Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Magnetism permanent-Doi magneti si un disc feromagnetic .
+2
theMisuser
scanteitudorel
6 participanți
Pagina 8 din 10
Pagina 8 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Magnetism permanent-Doi magneti si un disc feromagnetic .
Rezumarea primului mesaj :
Prezint in urmatoarea fig. principiul de functionare a unui dispozitiv mecanic alcatuit din doi magneti permanenti si un disc feromagnetic.
Cum se aplica in acest caz LCE ?
- t 1 Doi magneti permanenti care se atrag pana la o anumita distanta,
-t 2 Intre ei se intruduce discul feromagnetic ,
-t 3 Se roteste unul dintre magneti cu 90 de grade ,
-t 4 Discul feromagnetic revine la pozitia initiala ,
-t 5 Fiecare magnet revine la pozitia initiala ,
-t 6 Se roteste din nou magnetul in sens invers cu 90 de grade , dupa care ciclul se reea .
Obs. Timpul nr. 6 nu este reprezentat in fig.
Pentru demonstratia LCE in acest exemplu , accept si multe formule matematice.
Prezint in urmatoarea fig. principiul de functionare a unui dispozitiv mecanic alcatuit din doi magneti permanenti si un disc feromagnetic.
Cum se aplica in acest caz LCE ?
- t 1 Doi magneti permanenti care se atrag pana la o anumita distanta,
-t 2 Intre ei se intruduce discul feromagnetic ,
-t 3 Se roteste unul dintre magneti cu 90 de grade ,
-t 4 Discul feromagnetic revine la pozitia initiala ,
-t 5 Fiecare magnet revine la pozitia initiala ,
-t 6 Se roteste din nou magnetul in sens invers cu 90 de grade , dupa care ciclul se reea .
Obs. Timpul nr. 6 nu este reprezentat in fig.
Pentru demonstratia LCE in acest exemplu , accept si multe formule matematice.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Magnetism permanent-Doi magneti si un disc feromagnetic .
Vezi ca pe un grafic poti da click dreapta si export ("coma separated values" pe unde intreaba). Apoi alegi un loc pe HDD si-ti pune acolo un fisier care contine toate rezultatele, separatecu virgula.
Alea vin bagate apoi in Excel.
theMisuser- Activ
- Numarul mesajelor : 507
Data de inscriere : 25/02/2016
Eu nu i-am atribuit calitate de magnet, eu i-am atribuit o forta si conform cu Newton, Actiunea=Reactiunea. Daca 2 magneti trag de o placa cu forta X, placa va trage si ea de magneti cu aceeasi forta X.scanteitudorel a scris:
Da , dar fara sa mai atribui calitatile unui magnet permanent placii.
A. Si ca sa vad si eu asa cu ce-ai ramas de la prima simulare, transforma-mi si mie in Juli (Joules) cei 2 timpi de functionare pe care i-ai simulat/calculat
theMisuser- Activ
- Numarul mesajelor : 507
Asta ma intereseaza acum , sa stiu exact care este valoarea lucrului mecanic exprimata in Joules ?theMisuser a scris:Eu nu i-am atribuit calitate de magnet, eu i-am atribuit o forta si conform cu Newton, Actiunea=Reactiunea. Daca 2 magneti trag de o placa cu forta X, placa va trage si ea de magneti cu aceeasi forta X. Cred ca problema aceasta cu actiunea si reactiunea este prevazuta in program , nu mai trebuie sa scrii si tu . Ce valoare mai au vectorii in acest caz . Au sensuri diferite si din suma lor rezulta zero. Prin simulare noi vrem sa aflam care este tensiunea mecanica intr-un cablu ?scanteitudorel a scris:
Da , dar fara sa mai atribui calitatile unui magnet permanent placii.
A. Si ca sa vad si eu asa cu ce-ai ramas de la prima simulare, transforma-mi si mie in Juli (Joules) cei 2 timpi de functionare pe care i-ai simulat/calculat
Diferenta dintre cele doua energii ma intereseaza si in mod special pe aceea care rezulta din simulator . Calculata matematic diferenta trebuie sa fie de 1,86 , iar eu pana acum din simulare am obtinut 1,8196.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Joi 17 Mar 2016, 20:14, editata de 2 ori
Parca am facut si asa ceva .theMisuser a scris:Vezi ca pe un grafic poti da click dreapta si export ("coma separated values" pe unde intreaba). Apoi alegi un loc pe HDD si-ti pune acolo un fisier care contine toate rezultatele, separatecu virgula.
Prin aceasta metoda ti le trimit tie pe forum ? ( spoiler )
Nu este prevazuta reactiunea in program, nu in acest mod se evalueaza fortele. Forta e calculata pt. fiecare piesa in parte local, din configuratia campului si materialul selectat.scanteitudorel a scris:theMisuser a scris:
Eu nu i-am atribuit calitate de magnet, eu i-am atribuit o forta si conform cu Newton, Actiunea=Reactiunea. Daca 2 magneti trag de o placa cu forta X, placa va trage si ea de magneti cu aceeasi forta X. Cred ca problema aceasta cu actiunea si reactiunea este prevazuta in program , nu mai trebuie sa scrii si tu .
Eu am folosit conceptul de actiune=reactiune doar pt. a verifica precizia evaluarii facuta de program + era mai simplu de folosit forta de pe un singur obiect (placa).
Asta asa, ca incalzire pt. timpul cu rotatiascanteitudorel a scris:Asta ma intereseaza acum , sa stiu exact care este valoarea lucrului mecanic exprimata in Joules ?theMisuser a scris:
Diferenta dintre cele doua energii ma intereseaza si in mod special pe aceea care rezulta din simulator . Calculata matematic diferenta trebuie sa fie de 1,86 , iar eu pana acum din simulare am obtinut 1,8196.
La rotatie nu mai merge doar sa aduni valorile obtinute, trebuie sa le transformi in ceva compatibil cu ceilalti timpi. Adica in energie.
Din ce calcul matematic ti-a iesit tie ca "trebuie" sa fie un raport de 1.86 ? Ca de unde ti-a iesit in plus la atractie ti-am explicat deja..
theMisuser- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11359
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive
Da , am vazut si din acest motiv trebuie sa adun rezultatele cu pasul de 1mm si la retinere si la atractie . Dupa aceia discutam si formula .the Misuser a scris:Asta asa, ca incalzire pt. timpul cu rotatia Smile
La rotatie nu mai merge doar sa aduni valorile obtinute, trebuie sa le transformi in ceva compatibil cu ceilalti timpi. Adica in energie.
Asta ti-am scris imediat cum am vazut rezultatele din simularea facuta de tine . Deocamdata analizez doar doi timpi . Timpul 2 atractie si timpul 4 . Sa vad ce diferente apar de aici si dupa aceia timpul 3.
Din ce calcul matematic ti-a iesit tie ca "trebuie" sa fie un raport de 1.86 ? Ca de unde ti-a iesit in plus la atractie ti-am explicat deja..
De acord , dar de ce in simularea cu desprinderea placii rezultatele de pe axa z Forta 1 sunt diferite fata de rezultatele de pe aceiasi axa la Forta 2 ? Se vede clar acest aspect in amplitudinea curbelor. Ele sunt echilibrate daca intervine in calcul si Forta 3 ,( placa. ) Cine stabileste pe care anume din cele doua forte ale magnetilor se plaseaza forta 3 ?the Misuser a scris: Forta e calculata pt. fiecare piesa in parte local, din configuratia campului si materialul selectat.
Am imbunatatit metoda de calcul si am obtinut randamentul final = 1,003045054.
Adica am ajuns la sub 1% eroare (mai precis 0.3%)
Poti aplica aceasta metoda pt. rezultate imbunatatite si la cei 20 de pasi sau cati ai facut. Ar trebui sa se imbunatateasca sensibil precizia.
Cum am facut ?
Pai :
In varianta unei simple adunari, fiecare pas are energia data de dreptunghiul delimitat de punctele C(1)C(2)P(2)P(1). In desen vine suprafata galbena+verde+rosie. Dar ne intereseaza doar cea galbena.
Varianta imbunatatita aduna doar suprafata galbena + verde. Cea rosie este exclusa. Din pacate ramane cea verde da' mnah.
Energia o socotim ca fiind dreptunghiul dat de A(1)A(2)P(2)P(1) + triunghiul dat de A(1)C(1)A(2).
Asta o facem adunand in loc de pasul 1 de la pozitia P(1), pasul 2 de la pozitia P(2) + (diferenta dintre pasul 1 si pasul 2) impartit la 2.
Adica pasul 1 = P(2) + ((P1)-P(2))/2.
Sper ca m-am explicat suficient de clar. Ar trebui (ca nu e prea complicat) sa le poti face si de mana calculele astea (cu calculatorul de buzunar) pentru cei 20 de pasi ai tai si sa vezi ce diferenta apare.
Cand o sa mai ma plictisesc un pic o sa aplic metoda si la celelalte grafice, sa vedem cat de precis ajungem la randament = 1 (pierderi nu am bagat niciunde)
Adica am ajuns la sub 1% eroare (mai precis 0.3%)
Poti aplica aceasta metoda pt. rezultate imbunatatite si la cei 20 de pasi sau cati ai facut. Ar trebui sa se imbunatateasca sensibil precizia.
Cum am facut ?
Pai :
In varianta unei simple adunari, fiecare pas are energia data de dreptunghiul delimitat de punctele C(1)C(2)P(2)P(1). In desen vine suprafata galbena+verde+rosie. Dar ne intereseaza doar cea galbena.
Varianta imbunatatita aduna doar suprafata galbena + verde. Cea rosie este exclusa. Din pacate ramane cea verde da' mnah.
Energia o socotim ca fiind dreptunghiul dat de A(1)A(2)P(2)P(1) + triunghiul dat de A(1)C(1)A(2).
Asta o facem adunand in loc de pasul 1 de la pozitia P(1), pasul 2 de la pozitia P(2) + (diferenta dintre pasul 1 si pasul 2) impartit la 2.
Adica pasul 1 = P(2) + ((P1)-P(2))/2.
Sper ca m-am explicat suficient de clar. Ar trebui (ca nu e prea complicat) sa le poti face si de mana calculele astea (cu calculatorul de buzunar) pentru cei 20 de pasi ai tai si sa vezi ce diferenta apare.
Cand o sa mai ma plictisesc un pic o sa aplic metoda si la celelalte grafice, sa vedem cat de precis ajungem la randament = 1 (pierderi nu am bagat niciunde)
theMisuser- Activ
scanteitudorel a scris:
De acord , dar de ce in simularea cu desprinderea placii rezultatele de pe axa z Forta 1 sunt diferite fata de rezultatele de pe aceiasi axa la Forta 2 ?
Pai fiecare magnet trage cum vrea muschii lui de placa.
Se vede clar acest aspect in amplitudinea curbelor. Ele sunt echilibrate daca intervine in calcul si Forta 3 ,( placa. )
Nu e nici o echilibrare. Pur si simplu Force3=Force1+Force2.
Daca trage unu solid de lant si mai trage si un subtirel de lant (in aceeasi directie) la capatul lantului se va simti forta solidului + forta subtirelului.
Cine stabileste pe care anume din cele doua forte ale magnetilor se plaseaza forta 3 ?
Forta 3 este pur si simplu Forta 1 + Forta 2.
theMisuser- Activ
Imi pare rau , eu nu calculez randamentul acum . Caut sa determin daca rezultatele respective sunt in concordanta cu fenomenele fizice pe care le testez si in mod practic cu magneti din Ferita 40 mm x 45 mm x 60 mm. Nu masor fortele dar simt la mana cum actioneaza acestea asupra placii pe diferite distante si polaritati.theMisuser a scris:Am imbunatatit metoda de calcul si am obtinut randamentul final = 1,003045054. Ti-am explicat ca in momentul de fata nu ma intereseaza randamentul . Vreau sa stiu daca exista o diferenta intre t 2 si t 4 .
Adica am ajuns la sub 1% eroare (mai precis 0.3%) Foarte bine . Pe ce pas ai aplicat aceasta metoda.
Cum am facut ?
Pai :
In varianta unei simple adunari, fiecare pas are energia data de dreptunghiul delimitat de punctele C(1)C(2)P(2)P(1). In desen vine suprafata galbena+verde+rosie. Dar ne intereseaza doar cea galbena. Foarte corect .
Varianta imbunatatita aduna doar suprafata galbena + verde. Cea rosie este exclusa. Din pacate ramane cea verde da' mnah. Lasam asa deocamdata . Se va reduce semnificativ la pas de 1mm
Asta o facem adunand in loc de pasul 1 de la pozitia P(1), pasul 2 de la pozitia P(2) + (diferenta dintre pasul 1 si pasul 2) impartit la 2. De acord cu tine .
Adica pasul 1 = P(2) + ((P1)-P(2))/2. sau F1 + F2 /2 x s 1 si tot asa . Media fortelor x spatiul respectiv.
Sper ca m-am explicat suficient de clar. Ar trebui (ca nu e prea complicat) sa le poti face si de mana calculele astea (cu calculatorul de buzunar) pentru cei 20 de pasi ai tai si sa vezi ce diferenta apare. Este mai corect sa adun fiecare valoare pe pas de 1mm , chiar daca sunt 200 de operatiuni pentru fiecare curba.
La ce concluzie ai ajuns in ceea ce priveste caderea brusca observata la curba fortelor in dreptul axei la s= 100 mm ?
Am aplicat aceasta metoda pe timpul "Atractie" cu 200 de pasi de 1mm. Restul a ramas cum era.
(se poate invata Excel sa aplice aproape orice vrei)
theMisuser- Activ
Excel poate sa faca multe , dar pentru asta trebuie sa-l invat foarte bine .theMisuser a scris:Am aplicat aceasta metoda pe timpul "Atractie" cu 200 de pasi de 1mm. Restul a ramas cum era.
Perfect . Posteaza te rog rezultatul / sau rezultatele pentru cele doua curbe sau suma lor . Cum doresti. Doar rezultatul / rezultatele , nu tot tabelul .
theMisuser- Activ
Multumesc . Ramane sa ma mai uit pe el . La o prima citire am vazut ca F1 z + F2 z = F 3 z asa cum ai scris . Ramane in discutie amplitudinea celor trei curbe prezentate de tine in aceasta figura .theMisuser a scris:
Cred ca era bine in figura de mai sus sa existe curbele pe F1 z - F2 z si F3 z . Asta a creeat confuzie in mintea mea .
Pai eu am pus forta pe Y intre magneti sa vad cum dispare ea cand pleaca placa dintre ei
Alt rol nu avea acolo, simpla curiozitate. Ca date utile de iesire/bagat in bilant era suficienta forta placii pe Z (prezenta si ea).
Alt rol nu avea acolo, simpla curiozitate. Ca date utile de iesire/bagat in bilant era suficienta forta placii pe Z (prezenta si ea).
theMisuser- Activ
Era o exagerare a unei variatii normale, exagerare data de lipsa spatiului dintre piese.scanteitudorel a scris:La ce concluzie ai ajuns in ceea ce priveste caderea brusca observata la curba fortelor in dreptul axei la s= 100 mm ?
Cu 1mm pus intre piese, saltul acela e mai natural/acceptabil.
theMisuser- Activ
theMisuser a scris:Pai eu am pus forta pe Y intre magneti sa vad cum dispare ea cand pleaca placa dintre ei In mod normal nu dispare forta de atractie dintre magneti . Ia se manifesta sub forma unui cuplu. Pe masura ce placa iese dintre magneti se mareste valoarea cuplului . Cand placa este intre magnetii eu nu am observat practic acest cuplu. Am sa plasez un ax cu varf pe centrul unui mag. si atunci iti spun sigur .
Alt rol nu avea acolo, simpla curiozitate. Ca date utile de iesire/bagat in bilant era suficienta forta placii pe Z (prezenta si ea). Asta nu mi-am dat eu seama atunci . Acum inteleg de ce atribuii forta si vector placi ,( F3)
theMisuser a scris:Era o exagerare a unei variatii normale, exagerare data de lipsa spatiului dintre piese. Eu am observat ca aceasta este inca foarte prezenta in curbele frumoase pe care mi le-ai prezentat dupa micsorarea pieselor . Mai discutam .scanteitudorel a scris:La ce concluzie ai ajuns in ceea ce priveste caderea brusca observata la curba fortelor in dreptul axei la s= 100 mm ?
Cu 1mm pus intre piese, saltul acela e mai natural/acceptabil.
Pana la urma imi spui de unde ti-a iesit ca "trebuie" sa fie diferenta 1,86 ?scanteitudorel a scris: Calculata matematic diferenta trebuie sa fie de 1,86 , iar eu pana acum din simulare am obtinut 1,8196.
theMisuser- Activ
Bineinteles , dar trebuie sa fac niste desene . Cred ca in cel mai scurt timp rezolv problema .theMisuser a scris:Pana la urma imi spui de unde ti-a iesit ca "trebuie" sa fie diferenta 1,86 ?scanteitudorel a scris: Calculata matematic diferenta trebuie sa fie de 1,86 , iar eu pana acum din simulare am obtinut 1,8196. [/b]
In figura 1 a , avem doi magneti de forma cubica plasati la o anumita distanta intre ei , distanta care depinde de grosimea placi feromagnetice . S-a consideram ca pe aceasta distanta exista o linie magnetica care inchide circuitul magnetic al celor doi magneti permanenti .
In figura 1 b , unul dintre magneti este rotit cu 90 de grade . Prin urmare lungimea liniei magnetice va creste cu o anumita dimensiune . Este cunoscut faptul ca intesitatea unei linii magnetice depinde de lungimea ei , ( distanta la care se afla primul magnet fata de al-2-lea. ) ,iar de aceasta noua dimensiune va depinde intensitatea liniiei magnetice . Cum se determina lungimea liniei magnetice din fig. 1 b , si care este raportul dintre cele doua dimensiuni , am sa prezint in urmatoarea postare.
In figura 1 b , unul dintre magneti este rotit cu 90 de grade . Prin urmare lungimea liniei magnetice va creste cu o anumita dimensiune . Este cunoscut faptul ca intesitatea unei linii magnetice depinde de lungimea ei , ( distanta la care se afla primul magnet fata de al-2-lea. ) ,iar de aceasta noua dimensiune va depinde intensitatea liniiei magnetice . Cum se determina lungimea liniei magnetice din fig. 1 b , si care este raportul dintre cele doua dimensiuni , am sa prezint in urmatoarea postare.
Mutata postarea.
Ultima editare efectuata de catre eugen in Vin 18 Mar 2016, 21:16, editata de 1 ori
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
In fig. 2 a, avem magnetul care sa rotit de la pozitia initiala cu 90 de grade . Lungimea arcului de cerc se determina conform formulei afisate .
In fig. 2 b , determinam lungimea ipotenuzei care reprezinta dimensiunea liniei magnetice ,( la t 3 a masinii ), cu ajutorul formulei lui Pitagora.
Raportul dintre cele doua dimensiuni ale liniilor magnetice existente pe fiecare din cei doi timpi ai masinii il aflam conform formulei din chenar .
In fig. 2 b , determinam lungimea ipotenuzei care reprezinta dimensiunea liniei magnetice ,( la t 3 a masinii ), cu ajutorul formulei lui Pitagora.
Raportul dintre cele doua dimensiuni ale liniilor magnetice existente pe fiecare din cei doi timpi ai masinii il aflam conform formulei din chenar .
Sters la cerere.( eugen)
Scris de eugen Ieri la 21:17
Simulari in frecvente
TheMisuser&Doru,
Am trecut fugitiv in revista pe net despre programe de simulari in electromagnetism.
Am inteles ca unele au limite, nu pot simula oricare cazuri.
In lipsa timpului necesar unei informari consistente, voi apela direct la voi:
Ma intereseaza la modul informativ deocamdata daca programul pe care il folositi voi se poate aplica si pentru marimi alternative de simulare a campurilor magnetice in transformatoare la frecvente inalte.
Ca date de intrare ar putea fi:
- marimi geometrice: dimensiuni bobine, fire, etc;
- dimensiuni de material ( permitivitati, permeabilitati, natura conductorului, caracteristici de histerezis ale miezului, etc);
- formule matematice;
Scopul simularilor:
- alura campurilor ;
- bilantul energiilor;
- modificari in functie de un parametru variabil, etc.
Mersi.
Programul poate realiza foarte multe . Este mai greu pana inveti pasi necesari .
Simulari in frecvente
TheMisuser&Doru,
Am trecut fugitiv in revista pe net despre programe de simulari in electromagnetism.
Am inteles ca unele au limite, nu pot simula oricare cazuri.
Ma intereseaza la modul informativ deocamdata daca programul pe care il folositi voi se poate aplica si pentru marimi alternative de simulare a campurilor magnetice in transformatoare la frecvente inalte.
- marimi geometrice: dimensiuni bobine, fire, etc;
- dimensiuni de material ( permitivitati, permeabilitati, natura conductorului, caracteristici de histerezis ale miezului, etc);
- formule matematice;
Scopul simularilor:
- alura campurilor ;
- bilantul energiilor;
- modificari in functie de un parametru variabil, etc.
Mersi.
Programul poate realiza foarte multe . Este mai greu pana inveti pasi necesari .
Obs.
In figura 2 b, este plasat un cilindru . Triunghiul desenat se obtine prin rotatia lui si apare descopunerea figuri in plan . Din lipsa de spatiu am plasat si calculat valoarea ipotenuzei direct pe cilindru.
In figura 2 b, este plasat un cilindru . Triunghiul desenat se obtine prin rotatia lui si apare descopunerea figuri in plan . Din lipsa de spatiu am plasat si calculat valoarea ipotenuzei direct pe cilindru.
Scris de eugen Ieri la 21:17
Simulari in frecvente
TheMisuser&Doru,
La fel am facut si eu cand a aparut Tudorel cu problema lui
Am inteles ca unele au limite, nu pot simula oricare cazuri. Si la Maxwell am intalnit niste limitari neasteptate (de pilda nu poti simula 2 obiecte cu miscari independente in regim dinamic/tranzitoriu). N-as putea zice despre alte programe...
Ma intereseaza la modul informativ deocamdata daca programul pe care il folositi voi se poate aplica si pentru marimi alternative de simulare a campurilor magnetice in transformatoare la frecvente inalte. N-am vazut sa contina ceva referitor la raspunsul materialului magnetic in functie de frecventa; are totusi curenti Eddy dar n-as crede ca sunt suficienti pt. simularea unor transformatoare la frecvente inalte (decat eventual ignorand pierderile din miez).
- marimi geometrice: dimensiuni bobine, fire, etc; Merge
- dimensiuni de material ( permitivitati, permeabilitati, natura conductorului, caracteristici de histerezis ale miezului, etc);Merge
- formule matematice; Nu stiu cum vine asta la parametri de intrare
Scopul simularilor:
- alura campurilor ; Merge
- bilantul energiilor; Noi am facut indirect bilantul, nu stiu (si nu prea cred) sa aiba functie explicita pt. asa ceva
- modificari in functie de un parametru variabil, etc. Merge
Mersi.
Eu am testat 2 programe. Vizimag (care e o mica porcarie) pt. ca parea cel mai usor de folosit dar erorile lui de evaluare (a fortelor) l-au facut inutilizabil pt. problema lu' Tudorel.
Apoi am zis sa incerc unu' care pare mai serios si mi-au picat ochii pe Maxwell. Pt. configuratii statice este bestial. Simplu de folosit si suficient de precis. In regim tranzitoriu lucrurile se complica mult si merge extrem de incet.
Simulari in frecvente
TheMisuser&Doru,
La fel am facut si eu cand a aparut Tudorel cu problema lui
Am inteles ca unele au limite, nu pot simula oricare cazuri. Si la Maxwell am intalnit niste limitari neasteptate (de pilda nu poti simula 2 obiecte cu miscari independente in regim dinamic/tranzitoriu). N-as putea zice despre alte programe...
Ma intereseaza la modul informativ deocamdata daca programul pe care il folositi voi se poate aplica si pentru marimi alternative de simulare a campurilor magnetice in transformatoare la frecvente inalte. N-am vazut sa contina ceva referitor la raspunsul materialului magnetic in functie de frecventa; are totusi curenti Eddy dar n-as crede ca sunt suficienti pt. simularea unor transformatoare la frecvente inalte (decat eventual ignorand pierderile din miez).
- marimi geometrice: dimensiuni bobine, fire, etc; Merge
- dimensiuni de material ( permitivitati, permeabilitati, natura conductorului, caracteristici de histerezis ale miezului, etc);Merge
- formule matematice; Nu stiu cum vine asta la parametri de intrare
Scopul simularilor:
- alura campurilor ; Merge
- bilantul energiilor; Noi am facut indirect bilantul, nu stiu (si nu prea cred) sa aiba functie explicita pt. asa ceva
- modificari in functie de un parametru variabil, etc. Merge
Mersi.
Eu am testat 2 programe. Vizimag (care e o mica porcarie) pt. ca parea cel mai usor de folosit dar erorile lui de evaluare (a fortelor) l-au facut inutilizabil pt. problema lu' Tudorel.
Apoi am zis sa incerc unu' care pare mai serios si mi-au picat ochii pe Maxwell. Pt. configuratii statice este bestial. Simplu de folosit si suficient de precis. In regim tranzitoriu lucrurile se complica mult si merge extrem de incet.
theMisuser- Activ
the Misuser,
Priveste ce curbe frumoase am obtinut eu pentru deplasarea placi pe axa z . Ai idee ce am modificat in afara de distanta , care acum este 250mm ?
Alta
Alta
Tabel
Si
Priveste ce curbe frumoase am obtinut eu pentru deplasarea placi pe axa z . Ai idee ce am modificat in afara de distanta , care acum este 250mm ?
Alta
Alta
Tabel
Si
Priveste ce linie continua ai pana la distanta de 100 mm in ultima fotografie .
Ai orientat magnetii pe aceeasi directie ? Habarn-am.
Cum mai stam cu transformarea fortelor obtinute in energie ?
Dar cu torque-ul ?
Cu raportul de 1.86 care trebuia sa fie cum mai stam ?
Hai ca la urmatoarea simulare tre' sa te descurci singur deja.
Daca nu stii raspunsul exact spune-mi cum crezi ca vine facuta transformarea si corectam daca e gresit pe undeva.
Cum mai stam cu transformarea fortelor obtinute in energie ?
Dar cu torque-ul ?
Cu raportul de 1.86 care trebuia sa fie cum mai stam ?
Hai ca la urmatoarea simulare tre' sa te descurci singur deja.
Daca nu stii raspunsul exact spune-mi cum crezi ca vine facuta transformarea si corectam daca e gresit pe undeva.
theMisuser- Activ
theMisuser a scris:Ai orientat magnetii pe aceeasi directie ? Habarn-am. Da si am marit placa de la 100mm la 200mm .
Cum mai stam cu transformarea fortelor obtinute in energie ? Este corect ce ai calculat tu. Mi-am dat seama si de unde apar formele diferite ale celor 3 curbe F 1 ,F 2, F 3, pe axa z. De faptul ca F 3 reprezinta suma celor doua forte ,( F1 + F 2 ) .
Dar cu torque-ul ? Daca valoarea este exprimata in N/m nu mai transformam nimic , insumam fortele . Este aceiasi energie .
Cu raportul de 1.86 care trebuia sa fie cum mai stam ? Ti-am prezentat demonstratia matematica mai sus si de ieri tot astept parerea ta.
Hai ca la urmatoarea simulare tre' sa te descurci singur deja. Ce sa mai simulez ? Lucrurile sunt clare .
Daca nu stii raspunsul exact spune-mi cum crezi ca vine facuta transformarea si corectam daca e gresit pe undeva. Eu am incredere in tine . Ramane sa mai discutam forma curbelor in functie de orientarea fiecarui magnet fata de placa . In rest cred ca subiectul a fost rezolvat .
Pagina 8 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» [rezolvat]Electricitete si magnetism. Arc electric in camp magnetic permanent
» De ce un tatuaj este permanent ?
» Miniturbine actionate si cu magneti
» De ce un tatuaj este permanent ?
» Miniturbine actionate si cu magneti
Pagina 8 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum