Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 17:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 46 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 45 Vizitatori Meteorr
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Stiinta fara credinta dezastru- Stiinta plus credinta minune ?
+8
virgil_48
Razvan
negativ
Dacu
WoodyCAD
Pacalici
gafiteanu
scanteitudorel
12 participanți
Pagina 5 din 8
Pagina 5 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stiinta fara credinta dezastru- Stiinta plus credinta minune ?
Rezumarea primului mesaj :
Am deschis acest topic pentru a se consemna in istoria stiintei si tehnici ziua de vineri 13 mai , anul 2016. Ziua in care am realizat ca un fenomen fizic descoperit cu cateva zile inainte in timplul unor experimente efectuate cu magneti permanenti, poate fi aplicat in interiorul unui model fizic , iar ca rezultat sa obtin un dezechilibru energetic astfel ca suma lucrului mecanic pe cele trei axe de coordonate ,ox;oy;oz sa fie diferita de zero. Datorita acestei situatii lucrul mecanic care ia nastere la atractia unui material feromagnetic de catre un magnet permanent se manifesta in mod ciclic , astfel ca energia mecanica va fi transmisa de catre sistemul fizic in exterior , atata timp cat magnetul / magnetii permanenti au o energie interna . Masuratorile au fost efectuate in dimineata zilei de 14 mai si au confirmat intocmai teoria.
Aceasta descoperire stiintifica care poate fi aplicata cu succes in practica reprezinta a -8-a minune din aceasta lume , sau prima minune din lumea ce va sa vina ?
P.s. Regret ca deocamdata nu pot prezenta inventia si deasemenea regret ca nu pot raspunde intrebarilor voastre .
Cu stima ,
Am deschis acest topic pentru a se consemna in istoria stiintei si tehnici ziua de vineri 13 mai , anul 2016. Ziua in care am realizat ca un fenomen fizic descoperit cu cateva zile inainte in timplul unor experimente efectuate cu magneti permanenti, poate fi aplicat in interiorul unui model fizic , iar ca rezultat sa obtin un dezechilibru energetic astfel ca suma lucrului mecanic pe cele trei axe de coordonate ,ox;oy;oz sa fie diferita de zero. Datorita acestei situatii lucrul mecanic care ia nastere la atractia unui material feromagnetic de catre un magnet permanent se manifesta in mod ciclic , astfel ca energia mecanica va fi transmisa de catre sistemul fizic in exterior , atata timp cat magnetul / magnetii permanenti au o energie interna . Masuratorile au fost efectuate in dimineata zilei de 14 mai si au confirmat intocmai teoria.
Aceasta descoperire stiintifica care poate fi aplicata cu succes in practica reprezinta a -8-a minune din aceasta lume , sau prima minune din lumea ce va sa vina ?
P.s. Regret ca deocamdata nu pot prezenta inventia si deasemenea regret ca nu pot raspunde intrebarilor voastre .
Cu stima ,
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Lun 16 Mai 2016, 08:42, editata de 1 ori
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Stiinta fara credinta dezastru- Stiinta plus credinta minune ?
Da, mulțumesc Pacalici, dar sunt prea multe variabile pe care trebuie să le introduc, cum ar fi permeabilitatea fierului etc, și nu știu ce valori să introduc pentru acestea.
Nu mă pricep deloc la magneți, eu îmi dau cu părerea aici doar dintr-un punct de vedere logic, nici măcar elementar.
Mai mult, pare că magnetul acela are o formă de U, în timp ce magneții din schema lui Doru au o formă cubică/paralelipipedică "plină" .
Dar dacă ai un răspuns concret, cu Da sau NU, vis-a-vis de ceea ce am întrebat mai sus ar fi suficient ca să încerc să înțeleg dacă ceea ce intuiesc că ar mai apărea acolo și nu este luat în calcul este fundamentat.
Deci
Nu mă pricep deloc la magneți, eu îmi dau cu părerea aici doar dintr-un punct de vedere logic, nici măcar elementar.
Mai mult, pare că magnetul acela are o formă de U, în timp ce magneții din schema lui Doru au o formă cubică/paralelipipedică "plină" .
Dar dacă ai un răspuns concret, cu Da sau NU, vis-a-vis de ceea ce am întrebat mai sus ar fi suficient ca să încerc să înțeleg dacă ceea ce intuiesc că ar mai apărea acolo și nu este luat în calcul este fundamentat.
Deci
să presupunem că avem un magnet de lățime l, Lungime L, înălțime I, ca și în desenul lui Doru.
Acest magnet atrage un corp de metal, cum ar fi o bară ca în desenul lui Doru, cu o anumită forță F, să spunem.
Un același tip de magnet, dar de dimensiuni l, 2L, I, va atrage aceeași bară cu o forță mai mare de 2F ?
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011
Uite aici un calculator mai simplu: https://www.kjmagnetics.com/calculator.asp?calcType=block
Este exact pe dos. Sa termin de citit si scriu imediat valoriletheMisuser a scris:Da, Cris a observat acest aspect prima data (am aflat dupa ce am terminat cu simularea "dincolo" ).curiosul a scris:theMisuser,
dacă îmi amintesc bine, acesta este un aspect pe care l-a punctat și utilizatorul cris, parcă.
În momentul în care magneții sunt apropiați, se exercită o forță de atracție asupra barelor mult mai mare decât în situația în care magneții atrag barele(închizătorii) în mod separat, depărtați unul de altul.
Dar să vedem dacă rezultă același lucru din măsurătorile din laborator pe care le-a efectuat Doru.
Eu insa am intrat mai mult in detalii cu "umflarea" asta si i-am atasat niste valori&grafice.
Dupa cum vad eu treaba, acum ar fi o situatie similara... Dar sa vedem masuratorile.
scanteitudorel a scris:Pacalici ,Retine in minte aceasta valoare.
Nu e nevoie, este valoarea calculata din datele tale.
OK.Pacalici a scris:scanteitudorel a scris:Pacalici ,Retine in minte aceasta valoare.
Nu e nevoie, este valoarea calculata din datele tale.
Dacă n-am greșit ceva la introducerea valorilor, dublând doar una din dimensiunile magnetului tip bloc, calculatorul pare să returneze doar o forță dublă exercitată.Pacalici a scris:Uite aici un calculator mai simplu: https://www.kjmagnetics.com/calculator.asp?calcType=block
Am greșit ceva sau acesta este răspunsul ?
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Asa este .curiosul a scris:Dacă n-am greșit ceva la introducerea valorilor, dublând doar una din dimensiunile magnetului tip bloc, calculatorul pare să returneze doar o forță dublă exercitată.Pacalici a scris:Uite aici un calculator mai simplu: https://www.kjmagnetics.com/calculator.asp?calcType=block
Am greșit ceva sau acesta este răspunsul ?
Pacalici,
din primul link
http://www-h.eng.cam.ac.uk/help/mjg17/teach/1AElectromag/perm.html ,
din a doua formulă în care apare F/A=..., dacă în membrul drept densitatea fluxului magnetic și permeabilitatea relativă a materialului atras de magnet nu se schimbă, ar însemna că raportul din dreapta este constant, ceea ce înseamnă că aria și forța sunt direct proporționale.
Scade aria magnetului de de x ori, scade forța de atracție a magnetului de x ori.
Dacă n-am interpretat greșit notațiile din formulă, înseamnă că răspunsul este negativ, iar forța doar se dublează nu va fi mai mare de dublul acesteia dacă nu crește și densitatea fluxului magnetic odată cu creșterea volumului magnetului prin dublarea uneia dintre dimensiunile lui.
Corect ?
din primul link
din a doua formulă în care apare F/A=..., dacă în membrul drept densitatea fluxului magnetic și permeabilitatea relativă a materialului atras de magnet nu se schimbă, ar însemna că raportul din dreapta este constant, ceea ce înseamnă că aria și forța sunt direct proporționale.
Scade aria magnetului de de x ori, scade forța de atracție a magnetului de x ori.
Dacă n-am interpretat greșit notațiile din formulă, înseamnă că răspunsul este negativ, iar forța doar se dublează nu va fi mai mare de dublul acesteia dacă nu crește și densitatea fluxului magnetic odată cu creșterea volumului magnetului prin dublarea uneia dintre dimensiunile lui.
Corect ?
Well.... yeahcuriosul a scris:theMisuser,
să presupunem că avem un magnet de lățime l, Lungime L, înălțime I, ca și în desenul lui Doru.
Acest magnet atrage un corp de metal, cum ar fi o bară ca în desenul lui Doru, cu o anumită forță F, să spunem.
Un același tip de magnet, dar de dimensiuni l, 2L, I, va atrage aceeași bară cu o forță mai mare de 2F ?
Calculatorul ala pus de Pacalici asa zice. Si pe baza celuilalt motor as zice tot ca da.
Totusi in configuratia asta tre' sa admit ca intuitiv asa as fi zis doar dublu punct.
Ciudate sunt caile.. magnetilor
theMisuser- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11359
Data de inscriere : 25/02/2016
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive
Deci atractie placa : t 1 Lmg.
zero mm - 8,116 kg
3mm - 4,025 kg
6mm - 2,416 kg
9mm - 1,825 kg
12mm - 1,558 kg
Total = 17, 940
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
3 mm - 1,525kg
6 mm 0,885kg
9 mm 0,510kg
12mm 0,325
total =7,176
17, 940 /7,176 = 2,5
zero mm - 8,116 kg
3mm - 4,025 kg
6mm - 2,416 kg
9mm - 1,825 kg
12mm - 1,558 kg
Total = 17, 940
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
3 mm - 1,525kg
6 mm 0,885kg
9 mm 0,510kg
12mm 0,325
total =7,176
17, 940 /7,176 = 2,5
Momentul magnetic este direct proportional cu suprafata, sigur. De asemenea, el este doar 2x in cazul unui magnet cu lungimea dubla (polarizat ca in motorul lui Tudorel).curiosul a scris:
Totusi, forta este mai mare decat dublu. Tine de modul in care se aseaza liniile magnetice.
Calculatorul ala asa zice :
ps - incepe sa ma manance sa bag problema in simulator
theMisuser- Activ
curiosul a scris:Pacalici,
din primul link
Ia vezi in ce situatie variaza Bm.
theMisuser a scris:ps - incepe sa ma manance sa bag problema in simulator Smile
cc, ce vrei sa stii ?
cc, ce vrei sa stii ?
cc inseamna "carbon copy" sau "curent continuu"?
Da de ce esti curios?Pacalici a scris:cc, ce vrei sa stii ?
Pentru conformitate. Poate fi si o balba: "ce...ce...vrei sa sti"? Transmisa gen SMS.
Ultima editare efectuata de catre Pacalici in Sam 28 Mai 2016, 09:48, editata de 1 ori
Pentru conformitate comenteaza ultimul rezultat afisat de mine. Adica 2,5.Pacalici a scris:Pentru conformitate.
Nu am cunostintele necesare, sa il asteptam pe eugen , ca, el ne spune sigur. Eu nu pot sa zic ca, 2.5 e o cifra.
Ultima editare efectuata de catre Pacalici in Sam 28 Mai 2016, 09:51, editata de 1 ori
Hai pa , poate ai treaba si te retin.Pacalici a scris:Nu am cunostintele necesare, sa il asteptam pe eugen , ca, el ne spune sigur.
N-am. Nu-ti fie teama, da multumesc pentru grija delicata. Prefer sa invat fizica de la maestri, asa ca, continua.
Ultima editare efectuata de catre Pacalici in Sam 28 Mai 2016, 09:53, editata de 1 ori
Ia scarpină-te să vedem ce-ți dă prin simulator.theMisuser a scris: ps - incepe sa ma manance sa bag problema in simulator
Când ai timp, desigur, pentru că așa cum spui, s-ar putea să difere distribuția liniilor magnetice, iar în acest caz situația este ușor diferită pentru că închizătorii nu mai acoperă magneții la fel ca în cealaltă situație, ceea ce ar putea produce o distribuție diferită a liniilor de câmp de-a lungul barelor.
Nu știu, zic și eu, problema mea pentru moment ar fi alta, și cred că ar apărea între pasul 3 și pasul 4.
Eu sunt curios să știu răspunsurile la întrebările mele și mai ales la întrebarea "Care este randamentul motorului magnetic în patru timpi?" al lui Dorel....scanteitudorel a scris:Da de ce esti curios?Pacalici a scris:cc, ce vrei sa stii ?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ??scanteitudorel a scris:
zero mm - 8,116 kg
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
Ciudat. Nu prea-mi vine sa cred ca se intampla asa ceva. E ca si cum daca pui un magnet mai mc intre ele forta devine mai mare.
Si mergand catre magnetul de lungime zero obtinem o forta infinita de atractie....
Nu prea pare ok deloc
theMisuser- Activ
scanteitudorel a scris:cc, ce vrei sa stii ?
Așteaptă un pic să mai rumeg situația și-ți fac o listă de întrebări.
BA ESTE FOARTE OK DACA STII DE CE SE INTAMPLA ASA CEVA.theMisuser a scris:Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ?? Da . IA FA RAPORTUL PENTRU FIECARE DIN FORTELE AFLATE LA O ANUMITA DISTANTA . SA VEZI CE OBTII.scanteitudorel a scris:
zero mm - 8,116 kg
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
Ciudat. Nu prea-mi vine sa cred ca se intampla asa ceva. E ca si cum daca pui un magnet mai mc intre ele forta devine mai mare.
Si mergand catre magnetul de lungime zero obtinem o forta infinita de atractie.... NU INCURCA BORCANELE
Nu prea pare ok deloc
theMisuser a scris:Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ??
Si mergand catre magnetul de lungime zero obtinem o forta infinita de atractie....
Ba s-avem pardon, aici este vorba de o iluminare Dumnezeiasca. Lui Dzeu nu-i pasa de infinitul tau.
Nu-l mai bagati in seama . Talacul de el e dus rau cu pluta.Pacalici a scris:theMisuser a scris:Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ??
Ba s-avem pardon, aici este vorba de o iluminare Dumnezeiasca. Lui Dzeu nu-i pasa de infinitul tau.
zero mm - 8,116 kg
Da ce precizie exceptionala de masura!
+/-1g sau +/-0.1g ?
E la fel de ciudat că să nu zic altceva ca și tehnologia Keshe....theMisuser a scris:Deci dupa ce lipesti magnetii forta de atractie asupra placilor scade de 2x ??scanteitudorel a scris:
zero mm - 8,116 kg
Retinere placa t 3 Lm c.
-zero mm - 3,925 kg.
Nu prea pare ok deloc
http://fymaaa.blogspot.ro/2015/11/tehnologia-keshe-sf-sau-realitate.html
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
E eee eee . Ti-am raspuns mai sus acum doua ore , citesteDacu a scris:Eu sunt curios să știu răspunsurile la întrebările mele și mai ales la întrebarea "Care este randamentul motorului magnetic în patru timpi?" al lui Dorel....scanteitudorel a scris:Da de ce esti curios?Pacalici a scris:
Pagina 5 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 5 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum