Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Meteorr Ieri la 21:34

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )

» Mesaj de la virgil în Carti sau documente de care avem nevoie
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Ce este campul ? - Pagina 14 Vote_lcapCe este campul ? - Pagina 14 Voting_barCe este campul ? - Pagina 14 Vote_rcap 
CAdi (12397)
Ce este campul ? - Pagina 14 Vote_lcapCe este campul ? - Pagina 14 Voting_barCe este campul ? - Pagina 14 Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Meteorr
Abel Cavaşi

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
Meteorr
ilasus
CAdi
eugen
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 34 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 34 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Ce este campul ?

+12
Adrian Gheorghe
virgil_48
negativ
Bordan
cris
omuldinluna
eugen
george
gafiteanu
virgil
Razvan
CAdi
16 participanți

Pagina 14 din 16 Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Urmatorul

In jos

Ce este campul ? - Pagina 14 Empty Ce este campul ?

Mesaj Scris de CAdi Sam 26 Oct 2013, 07:53

Rezumarea primului mesaj :

In viziunea clasica, campul este o manifestare uniforma si continua, care se propaga sub forma de unde.
In viziunea teoriei cuantice, campul este compus din particule.
Pe de alta parte Campul Higgs este un camp scalar iar campul electromagnetic este un camp vectorial .
De ce asa ?

[editare în 1511150935]
Mesaje interesante:

1. Mesajul lui Virgil.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este campul ? - Pagina 14 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Ce este campul ? - Pagina 14 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Ce este campul ? - Pagina 14 Empty Re: Ce este campul ?

Mesaj Scris de virgil Mier 25 Noi 2015, 08:10

virgil_48 a scris:
virgil a scris:Cum functioneaza aceata levitatie?
https://www.youtube.com/watch?v=51D329IBfKI
Despre acest montaj s-a mai discutat pe forumul nostru.
Este aeropropulsat.
Stiu ca s-a mai discutat, dar nu s-a lamurit bine in ce consta principiul. Parerea mea este ca ar fi trebuit refacuta experienta sub un clopot de sticla vidat si abia atunci se putea trage o concluzie corecta. Stiu ca unul din colegi (nu mai stiu care si unde) a prezentat experienta modificand polaritatea si efectul era acelasi. Cred ca dielectricul fiind aerul, se dilata intre cei doi electrozi, formand un fel de balon cu aer cald, care asigura levitatia.

virgil
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Mier 25 Noi 2015, 08:36

Un elev a facut acum 50 de ani experienta in vid si acelasi rezultat antigravitational. Doar ca era circular, nu triunghi.
O regasiti in cartile vechi de experiente de fizica.  Revedeti si morisca in vid, scurgerea sarcinilor prin varfuri ascutite.

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Numarul mesajelor : 7617
Data de inscriere : 13/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mier 25 Noi 2015, 08:56

virgil a scris:
virgil_48 a scris:
virgil a scris:Cum functioneaza aceata levitatie?
https://www.youtube.com/watch?v=51D329IBfKI
Despre acest montaj s-a mai discutat pe forumul nostru.
Este aeropropulsat.
Stiu ca s-a mai discutat, dar nu s-a lamurit bine in ce consta principiul. Parerea mea este ca ar fi trebuit refacuta experienta sub un clopot de sticla vidat si abia atunci se putea trage o concluzie corecta. Stiu ca unul din colegi (nu mai stiu care si unde) a prezentat experienta modificand polaritatea si efectul era acelasi. Cred ca dielectricul fiind aerul, se dilata intre cei doi electrozi, formand un fel de balon cu aer cald, care asigura levitatia.
Indiferent de sensul curentului de alimentare, se produce acelas fel de ioni, sau cantitati proportionale de fiecare, functie de compozitia gazului. Nu am studiat in amanunime fenomenul, dar e posibil ca gazul ionizat sa ocupe un volum mai mare, datorita acumularii de sarcini electrice. Asta ar presupune o crestere de temperatura. Sarcinile electrice se disipeaza prin mediu, care isi pastreaza volumul si temperatura. Daca s-ar gasi o metoda sa se impiedice aceasta disipare, dupa ce cantitatea de aer din incinta s-ar ioniza complet, ansamblul nu ar mai avea de ce sa fie sustinut si ar cadea la loc. Experimentul a fost facut in spatiu deschis, dar daca ar fi facut intr-o incinta izolata electric, chiar plina cu aer, probabil va avea comportamentul descris mai sus.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este campul ? - Pagina 14 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Ce este campul ? - Pagina 14 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 3196
Puncte : 21159
Data de inscriere : 11/12/2012

https://www.doxos.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Mier 25 Noi 2015, 09:03

Dar de ce nu apare o reactie simetrica si de sus in jos ?

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este campul ? - Pagina 14 Left_bar_bleue0 / 100 / 10Ce este campul ? - Pagina 14 Right_bar_bleue
Prenume : Vaxile
Puncte : 36103
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mier 25 Noi 2015, 09:04

negativ a scris:
Indiferent de sensul curentului de alimentare, se produce acelas fel de ioni, sau cantitati proportionale de fiecare, functie de compozitia gazului. Nu am studiat in amanunime fenomenul, dar e posibil ca gazul ionizat sa ocupe un volum mai mare, datorita acumularii de sarcini electrice. Asta ar presupune o crestere de temperatura. Sarcinile electrice se disipeaza prin mediu, care isi pastreaza volumul si temperatura. Daca s-ar gasi o metoda sa se impiedice aceasta disipare, dupa ce cantitatea de aer din incinta s-ar ioniza complet, ansamblul nu ar mai avea de ce sa fie sustinut si ar cadea la loc. Experimentul a fost facut in spatiu deschis, dar daca ar fi facut intr-o incinta izolata electric, chiar plina cu aer, probabil va avea comportamentul descris mai sus.[/justify]
Cel care a incheiat discutia precedenta despre acest montaj(cris?) a
afirmat ca la functionarea lui se observa un curent descendent de aer.
Asa ca putin praf aflat sub el, ar putea elucida misterul.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este campul ? - Pagina 14 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Ce este campul ? - Pagina 14 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mier 25 Noi 2015, 09:46

virgil_48 a scris:Cel care a incheiat discutia precedenta despre acest montaj(cris?) a
afirmat ca la functionarea lui se observa un curent descendent de aer.
Asa ca putin praf aflat sub el, ar putea elucida misterul.
Ar putea foarte bine sa fie generat de convectie. Oricum, pâna nu lamuresc ce am de lamurit, nu-mi pot da cu parerea. Efectele cu siguranta se datoreaza unor multiple cauze, din care noi obsevam numai componentele intermediare. Cert este ca in orice sistem stabil energetic, orice modificare a cantitatii de energie conduce la modificari mai mari sau mai mici asupra tuturor celorlalte elemente. Acest lucru e valabil pentru oricare din componentele sistemului (pentru studiu si analiza sistemul trebuie izolat, dar e cam greu).

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este campul ? - Pagina 14 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Ce este campul ? - Pagina 14 Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mier 25 Noi 2015, 10:46

gafiteanu a scris:Un elev a facut acum 50 de ani experienta in vid si acelasi rezultat antigravitational. Doar ca era circular, nu triunghi.
O regasiti in cartile vechi de experiente de fizica.  Revedeti si morisca in vid, scurgerea sarcinilor prin varfuri ascutite.
Nu cred ca este adevarat, pentru ca la schimbarea polaritatii ar fi trebuit sa nu se ridice. Poate era un vid slab, si inca mai functiona polarizarea moleculelor din aer, astfel ca asezate toae pe directie verticala sa scada densitatea aerului formand acea depresiune portanta. Astfel se justifica si de ce functioneaza cand schimbi polaritatea curentului.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Puncte : 56979
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Mier 25 Noi 2015, 17:21

Ia cautati sa construiti o morisca cam ca o busola, cu varfurile indoite tangential, bazata pe descarcari electrice.
Inainte asta se preda la prima lectie de electricitate la scoala.
De miscat se va misca sigur, dar verificati in ce sens, daca depinde de polaritate si de vid.  Daca se va misca cu varfurile inainte, ce fel de sarcini vom avea incarcate in morisca?
Verificati descarcarile pe intuneric si pozati-le. Exista vreo deosebire ?
"Secolul XX va fi necredincios in stiinta, sau nu va fi deloc". (modificare dupa celebra "religios".)

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Ce este campul ? - Pagina 14 Left_bar_bleue0 / 100 / 10Ce este campul ? - Pagina 14 Right_bar_bleue
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Joi 26 Noi 2015, 08:11

gafiteanu a scris:Ia cautati sa construiti o morisca cam ca o busola, cu varfurile indoite tangential, bazata pe descarcari electrice.
Inainte asta se preda la prima lectie de electricitate la scoala.
De miscat se va misca sigur, dar verificati in ce sens, daca depinde de polaritate si de vid.  Daca se va misca cu varfurile inainte, ce fel de sarcini vom avea incarcate in morisca?
Verificati descarcarile pe intuneric si pozati-le.  Exista vreo deosebire ?
Morisca asta am vazut-o functionand inca de cand eram elev. dar uite ca profesorul nu a inversat firele ca sa vedem ca functioneaza in ambele situatii, asa ca am ramas cu convingerea ca functioneaza numai cand are loc o descarcare electrica prin varfurile ascutite unde exista un potential ridicat.
In cazul levitatiei, am vazut cum a schimbat polaritatea curentului si totusi sistemul a functionat la fel. Deci nu este vorba de descarcari electrice, ci doar de ionizarea dielectricului si scaderea densitatii acestuia fata de aerul inconjurator, care face ca sistemul sa pluteasca ca un balon cu aer cald.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Lun 20 Noi 2017, 19:18

negativ a scris:
virgil a scris:
Razvan a scris:Pe scurt şi uşor de înţeles pentru toată lumea:

Câmp = măsura valorilor unei mărimi fizice în diferite puncte din spaţiu.

Campul este locul geometric al unei marimi fizice care variaza dupa o anumita lege in spatiu. 
Perfect !

Dar, intrebare atunci, pentru ca e bine ce spui. Si daca campul variaza in spatiu, si spatiul varaza in camp ?
Spatiul este doar o notiune geometrica fata de care se masoara si se dimensioneaza toate marimile fizice. Spatiul geometric este altceva decat spatiul fizic. Spatiul fizic este un mediu in care se regasesc toate fenomenele fizice, cu care se afla interdependenta, adica un fenomen fizic poate modifica proprietatile spatiului fizic si invers. Astfel campurile nu sunt decat domenii ale spatiului fizic care au suferit modificari ale anumitor parametri. Dimensiunile domeniului in care se pot observa modificari parametrice intr-un camp, depind de dimensiunile si proprietatile entitatilor care au produs perturbatiile. astfel campurile fortelor tari , campurile electrice, sau gravitationale sunt direct proportionale cu particulele sau corpurile care le produc. Astfel daca vrem sa intelegem natura unui camp, trebuie sa stim totul despre relatia particula- spatiul fizic.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mar 21 Noi 2017, 06:25

Problema e mult mai complicatata decât expui aici. Spui singur ca " un fenomen fizic poate modifica proprietatile spatiului fizic si invers." Deci modifica proprietatile spatiului fizic, adica parametrii componentelor sale, nu spatiul in sine. Spatiul e o abstractie mentala, iar "spatiul fizic" se numeste loc si nu are structuri atasate.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 08:18

negativ a scris:
Problema e mult mai complicatata decât expui aici. Spui singur ca " un fenomen fizic poate modifica proprietatile spatiului fizic si invers." Deci modifica proprietatile spatiului fizic, adica parametrii componentelor sale, nu spatiul in sine. Spatiul e o abstractie mentala, iar "spatiul fizic" se numeste loc si nu are structuri atasate.
Spatiul fizic, este mediul in care se desfasoara fenomenele fizice, si nu trebuie confundat cu spatiul geometric. In timp ce spatiul geometric este imuabil, vesnic acelasi spatiu euclidian imaginar. Spatiul fizic este interdependent cu particulele sau corpurile care il definesc ca atare. Astfel subspatiul fizic gravitational nu poate fi separat de campul gravitational si de corpurile care il definesc ca atare. La fel si cu subspatiul electromagnetic. Insa cand vorbim despre spatiul fizic in general trebuie sa tinem cont de toate subspatiile care il compun.
Studiind campul electric, observam ca desi teoretic se intinde la infinit, liniile de forta ale campului se curbeaza in jurul particulei sau corpului cu care interactioneaza. Deci putem afirma in acest caz ca subspatiul electromagnetic este curbat in jurul corpului sau particulei respective, fapt ce permite ecranarea campului electric prin interpunerea de ecrane care sa deturneze si sa absoarba liniile de camp.
Ce este campul ? - Pagina 14 1383233979-campul%20electromagnetic

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 08:37

virgil a scris:
negativ a scris:
Spatiul fizic, este mediul in care se desfasoara fenomenele fizice, si nu trebuie confundat cu spatiul geometric. In timp ce spatiul geometric este imuabil, vesnic acelasi spatiu euclidian imaginar. Spatiul fizic este interdependent cu particulele sau corpurile care il definesc ca atare. Astfel subspatiul fizic gravitational nu poate fi separat de campul gravitational si de corpurile care il definesc ca atare. La fel si cu subspatiul electromagnetic. Insa cand vorbim despre spatiul fizic in general trebuie sa tinem cont de toate subspatiile care il compun.
Studiind campul electric, observam ca desi teoretic se intinde la infinit, liniile de forta ale campului se curbeaza in jurul particulei sau corpului cu care interactioneaza. Deci putem afirma in acest caz ca subspatiul electromagnetic este curbat in jurul corpului sau particulei respective, fapt ce permite ecranarea campului electric prin interpunerea de ecrane care sa deturneze si sa absoarba liniile de camp.
Ce este campul ? - Pagina 14 1383233979-campul%20electromagnetic
In cazul campului gravitational lucrurile se petrec asemanator, in sensul ca liniile de camp se inchid in corpurile cu care interactioneaza. Acest lucru se poate traduce tot prin curbarea unui subspatiu gravitational, ceia ce modifica traiectoriile oricaror particule, corpuri sau chiar raze de lumina ce se propaga prin aceste campuri. trebuie specificat, ca nu toate liniile de forta se incihd in corpul cu care interactioneaza, ci o buna parte merg mai departe la alte corpuri ceia ce permite organizarea corpurilor in sisteme cosmice. Numarul liniilor de camp care se inchid intr-un corp aflat in campul gravitational, este proportional cu masa corpului, sau mai bine zis, cu "densitatea" curburii subspatiului din jurul corpului considerat. Astfel pentru o densitate de 100%, vom avea curbura totala a razelor de lumina, adica avem de a face cu gaurile negre, iar pentru o densitate 0%, putem afirma ca nu exista curbura spatiului, adica spatiul fizic se confunda cu spatiul euclidian. Ce este campul ? - Pagina 14 1104

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 08:52

Pana aici am vazut cum se manifesta campurile sferice, insa nu am stabilit ce este campul, care este natura lui. Din moment ce particula, sau dupa caz corpul nu poate exista separat de camp, dar impreuna genereaza un spatiu curb, iar in lipsa lor ramanem cu un spatiu euclidian, inseamna ca atat particula sau corpul, cat si campul, isi au obarsia in acest spatiu neutru. Deci campul si particula se nasc printr-un proces fizic de separare a spatiului neutru in cele doua entitati, din care una (particula sau corpul) este concentrata intr-un volum finit, iar cealalta (campul)  este disipata intr-un volum nedefinit. Aceste doua entitati sunt de fapt doua stari simultane in care se poate afla spatiul la un moment dat.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mar 21 Noi 2017, 12:43

virgil a scris:Pana aici am vazut cum se manifesta campurile sferice, insa nu am stabilit ce este campul, care este natura lui. Din moment ce particula, sau dupa caz corpul nu poate exista separat de camp, dar impreuna genereaza un spatiu curb, iar in lipsa lor ramanem cu un spatiu euclidian, inseamna ca atat particula sau corpul, cat si campul, isi au obarsia in acest spatiu neutru. Deci campul si particula se nasc printr-un proces fizic de separare a spatiului neutru in cele doua entitati, din care una (particula sau corpul) este concentrata intr-un volum finit, iar cealalta (campul)  este disipata intr-un volum nedefinit. Aceste doua entitati sunt de fapt doua stari simultane in care se poate afla spatiul la un moment dat.
Tu chestiile astea le preiei de la corifei sau le gandesti singur?
Macar specifica care este aportul tau, deoarece fiind numai
o explicare a celor cunoscute, nu este prea interesant. Ar fi
ceva pe directia impusa, ce au invatat toti si sustin toti.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 15:38

"Tu chestiile astea le preiei de la corifei sau le gandesti singur?
ceva pe directia impusa, ce au invatat toti si sustin toti."
Asa ti se pare ca eu imprumut de la altii fara sa mentionez?
Arata-mi si mie unde ai intalnit ideile astea.
mai mult decat atat, eu am demonstrat matematic acest lucru de cateva ori, aratand ca particula se obtine din spatiul inconjurator. Masa particulei fiind egala cu produsul dintre lungimea de unda Compton si permitivitatea mediului in care se formeaza particula. 

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 15:42

virgil a scris:"Tu chestiile astea le preiei de la corifei sau le gandesti singur?
ceva pe directia impusa, ce au invatat toti si sustin toti."
mai mult decat atat, eu am demonstrat matematic acest lucru de cateva ori, aratand ca particula se obtine din spatiul inconjurator. Masa particulei fiind egala cu produsul dintre lungimea de unda Compton si permitivitatea mediului in care se formeaza particula. 
Ce este campul ? - Pagina 14 Masa_p10

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 15:50

Mai mult decat atat, se observa ca masa protonilor se obtine din spatiul electromagnetic pentru valoarea lui epsilon cunoscuta, dar masa electronului nu se obtine la fel , ci dintr-o alta "secventa" a spatiului electromagnetic.Ce este campul ? - Pagina 14 Masa_p11

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mar 21 Noi 2017, 15:54

virgil a scris:. . . . .
Nu este vorba de imprumutat de la altii, a sustine teoriile existente
recunoscute nu este un plagiat ci numai o solidarizare cu ele.
Este vina si lipsa mea ca nu deosebesc limita dintre "vechi si nou"
adica dintre teoria generala existenta si contributia ta.
Nu stiu cum ai putea face ca sa fie clar tuturor. Poate redactarea
cu niste caractere specifice a ceace consideri ca este o noutate in
raspunsul tau, ar putea fi o solutie.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 16:04

Spatiul din care se formeaza electronul are un epsilon de 10^6 ori mai mic, iar intinderea (raza) spatiului deformat in urma condensarii electronului este de 1836 de ori mai mare decat raza spatiului in care se formeaza un nucleon. Deci una este subspatiul din care se formeaza nucleonii si alta este subspatiul din care se formeaza electronii. desi electronii sunt particule cu mult mai mic decat nucleonii, acestia se formeaza dintr-un mediu mai superflu (mai diafan) cu un epsilon de  3,37.10^6 ori mai mic decat al nucleonilor. 
Acelasi lucru dar la alta scara se intampla si in macrocosmos, cand din acelasi spatiu aparent se nasc stele de diferite marimi, planete sau sateliti, adica corpuri ceresti ce formeaza sisteme cosmice de anumite dimensiuni, in functie de clasa sau familia din care fac parte.
O verificare a relatiilor de mai sus ne arata ca acelasi principiu functioneaza si in macrocosmos, dar desigur la alta scara dimensionala. Cu alta ocazie voi arata si acest lucru.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 21 Noi 2017, 16:11

virgil_48 a scris:
virgil a scris:. . . . .
Nu este vorba de imprumutat de la altii, a sustine teoriile existente
recunoscute nu este un plagiat ci numai o solidarizare cu ele.
Este vina si lipsa mea ca nu deosebesc limita dintre "vechi si nou"
adica dintre teoria generala existenta si contributia ta.
Nu stiu cum ai putea face ca sa fie clar tuturor. Poate redactarea
cu niste caractere specifice a ceace consideri ca este o noutate in
raspunsul tau, ar putea fi o solutie.
Tot ce spun eu legat de teoria similitudinii, si modul cum vad eu universul, campurile si nasterea particulelor este  o contributie personala. Desigur ma folosesc de datele sau constantele fizice determinate de fizicienii clasici. De la macrounivers la micro si apoi la hipounivers, toate se leaga intr-o teorie unica, care dinpacate se opreste la nivelul acesta.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mier 22 Noi 2017, 06:31

Adica ar exista un spatiu electric, diferit de unul gravitational, diferit de unul geometric, care s-ar exclude reciproc !

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mier 22 Noi 2017, 07:44

negativ a scris:
Adica ar exista un spatiu electric, diferit de unul gravitational, diferit de unul geometric, care s-ar exclude reciproc !
In acelasi volum din spatiul fizic se regasesc toate posibilitatile de manifestare ale campurilor, insa acestea (campurile) nu sunt decat expresia antagonica (opusa) a unei stari locale si particulare, a existentei unei vibratii concentrate de o anumita frecventa si lungime de unda, numita particula sau corp, in functie de nivelul cosmic la care ne referim. Am spus expresie antagonica, pentru ca spatiul fizic pe de o parte se concentreaza intr-un volum finit numit particula, pe de alta parte se manifesta intr-un volum nedefinit in jurul particulei, numit camp. 
De remarcat ca ori de cate ori, in spatiul fizic se produce evenimentul manifestarii particula-camp electromagnetic sau corp-camp gravitational, se produce in tandem, prin simetrie si particula complementara (antiparticula). 
In functie de natura campurilor manifestate, ne referim la un anumit nivel cosmic definit de anumite frecvente, lungimi de unda, si de aici mase, dimensiuni, sarcini, etc. Este normal ca in orice punct din spatiul gravitational, sa putem regasi particule inconjurate de camp electric, sau camp al fortelor tari,etc. Diferenta frecventei ce defineste corpurile fata de particule, face ca acestea sa se poata manifesta oriunde, astfel ca asazisul subspatiu electromagnetic sa poata exista oriunde intr-un punct din spatiul gravitational.
Cat priveste spatiul geometric, acesta este doar o proiectie mentala, imaginara, si incompleta a spatiului fizic, netinand cont de celelalte proprietati ale acestuia, in afara de dimensiuni metrice.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mier 22 Noi 2017, 08:21

Acest lucru presupune ca si in spatiul gravitational trebuie sa existe acele corpuri ceresti complementare pe care noi nu le vedem.
Problema consta in definirea entitatilor ceresti ca drept corpuri, ceia ce ne induce in eroare, pentru ca nu ne lasa posibilitatea sa intelegem ca un corp in sensul fizic, este doar o farama de roca prelucrata din mantaua unui corp ceresc. Cred ca niciodata nu se va putea patrunde in interiorul stelelor sau planetelor sa putem stabili continutul real al lor. Dupa parerea mea, in interiorul unui corp ceresc exista una sau mai multe corpuri elementare (nuclee, samburi)) asemanatoare cu gaurile negre, in jurul carora se formeaza ceia ce numim noi stea sau planeta. Astfel o stea cum este Soarele, va contine atat corpuri elementare care interactioneaza cu nucleul galactic, cat si alte corpuri elementare care interactioneaza cu planetele, iar o planeta precum Pamantul contine corpuri elementare complementare care interactioneaza cu Soarele, cat si corpuri elementare care interactioneaza cu Luna.
nu pot sa bag mana in foc ca aceste corpuri elementare sunt entitati fizice distincte, sau sunt difuzate unele in altele, dar din calcule rezulta anumite dimensiuni exacte.Ce este campul ? - Pagina 14 Dimens10

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mier 22 Noi 2017, 14:05

Asa amesteci lucrurile de nici tu nu mai stii ce relatii ai descoperit. Nu ma intelege gresit, dar daca si tu crezi ca ar exista o formula magica si atotcuprinzatoare care sa exprime întreaga existenta, te inseli.
Despre ideea ta de spatiu geometric, te rog sa-mi numesti o singura marime,
indiferent de care, ce nu poate fi reprezentata printr-o dreapta.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mier 22 Noi 2017, 17:46

negativ a scris:
Asa amesteci lucrurile de nici tu nu mai stii ce relatii ai descoperit. Nu ma intelege gresit, dar daca si tu crezi ca ar exista o formula magica si atotcuprinzatoare care sa exprime întreaga existenta, te inseli.
Volumul?
Decat sa convingem un coleg de forum ca a luat-o pe aratura, mai
bine am cauta partile bune ale "cercetarii" sale.
Iar despre fortele neconsercative, ar fi indicat sa nu zicem nimic.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Adrian Gheorghe Mier 22 Noi 2017, 19:07

Spatiul este doar o notiune geometrica fata de care se masoara si se dimensioneaza toate marimile fizice. Spatiul geometric este altceva decat spatiul fizic. Spatiul fizic este un mediu in care se regasesc toate fenomenele fizice, cu care se afla interdependenta, adica un fenomen fizic poate modifica proprietatile spatiului fizic si invers.
Dl Negativ!
Cred ca vrei sa spui ca spatiul mental este spatiul geometric si este o abstractiune, este ceva metafizic, absolut rigid fara elasticitate. Imi pare ca si dl Virgil sustine acelasi lucru. Pe cand spatiul fizic, care dupa mine este materializat de eterul cosmic, foarte fin granulat si fara structura dinamica, este sediul si suportul miscarii fizice. In spatiul fizic se constata existenta campurilor fizice care ar aparea din interactiunea substantei cu spatiul fizic. Am ajuns la ideea ca toate campurile fizice ar fi forme de miscare in universul fizic. De la identitatea dimensionala masa-sarcina am gasit ca toate campurile fizice ar fi  purtatoare ale acceleratiei. Ti se pare ceva bizar sau absurd aici?

Adrian Gheorghe
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13954
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mier 22 Noi 2017, 21:22

negativ a scris:
Dreapta nu are decat o singura dimensiune. Arata-mi tu, in natura un obiect real care are o singura dimensiune. Notiunea de dreapta, nu are corespondent in natura tridimensionala, decat in imaginatia noastra. desigur por exista obiecte la care importanta este doar o dimensiune in practica neglijand celelalte dimensiuni, precum o ata, sau o bucata de sfoara. dar daca vorbim despre distanta intre doua corpuri A si B, aceasta are o singura dimensiune, dar nu reprezinta un obiect. Repet, spatiul geometric nu se confunda cu spatiul fizic, pentru ca nu intruneste toate proprietatile spatiului fizic. Spatiul fizic permite nasterea si disparitia particulelor, permite deplasarea luminii cu o viteza limita, permite propagarea campurilor, a oscilatiilor de diferite naturi. Spatiul fizic este populat cu particule corpuri si sisteme armonice naturale cu care interactioneaza in diverse feluri. Spatiul fizic nu este un gol absolut, ci este un mediu ascuns simturilor noastre, dar care permite desfasurarea tuturor evenimentelor fizice din natura.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de scanteitudorel Mier 22 Noi 2017, 22:29

Adrian Gheorghe a scris: De la identitatea dimensionala masa-sarcina am gasit ca toate campurile fizice ar fi purtatoare ale acceleratiei.
Asa cred si eu.
scanteitudorel
scanteitudorel
A decedat

Mulţumit de forum :
Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Joi 23 Noi 2017, 08:32

virgil a scris:Acest lucru presupune ca si in spatiul gravitational trebuie sa existe acele corpuri ceresti complementare pe care noi nu le vedem.
Problema consta in definirea entitatilor ceresti ca drept corpuri, ceia ce ne induce in eroare, pentru ca nu ne lasa posibilitatea sa intelegem ca un corp in sensul fizic, este doar o farama de roca prelucrata din mantaua unui corp ceresc. Cred ca niciodata nu se va putea patrunde in interiorul stelelor sau planetelor sa putem stabili continutul real al lor. Dupa parerea mea, in interiorul unui corp ceresc exista una sau mai multe corpuri elementare (nuclee, samburi)) asemanatoare cu gaurile negre, in jurul carora se formeaza ceia ce numim noi stea sau planeta. Astfel o stea cum este Soarele, va contine atat corpuri elementare care interactioneaza cu nucleul galactic, cat si alte corpuri elementare care interactioneaza cu planetele, iar o planeta precum Pamantul contine corpuri elementare complementare care interactioneaza cu Soarele, cat si corpuri elementare care interactioneaza cu Luna.
nu pot sa bag mana in foc ca aceste corpuri elementare sunt entitati fizice distincte, sau sunt difuzate unele in altele, dar din calcule rezulta anumite dimensiuni exacte.Ce este campul ? - Pagina 14 Dimens10
Revenind la ideia cu "samburii centrali" sau cu nucleiele corpurilor macrocosmice, vedem din tabelul acesta ca pentru planete, aceste corpuri elementare au o raza de cca 73 m, deci sunt ca niste gauri negre de foarte mare densitate, asemanatori microparticulelor ca constitutie, imposibil de studiat, deoarece sunt inveliti de o masa imensa de materie atrasa din norul cosmic unde s-a format, si care continua sa creasca prin atractia oricarui corp ce este in proximitate la un moment dat. Astfel straturile geologice, magma, mantaua, si toate celelalte sunt rezultatul campului central creat sau legat de acesti samburi ai planetei.
In functie de numarul samburilor continuti de catre o planeta sau alt corp ceresc, cat si de viteza cu care se deplaseaza, se obtine o periodicitate cu care va orbita satelitul de pe orbita fundamentala a planetei. De exemplu Pamantul ar contine 11 astfel de samburi centrali, si de aici rezulta periodicitatea Lunii de a orbita in 30 de zile deoarece intamplator sau nu, Luna se afla pe orbita nr.1 a sistemului Pamant-Luna. In alte cazuri cum sunt planetele mari, periodicitatea fundamentala este foarte mica, si tinand cont ca dimensiunile planetelor sunt foarte mari, primele orbite ca in interiorul planetei , iar satelitii acestora orbiteaza pe armonicele inferioare ale frecventei fundamentale, ocupand orbite cu numarul 100 sau mai mult. In cazul Soarelui in Galaxie, acesta ocupa orbita cu numarul de 10^3, si este simpla determinarea acesteia, raportand viteza luminii la viteza Soarelui; n= 3.10^8/2,25.10^5= 1333 ; Astfel stiind numarul cuantic al orbitei solare, si distanta observata fata de nucleul galaxiei, putem afla care este raza orbitei fundamentale pe care orbiteaza cele mai apropiate stele din galaxie.
Dar m-am luat cu vorba.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Joi 23 Noi 2017, 17:19

Ne intoarcem la definirea dimensiunii care scapa pe ici pe colo prin partile esentiale vajnicilor nostri teoreticieni.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Joi 23 Noi 2017, 22:21

Se vede ca esti obsedat de dimendiunea teoretica. Dar din punct de vedere practic, discutiile si concluziile sunt in contradictoriu. Conteaza nu atat dimensiunea, cat conteaza sensibilitatea. Si sensibilitatea este o marime fizica foarte importanta. De exemplu un balon umplut cu gaze zise usoare, este mai putin sensibil la atractia gravitationala decat altul umplut cu gaze grele. Cu toate ca atomii sau moleculele lor sunt din punct de vedere dimensional cam de acelasi ordin de marime.
Exemple de gaze usoare: hidrogenul, heliul, etc..
Exemple de gaze grele: hidrogenul sulfurat, xeonul, kriptonul, etc.
Sub actiunea campului termic lucrurile la gaze stau si mai incurcate. Dimensiunea de dilatare sau contractare in functie de temperatura difera f.mult de la gaz la gaz. Sunt gaze care raman tot gaze pana la temperaturi f.scazute, apoi lichefiaza spre zero kelvin. Deci sunt insensibile la temperatura. Am auzit, dar nu mai tin minte care, ca exista un gaz care nu se prea dilata ca celelalte. Parca ii spune vid sau eter.
Asa ca dimensiunea e o functie foarte ambigua si ciudata, cu toane.
Exista si alte ciudatenii, de exemplu marimi adimensionale si dimensiuni amarimice (fara marime). Dumnezeu e Mare, Allah e Mare, (Allahu Akbar!)

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 14 din 16 Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum