Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este un foton ?
+12
CAdi
theMisuser
WoodyCAD
virgil_48
Adrian Gheorghe
Abel Cavaşi
negativ
gafiteanu
Pacalici
virgil
Bordan
scanteitudorel
16 participanți
Pagina 3 din 13
Pagina 3 din 13 • 1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13
Ce este un foton ?
Rezumarea primului mesaj :
Extras din Wikipedia.
Fotonul, numit și cuantă de lumină, este particula elementară responsabilă pentru toate fenomenele electromagnetice.
Fotonii participă la interacțiunile electromagnetice; toate formele de lumină (nu numai cea vizibilă) se compun din fotoni. Masa de repaus a fotonului este zero; astfel, în absența oricărei interacțiuni viteza fotonului (viteza luminii, c) este aceeași în toate sistemele de referință. Cînd este absorbit fotonul transmite materiei energia, impulsul și momentul său cinetic. Ca toate particulele elementare fotonii au atît proprietăți de corpuscul cît și de undă — prezintă dualismul undă-corpuscul —, în general considerîndu-se că în momentul interacțiunii cu materia fotonii se comportă preponderent ca particule, iar în timpul propagării libere se comportă ca unde. Aceasta problema a fost discutata si de Newton si contemporanii sai.
De cine sunt produsi fotonii ? Prezint o fig. si intreb daca acestia sunt fotoni?
Extras din Wikipedia.
Fotonul, numit și cuantă de lumină, este particula elementară responsabilă pentru toate fenomenele electromagnetice.
Fotonii participă la interacțiunile electromagnetice; toate formele de lumină (nu numai cea vizibilă) se compun din fotoni. Masa de repaus a fotonului este zero; astfel, în absența oricărei interacțiuni viteza fotonului (viteza luminii, c) este aceeași în toate sistemele de referință. Cînd este absorbit fotonul transmite materiei energia, impulsul și momentul său cinetic. Ca toate particulele elementare fotonii au atît proprietăți de corpuscul cît și de undă — prezintă dualismul undă-corpuscul —, în general considerîndu-se că în momentul interacțiunii cu materia fotonii se comportă preponderent ca particule, iar în timpul propagării libere se comportă ca unde. Aceasta problema a fost discutata si de Newton si contemporanii sai.
De cine sunt produsi fotonii ? Prezint o fig. si intreb daca acestia sunt fotoni?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Ce este un foton ?
Tudorele, nu stiu, nu eu am gandit ce am copiat mai sus intre ghilimele "....", intreaba autorul astronom din Timisoara de pe acel forum plin cu savanti cititori in stele si planete..
gafiteanu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 7617
Data de inscriere : 13/06/2011
Sarcina electrica este; e=hv/pi.c ; aceasta relatie este dedusa de mine si verificata. v- reprezinta frecventa compton pentru proton, restul constantelor cred ca se cunosc.
Deci sarcina este un fenomen fizic natural prin care particula absoarbe, sau emite un impuls, ca fiind raportul dintre o radiatie EM si viteza luminii. Pentru echilibru, acest impuls odata emis el este absorbit de o alta sarcina cu semn opus.
De fapt electronul si protonul sunt detinatorii a doua tipuri de sarcini; electrica si magnetica. La proton sarcina electrica este majora, in timp ce la electron sarcina magnetica este majora. Astfel ca sarcina electrica a protonului este de 1836 de ori mai mare decat sarcina electronului, dovada fiind relatia de calcul a acesteia; ep=M.c/pi =1836.(me.c/pi) ; In acest context sarcina electrica poate fi de doua feluri; o sarcina activa a protonului, si o sarcina pasiva a electronului care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina activa. Dar asa functioneaza natura, cuplandu-se o sarcina activa cu una pasiva de 1836 de ori mai mica.
Referitor la sarcina magnetica, electronul are sarcina de1836 de ori mai mare decat protonul si asta se vede din compararea magnetonului Bohr-Procopiu pentru ambele particule (miu,e si miu,p ); m masa electr. Mp- masa proton; e- sarcina electrica activa a protonului.
miu,e=e.h/4pi.m ; miu,p=e.h/4pi.Mp;
Desigur aici se mai pot face niste comentarii din care sa rezulte ca daca luam in calcul sarcina pasiva a electronului, care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina activa a protonului, vom obtine acelasi magneton pentru ambele particule. Nu am aprofundat inca modul cum au fost masurate aceste momente magnetice in realitate, si nici daca o sarcina pasiva poate naste un moment magnetic.
Deci sarcina este un fenomen fizic natural prin care particula absoarbe, sau emite un impuls, ca fiind raportul dintre o radiatie EM si viteza luminii. Pentru echilibru, acest impuls odata emis el este absorbit de o alta sarcina cu semn opus.
De fapt electronul si protonul sunt detinatorii a doua tipuri de sarcini; electrica si magnetica. La proton sarcina electrica este majora, in timp ce la electron sarcina magnetica este majora. Astfel ca sarcina electrica a protonului este de 1836 de ori mai mare decat sarcina electronului, dovada fiind relatia de calcul a acesteia; ep=M.c/pi =1836.(me.c/pi) ; In acest context sarcina electrica poate fi de doua feluri; o sarcina activa a protonului, si o sarcina pasiva a electronului care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina activa. Dar asa functioneaza natura, cuplandu-se o sarcina activa cu una pasiva de 1836 de ori mai mica.
Referitor la sarcina magnetica, electronul are sarcina de1836 de ori mai mare decat protonul si asta se vede din compararea magnetonului Bohr-Procopiu pentru ambele particule (miu,e si miu,p ); m masa electr. Mp- masa proton; e- sarcina electrica activa a protonului.
miu,e=e.h/4pi.m ; miu,p=e.h/4pi.Mp;
Desigur aici se mai pot face niste comentarii din care sa rezulte ca daca luam in calcul sarcina pasiva a electronului, care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina activa a protonului, vom obtine acelasi magneton pentru ambele particule. Nu am aprofundat inca modul cum au fost masurate aceste momente magnetice in realitate, si nici daca o sarcina pasiva poate naste un moment magnetic.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 06 Apr 2017, 09:12, editata de 1 ori
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010
Dl. Gafiteanu!
Eu am postat acele linkuri in special pentru Dl. Negativ. Fiindca mi s-a parut ca ar contin niste idei de adanca cuprindere filozofica. Ceeace pe mine ma depaseste absolut. Dar pentru Dl. Negativ, imi pare ca ar fi ceva foarte lejer de cuprins, dupa ideile pe care le posteaza dumnealui.
Dl. Tudorel!
Dupa parerea mea spatiul gol, sec, pur geometric, spatiul metafizic, este plin cu eterul cosmic (ca un acvariu), si astfel devine spatiul fizic, spatiu care este sediul si suportul tuturor miscarilor din universul fizic.
Eu am postat acele linkuri in special pentru Dl. Negativ. Fiindca mi s-a parut ca ar contin niste idei de adanca cuprindere filozofica. Ceeace pe mine ma depaseste absolut. Dar pentru Dl. Negativ, imi pare ca ar fi ceva foarte lejer de cuprins, dupa ideile pe care le posteaza dumnealui.
Interesant. Spatiul este gol sau plin cu ceva anume ?
Dl. Tudorel!
Dupa parerea mea spatiul gol, sec, pur geometric, spatiul metafizic, este plin cu eterul cosmic (ca un acvariu), si astfel devine spatiul fizic, spatiu care este sediul si suportul tuturor miscarilor din universul fizic.
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13951
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
nu este vorba de a absorbi spatiu, ci de a emite si absorbi un impuls numit sarcina.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
O explicatie a micsorarii c la trecerea prin medii transparente cum ar fi o lentila cel mai probabil se datoreaza parcurgerii de catre foton a unui drum mai lung, dar nu numai.virgil a scris:Si eu cred la fel, numai asa se explica de ce viteza luminii in orice sistem de referinta este aceiasi indiferent de viteza sistemului de referinta.
Principiul Huygens–Fresnel, numit după fizicianul olandez Christiaan Huygens și fizicianul francez Augustin-Jean Fresnel, reprezintă o metodă de analiză aplicată în problemele legate de propagarea undelor.Enunț[modificare | modificare sursă]
Fiecare punct de pe un front de undă poate fi considerat ca punct de plecare a unei unde elementare, care se propagă cu aceeași viteză și lungime de undă ca și unda inițială. Noul front de undă este creat prin însumarea tuturor acestor unde
Referitor la principiul lui Huygens, am mai spus pe undeva pe aici, nu este aplicabil propagarii undelor em. Este valabil doar pentru propagarea undelor în medii alcatuite din particule. În cazul vidului, proprietatile acestuia nu permit aplicarea acestui principiu. Ar fi posibila aplicarea lui cu anumite modificari în cazul undelor gravitationale, dar nu am ajuns înca sa detaliez.
Asta asa este, dar de aici pâna la aplicarea legilor, principiilor si mecanismelor de comportare al sistemelor organizate la mediul "eterului" (tot nu stiu cum sa-l numesc, desi denumirea cea mai potrivita ar fi de substanta haotica), e cale lunga.Adrian Gheorghe a scris:Dupa parerea mea spatiul gol, sec, pur geometric, spatiul metafizic, este plin cu eterul cosmic (ca un acvariu), si astfel devine spatiul fizic, spatiu care este sediul si suportul tuturor miscarilor din universul fizic.
Referitor la notiunile utilizate, precizez ca si ele trebuie completate pentru a face deosebirea între haotic si neorganizat, caci teoria haosului este de fapt studiul sistemelor complexe cu dinamica determinista a componentelor. Chiar haosul este un sistem determinist, cu toate astea, determinarile sale nu depind de loc si timp.
Presupun ca si pe tine te nemultumeste asta, adica "asa functioneaza natura".virgil a scris:.... In acest context sarcina electrica poate fi de doua feluri; o sarcina activa a protonului, si o sarcina pasiva a electronului care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina activa. Dar asa functioneaza natura, cuplandu-se o sarcina activa cu una pasiva de 1836 de ori mai mica...
Exista totusi o relatie de echilibru care determina acest raport constant, asa cum exista si pentru c sau h. Sarcina magnetica, nu e implicata aici, ea fiind rezultatul miscarii sarcinii electrice. Astea oricum sunt legate printr-o lege unica (legea relativitatii, care nu e o teorie ), modul de dependenta însa îmi scapa acum.
Asazisa sarcina magnetica, nu este rezultatul miscarii sarcinii electrice, insa doar prin miscarea ei noi putem obtine campuri magnetice, pentru ca miscarea electronilor se face concomitent cu orientarea lor spatiala pe directia miscarii. Cu alte cuvinte, pentru a putea observa sarcina magnetica noi trebuie sa supunem electronul intr-un potential electric care sa-i asigure orientarea spinului. Dar sarcina magnetica este o proprietate intrinseca a electronului si ea exista atat timp cat exista si electronul indiferent cum se misca.
Dupa calculele mele magnetonul Bohr este un moment al cantitatii de energie a electronului;
Dupa calculele mele magnetonul Bohr este un moment al cantitatii de energie a electronului;
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dl. Virgil! Eu cred ca micsorarea vitezei luminii la trecerea prin mediul dens si transparent se datoreaza cuplajului dinamic ce se stabileste intre campul em al fotonului si campul em intermolecular al mediului dens si transparent.O explicatie a micsorarii c la trecerea prin medii transparente cum ar fi o lentila cel mai probabil se datoreaza parcurgerii de catre foton a unui drum mai lung, dar nu numai.
Referitor la principiul lui Huygens, am mai spus pe undeva pe aici, nu este aplicabil propagarii undelor em.
Dl. Negativ!Referitor la principiul lui Huygens, am mai spus pe undeva pe aici, nu este aplicabil propagarii undelor em.
Vrei sa spui cu alte cuvinte ca lumina (fotonul) nu produce retroradiatie, asa cum cere principiul Huigrns-Fresnel. Acest lucru se explica foarte simplu pe modelul de motor electric liniar al structurii dinamice a fotonului. Model in care nu exista vibratie (miscare oscilatorie rectilinie, a punctelor materiale, de o parte si de cealalta a pozitiei de echilibru, ci exista doar circulatii ale curentilor eterici. Dar exista echilibrul dinamic intre forta electromagnetica propulsoare a fotonului si forta de inertie a fotonului, la nivelul fiecarei unde dein componenta fotonului.
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Dl. Virgil!
Ti-a scapat o gresala de redactare cam mare.
Si ce este aceea sarcina pasiva?. Este sarcina electrica sau sarcina gravifica?.
Ti-a scapat o gresala de redactare cam mare.
Masa inerta, nu sarcina electrica a protonului, este de 1836 de ori masa inerta a electronului. Sarcina electrica a protonului, din cate am retinut eu, este perfect egala cu sarcina electrica a electronului (+e)=(-e).Astfel ca sarcina electrica a protonului este de 1836 de ori mai mare decat sarcina electronului,
Nu stiu de unde ai scos ideea ca sarcina magnetica a electronului ar fi de 1836 de ori mai mare decat sarcina magnetica a protonului. Eu cred ca este tocmai invers. Dar sarcina (inductia) magnetica a protonului, ar fi produsa de 1836 de sarcini electrice elementare, jumate+1 pozitive, jumate-1 negative, strivite si lipite intre ele pe un cerc (pe un inel) de raza protonului (nucleonului). Sarcini care se compenseaza intre ele aproape in totalitate. Sarcinile necompensate se manifesta ca sarcinile electrice si ca momentele magnetice determinate prin masuratorile de laborator.Referitor la sarcina magnetica, electronul are sarcina de1836 de ori mai mare decat protonul
Si ce este aceea sarcina pasiva?. Este sarcina electrica sau sarcina gravifica?.
Adrian Gheorghe- Activ
Tocmai aici e problema; sarcina protonului este; ep=M.c/pi ; este vorba de un impuls, pe care l-am numit sarcina activa. Pentru ca sarcina electronului sa fie egala cu cea a protonului trebuie sa avem;
ee=(1836.me).c/pi; dar studiind mai bine ce inseamna masa avem ca me=h.ve/c2; si Mp=h.vp/c2; deci singura varia bila care da masa este chiar frecventa niu "v" a cuantei generatoare.
Din moment ce sarcina protonului este echivalenta cu impulsul acestuia, nu vedem nici un motiv ca sarcina electronului sa fie de 1836 de ori mai mare decat impulsul acestuia. Atunci in ce consta diferenta? diferenta consta in faptul ca sarcina asazisa activa aprotonului este anihilata de sarcina asazisa pasiva a electronului. Insa daca vrem sa vedem cum se comporta un electron in apropierea unui pozitron, vom vedea ca nu vor mai fi luate in calcul fortele de interactiune date de sarcinile protonului, ci intervin sarcinile electronilor care sunt date de ee=me.c/pi ; care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina protonului, ceia ce ma face sa cred ca este vorba de sarcinile leptonice, sau de sarcinile fortelor slabe.
ee=(1836.me).c/pi; dar studiind mai bine ce inseamna masa avem ca me=h.ve/c2; si Mp=h.vp/c2; deci singura varia bila care da masa este chiar frecventa niu "v" a cuantei generatoare.
Din moment ce sarcina protonului este echivalenta cu impulsul acestuia, nu vedem nici un motiv ca sarcina electronului sa fie de 1836 de ori mai mare decat impulsul acestuia. Atunci in ce consta diferenta? diferenta consta in faptul ca sarcina asazisa activa aprotonului este anihilata de sarcina asazisa pasiva a electronului. Insa daca vrem sa vedem cum se comporta un electron in apropierea unui pozitron, vom vedea ca nu vor mai fi luate in calcul fortele de interactiune date de sarcinile protonului, ci intervin sarcinile electronilor care sunt date de ee=me.c/pi ; care este de 1836 de ori mai mica decat sarcina protonului, ceia ce ma face sa cred ca este vorba de sarcinile leptonice, sau de sarcinile fortelor slabe.
virgil- Moderator
Magnetismul trebuie sa fie doar o proprietate a mediului cauzata de miscarea sarcinii electrice. Altfel, orice sarcina electrica produce un câmp magnetic propriu ce se anuleaza.virgil a scris:... Cu alte cuvinte, pentru a putea observa sarcina magnetica noi trebuie sa supunem electronul intr-un potential electric care sa-i asigure orientarea spinului.
Dupa cum vad eu problema, electronul are si o miscare de revolutie în jurul propriei axe ce poate produce magnetonul (fenomenul, sa nu creada vreun destept ca vorbesc de vreo particula).virgil a scris:Dar sarcina magnetica este o proprietate intrinseca a electronului si ea exista atat timp cat exista si electronul indiferent cum se misca.
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Care unda ? Magnetica , electrica , electromagnetica ?virgil a scris:Electronul, nu este o bila, ci este un vortex, o semiunda circulara. Normal ca se propaga in jurul unei axe, de parca s-ar invarti ceva, de fapt se propaga unda.
Toate undele alea Tudorele se propaga pana la infinit, dar le scade efectul/forta la patrat cu dublarea distantei..
Cum se intampla asta minune, mai nimeni nu stie si de fapt nici nu-i intereseaza. Bine ca avem formula.
Cum se intampla asta minune, mai nimeni nu stie si de fapt nici nu-i intereseaza. Bine ca avem formula.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Desenul tau e facut in 3DS MAX . Ai o ecuatie pentru asta ? Ca eu am, dar desi descrierea ta teoretica e relativ buna, reprezentarile grafice nu cred ca exprima acelas lucru. La tine reprezinta un rezultat, la mine cauza.virgil a scris:Electronul, nu este o bila, ci este un vortex, o semiunda circulara. Normal ca se propaga in jurul unei axe, de parca s-ar invarti ceva, de fapt se propaga unda.
Este vorba de o semiunda EM, in care campul electric este dat de rasfrangerea torului in el insusi ca un deget de manusa, iar campul magnetic este dat de rotirea torului in jurul axei centrale. Cand electronul este plasat intr-un camp electric, adica o diferenta de potential, sagetile curbate se deschid, una indreptandu-se spre plus, si alta spre minus. Astfel electronul se indreapta cu spinul pe directia campului electric. Desigur orientarea spinului nu este totala ci depinde de intensitatea campului, el descriind un con, datorita propagarii sau rotatiei semiundei in jurul axului.scanteitudorel a scris:Care unda ? Magnetica , electrica , electromagnetica ?virgil a scris:Electronul, nu este o bila, ci este un vortex, o semiunda circulara. Normal ca se propaga in jurul unei axe, de parca s-ar invarti ceva, de fapt se propaga unda.
Cercurile paralele ce inconjoara vortexul, sunt liniile de forta ale campului magnetic, ce se inchid circular in jurul axei . Pentru maximul undei avem un stop cadru care arata ca un cerc mare Magnetic, intersectat cu o sumedenie de tensori perpendiculari pe cerc (notat cu galben). Pe masura ce intensitatea undei scade, cercul mare se micsoreaza ca raza, iar tensorii electrici perpendiculari tangenti la noul cerc dar distribuiti pe toata periferia cercului, scad ca marime. In momentul cand unda se anuleaza, cercul magnetic devine un punct, iar tensorii electrici care erau perpendiculari pe cerc devin zero. Apoi ciclul se reia in crestere, desigur electronul deplasandu-se in spatiu cu o jumatate de lungime de unda. In deplasarea lui, cercurile anterioare dispar si apar continuu alte cercuri, cand in crestere, cand in descrestere, respectand pulsatia semiundei generatoare. De fapt din spatiul EM apar si tot acolo se descompun aceste cercuri sau linii de forta magnetice si acesti tensori electrici, perpendiculari pe cercurile magnetice.
Imaginea postata de mine nu este completa, reprezentand o suma de stari suprapuse, ca si cum electronul ar sta pe loc. Astfel apare un vortex circular pentru care putem calcula anumiti parametri.
virgil- Moderator
Desenul e facut in Blender 3d.negativ a scris:Desenul tau e facut in 3DS MAX . Ai o ecuatie pentru asta ? Ca eu am, dar desi descrierea ta teoretica e relativ buna, reprezentarile grafice nu cred ca exprima acelas lucru. La tine reprezinta un rezultat, la mine cauza.virgil a scris:Electronul, nu este o bila, ci este un vortex, o semiunda circulara. Normal ca se propaga in jurul unei axe, de parca s-ar invarti ceva, de fapt se propaga unda.
virgil- Moderator
Acum înteleg cum vezi fenomenul. Am avut si eu o interpretare similara acum vreo câtiva ani, bazata pe teoria lui Garrett Lisi care a încercat o unificare a câmpurilor pe baza grupurilor LIE E8. La un moment dat mi-am dat seama ca el are o solutie de rezultat ideala, statica, bazata numai pe faptul ca e un grup cu proprietati deosebite. Oricum, ideea asta poate fi aplicata numai în cazul mediilor fluide nehaotice.
Multumesc virgil pentru explicatiile date. Referitor la rezonanta magnetica nucleara , paramagnetica electronica , spectoscopie, laser , maser microelectronica cuantica si altele de felul acesta am ceva cunostinte de pe vremea cand studiam asa ceva .
Cel mai important este faptul ca am inteles care este scopul cercetarilor tale. Si aici dar si in alte postari de-a le tale am vazut ca anumitor fenomene fizice cu formule deja consacrate tu le gasesti alte formule matematice. Nu este rau ceea ce faci , dar intrebarea mea este urmatoare? Aceste noi formule ajuta cititorul sa inteleaga mai bine fenomenul fizic respectiv , sau cu toate ca formula este mult mai simpla ,fenomenul este greu de inteles. Nu intamplator pun aceasta intrebare, deoarece am sa-ti prezint un caz concret . Am citit in carti mult mai vechi cum se poate calcula un transformator electric pe baza formulelor prezentate ,( care sunt foarte complicate) , dar din explicatiile prezentate am inteles foarte bine fenomenul fizic , in schimb acum formulele sunt foarte simple dar este mult mai greu de inteles fenomenul fizic pentru cel care vrea sa invete ceva..
Ori cum ar fi, eu iti doresc mult succes si spor la munca .
Cel mai important este faptul ca am inteles care este scopul cercetarilor tale. Si aici dar si in alte postari de-a le tale am vazut ca anumitor fenomene fizice cu formule deja consacrate tu le gasesti alte formule matematice. Nu este rau ceea ce faci , dar intrebarea mea este urmatoare? Aceste noi formule ajuta cititorul sa inteleaga mai bine fenomenul fizic respectiv , sau cu toate ca formula este mult mai simpla ,fenomenul este greu de inteles. Nu intamplator pun aceasta intrebare, deoarece am sa-ti prezint un caz concret . Am citit in carti mult mai vechi cum se poate calcula un transformator electric pe baza formulelor prezentate ,( care sunt foarte complicate) , dar din explicatiile prezentate am inteles foarte bine fenomenul fizic , in schimb acum formulele sunt foarte simple dar este mult mai greu de inteles fenomenul fizic pentru cel care vrea sa invete ceva..
Tudorele, nu-L cauta pe Dumnezeu, nici sa-L intelegi, nici particula Lui Dumnezeu, cauta doar "Formula Lui Dumnezeu".
Cam asta ar trebui sa contina: te nasti, te tarasti, gresesti, pacatuiesti, suferi si mori.
Uite, acum poti sa faci si tu o formula.
Cam asta ar trebui sa contina: te nasti, te tarasti, gresesti, pacatuiesti, suferi si mori.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Aceasta exista de mult si mult mai simplu exprimata .De ce te chinui sa-mi prezinti , ce de mult este stiut ?gafiteanu a scris:Tudorele, nu-L cauta pe Dumnezeu, nici sa-L intelegi, nici particula Lui Dumnezeu, cauta doar "Formula Lui Dumnezeu".
Multumesc Adrian. De fapt aceasta problema a fost discutata si lamurita cu virgil in alt subiect iar explicatiile au fost identice cu ceea ce ai scris acum .Adrian Gheorghe a scris:Dl. Tudorel!
Multumesc pentru urare, si eu iti doresc la fel.scanteitudorel a scris:Multumesc virgil pentru explicatiile date. Referitor la rezonanta magnetica nucleara , paramagnetica electronica , spectoscopie, laser , maser microelectronica cuantica si altele de felul acesta am ceva cunostinte de pe vremea cand studiam asa ceva .
Cat priveste relatiile de care vorbesti, eu am cautat si am gasit o echivalenta dintre lumea micro si cea macro. Deasemeni am stabilit si niste schivalente la unitatile de masura, pentru transformarea din unitati electrice, in unitati mecanice, care ma ajuta sa inteleg mai bine anumite fenomene fizice. Echivalenta nu inseamna egalitate ci doar o posibilitate de a ajunge la aceleasi rezultate, folosind unitati de masura care sunt pe intelesul nostru, precum; kg, metrul, si secunda, cat si combinatiile lor. Astfel toate marimile electrice se pot reduce la aceste trei unitati de masura.
virgil- Moderator
Asta sincer chiar imi place , pacat ca nu am timpul necesar pentru a purta discutii in acest sens.virgil a scris:Cat priveste relatiile de care vorbesti, eu am cautat si am gasit o echivalenta dintre lumea micro si cea macro. Deasemeni am stabilit si niste schivalente la unitatile de masura, pentru transformarea din unitati electrice, in unitati mecanice, care ma ajuta sa inteleg mai bine anumite fenomene fizice. Echivalenta nu inseamna egalitate ci doar o posibilitate de a ajunge la aceleasi rezultate, folosind unitati de masura care sunt pe intelesul nostru, precum; kg, metrul, si secunda, cat si combinatiile lor. Astfel toate marimile electrice se pot reduce la aceste trei unitati de masura.
Dl.Virgil!
Modelul dumitale asupra electronului, se apropie intru catva de modelul imaginat (dedus) de mine. Modelul dumitale nu prezinta detalii ale structurii dinamice interne a electronului. Acea structura care este generatoarea campurilor electric si magnetic ale electronului. In modelul imaginat de mine ar fi doua semiunde, diametral opuse, componente ale undei stationare de mare amplitudine a electronului, care intretin doi curenti eterici radiari, diametral opusi. acesti curenti eterici, stationari, laminari si foarte scurti, genereaza odata forta magnetostatica atractiva, intre curentii diametral opusi, forta care compenseaza forta electrostatica de repulsie dintre semisarcinile de aceeasi polaritate dar si forta centrifuga aoaruta datorita rotatiei foarte rapide de 10^20 rot/s. Apoi genereaza in acelasi timp si forta electromagnetica (cuplul) care propulseaza sistemul cu viteza tangentiala egala cu c/137 (m/s)
Modelul dumitale asupra electronului, se apropie intru catva de modelul imaginat (dedus) de mine. Modelul dumitale nu prezinta detalii ale structurii dinamice interne a electronului. Acea structura care este generatoarea campurilor electric si magnetic ale electronului. In modelul imaginat de mine ar fi doua semiunde, diametral opuse, componente ale undei stationare de mare amplitudine a electronului, care intretin doi curenti eterici radiari, diametral opusi. acesti curenti eterici, stationari, laminari si foarte scurti, genereaza odata forta magnetostatica atractiva, intre curentii diametral opusi, forta care compenseaza forta electrostatica de repulsie dintre semisarcinile de aceeasi polaritate dar si forta centrifuga aoaruta datorita rotatiei foarte rapide de 10^20 rot/s. Apoi genereaza in acelasi timp si forta electromagnetica (cuplul) care propulseaza sistemul cu viteza tangentiala egala cu c/137 (m/s)
Adrian Gheorghe- Activ
Nu aveti suficiente argumente ca sa sustineti niste amanunte care nu prea se justifica. Eu consider ca exista doar o semiunda, deoarece sarcina electrica are un singur semn ales conventional cu minus. Daca ar exista si celalta semiunda atunci sarcina electronului ar fi nula. Nu inteleg de ce ar exista doi curenti eterici, intre cele doua semiunde, si cum ar putea ei sa fie produsi si de ce. Cum vine asta; curenti eterici stationari? un curent nu poate fi stationar, pentru ca pleaca dintr-un izvor si se inchide intr-un sorb. Prin ce mijloace acesti curenti ar putea produce o forta magnetostatica? La acest nivel nu cred ca poate exista o forta centrifuga, pentru ca nu avem inca masa ce caracterizeaza intreaga particula. Nu cred ca inteleg acest model de electron, neavand nici un experiment care sa-l sustina. Sigur si d-ta poti spune acelasi lucru despre modelul meu de electron. Electronul este o cutie neagra, care atunci cand dispare se transforma intr-o cuanta EM de energie, iar acest lucru mi se pare in acord cu experimentarile facute cu vortexuri care atunci cand se izbesc de un zid, chiar il distrug, insa de aici si pana la amanuntele expuse de dvs. este prea mult, cel putin pentru mine.Adrian Gheorghe a scris:Dl.Virgil!
virgil- Moderator
Dl. Virgil!
1) Acest model, al electronului, ca o unda stationara de mare amplitudine si cu doua semiunde, a rezultat de la descifrarea constantei de actiune h, cand am gasit, ca lungimea de unda a fotonului gama electronic, contractata de 137 de ori si raportata la lungimea in radiani a cercului, (la 2*pi) ne da raza electronului Re=2.81743*10^-15 m. Ceeace nu poate sa fie o coincidenta. 2) Fiecare semiunda produce efectul de sarcina electrica (accelerarea eterului) pe zona unui semicerc.
3) Aici este o intelegere gresita. Curentii eterici nu exista intre semiundele diametral opuse. Ci in fiecare semiunda, exista cate un curent eteric, cam de 20 de A. Curenti care numai intr-o zona foarte scurta, sunt stationari si laminari. In afara acestei zone curentii eterici ar fi divergenti si ar realiza efectul electric al semisarcinilor de aceeasi polaritate, intre care trebuie sa apara repulsia electrostatica. Numai in zona curentilor eterici laminari si stationari, ar aparea forta electromagnetica, forta care propulseaza curentii in translșatie cu viteza c/137 (m/s). 4) curentii stationari sunt curentii care isi pastreaza in permanenta aceeasi intensitate. 5) Forta electromagnetica apare la interactiunea unui curent cu campul magnetic produs de celalalt curent.
1) Acest model, al electronului, ca o unda stationara de mare amplitudine si cu doua semiunde, a rezultat de la descifrarea constantei de actiune h, cand am gasit, ca lungimea de unda a fotonului gama electronic, contractata de 137 de ori si raportata la lungimea in radiani a cercului, (la 2*pi) ne da raza electronului Re=2.81743*10^-15 m. Ceeace nu poate sa fie o coincidenta. 2) Fiecare semiunda produce efectul de sarcina electrica (accelerarea eterului) pe zona unui semicerc.
3) Aici este o intelegere gresita. Curentii eterici nu exista intre semiundele diametral opuse. Ci in fiecare semiunda, exista cate un curent eteric, cam de 20 de A. Curenti care numai intr-o zona foarte scurta, sunt stationari si laminari. In afara acestei zone curentii eterici ar fi divergenti si ar realiza efectul electric al semisarcinilor de aceeasi polaritate, intre care trebuie sa apara repulsia electrostatica. Numai in zona curentilor eterici laminari si stationari, ar aparea forta electromagnetica, forta care propulseaza curentii in translșatie cu viteza c/137 (m/s). 4) curentii stationari sunt curentii care isi pastreaza in permanenta aceeasi intensitate. 5) Forta electromagnetica apare la interactiunea unui curent cu campul magnetic produs de celalalt curent.
Adrian Gheorghe- Activ
Dl. Virgil!
Adrian Gheorghe- Activ
Constanta dr actiune sau constanta lui Planck, descrie orice particula sau ansamblu de particule din microcosmos. Conform relatiei mele privind aceata constanta in functie de dimensiunile particulelor vom avea;
Ultima editare efectuata de catre virgil in Sam 08 Apr 2017, 17:40, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Si într-adevar, nu este. Adriane tata, esti un geniu. Înca nu stii de ce, dar e mai bine asa.Adrian Gheorghe a scris:.... lungimea de unda a fotonului gama electronic, contractata de 137 de ori si raportata la lungimea in radiani a cercului, (la 2*pi) ne da raza electronului Re=2.81743*10^-15 m. Ceeace nu poate sa fie o coincidenta.
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum