440742,0.08475435,-0.0353558,0.03808019
19,-0.08230427,0.0811672,-0.03143344,0.02601557
theMisuser- Activ
TheMisuser, bineînțeles și Tudorel, să privim situația ceva mai departe.
Totuși, cum vă explicați nelămurirea mea principală.
Să presupunem că teoretic, chiar și prin simulările respective, pentru care chiar este de apreciat efortul pe care-l depune theMisuser, toate rezultatele prezic că dispozitivul poate produce energie, lucru mecanic util.
De unde energia aia ?
Din magneți, evident.
Întrebarea principală este câtă energie se poate scoate de acolo ?
Pentru că sigur nu se poate scoate la infinit.
Are vreo importanță acest aspect în calcularea randamentului unui astfel de dispozitiv ?
Pentru că mă gândesc că magneții aia nu sunt naturali, ci artificiali, iar pentru a le crea acel magnetism se consumă ceva energie de undeva.
Dacă acea energie consumată este egală cu energia pe care o poate da dispozitivul, mă gândesc că iar nu se rezolvă nimic nici dacă se înlocuiesc continuu magneții pentru ca dispozitivul să funcționeze.
Dorule, scuză-mi nota de pesimism sau de neîncredere, dar încerc să fiu cât se poate de realist și să întorc situația pe toate părțile pe care sunt capabil s-o întorc.
Edit:
Spre exemplu, Dorule, știm toți cam cât ai cheltuit pe magneți. Dacă să presupunem că tu construiești acest dispozitiv și nu produce o energie cu un echivalent în bani măcar egal cu cel pe care l-ai folosit pentru achiziționarea magneților, într-un final ajungi pe minus, chiar dacă pe moment dispozitivul generează energie.
Sper că înțelegi ce spun și ce vreau să punctez.
Trebuie verificat randamentul total pe termen lung, dacă ne putem exprima așa.
Totuși, cum vă explicați nelămurirea mea principală.
Să presupunem că teoretic, chiar și prin simulările respective, pentru care chiar este de apreciat efortul pe care-l depune theMisuser, toate rezultatele prezic că dispozitivul poate produce energie, lucru mecanic util.
De unde energia aia ?
Din magneți, evident.
Întrebarea principală este câtă energie se poate scoate de acolo ?
Pentru că sigur nu se poate scoate la infinit.
Are vreo importanță acest aspect în calcularea randamentului unui astfel de dispozitiv ?
Pentru că mă gândesc că magneții aia nu sunt naturali, ci artificiali, iar pentru a le crea acel magnetism se consumă ceva energie de undeva.
Dacă acea energie consumată este egală cu energia pe care o poate da dispozitivul, mă gândesc că iar nu se rezolvă nimic nici dacă se înlocuiesc continuu magneții pentru ca dispozitivul să funcționeze.
Dorule, scuză-mi nota de pesimism sau de neîncredere, dar încerc să fiu cât se poate de realist și să întorc situația pe toate părțile pe care sunt capabil s-o întorc.
Edit:
Spre exemplu, Dorule, știm toți cam cât ai cheltuit pe magneți. Dacă să presupunem că tu construiești acest dispozitiv și nu produce o energie cu un echivalent în bani măcar egal cu cel pe care l-ai folosit pentru achiziționarea magneților, într-un final ajungi pe minus, chiar dacă pe moment dispozitivul generează energie.
Sper că înțelegi ce spun și ce vreau să punctez.
Trebuie verificat randamentul total pe termen lung, dacă ne putem exprima așa.
Parerea mea :
Nu , este foarte bine asa . Mie mi-a iesit un randament de 16 % , adica 1, 163 din acest calcul : 153,94 -126, 67 =27,27 si 35,93-4,21 =31,72 . Si acum 31,72 / 27,27 =1,163 Dar nu conteaza . Asa trebuie sa iasa .theMisuser a scris:Hai ca am tras o simulare mica in 20 de pasi (e de asteptat undeva la max 5% eroare pt. date cu variatii mici).
Sa pun si timpii....
T1 - inchidere fluxT2 - apropiere magneti
- Spoiler:
0,-49.6784,49.68201,0.001413486,-0.003923928
1,-27.38447,27.41016,-0.01012288,-0.007026478
2,-16.33414,16.31262,-0.01216271,-0.01467089
3,-10.27339,10.26444,0.00216907,-0.01654941
4,-6.70299,6.703387,-0.01580259,0.01221537
5,-4.521528,4.513858,-0.03265142,0.02417233
6,-3.129549,3.13155,-0.01077102,0.004811537
7,-2.219704,2.222094,0.00409295,0.01359103
8,-1.604443,1.605962,-0.04953195,0.004012482
9,-1.175517,1.181083,0.004534595,0.03215962
10,-0.8793146,0.883774,-0.001724748,0.01709221
11,-0.667764,0.667912,-0.0397421,0.03475959
12,-0.5099324,0.5111264,-0.001731762,0.02803597
13,-0.393182,0.3937729,-0.02364894,0.0210692
14,-0.308905,0.307778,-0.03357723,0.01826777
15,-0.2428925,0.241699,-0.0215296,0.01775549
16,-0.1916878,0.1912086,-0.02976634,0.02175782
17,-0.1527867,0.1542982,-0.003881127,0.03125767
18,-0.1231884,0.1225741,-0.006959657,0.01099734
19,-0.09901022,0.09981294,-0.0195542,-0.00346171
20,-0.08111332,0.08157772,-0.04967232,0.01845472T3 - deschidere flux
- Spoiler:
1,-50.68432,50.71703,-0.724141,0.7243397
2,-50.0121,50.00259,-0.2298409,0.2677735
3,-49.7702,49.74344,-0.1071168,0.1039263
4,-49.67008,49.68835,-0.03898079,0.04956935
5,-49.66992,49.63207,-0.03398119,0.031041
6,-49.63872,49.67044,0.001347934,0.02412135
7,-49.65929,49.65615,-0.01502467,0.009295303
8,-49.6333,49.67557,-0.04215314,-0.003456008
9,-49.6741,49.68988,-0.01955826,0.02573936
10,-49.64311,49.61316,-0.03644729,0.01211146
11,-49.64404,49.6309,-0.01126466,0.00249737
12,-49.59535,49.65202,0.02598727,0.03408207
13,-49.63334,49.66129,-0.01074456,0.01149217
14,-49.61352,49.63592,0.009978736,0.05492083
15,-49.67259,49.62883,-0.01007177,0.0209648
16,-49.62869,49.64562,-0.02803954,-0.005307185
17,-49.66454,49.70477,0.03046043,0.002767532
18,-49.71267,49.68899,-0.005797272,-0.009979217
19,-49.65192,49.6494,0.01670413,-0.0007708633
20,-49.6784,49.68201,0.001413486,-0.003923928T4 - respingere magneti
- Spoiler:
1,-31.23323,31.21692,-6.409266,6.402778
2,-19.90688,19.89509,-8.819776,8.82955
3,-13.30521,13.31113,-10.4974,10.47454
4,-9.210088,9.215204,-11.67798,11.68261
5,-6.568156,6.567545,-12.45135,12.405
6,-4.796143,4.797236,-12.94824,12.97778
7,-3.582573,3.584584,-13.33999,13.32104
8,-2.714705,2.715959,-13.55916,13.60409
9,-2.086837,2.092886,-13.75174,13.73682
10,-1.62666,1.627768,-13.89194,13.89657
11,-1.281813,1.282839,-13.98271,13.98146
12,-1.02514,1.02579,-14.0457,14.08897
13,-0.8216641,0.8217115,-14.12203,14.09502
14,-0.6645032,0.6681438,-14.20649,14.21507
15,-0.5444695,0.5443181,-14.18565,14.18887
16,-0.4487426,0.4494712,-14.21101,14.18234
17,-0.3690173,0.3702705,-14.25159,14.22739
18,-0.3086522,0.3089787,-14.23423,14.24261
19,-0.2578032,0.2583778,-14.24859,14.21983
20,-0.2165584,0.2161158,-14.2838,14.27411Are rost sa bag o simulare (mai precisa) cu mai multi pasi ?
- Spoiler:
0,-0.2165584,0.2161158,-14.2838,14.27411
1,-0.2085216,0.2052448,-7.738366,7.733398
2,-0.1954545,0.195539,-4.622761,4.621138
3,-0.1850078,0.1850537,-2.926418,2.911575
4,-0.1736966,0.1734636,-1.863057,1.889716
5,-0.1629966,0.1626472,-1.262374,1.250974
6,-0.1521949,0.1523179,-0.883834,0.8782249
7,-0.1429212,0.142598,-0.5682746,0.6008131
8,-0.1332681,0.1344767,-0.4331973,0.4081528
9,-0.1248056,0.1239026,-0.3525962,0.3299934
10,-0.1169674,0.1180328,-0.2536666,0.225809
11,-0.110677,0.1107588,-0.1657544,0.1932493
12,-0.1045293,0.1043707,-0.1425361,0.129486
13,-0.1013488,0.09996913,-0.08972557,0.08988518
14,-0.09499429,0.09538444,-0.08349822,0.06503202
15,-0.09261483,0.0905041,-0.07999956,0.0336315
16,-0.08853667,0.08821239,-0.04587354,0.04150451
17,-0.08648039,0.08493737,-0.01865824,0.01817334
18,-0.08440742,0.08475435,-0.0353558,0.03808019
19,-0.08230427,0.0811672,-0.03143344,0.02601557
Pagina 6 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 6 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum