Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 55 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 55 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Despre ecuaţiile lui Maxwell
+22
Abel Cavaşi
theMisuser
Adrian Gheorghe
virgil_48
cris
Pacalici
curiosul
v0id
sandokhan
Obislaveanul
gafiteanu
omuldinluna
Bordan
virgil
CAdi
totedati
mm
george
WoodyCAD
alefzero
eugen
sadang
26 participanți
Pagina 8 din 13
Pagina 8 din 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Despre ecuaţiile lui Maxwell
Rezumarea primului mesaj :
[Provine din topicul „Ce este lumina?”]
Scurt istoric al ecuatiilor lui Maxwell:
Ecuatiile originale ale lui Maxwell (20/20), publicate pentru prima data in publicatia "Philosophical Transactions Nr.155/1865" al Royal Society of London:
-= Philosophical Transactions =-
Inainte de a trece mai departe in studiul evolutiei celor 20 de ecuatii ale lui Maxwell, va rog sa cititi urmatorul articol aparut in anul 1990 in publicatia "Scientific American":
-= Scientific American, 1990, June =-
Ulterior primei publicari din anul 1865, aceste ecuatii au aparut in urmatoarele publicatii:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition - paginile 227-237 =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition - paginile 229-239 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 - paginile 554-562 =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
In continuare pun link-urile pe care le consider valoroase pentru cei ce vor sa afle, si mai ales sa vada cu ochii lor, evolutia ecuatiilor lui Maxwell asa cum le cunoastem astazi:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - first edition =-
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.2 =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
Dupa reducerile facute de Heaviside, Gibbs, si Hertz a urmat simetrizarea acestora (eliminarea sistemelor asimetrice existente in teoria lui Maxwell), pe care a facut-o Lorentz in 1892. Mai departe mai sapati si voi daca va intereseaza cu adevarat... ca am obosit!
Insist in continuare pentru cei interesati, sa cautati sa descoperiti singuri legatura intre cei ce au modificat ecuatiile lui Maxwell si J.P. Morgan.
Nota:
- rog administratorul sau moderatorii sa mute sau sa stearga acest mesaj daca il considera nepotrivit pentru acest topic.
[Provine din topicul „Ce este lumina?”]
Scurt istoric al ecuatiilor lui Maxwell:
Ecuatiile originale ale lui Maxwell (20/20), publicate pentru prima data in publicatia "Philosophical Transactions Nr.155/1865" al Royal Society of London:
-= Philosophical Transactions =-
Inainte de a trece mai departe in studiul evolutiei celor 20 de ecuatii ale lui Maxwell, va rog sa cititi urmatorul articol aparut in anul 1990 in publicatia "Scientific American":
-= Scientific American, 1990, June =-
Ulterior primei publicari din anul 1865, aceste ecuatii au aparut in urmatoarele publicatii:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition - paginile 227-237 =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition - paginile 229-239 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 - paginile 554-562 =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson - paginile 247-259 =-
In continuare pun link-urile pe care le consider valoroase pentru cei ce vor sa afle, si mai ales sa vada cu ochii lor, evolutia ecuatiilor lui Maxwell asa cum le cunoastem astazi:
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - first edition =-
-= 1873 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - first edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second edition =-
-= 1881 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second edition =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.1 =-
-= 1890 - The Scientific paper of James Clerk Maxwell Vol.2 =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1891 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - third edition - nu le-am gasit inca =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1892 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.1 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
-= 1904 - A treatise on electricity and magnetism Vol.2 - reeditare Oxford dupa second third edition edited by J.J. Thomson =-
Dupa reducerile facute de Heaviside, Gibbs, si Hertz a urmat simetrizarea acestora (eliminarea sistemelor asimetrice existente in teoria lui Maxwell), pe care a facut-o Lorentz in 1892. Mai departe mai sapati si voi daca va intereseaza cu adevarat... ca am obosit!
Insist in continuare pentru cei interesati, sa cautati sa descoperiti singuri legatura intre cei ce au modificat ecuatiile lui Maxwell si J.P. Morgan.
Nota:
- rog administratorul sau moderatorii sa mute sau sa stearga acest mesaj daca il considera nepotrivit pentru acest topic.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Lun 30 Mai 2011, 12:29, editata de 1 ori (Motiv : Provine din topicul...)
sadang- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24682
Data de inscriere : 31/05/2010
Re: Despre ecuaţiile lui Maxwell
Sa zicem ca e adevarat (ar fi cateva rezerve da' nu conteaza)scanteitudorel a scris:
Daca avem un magnet, intensitatea liniilor de camp in zona de atractie maxima au o valoare .Daca avem doi magneti plasati unul peste altul intensitatea liniilor de camp in zona de atractie maxima ramane aceeasi. Adevarat ?
MmmmmNu.scanteitudorel a scris:
Deci ; Un singur magnet atrage materialul pe o anumita distanta , iar doi magneti atrag materialul pe o distanta mai mare, dar H este acelasi . Diferenta de energie dintr-e cei doi magneti este data doar de s 1 si s 2 ,( spatiul parcurs in cele doua situatii).
Acum sa gandim urmatorul aspect :
Mai multi magneti atrag un esantion feromagnetic in zona de intensitate maxima si vor produce un lucrul mecanic mare , iar un singur magnet va atrage acelasi esantion magnetic , ( tot in zona de intensitate maxima , unde H are aceiasi valoare ca in primul caz ), dar pe o distanta mai mica si prin urmare se va produce un lucrul mecanic mult mai mic. Adevarat ?
Ar fi misto sa fie asa dar doar pare sa fie asa. Si pare asa cand "esantionul" este oarecum comparabil ca dimensiune cu magnetul. Dar daca ai masura cu atentie relatia dintre energii, forte si dimensiuni (pentru mai multe dimensiuni) ai observa ca treaba functioneaza altfel. Si anume, forta este data de variatia campului intr-un punct si energia de diferenta dintre 2 intensitati ale campului intre care plimbi esantionul (indiferent de traseu).
Cand dimensiunile magnetului si esantionului sunt comparabile apar niste considerente secundare care duc, din cate se pare, la o evaluare eronata a situatiei.
De pilda un esantion mare inghite tot campul magnetului. Maresti esantionul cat vrei si mai multa energie nu iese. Practic limita devine campul total al magnetului.
Micsorand esantionul evaluarea devine mai corecta.
Undeva intre un esantion exagerat de mare si unul mic si acceptabil, stau cele comparabile ca dimensiune cu magnetul. Care pare ca duc spre concluzii .. visatoare
Adica sa spuna el cum sa faci un motor magnetic ?scanteitudorel a scris:
Deci; materialul feromagnetic trebuie sa intr-e in zona de energie mag. mare si sa iasa din zona cu energie mag. mica .
Cum se realizeaza legatura dintr-e cele doua energii diferite , cred ca singur iti dai seama.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dar sa trecem la fapte
Ti-am dat niste sugestii pe celalalt forum. Una dintre ele privea Halbach array.
Practic acolo ai avea acea configuratie a campului magnetic cu variatii diferite pe trasee diferite.
In interpretarea ta, energia la intrare a particulei ar fi mai mare decat cea de la iesire. Tradus, ar insemna ca lansand o biluta printr-o gaura dintr-un magnet dispus intr-o structura Halbach, ar iesi pe partea cealalta cu o viteza mai mare. Apoi o intoarcem la intrare si va primi o viteza si mai mare. Si tot asa, pana la viteza maxima posibila (pierderile de pe traseu ar egala castigul din campul magnetic).
Parca ziceai ca ai niste magneti mari. Dai o gaura de vreo 3...4 mm diametru prin centrul unuia pe axa de polarizare, bagi un pai de baut suc prin magnet, iei o biluta de la un rulment mic si ii dai drumul prin pai. Pe partea cealalta ar trebui sa iasa mai repede decat a intrat. Mai pui vreo 2 paie sa ajunga de unde a plecat si biluta s-ar deplasa non-stop.
Sa ne uitam un pic la imagine. In partea de deasupra, in dreptul paiului alb, avem campul magnetic al unui magnet mare. In partea de jos avem campul unui magnet mic. Undeva in interiorul magnetului am notat cu X valoarea maxima a intensitatii campului. Se poate observa ca deasupra X avem un traseu mai lung al campului pana la valoarea albastra si jos avem un traseu mai mic (tot pana la albastru).
Eu zic ca nu merge. Pe considerentele exprimate mai sus (cine ne da forta si cine ne da energia).
Tu ce zici ? Merge ?
Daca ti-e mila de magneti si vrei sa evaluezi nedistructiv situatia, poti incerca masurarea energiilor pe diferite trasee cu esantioane cat mai mici (cele mai mici cu care poti).
Apoi cu esantioane mai mari si vezi unde anume interpretarea mea dispare si devine valabila interpretarea ta. Si atunci zic eu ca ar merita sa meditezi la situatia esantionului maxim (de pilda un magnet de 1cm cu o nicovala mica fata de o nicovala mai mare).
ps - am insistat mai mult pt. ca cu ceva vreme in urma am avut senzatia ca ai surprins conceptul de energie pe un traseu in raport cu diferenta dintre intensitatea campului si nu cu lungimea traseului; pare ca a fost doar o senzatie totusi si d-aia am adus mai multe detalii acum
Ultima editare efectuata de catre theMisuser in Dum 12 Noi 2017, 10:49, editata de 1 ori (Motiv : corectie)
theMisuser- Activ
- Numarul mesajelor : 507
Data de inscriere : 25/02/2016
@scanteitudorel, ai cel putin o sustinere de valoare din partea d-lui Forgaci atunci cand vorbesti de sarcini magnetice:
. Lucrarea din care am citat pare sa ofere mai multe raspunsuri pentru multe din intrebarile ce s-au pus deja pe acest topic si se gaseste la adresa:
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t6-gravitatie-si-antigravitatie-r-forgaci
. Chiar daca mentionata lucrare a d-lui Forgaci este o sistematizare teoretica, ea se bazeaza pe cunostintele de specialitate (in electro) de foarte buna calitate ale autorului. Si, deci, f. credibile.
. Campurile magnetice, care reprezinta treapta -de complexitate, ordin de marime si energii- imediat urmatoare, sant constituite din alfafotoni, a caror totalitate constituie alfamateria, adica materia supraeterica, cuantele specifice fiind betafotonii, iar "curentii" magnetici fiind constituiti din fluxuri de alfamaterie, adica din fluxuri de materie supraeterica.
. Lucrarea din care am citat pare sa ofere mai multe raspunsuri pentru multe din intrebarile ce s-au pus deja pe acest topic si se gaseste la adresa:
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t6-gravitatie-si-antigravitatie-r-forgaci
. Chiar daca mentionata lucrare a d-lui Forgaci este o sistematizare teoretica, ea se bazeaza pe cunostintele de specialitate (in electro) de foarte buna calitate ale autorului. Si, deci, f. credibile.
mm- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 1526
Data de inscriere : 21/08/2008
Are cineva antena asta?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
. N-am auzit de antena asta. Dar uneori citesc antena urmatoare:
https://www.veteranstoday.com/2017/11/07/syria-war-report-november-7-2017-syrian-army-pulverizes-al-qaeda-positions-in-northern-hama/
. Unde citesc ca sirienii SAA si sirienii NDF se bat pe propriul teren cu sirienii ISIS pentru a-si promova ideile (si eventual pt a-si apara/lua vietile). Se pare ca sirienii descopera in prezent ce inseamna comunicarea in societate, adica descopera ceea ce in Romania se practica de ceva mii de ani. Suntem fruntasi la comunicare, ceea ce este de bine?. Ori comunicarea noastra neaosa e o forma a atacului la persoanae?
https://www.veteranstoday.com/2017/11/07/syria-war-report-november-7-2017-syrian-army-pulverizes-al-qaeda-positions-in-northern-hama/
. Unde citesc ca sirienii SAA si sirienii NDF se bat pe propriul teren cu sirienii ISIS pentru a-si promova ideile (si eventual pt a-si apara/lua vietile). Se pare ca sirienii descopera in prezent ce inseamna comunicarea in societate, adica descopera ceea ce in Romania se practica de ceva mii de ani. Suntem fruntasi la comunicare, ceea ce este de bine?. Ori comunicarea noastra neaosa e o forma a atacului la persoanae?
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24255
Data de inscriere : 21/08/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Am discutat cred , aceasta problema in topicul pe care l-am deschis .Pacalici a scris:tudorele, astazi ti-am cautat Fizica Atomului ca sa mai imi reimprospatez cunostintele despre microcosmos, ca veni vorba, si uite peste ce dau:
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Of virgil , nu am uitat dar m-am tot luat ba cu una , ba cu alta . Sa vad pe unde am pus busola si tot maine am sa ma duc la prietenul meu strungarul pentru ceasul comparator . Sigur acolo nu este Bronzul care inchide circuitul magnetic . Un Otel acoperit cu material protector de culoarea Bronzului.virgil a scris:Tudorel, ai facut experimentul cu busola si un magnet?
Ar fi fost bine , ca acesta intrebare sa o fi pus pe topicul Escrocherii stiintifice si tehnice . Acolo cred ca isi merita locul . Am vazut reclama pe Facebook . Prosteala pe fata .virgil a scris:Are cineva antena asta?
P.s. Cand ai timp te rog corecteaza titlul topicului Escrocherii stiintifice si tehnice unde am scris excrocherii. Multumesc .
Multumesc mm pentru aprecierea de mai sus . Nu am cunostinta despre cele scrise de autor , asa cum am mentionat intr-un mesaj anterior . Am denumit corpurile extraordinari de mici cu proprietati magnetice microsarcini magnetice pentru ca asa am considerat eu ca-mi va veni mai usor in exprimare . Poate imi fac timp si arunc o privire asupra topicului mentionat de tine .mm a scris:@scanteitudorel, ai cel putin o sustinere de valoare din partea d-lui Forgaci atunci cand vorbesti de sarcini magnetice:. Campurile magnetice, care reprezinta treapta -de complexitate, ordin de marime si energii- imediat urmatoare, sant constituite din alfafotoni, a caror totalitate constituie alfamateria, adica materia supraeterica, cuantele specifice fiind betafotonii, iar "curentii" magnetici fiind constituiti din fluxuri de alfamaterie, adica din fluxuri de materie supraeterica.
virgil, Am efectuat experimentul in aceasta dimineata . Prin intermediul unui magnet de dimensiune foarte mare cu diametrul de 20cm si inaltimea de 15 cm la distanta de aprox. 120 cm fata de busola am echilibrat cele doua campuri astfel ca acul busolei sa indice E-V dupa care am interpus 3 folii , doua din Cupru si una din Alama cu dimensiunea de 20 x 20 cm. Nu am observat ceva semnificativ atunci cand interpuneam foliile intr-e busola si magnet . Doar o mica abatere al acului cu 4-5 grade de la pozitie, dar asta posibil sa fie din cauza busolei pe care am tinut-o in mana , sau datorita curentilor de inductie care iau nastere in folii . Poate gasesc o placa mai groasa din Bronz si vad atunci.scanteitudorel a scris:Of virgil , nu am uitat dar m-am tot luat ba cu una , ba cu alta . Sa vad pe unde am pus busola si tot maine am sa ma duc la prietenul meu strungarul pentru ceasul comparator . Sigur acolo nu este Bronzul care inchide circuitul magnetic . Un Otel acoperit cu material protector de culoarea Bronzului.virgil a scris:Tudorel, ai facut experimentul cu busola si un magnet?
Cred ca ai folosit un magnet foarte puternic si avand dimensiunile asa mari, imprastie un camp pe o suprafata mare care este mai greu de ecranat. Cu aceleasi foi de tabla trebuia sa ecranezi si campul magnetic terestru.scanteitudorel a scris:virgil, Am efectuat experimentul in aceasta dimineata . Prin intermediul unui magnet de dimensiune foarte mare cu diametrul de 20cm si inaltimea de 15 cm la distanta de aprox. 120 cm fata de busola am echilibrat cele doua campuri astfel ca acul busolei sa indice E-V dupa care am interpus 3 folii , doua din Cupru si una din Alama cu dimensiunea de 20 x 20 cm. Nu am observat ceva semnificativ atunci cand interpuneam foliile intr-e busola si magnet . Doar o mica abatere al acului cu 4-5 grade de la pozitie, dar asta posibil sa fie din cauza busolei pe care am tinut-o in mana , sau datorita curentilor de inductie care iau nastere in folii . Poate gasesc o placa mai groasa din Bronz si vad atunci.scanteitudorel a scris:Of virgil , nu am uitat dar m-am tot luat ba cu una , ba cu alta . Sa vad pe unde am pus busola si tot maine am sa ma duc la prietenul meu strungarul pentru ceasul comparator . Sigur acolo nu este Bronzul care inchide circuitul magnetic . Un Otel acoperit cu material protector de culoarea Bronzului.virgil a scris:Tudorel, ai facut experimentul cu busola si un magnet?
Suportul magnetic are o bucsa de bronz care are decupata in ea o fereastra. Cand este asezat pe batiul strungului, campul magnetic circula nestingherit prin fereastra. Cand vrei sa desprinzi suportul rotesti de buton si se interpune bucsa de bronz in calea campului magnetic, iar forta de atractie scade simtitor permitand sa-l iei cu mana. Tot ansamblul arata asa;
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Cunosc ansamblul respectiv si ai sa gasesti si altele la vinzare , mult mai mari si mai puternice care ridica capacele de canalizare . Virgil , fara suparare ,dar cu aceste experimente ma intorci in urma cu 20 de ani. La vremea respectiva am experimentat si chiar construit un electromotor care avea la baza acest fenomen de comutatie a liniilor de camp magnetic . Daca este asa cum afirmi, piesa executata din Bronz si nu din otel sau magnet permanet din Neodim de culoare aurie , nu maine , in secunda doi am conceput si contruit un motor magnetic .virgil a scris:Cred ca ai folosit un magnet foarte puternic si avand dimensiunile asa mari, imprastie un camp pe o suprafata mare care este mai greu de ecranat.
Cu aceleasi foi de tabla trebuia sa ecranezi si campul magnetic terestru.
Suportul magnetic are o bucsa de bronz care are decupata in ea o fereastra. Cand este asezat pe batiul strungului, campul magnetic circula nestingherit prin fereastra. Cand vrei sa desprinzi suportul rotesti de buton si se interpune bucsa de bronz in calea campului magnetic, iar forta de atractie scade simtitor permitand sa-l iei cu mana. Tot ansamblul arata asa;
Materialul diamagnetic precum si materialul paramagnetic au valori ale permeabilitati apropiate de cel al aerului cu specificatia ca unul este respins din camp iar al doi-lea atras . Cum crezi ca liniile magnetice gernerate de catre un magnet permanet si inchise prin intermediul unui material feromagnetic , ( cu permeabilitatea relativa de 20000 cazul ferosiliciului ), a carei inductie poate atinge valoarea de 0,3 Tesla ,spre exemplu , pot fi comutate pe un alt drum , de catre un material diamagnetic sau paramagnetic a care valoare a permeabilitati relative este egal cu 1 ? Ca sa comuti liniile magnetice atrase de catre un material feromagnetic pe un alt drum ai nevoie de cel putin aceiasi energie care a rezultat din atractie si cum sa-ti asigure aceasta energie un material din Bronz sau Aluminiu ?
Vezi te rog din nou subiectul Macara magnetica scris de mine.
https://cercetare.forumgratuit.ro/t1914-rezolvatelectricitate-si-magnetism-macara-magnetica?highlight=Macara+++magnetica
Forta Lorentz este de fapt o forta pusa in ecuatie si explicata intai de Maxwell
Abel:"Tot ce este elicoidal în electromagnetism se explică pe baza forței Lorentz."
Eu as mai cerceta. In " forta Lorentz " apare inductia magnetica , care cuantifica prin permeabilitatea magnetica intensitatea campului , care este o forta unitara magnetica.
Asadar " forta Lorent" se explica prin forta magnetica, care se explica ...
http://www.cartesio-episteme.net/ep8/distortion.pdf
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/A_Dynamical_Theory_of_the_Electromagnetic_Field.pdf
Maxwell explica in text, primul termen din ecuatiile D , reprezinta o forta perpendiculara pe inductia magnetica si directia de deplasare a unui element de conductor continand sarcini electrice.
In mod injust, termenul din ecuatiile Maxwell scrise la 1865 este atribuit lui Lorentz, care dupa versiunea Wiki a expus-o la 1895, inspirat si el din Heaviside.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lorentz_force
Abel:"Tot ce este elicoidal în electromagnetism se explică pe baza forței Lorentz."
Eu as mai cerceta. In " forta Lorentz " apare inductia magnetica , care cuantifica prin permeabilitatea magnetica intensitatea campului , care este o forta unitara magnetica.
Asadar " forta Lorent" se explica prin forta magnetica, care se explica ...
http://www.cartesio-episteme.net/ep8/distortion.pdf
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/A_Dynamical_Theory_of_the_Electromagnetic_Field.pdf
Maxwell explica in text, primul termen din ecuatiile D , reprezinta o forta perpendiculara pe inductia magnetica si directia de deplasare a unui element de conductor continand sarcini electrice.
In mod injust, termenul din ecuatiile Maxwell scrise la 1865 este atribuit lui Lorentz, care dupa versiunea Wiki a expus-o la 1895, inspirat si el din Heaviside.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lorentz_force
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Permeabilitatea magnetica
"Miu" apare ca permeabilitate magnetica, in textul original.
De asemeni coeficientul de tip alfa ( si beta, gama) reprezinta ce definim azi intensitatea campului magnetic ( forta elementara pe " sarcina magnetica unitara").
Miu cuantifica intensitatea ,(forta elementara ), prin multiplicare se obtine numar de linii de intensitate, adica ceea ce Maxwell numeste un flux elementar, un numar de linii de forta ce strabat o unitate elementara de suprafata.
Acest flux pe unitate elementara este de fapt ce numim azi inductia magnetica.
De asemeni coeficientul de tip alfa ( si beta, gama) reprezinta ce definim azi intensitatea campului magnetic ( forta elementara pe " sarcina magnetica unitara").
Miu cuantifica intensitatea ,(forta elementara ), prin multiplicare se obtine numar de linii de intensitate, adica ceea ce Maxwell numeste un flux elementar, un numar de linii de forta ce strabat o unitate elementara de suprafata.
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Materialele in general se comporta in campul magnetic ca niste lentile, unele concentreaza liniile de forta magnetica precum materialele feromagnetice, altele le disperseaza precum cele diamagnetice. Coeficientul miu relativ, ne arata doar nivelul de concentrare al liniilor de forta in mediul considerat prin care acestea se propaga. De exemplu permaloyul are o permitivitate relativa de 10000 de ori mai mare decat vidul, adica densitatea liniilor de camp este de 10000 de ori mai mare decat in vid, la fel cum o lentila ar concentra razele de lumina.
virgil- Moderator
Nu e corecta analogia. Nu le concentreaza liniile magnetice, le amplifica, le inmultesc. Pe cand lentila nu amplifica fluxul de fotoni, doar il concentreaza pe o suprafata mai mica.
Deci, din ce sunt facute "liniile magnetice" din punct de vedere fizic ? Linii magnetice avem si in vid si in orice materie. Oare sunt particule invizibile care stationeaza sau sunt in trecere?
Nu vi se pare strigator la cer ca inca nici un savant nu a fost preocupat sa descifreze ce e magnetismul ?
Deci, din ce sunt facute "liniile magnetice" din punct de vedere fizic ? Linii magnetice avem si in vid si in orice materie. Oare sunt particule invizibile care stationeaza sau sunt in trecere?
Nu vi se pare strigator la cer ca inca nici un savant nu a fost preocupat sa descifreze ce e magnetismul ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
6n principiu Maxwell are dreptate. Alte magarii sunt cam aiurea. De-aia îl apreciez mai mult pe el decât pe Einstein, care a descoperit o formula fara sa priceapa ce este. Asta macar întelegea ce fac formulele lui. Nu avea de unde sa stie exact. Asta geniu, nene. Merci, Am sa-l citezeugen a scris:Permeabilitatea magnetica
Bine, doar partial ai dreptate , pentru ca liniile de forta care ies dintr-un magnet chiar la suprafata de separatie dintre magnet si aer, sunt foarte concentrate, apoi pe masura ce se indeparteaza de suprafata de separatie patrunzand mai mult in aer, liniile respective diverg foarte mult deoarece mediul nu le permite sa stea focalizate, asta insemnand ca permeabilitatea magnetica a aerului este mult mai mica decat a magnetului. Am zis partial ai dreptate, deoarece materialele magnetice au calitatea de a-si orienta propriile microcampuri in prezenta unui camp exterior, asa cum se intampla la electromagneti. In acest caz electromagnetii se aseamana cu niste fotomultiplicatori.gafiteanu a scris:Nu e corecta analogia. Nu le concentreaza liniile magnetice, le amplifica, le inmultesc. Pe cand lentila nu amplifica fluxul de fotoni, doar il concentreaza pe o suprafata mai mica.
virgil- Moderator
Eu am foarte multi magneti si din niciunul nu ies si nu intra linii de forta. Dar daca fac un desen, pot desena orice, chiar si dihanii care ies si intra.virgil a scris: pentru ca liniile de forta care ies dintr-un magnet chiar la suprafata de separatie dintre magnet si aer, sunt foarte concentrate, apoi pe masura ce se indeparteaza de suprafata de separatie patrunzand mai mult in aer, liniile respective diverg foarte mult deoarece mediul nu le permite sa stea focalizate, asta insemnand ca permeabilitatea magnetica a aerului este mult mai mica decat a magnetului.
Magnetismul e dat numai de un curent, adica electroni in alergare, care transpira. La polii unei baterii nelegate la un consumator nu avem magnetism, cu toate ca avem electroni, dar care lincezesc. Dar la polii bateriei avem linii de forta electrice, adica camp electric. Mai degraba aceste linii sunt fluxuri de dihanii-lighioane invizibile.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Ai pierdut un zero pe drum, pentru Permaloy . Pentru Fierul obtinut pe cale chimica miu rel. = 1.000.000, iar pentru materialele mai speciale miu rel. = 2.000.000virgil a scris:Materialele in general se comporta in campul magnetic ca niste lentile, unele concentreaza liniile de forta magnetica precum materialele feromagnetice, altele le disperseaza precum cele diamagnetice. Coeficientul miu relativ, ne arata doar nivelul de concentrare al liniilor de forta in mediul considerat prin care acestea se propaga. De exemplu permaloyul are o permitivitate relativa de 10000 de ori mai mare decat vidul, adica densitatea liniilor de camp este de 10000 de ori mai mare decat in vid, la fel cum o lentila ar concentra razele de lumina.
Ce ai scris reprezinta magnetismul generat de catre un curent electric care circula in interiorul unui conductor , fie el diamagnetic , paramagnetic sau feroelectric .Ex. Cu , Al , Fe.gafiteanu a scris:Magnetismul e dat numai de un curent, adica electroni in alergare, care transpira.
Magnetismul in cazul magnetilor permanenti reprezinta suma electronilor necompensati, adica acei electroni care nu formeaza cate o pereche cu alti electroni de spin opus .
Diamagnetismul reprezinta propietatea unei substante de a alcatuii perechi de electroni cu spinii diferiti si din acest motiv liniile magnetice aplicate in exterior sunt disipate si nu concentate ca in cazul substantelor feromagnetice . Susceptibilitatea magnetica a substantelor ; Diamagnetice - 1 , Paramagnetice + 1 Feromagnetice >1
scanteitudorel a scris:Ai pierdut un zero pe drum, pentru Permaloy . Pentru Fierul obtinut pe cale chimica miu rel. = 1.000.000, iar pentru materialele mai speciale miu rel. = 2.000.000virgil a scris:Materialele in general se comporta in campul magnetic ca niste lentile, unele concentreaza liniile de forta magnetica precum materialele feromagnetice, altele le disperseaza precum cele diamagnetice. Coeficientul miu relativ, ne arata doar nivelul de concentrare al liniilor de forta in mediul considerat prin care acestea se propaga. De exemplu permaloyul are o permitivitate relativa de 10000 de ori mai mare decat vidul, adica densitatea liniilor de camp este de 10000 de ori mai mare decat in vid, la fel cum o lentila ar concentra razele de lumina.
virgil- Moderator
De cand pana cand permeabilitatea vidului si-a schimbat formula din 4 Pi x 10 la minus 7 Henri/ metru in 4 Pi x 10 la minus 6 H/m ? Asa si eu pot spune despre aceasta formula ca are valoarea 4 Pi x 10 la minus 3 H/m , ca asa vreau eu , iar valorile permeabilitatilor relative, a respectivelor materiale vor fi schimbate .virgil a scris:scanteitudorel a scris:Ai pierdut un zero pe drum, pentru Permaloy . Pentru Fierul obtinut pe cale chimica miu rel. = 1.000.000, iar pentru materialele mai speciale miu rel. = 2.000.000virgil a scris:Materialele in general se comporta in campul magnetic ca niste lentile, unele concentreaza liniile de forta magnetica precum materialele feromagnetice, altele le disperseaza precum cele diamagnetice. Coeficientul miu relativ, ne arata doar nivelul de concentrare al liniilor de forta in mediul considerat prin care acestea se propaga. De exemplu permaloyul are o permitivitate relativa de 10000 de ori mai mare decat vidul, adica densitatea liniilor de camp este de 10000 de ori mai mare decat in vid, la fel cum o lentila ar concentra razele de lumina.
Te grabesti, 4pi.10^-7 =1.256.10^-6; nu s-a modificat nimic.scanteitudorel a scris:De cand pana cand permeabilitatea vidului si-a schimbat formula din 4 Pi x 10 la minus 7 Henri/ metru in 4 Pi x 10 la minus 6 H/m ? Asa si eu pot spune despre aceasta formula ca are valoarea 4 Pi x 10 la minus 3 H/m , ca asa vreau eu , iar valorile permeabilitatilor relative, a respectivelor materiale vor fi schimbate .virgil a scris:scanteitudorel a scris:
Ai pierdut un zero pe drum, pentru Permaloy . Pentru Fierul obtinut pe cale chimica miu rel. = 1.000.000, iar pentru materialele mai speciale miu rel. = 2.000.000
virgil- Moderator
Ce este cu adevarat interesant, este ca Platina sau Aluminiul, au aceiasi permeabilitate magnetica precum vidul.
virgil- Moderator
Normal ca acelasi rezultat il obtii in final, atunci cand vrei sa-l afli pe miu , pentru al inmulti cu H si obtine valoarea lui B, dar nu asa se procedeaza .virgil a scris:Te grabesti, 4pi.10^-7 =1.256.10^-6; nu s-a modificat nimic.scanteitudorel a scris:
De cand pana cand permeabilitatea vidului si-a schimbat formula din 4 Pi x 10 la minus 7 Henri/ metru in 4 Pi x 10 la minus 6 H/m ? Asa si eu pot spune despre aceasta formula ca are valoarea 4 Pi x 10 la minus 3 H/m , ca asa vreau eu , iar valorile permeabilitatilor relative, a respectivelor materiale vor fi schimbate .
Nu stiu de unde ai scos tabelul de mai sus . Valorile permeabilitatilor relative ale materialelor magnetice sunt astfel trecute in toate cartile si in normele tehnice , pentru a fi inmultite cu 4Pi x 10-7Henri/m ,formula consacrata in fizica. Tot la fel de simplu inmultesc 12, 56.... ( care este egal cu 3,14 15 93 x 4 ) x 10 la minus 5 H/m , dar in cazul acesta valoarea permeabilitatii relative pentru Permaloy devine 1000. Comanda tu la o Firma din China materialul Permaloy cu aceasta valoare a permeabilitatii relative , ca eu nu am curaj. Ma fac de rusine si rad aia de mine pana le dau lacrimile.
Parca si aerul la fel din cate stiu.virgil a scris:Ce este cu adevarat interesant, este ca Platina sau Aluminiul, au aceiasi permeabilitate magnetica precum vidul.
Densitatea de energie magnetica
Maxwell evalueaza densitatea de energie magnetica in medii izotrope ca fiind proportionala cu patratul intensitatii campului magnetic, notata cu I in notele lui vechi.
O aplicatie particulara a relatiei formulate de Maxwell este aceea ca daca local creste intensitatea campului magnetic de n ori, densitatea de energie locala creste de n la patrat.
Maxwell evalueaza densitatea de energie magnetica in medii izotrope ca fiind proportionala cu patratul intensitatii campului magnetic, notata cu I in notele lui vechi.
O aplicatie particulara a relatiei formulate de Maxwell este aceea ca daca local creste intensitatea campului magnetic de n ori, densitatea de energie locala creste de n la patrat.
eugen- Moderator
A fost genial Maxwell, cel mai genial. Savantii au spus despre ecuatiile lui ca parca au fost facute de Dumnezeu.
Incerc sa aflu cum a putut gandi astfel acum 150 de ani.
Inradevar genial .gafiteanu a scris:A fost genial Maxwell, cel mai genial. Savantii au spus despre ecuatiile lui ca parca au fost facute de Dumnezeu.
Pacat ca nu s-a ocupat si de fizica sistemelor magnetice in echilibru . In magnetism sunt trei situatii distincte .
1. atractia dintre doi magneti ,
2. respingerea dintre ei
3. starea de echilibru, atunci cand liniile magnetice se intersecteaza perpendicular unele pe altele, iar forta de atractie devine egala cu forta de repingere . In cazul acesta apropierea sau indepartarea magnetilor nu necesita lucrul mecanic semnificativ . Apare doar un cuplu de rotatie intre magneti. Am scris semnificativ , deoarece la campuri magnetice intense apare forta de rezistenta la deplasare . Asa cum se manifesta forta de frecare in mecanica , ( vectorul forta se roteste invers fata de sensul de deplasare a mobilului) .
In conformitate cu ecuatiile lui Maxwell , de cate ori trebuie sa creasca pe suprafata polarizata densitatea de flux al magnetului din interior , astfel ca energia circuitului magnetic total sa creasca cu valoarea energiei adaugata de magnetul respectiv ?
Maxwel a definit marimi locale si pentru suprafate, volume etc a folosit calculul sumativ sau calculul integral.
De fapt nu s-a ocupat de sisteme, ci de microsisteme.
Si mi se pare firesc sa se defineasca si puna in ecuatii marimi precum intensitatea campului magnetic, permeabilitatea campului magnetic, densitatea locala de energie magnetica,etc care sunt marimi locale .
Abia operand prin integrare asupra lor pe volume de campuri, se ajunge la marimi precum energia .
Si mi se pare firesc sa se defineasca si puna in ecuatii marimi precum intensitatea campului magnetic, permeabilitatea campului magnetic, densitatea locala de energie magnetica,etc care sunt marimi locale .
Abia operand prin integrare asupra lor pe volume de campuri, se ajunge la marimi precum energia .
eugen- Moderator
Volumul unui camp este una, dar energia din el este alta. Conceptul de "Energie" spune inca ceva, calitatea si nu numai cantitatea cuantelor conteaza. Mai intervine si timpul.
Conceptul de energie nu este inteles usor.
De exemplu, care este energia totala a campului electric din jurul unei sfere incarcata electric cu diametrul de 1 cm ? Dar energia campului gravitational al Pamantului ? Raspunsul este: infinita. Doar daca timpul si spatiul considerat este infinit si sursa emitatoare vesnica .
Alt exemplu: avem doua surse de lumina cu frecventa diferita dar de aceeasi intensitate. Intensitatea luminii nu este tot una cu senzatia sau perceptia ei de un receptor oarecare. In mod normal intensitatea se refera doar la numarul de fotoni pe unitatea de suprafata. Sursa luminoasa cu frecventa mai mare are energie mai multa la acelasi numar de fotoni emisi, adica la acceasi intensitate. Trebuie sa facem abstractie de curba de sensibilitate spectrala a receptorului. Ochiul uman are maxim la cca 550 nm. (510nm noaptea). Deci o radiatie de violet (sau UV) de aceeasi intensitate cu una de 550nm, si care are energia mai mare, va fi perceputa de ochi sau de un luxmetru simplu, mai slab energetic sau chiar deloc.
Conceptul de energie nu este inteles usor.
De exemplu, care este energia totala a campului electric din jurul unei sfere incarcata electric cu diametrul de 1 cm ? Dar energia campului gravitational al Pamantului ? Raspunsul este: infinita. Doar daca timpul si spatiul considerat este infinit si sursa emitatoare vesnica .
Alt exemplu: avem doua surse de lumina cu frecventa diferita dar de aceeasi intensitate. Intensitatea luminii nu este tot una cu senzatia sau perceptia ei de un receptor oarecare. In mod normal intensitatea se refera doar la numarul de fotoni pe unitatea de suprafata. Sursa luminoasa cu frecventa mai mare are energie mai multa la acelasi numar de fotoni emisi, adica la acceasi intensitate. Trebuie sa facem abstractie de curba de sensibilitate spectrala a receptorului. Ochiul uman are maxim la cca 550 nm. (510nm noaptea). Deci o radiatie de violet (sau UV) de aceeasi intensitate cu una de 550nm, si care are energia mai mare, va fi perceputa de ochi sau de un luxmetru simplu, mai slab energetic sau chiar deloc.
Cu ce s-a ocupat vad destul de clar , dar in situatia undelor care se intersecteaza perpendicular , fie acestea magnetice , ale valurilor , sau poate electromagnetice apar alte fenomene de interferenta si acestea pot fi in sens pozitiv sau negativ in raport cu scopul propus si cu siguranta altul ar fi fost efectul pe care acestea le produc la nivel micro sau macro . Asa cum am spus , vad ca nimeni din cei pasionati sau cercetatori in domeniul respectiv , nu s-a ocupat si de aceasta situatie . In materialele scrise , prin desene , sau prin demonstratii practice pe Yutube nu am gasit nimic . Doar Woody CAD a abordat subiectul in motorul lui dar pe jumatate , deoarece nu a folosit un bobinaj cu spirele intersectate perpendicular .eugen a scris:Maxwel a definit marimi locale si pentru suprafate, volume etc a folosit calculul sumativ sau calculul integral.
Pagina 8 din 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Subiecte similare
» Relaţii între ecuaţiile lui Maxwell şi formulele lui Frenet
» Eterul şi Maxwell
» Despre plăcerea sadică de a vorbi despre „pseudoștiință”
» Eterul şi Maxwell
» Despre plăcerea sadică de a vorbi despre „pseudoștiință”
Pagina 8 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum