Ultimele subiecte
» V-a supraviețui omenirea și vietățile pe Terra sau nu ?Scris de Vizitator Ieri la 22:42
» Căderea liberă în câmp gravitațional
Scris de virgil_48 Ieri la 17:03
» X la puterea -1
Scris de virgil_48 Ieri la 09:28
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de virgil_48 Vin 24 Mar 2023, 18:30
» Ce este FOIP?
Scris de virgil_48 Joi 23 Mar 2023, 21:15
» Fotografia astronomica.
Scris de virgil_48 Joi 23 Mar 2023, 20:56
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de CAdi Joi 23 Mar 2023, 07:40
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Mar 21 Mar 2023, 21:47
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Mar 21 Mar 2023, 18:29
» Ce fel de muzica ascultati?
Scris de CAdi Dum 19 Mar 2023, 21:44
» VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
Scris de virgil_48 Dum 19 Mar 2023, 08:00
» Idei de cercetari in fiizca nu ocupatii cu balade
Scris de Vizitator Sam 18 Mar 2023, 17:26
» EmDrive
Scris de eugen Sam 18 Mar 2023, 11:10
» Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
Scris de virgil_48 Sam 11 Mar 2023, 23:40
» O altă perspectivă a relativității
Scris de virgil Vin 10 Mar 2023, 20:45
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de gafiteanu Joi 09 Mar 2023, 21:01
» Bancuri......
Scris de virgil_48 Mar 07 Mar 2023, 17:37
» Despre conservarea momentului cinetic
Scris de virgil_48 Dum 26 Feb 2023, 09:39
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
Scris de virgil_48 Mier 22 Feb 2023, 21:45
» Evaporarea sau inflatia universului.
Scris de virgil Mier 22 Feb 2023, 15:35
» Legea a treia a lui Kepler dedusă în Fizica elicoidală, fără a face apel la gravitație!
Scris de virgil Mar 21 Feb 2023, 07:44
» Baloane de spionaj
Scris de cris Mier 15 Feb 2023, 15:38
» Transformările Galilei și Lorentz.
Scris de virgil_48 Dum 29 Ian 2023, 16:07
» Experimentul Morley-Michelson
Scris de gafiteanu Dum 29 Ian 2023, 12:38
» Stiinta neoficiala....
Scris de Vizitator Lun 23 Ian 2023, 18:35
» Bibliografie
Scris de Vizitator Vin 20 Ian 2023, 13:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de gafiteanu Dum 15 Ian 2023, 08:42
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
Scris de virgil Joi 12 Ian 2023, 18:30
» Freamătul căutării
Scris de gafiteanu Joi 12 Ian 2023, 00:25
» Urări de sărbători
Scris de CAdi Mier 04 Ian 2023, 23:23
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica. ( 2 )
» Mesaj de la virgil_48 în Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
( 1 )
» Mesaj de la virgil_48 în Fotografia astronomica.
( 1 )
» Mesaj de la Turcu Vasile în VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
( 1 )
» Mesaj de la eugen în EmDrive
( 1 )
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (11562) |
| |||
CAdi (10252) |
| |||
virgil_48 (9950) |
| |||
Abel Cavaşi (7764) |
| |||
gafiteanu (7596) |
| |||
Razvan (6074) |
| |||
curiosul (5974) |
| |||
Pacalici (5571) |
| |||
scanteitudorel (4989) |
| |||
eugen (3473) |
|
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi |
| |||
Pacalici |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
Dacu |
| |||
Razvan |
| |||
virgil |
| |||
meteor |
| |||
gafiteanu |
| |||
scanteitudorel |
|
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil_48 |
| |||
virgil |
| |||
eugen |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
gafiteanu |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
Forever_Man |
| |||
Razvan |
| |||
Turcu Vasile |
|
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 49, Dum 20 Mar 2011, 14:29
Subiecte similare
Teoria evoluției este explicația?!?
+6
virgil
Bordan
CAdi
gafiteanu
Abel Cavaşi
curiosul
10 participanți
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Teoria evoluției este explicația?!?
Rezumarea primului mesaj :
Înainte de a fi oameni, suntem animale?!?
Recunosc, eu mă consider animal, cât se poate de animal.
Eu habar n-am pe ce lume trăiesc și înclin să cred că-mi dirijez existența și modul de gândire pe principii fundamentate efectiv pe aspecte inconștiente, care stau la baza mecanismului reflex ce fundamentează în esență acțiunile și gândurile mele.
Ok, presupunem că eu, ca om, sunt un rezultat evolutiv, un "efect sau comportament intrinsec" al naturii raportat la modul în care eu percep desfășurarea "în mod inerțial" al comportamentului naturii pe care o percep.
Dacă drumul de la simplu la complex, în percepția noastră, este o pură perspectivă evoluționistă, nu pot să nu mă întreb, cum a procedat natura când a "legat și dezvoltat" ochiul de lumină, sunetul de ureche, pielea de temperatură etc, etc etc.
Cu semnul întrebării, desigur.
Cum "a știut" natura că lumina nu poate fi altfel percepută fără existența ochiului, că sunetul nu poate fi altfel perceput fără existența urechii, că temperatura, durerea, presiunea nu poate fi altfel percepută fără existența pielii, iar la nivel general, că orice stimul natural implică un anumit "detector" pentru acel simț?
Oare lucrurile pot fi explicate rațional-filozofic doar pe cale evolutivă?
Dacă da, atunci natura pare să aibă o "conștiință proprie", prin simplul fapt că "a știut" cum să dezvolte evolutiv și să asocieze ceea ce este legat în mod natural de lumină de un mod prin care poate fi percepută.
Dacă nu, ceea ce mi se pare mult mai rezonabil, atunci tot ceea ce percepem este doar...ce este?
Ce-i lumina?
Ce-i vibrația, înainte de a fi sunet "depistat" de ureche?
Ce-i temperatura, presiunea și durerea pe care le percepem ca fiind clar ceva ce există dincolo de senzorii cu care ne-a înzestrat natura?
Dar ce-i natura însăși, și nu numai ce-i, cât de ce-i așa cum este și de ce o percep în acest fel?
ETC...ETC...ETC...
Oare aceste întrebări sunt un rezultat al teoriei evoluției?
Dar dacă ar fi adevărat atunci evoluția "rațiunii" modului în care percepem natura este un rezultat al procesului evolutiv?
Eu sunt de părere că teoria evoluției nu este prea clar fundamentată în afara caracteristicilor fizice similare ale speciilor, care au și determinat această "doctrină", tocmai din perspectiva faptului că ar implica că natura "ar ști" efectiv cum să "lege" anumite aspecte care o fundamentează de anumite forme de "percepție" asupra acesteia.
Teoria evoluției "naturii" în forma în care suntem capabili să o percepem la acest nivel, implică o conștiință intrinsecă a naturii, referitor la ceea ce suntem astăzi capabili să definim și interpretăm ca și conștiință.
Motiv pentru care, mergând pe principiul că natura nu poate fi conștientă de ceea ce generează în urma propriilor percepții pe care ea însăși le stabilește, fie teoria evoluției nu este plauzibilă, fie, în mod clar și evident, ceea ce percepem ca fiind obiectiv și intrinsec are o cu totul altă explicație.
În schimb, dacă nu ne putem depărta nicicum de natura noastră "naturală", atunci ceea ce percepem este un fenomen natural, este un curs normal al evoluției lucrurilor, care n-are treabă cu ceea ce decidem noi să gândim și să interpretăm, ci efectiv este un "comportament inerțial" al naturii.
Pe de altă parte, suntem sau nu suntem natura însăși?
Înainte de a fi oameni, suntem animale?!?
Recunosc, eu mă consider animal, cât se poate de animal.
Eu habar n-am pe ce lume trăiesc și înclin să cred că-mi dirijez existența și modul de gândire pe principii fundamentate efectiv pe aspecte inconștiente, care stau la baza mecanismului reflex ce fundamentează în esență acțiunile și gândurile mele.
Ok, presupunem că eu, ca om, sunt un rezultat evolutiv, un "efect sau comportament intrinsec" al naturii raportat la modul în care eu percep desfășurarea "în mod inerțial" al comportamentului naturii pe care o percep.
Dacă drumul de la simplu la complex, în percepția noastră, este o pură perspectivă evoluționistă, nu pot să nu mă întreb, cum a procedat natura când a "legat și dezvoltat" ochiul de lumină, sunetul de ureche, pielea de temperatură etc, etc etc.
Cu semnul întrebării, desigur.
Cum "a știut" natura că lumina nu poate fi altfel percepută fără existența ochiului, că sunetul nu poate fi altfel perceput fără existența urechii, că temperatura, durerea, presiunea nu poate fi altfel percepută fără existența pielii, iar la nivel general, că orice stimul natural implică un anumit "detector" pentru acel simț?
Oare lucrurile pot fi explicate rațional-filozofic doar pe cale evolutivă?
Dacă da, atunci natura pare să aibă o "conștiință proprie", prin simplul fapt că "a știut" cum să dezvolte evolutiv și să asocieze ceea ce este legat în mod natural de lumină de un mod prin care poate fi percepută.
Dacă nu, ceea ce mi se pare mult mai rezonabil, atunci tot ceea ce percepem este doar...ce este?
Ce-i lumina?
Ce-i vibrația, înainte de a fi sunet "depistat" de ureche?
Ce-i temperatura, presiunea și durerea pe care le percepem ca fiind clar ceva ce există dincolo de senzorii cu care ne-a înzestrat natura?
Dar ce-i natura însăși, și nu numai ce-i, cât de ce-i așa cum este și de ce o percep în acest fel?
ETC...ETC...ETC...
Oare aceste întrebări sunt un rezultat al teoriei evoluției?
Dar dacă ar fi adevărat atunci evoluția "rațiunii" modului în care percepem natura este un rezultat al procesului evolutiv?
Eu sunt de părere că teoria evoluției nu este prea clar fundamentată în afara caracteristicilor fizice similare ale speciilor, care au și determinat această "doctrină", tocmai din perspectiva faptului că ar implica că natura "ar ști" efectiv cum să "lege" anumite aspecte care o fundamentează de anumite forme de "percepție" asupra acesteia.
Teoria evoluției "naturii" în forma în care suntem capabili să o percepem la acest nivel, implică o conștiință intrinsecă a naturii, referitor la ceea ce suntem astăzi capabili să definim și interpretăm ca și conștiință.
Motiv pentru care, mergând pe principiul că natura nu poate fi conștientă de ceea ce generează în urma propriilor percepții pe care ea însăși le stabilește, fie teoria evoluției nu este plauzibilă, fie, în mod clar și evident, ceea ce percepem ca fiind obiectiv și intrinsec are o cu totul altă explicație.
În schimb, dacă nu ne putem depărta nicicum de natura noastră "naturală", atunci ceea ce percepem este un fenomen natural, este un curs normal al evoluției lucrurilor, care n-are treabă cu ceea ce decidem noi să gândim și să interpretăm, ci efectiv este un "comportament inerțial" al naturii.
Pe de altă parte, suntem sau nu suntem natura însăși?
curiosul- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 5974
Puncte : 37420
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Teoria evoluției este explicația?!?
Sigur că da!Forever_Man a scris:curiosul a scris:Natura depinde de "ochii" cu care o "privești", nu de proprietățile sale intrinseci!
Ochii cu care o privesti sunt proprietatile sale intrinseci.
Dar cu propri ochi poți să-ți vezi ochii propri?
Normal că nu!
Și aici cred că-i șmecheria și cu conștiința "ta"!
Conștiința o vezi tu, nu se vede ea pe ea insăși!
curiosul- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 5974
Eywa, ca tot am adus in discutie anterior, permite o corelare a spiritului cu proprietatile materiei.
Sunt de parere ca scenaristul filmului a depasit barierele materialismului stiintific !
Sunt de parere ca scenaristul filmului a depasit barierele materialismului stiintific !
lordQ- Preocupat
- Numarul mesajelor : 41
Data de inscriere : 22/03/2019
curiosul a scris:
Conștiința o vezi tu, nu se vede ea pe ea insăși!
Tocmai, constiinta se vede pe ea insasi:
Cogito ergo sum !
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 10252
Puncte : 50118
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
E ca si cum s-ar remarca, in oricare fel, constientizarea stadiului de animal evoluat catre stadiul de om,
al oricarui animal care dobandit constiinta !
al oricarui animal care dobandit constiinta !
lordQ- Preocupat
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 41
Puncte : 4532
CAdi a scris:Tocmai, constiinta se vede pe ea insasi:
Tocmai vroiam sa comentez acelasi lucru.
Da curiosule, constiinta se vede pe ea insasi. Tu cand te uiti in jur si vezi un scaun de exemplu, tu nu vezi un scaun defapt, pentru ca nu exista niciun scaun. Scaunul ala e o imagine in tine, deci e defapt tu, ca imaginile sunt la randul lor forme de manifestare ale tale. Cand vezi imagini defapt te vezi pe tine, cand auzi sunete defapt te auzi pe tine, etc.
Forever_Man- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 860
Puncte : 13807
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan -
Daca fiecare dintre noi se invarteste in propria lui constiinta si ceaceForever_Man a scris:Tocmai vroiam sa comentez acelasi lucru.CAdi a scris:Tocmai, constiinta se vede pe ea insasi:
Da curiosule, constiinta se vede pe ea insasi. Tu cand te uiti in jur si vezi un scaun de exemplu, tu nu vezi un scaun defapt, pentru ca nu exista niciun scaun. Scaunul ala e o imagine in tine, deci e defapt tu, ca imaginile sunt la randul lor forme de manifestare ale tale. Cand vezi imagini defapt te vezi pe tine, cand auzi sunete defapt te auzi pe tine, etc.
considera omul normal ca realitate obiectiva nu exista, atunci ce te faci ?
Inseamna ca eu nu exist, tu nu existi, nu exista nimic ! Cum de
reusesti sa scrii pe topic pe un aparat care nu exista si cuvintele
tale ajung la mine pe alt aparat care nu exista ? Nu exista nici cuvintele ?
Nu ti se pare totul exagerat de inexistent ?
P.s Dar acest subiect este off topic aici !
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 9950
Puncte : 39610
Data de inscriere : 03/12/2013
Cum adica nu existi ? Nu exista obiectele asa cum ti se prezinta tie in constiinta, dar tu ca si constiinta normal ca existi.
Scrii pe un topic pe un aparat care nu exista in acelasi mod in care te joci World of Warcraft cu elfi care nu exista.
Scrii pe un topic pe un aparat care nu exista in acelasi mod in care te joci World of Warcraft cu elfi care nu exista.
Forever_Man- Activ
Forever_Man a scris:CAdi a scris:Tocmai, constiinta se vede pe ea insasi:
Tocmai vroiam sa comentez acelasi lucru.
Eu cred că vezi prea "static"...
Și ți-am mai spus, tot conștiința dirijează și dinamica naturii?
Adică, dacă scaunul acela cade, tot conștiința îl face să cadă?
Prea îți bazezi punctele de vedere numai pe "imaginile" alea în conștiință, nu și pe ce se întâmplă cu ele și de ce se întâmplă așa și nu altfel!
curiosul- Foarte activ
Pai nu stiu de ce se intampla asa, dar la fel cum si in vise cad meteoriti, la fel si in "realitate" cade scaunul. Nu vad unde e problema.
Forever_Man- Activ
Problema este ca tu crezi ca totul se intampla in constiinta ta.
Nu, tu faci partea din constiinta altuia.
Sunt sigur ca nu ai sa intelegi vorbele mele
Sunt sigur ca nu ai sa intelegi vorbele mele

CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 10252
Puncte : 50118
Data de inscriere : 16/02/2011
Forever_Man a scris:Pai nu stiu de ce se intampla asa, dar la fel cum si in vise cad meteoriti, la fel si in "realitate" cade scaunul. Nu vad unde e problema.
Problema e tocmai cea pe care ai menționat-o!
Visezi prea mult!
curiosul- Foarte activ
CAdi a scris:Problema este ca tu crezi ca totul se intampla in constiinta ta.
Sunt sigur ca nu ai sa intelegi vorbele mele![]()
Fiecare se intampla in constiinta lui, si cu totii ne intamplam in constiinta lui Dumnezeu.
Forever_Man- Activ
Forever_Man a scris:...
Fiecare se intampla in constiinta lui, si cu totii ne intamplam in constiinta lui Dumnezeu.
Continuarea ideii exprimate si poastate anterior : "Daca, prin absurd, materia ar fi avut vreo posibilitate in a alege vreo forma de superioritate, singura n-ar fi putut decide din care ramura / specie sa-si aleaga urmasul"
Prin extrapolare, ajungem la o alta situatie, in care, tot prin absurd si tot daca ar fi avut vreo posibilitate in a alege singura vreo forma de superioritate, materia s-ar organiza in vreun fel !
Mergand pe firul cosmic, va trebui demonstrat ca o parte a materiei, singura, de capul ei, a decis sa devina o stea ! Odata ! Altadata a decis sa devina o planeta !
Altadata a decis sa bantuie sub diverse forme, in sensul accesului la alte forme deja "materializate" ...meteorit, cometa, praf cosmic etc !
Nu este cam nehotarata materia asta ?
De capul ei ?
lordQ- Preocupat
Pentru forever.
Ooo, deja contrastul e și mai mare!
De ce-l implici pe Dumnezeu, săracul, în chestiuni de premiul Nobel?
Tu chiar crezi că Dumnezeu vrea de la tine asemenea premii?
Oamenele vrea premii, nu cei de sus!
Ei, oamenele, nu știe nici măcar de ce le vor, ceea ce și este în contrast cu ceea ce cred ei despre spiritualitate și religie.
Dar...fie în numele Domnului!
Amin!
Ooo, deja contrastul e și mai mare!
De ce-l implici pe Dumnezeu, săracul, în chestiuni de premiul Nobel?
Tu chiar crezi că Dumnezeu vrea de la tine asemenea premii?
Oamenele vrea premii, nu cei de sus!
Ei, oamenele, nu știe nici măcar de ce le vor, ceea ce și este în contrast cu ceea ce cred ei despre spiritualitate și religie.
Dar...fie în numele Domnului!
Amin!
curiosul- Foarte activ
Asta-i pentru lorzi!
Aha, acum înțeleg mai bine și partea cu "lord" din porecla ta pe care ți-ai ales-o pe forum.
Adică...tot unul din ăla care se simte mai jmecher decât mulți alții...
Măi băieți, când dreacu' vă ies din cap complexele astea de superioritate intelectuală ascunse în chip de modestie și simplitate?
Aha, acum înțeleg mai bine și partea cu "lord" din porecla ta pe care ți-ai ales-o pe forum.
Adică...tot unul din ăla care se simte mai jmecher decât mulți alții...
Măi băieți, când dreacu' vă ies din cap complexele astea de superioritate intelectuală ascunse în chip de modestie și simplitate?
curiosul- Foarte activ
Presupun ca nu prea multa lume are idee despre cum arata un lord curios !
"jmecher"-ia constituie una dintre modalitatile de manifstare a celor ce au ceva de ascuns !
Complexele de superioritate intelectuala au diverse manifestari care au parte de cel putin la fel de diverse interpetari.
Una peste alta, teoria evolutiei are atat de multe hibe, incat nu poate fi ridicata la vreun statut explicativ !
"jmecher"-ia constituie una dintre modalitatile de manifstare a celor ce au ceva de ascuns !
Complexele de superioritate intelectuala au diverse manifestari care au parte de cel putin la fel de diverse interpetari.
Una peste alta, teoria evolutiei are atat de multe hibe, incat nu poate fi ridicata la vreun statut explicativ !
lordQ- Preocupat
Dacă iereai suficient de isteață, cred că ar fi trebuit să-ți dai seama ca și eu susțineam pe undeva că teoria evoluției este "slăbuță" rău de tot.
Dar alternativele cu conștiința și divinitatea sunt din categaria glumelor cu Ceac Noris.
În rest, celelalte remarci "inteligente" vorbesc doar despre faptul că vrei să pari inteligent, deși...tu vinzi gheață la eschimoși...când îmi vorbești.
Dar alternativele cu conștiința și divinitatea sunt din categaria glumelor cu Ceac Noris.
În rest, celelalte remarci "inteligente" vorbesc doar despre faptul că vrei să pari inteligent, deși...tu vinzi gheață la eschimoși...când îmi vorbești.
curiosul- Foarte activ
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4

» Fizica actuală nu poate explica formarea norilor
» Cum explicăm ce nu putem explica?
» Cum explică Fizica elicoidală fulgerele din vulcani
» Cum explicăm ce nu putem explica?
» Cum explică Fizica elicoidală fulgerele din vulcani
Pagina 4 din 4
Permisiunile acestui forum: