Ultimele subiecte
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:38
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 21:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Meteorr în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 11 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 11 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este timpul?
+18
omuldinluna
negativ
Forever_Man
virgil_48
gafiteanu
Syntax
nic
Bordan
ion tudor
meteor
cris
mm
Razvan
curiosul
virgil
AMOT
virtual_inside
CAdi
22 participanți
Pagina 2 din 10
Pagina 2 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ce este timpul?
Rezumarea primului mesaj :
Tot ce s-a spus pana acum despre timp este confuz si contradictoriu.
Sa vedem noi, daca reusim sa descifram ce este cu aceasta notiune ,
prezenta atat in fizica clasica cat si in cea moderna!
Tot ce s-a spus pana acum despre timp este confuz si contradictoriu.
Sa vedem noi, daca reusim sa descifram ce este cu aceasta notiune ,
prezenta atat in fizica clasica cat si in cea moderna!
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12400
Puncte : 59062
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Ce este timpul?
Oare timpul este ireversibil?
CAdi- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 12400
Tu ce crezi?Oare timpul este ireversibil?
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12466
Data de inscriere : 25/05/2010
Ca tine...Poate fi scurtat...
CAdi- Foarte activ
De fapt durata vietii unui om, conteaza foarte mult cand este comparata cu durata vietii celor din jur. Mama mea a murit la 94 ani, si inainte de a muri a spus;""viata e scurta si grea"". Deci nu conteaza cat traiesti, pentru ca tot ai vrea sa mai traiesti. Faptul ca timpul poate fi dilatat, nu inseamna ca vei trai mai mult, ci mai ""diluat"", dupa acelasi numar de batai ale inimii vei muri, cu toate ca ele vor fi mai rare. Poate te vei bucura cand te vei intoarce, dar vei fi si mahnit cand vei gasi alte generatii complet straine.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Daca plec cu o nava ETde pe Pamant pana la Steaua Zeta Reticuli 2, aflata la 37 de ani lumina, folosindu-ma de o gaura de vierme sau de faptul ca spatiul si timpul se pot curba sub influenta gravitatiei , eu pot sa ajung la acea stea intr-un an sau 2 .La intoarcerea mea cunostintele mele deja au murit.Pentru mine timpul s-a dilatat!
In raport cu persoana mea .Nu am de ce sa ma bucur! Insa trairea mea(viata mea) va fi mai intensa!(pot sa ma duc si alta data pe Zeta Reticuli 2 sau pe Alpha Centauri aflata la 4.5 ani lumina de noi,etc.)Asa cum noi traim mai intens acum ,cand folosim avionul si masina,fata de inaintasii nostrii care foloseau calul. mergand zile si saptamanii intregi pe drum!
In raport cu persoana mea .Nu am de ce sa ma bucur! Insa trairea mea(viata mea) va fi mai intensa!(pot sa ma duc si alta data pe Zeta Reticuli 2 sau pe Alpha Centauri aflata la 4.5 ani lumina de noi,etc.)Asa cum noi traim mai intens acum ,cand folosim avionul si masina,fata de inaintasii nostrii care foloseau calul. mergand zile si saptamanii intregi pe drum!
CAdi- Foarte activ
Nu-ti face griji, si aeroportul este inzapezit.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Nu imi fac griji,noi traim in alta dimensiune temporara.
CAdi- Foarte activ
Efectul asa zisei intineriri (adica timpul se dilata) a cuiva care se deplaseaza cu viteze apropiate ale luminii este gresit caci la reintoarcere efectul inctinirii vitezei va duce la revenirea la normal adica se produce o imbatranire rapida si deci pe Terra vei gasi exact timpul scurs corespunzator celui cand nu ai fi mers cu viteza apropiata a luminii.........In concluzie TRR si TRG sunt niste teorii absurde si hilare........
Puncte : 18507
Data de inscriere : 07/12/2011
Dacă tu nu înţelegi cele două teorii, nu înseamnă că ele sunt absurde. Şi o ecuaţie de gradul 2 poate părea absurdă unui copil de grădiniţă, dar asta nu înseamnă că este ceva greşit!AMOT a scris:..In concluzie TRR si TRG sunt niste teorii absurde si hilare..
Puncte : 33848
Data de inscriere : 18/03/2011
Comparatia este gresita....................Razvan a scris:Dacă tu nu înţelegi cele două teorii, nu înseamnă că ele sunt absurde. Şi o ecuaţie de gradul 2 poate părea absurdă unui copil de grădiniţă, dar asta nu înseamnă că este ceva greşit!AMOT a scris:..In concluzie TRR si TRG sunt niste teorii absurde si hilare..
Sa zicem ca un om se afla intr-o nava care merge cu viteza luminii ce crezi tu ca se va intampla cu varsta acelui om iincetinind pentru a ateriza la viteza zero?Raspunde si demonstreaza cu calcule! Cum e cu ecuatia de gradul doi pentru un profesor de matematica daca nu pricepe ca nimic nu se poate schimba caci timpul si spatiul se conserva precum se conserva masa si energia?!
AMOT- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1122
Faţă de care sistem de referinţă iei în considerare vârsta omului?AMOT a scris:Sa zicem ca un om se afla intr-o nava care merge cu viteza luminii ce crezi tu ca se va intampla cu varsta acelui om iincetinind pentru a ateriza la viteza zero?
Vezi, faţă de un coleg de echipaj din aceaşi navă, vârsta omului nu va prezenta diferenţe; în schimb, faţă de o altă persoană, aflată într-un alt sistem de referinţă, timpul omului nostru va părea că trece mai încet. Astfel, întâlnindu-se în cele din urmă cu persoana din celălalt SR, o va găsi mai îmbătrânită faţă de el.
Şi nu contreză în ce direcţie se mişcă nava omului nostru, cu viteza apropiată de a luminii, faţă de un alt SR. Contează cât timp se deplasează ea cu viteză relativistă, astfel: pentru echipajul navei timpul va avea o valoare, iar pentru un observator exterior, timpul cât nava se deplasează la viteza luminii, va părea mult mai lung. Deci, nu contează dacă nava se duce sau se întoarce.
De ce nu contează direcţia de deplasare a unui SR faţă de altul? Asta reiese din formulele de compunere relativistă a vitezelor, formule pe care l-am mai explicat şi cu altă ocazie, într-un alt topic.
Razvan,
Daca accelerand viteza de la zero pana la viteza luminii omul n-ar "imbatrani la fel" fata de unul care este pe Terra (ceea ce nu cred ca este asa) atunci ar fi logic conform TRR si TRG ca atunci cand acesta ar incetini de la viteza luminii pana la viteza zero omul ar trebui sa revina exact la varsta care ar fi avut-o pe Terra daca nu pleca de pe Terra............ Daca un om merge cu viteza luminii asta nu inseamna ca el traieste mai mult decat un om de pe Terra..........
Daca accelerand viteza de la zero pana la viteza luminii omul n-ar "imbatrani la fel" fata de unul care este pe Terra (ceea ce nu cred ca este asa) atunci ar fi logic conform TRR si TRG ca atunci cand acesta ar incetini de la viteza luminii pana la viteza zero omul ar trebui sa revina exact la varsta care ar fi avut-o pe Terra daca nu pleca de pe Terra............ Daca un om merge cu viteza luminii asta nu inseamna ca el traieste mai mult decat un om de pe Terra..........
AMOT- Foarte activ
Nu mişcarea accelerată se ia în calcul ci timpul cât un obiect se deplasează cu viteza luminii. Astfel, nu are importanţă dacă un obiect se mişcă accelerat sau încetinit, spre sau de la viteza luminii, ci timpul cât el se deplasează cu acea viteză (sau apropiată). Şi aici vorbim despre 2 timpi: unul din perspectiva obiectului ce se deplasează şi altul din perspectiva observatorului.Daca accelerand viteza de la zero pana la viteza luminii...
Din perspectiva lui, viaţa sa va avea aceaşi durată; din perspectiva observatorului, viaţa sa va "curge" mai încet.Daca un om merge cu viteza luminii asta nu inseamna ca el traieste mai mult decat un om de pe Terra
Daca pe Pamant omul traieste sa spunem 100 ani si are un puls de 100 batai pe minut, asta inseamna 5 miliarde de batai ale inimii intr-o viata. Daca omul se deplaseaza cu viteza luminii, va trai tot 5 miliarde de batai ale inimii.Daca un om merge cu viteza luminii asta nu inseamna ca el traieste mai mult decat un om de pe Terra..........
Dar la intoarcerea pe Pamant, va constata ca cei de varsta lui au murit de mult, pentru ca timpul scurs pe nava a fost mai lent decat timpul scurs pe Pamant. De ce? pentru ca singurul etalon din univers care ramane constant in orice referential, este viteza luminii, fata de care se pot exprima toate celelalte marimi, care sunt relative (masa, lungime,timp), in functie de viteza sistemului in care sunt masurate.
virgil- Moderator
Se poate construi ,,Masina Timpului'' ?
CAdi- Foarte activ
Nu deoarece timpul absolut curge intr-un singur sens odata cu toate timpurile relative........"Panta rhei" adica "Totul curge".........CAdi a scris:Se poate construi ,,Masina Timpului'' ?
AMOT- Foarte activ
Sensul curgerii timpului este dat se sensul evolutiei universului, evolutie fara intoarcere.Nu deoarece timpul absolut curge intr-un singur sens odata cu toate timpurile relative........"Panta rhei" adica "Totul curge".........
virgil- Moderator
Evolutiei si expansiunii Universului.
CAdi- Foarte activ
Nu exista nicio expansiune.............CAdi a scris:Evolutiei si expansiunii Universului.
AMOT- Foarte activ
Şi care sunt argumentele prin care-ţi susţii această afirmaţie?AMOT a scris:
Nu exista nicio expansiune...
Daca ar fi valabila expansiunea Universului atunci ar trebui sa existe si o expansiune si afiecarui sistem stelar ori Sistemul Nostru Solar nu se afla in expansiune caci daca ar fi asa atunci planetele s-ar departa de Soare si asa cum am mai spus si la alt subiect ca Universul are o zona centrala in jurul caruia se invart pe orbite cvasicirculare toate sistemele stelare de diferite marimi.
Expansiunea universului nu se face prin expansiunea sistemelor cosmice, ci se face prin aparitia de noi sisteme cosmice, din materia fostelor sisteme cosmice care au disparut, si din rezerva de materie si energie intunecata din univers. Sistemele Solare se nasc evolueaza si mor odata cu moartea stelei din care s-au format. Asadar si stelele mor, doar timpul este vesnic.Daca ar fi valabila expansiunea Universului atunci ar trebui sa existe si o expansiune si afiecarui sistem stelar ori Sistemul Nostru Solar nu se afla in expansiune
virgil- Moderator
Expansiunea universului este mai bine pusă în evidenţă când studiem corpurile îndepărtate. Desigur că şi pe plan local (în Sistemul Solar, de exemplu) se manifestă fenomenul de expansiune, însă acesta nu poate fi pus în evidenţă, având valori foarte mici, insesizabile cu tehnologia de astăzi.AMOT a scris:Daca ar fi valabila expansiunea Universului atunci ar trebui sa existe si o expansiune si afiecarui sistem stelar ori Sistemul Nostru Solar nu se afla in expansiune
Mai este un aspect: orice etalon vom folosi pentru a măsura o distanţă în spaţiu, atunci când spaţiul se dilată şi etalonul nostru va suferi aceaşi dilatare. Deci orice măsurători vom face cu acel etalon nu vom putea pune în evidenţă extinderea spaţiului.
La distanţe mari, fenomenul poate fi pus însă în evidenţă, deoarece corpurile cu cât sunt mai îndepărtate în spaţiu sunt mai depărtate în timp, asta însemnând că etalonul nostru, pe care îl folosim în ziua de azi, va avea nevoie de acelaşi timp pentru a suferi dilatarea respectivă.
Pentru a fi mai intuitiv încearcă următorul experiment: pe un elastic, suficient de lat, desenează un segment de dreaptă, iar sub el, mai mic, un alt segment etalon, cu care să măsori segmentul cel mare. Fă măsurătoarea, apoi întinde elasticul şi măsoară din nou. Vei obţine acelaşi rezultat, deoarece spaţiul s-a dilatat în acelaşi timp şi în mod egal, pentru cele două segmente.
Dacă însă vei desena separat, pe elastice diferite, cele două segmente, întinzând primul segment şi măsurându-l cu etalonul desenat pe elasticul neîntins, vei putea observa diferenţa, respectiv cu cât s-a întins primul elastic. Asta, deoarece nu am întins în acelaşi timp cele două elastice.
Daca pe Pamant omul traieste sa spunem 100 ani si are un puls de 100 batai pe minut, asta inseamna 5 miliarde de batai ale inimii intr-o viata. Daca omul se deplaseaza cu viteza luminii, va trai tot 5 miliarde de batai ale inimii.
Dar la intoarcerea pe Pamant, va constata ca cei de varsta lui au murit de mult, pentru ca timpul scurs pe nava a fost mai lent decat timpul scurs pe Pamant. De ce?
. Nu neaparat din pricina ca "viteza luminii" e constanta. Pot fi si alte explicatii/cauze.
. Importanta mi se pare sublinierea ca se poate folosi in problema gemenilor un singur parametru: numarul de batai de inima "proiectat" pentru un organism uman. Deci numarul de oscilatii. Considerand ca orice organism e un complex (cu oarece numar) de oscilatori si ca el in intregul sau este un oscilator, problema gemenilor, si problema timpului chiar, se reduce la una unidimensionala, a numarului de oscilatii. Am facut si eu acelasi rationament, pe care l-am exprimat in articolul despre timp. Ar trebui dezvoltat dar nu prea am ... timp.
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24264
Data de inscriere : 21/08/2008
Daca luam in considerare cele spuse de Virgil si de ,,mm'' (nr.de oscilatii) aceasta inseamna ca fiecare sistem de referinta are propria lui masura (a timpului) si numai atunci cand tinem cont si de viteza de deplasare a fiecarui sistem de referinta scurgerea timpului este diferita in raport cu a unui observator aflat pe unul din sistemele de referinta!
CAdi- Foarte activ
Da, cred ca asa este corect. Asta inseamna relativitatea timpului. Fiecare sistem de referinta cu timpul lui, doar cand vrei sa le sincronizezi constati diferenta.Daca luam in considerare cele spuse de Virgil si de ,,mm'' (nr.de oscilatii) aceasta inseamna ca fiecare sistem de referinta are propria lui masura (a timpului) si numai atunci cand tinem cont si de viteza de deplasare a fiecarui sistem de referinta scurgerea timpului este diferita in raport cu a unui observator aflat pe unul din sistemele de referinta!
virgil- Moderator
. Si in abordarea unui studiu despre timp este necesara luarea in considerare a aportului energetic adus unui sistem. Un sistem ce beneficiaza de aport energetic isi poate modifica timpul propriu. (Cu conditia izolarii sale, spre exemplu.)
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24264
Data de inscriere : 21/08/2008
Daca sistemul nostru solar, si-ar mari viteza de deplasare pe orbita galaxiei (nu conteaza cum), atunci toate planetele sistemului ar deveni mai apropiate de soare, si deci timpul de rotatie a Pamantului in jurul Soarelui s-ar scurta.
Specific ca aceasta concluzie o trag pe baza teoriei mele, si nu pe teoria relativitatii, unde timpii se dilata la viteze comparabile cu viteza luminii.
Specific ca aceasta concluzie o trag pe baza teoriei mele, si nu pe teoria relativitatii, unde timpii se dilata la viteze comparabile cu viteza luminii.
virgil- Moderator
Pe ce te bazezi ?virgil a scris:Daca sistemul nostru solar, si-ar mari viteza de deplasare pe orbita galaxiei (nu conteaza cum), atunci toate planetele sistemului ar deveni mai apropiate de soare, si deci timpul de rotatie a Pamantului in jurul Soarelui s-ar scurta.
......
In miscarea circulara apar doua forte principale:
1.Forta centripeta
2.Forta centrifuga
Daca soarele isi mareste viteza de deplasare pe orbita galaxiei s-ar schimba echilibrul gravitational si planetele ar trebui sa se indeparteze de soare, nu sa se apropie (pe langa forta de atractie (care poate juca rolul si de forta centripeta) ar aparea si o valoare a fortei centrifuge ,pentru ca soarele s-ar misca cu o viteza mai mare ,pe orbita in forma de spirala din galaxie...)
CAdi- Foarte activ
Ma bazez pe teoria mea din care rezulta ca momentul cinetic al sistemelor macrocosmice este variabil cu viteza sistemului, conform graficului de mai jos;
Dupa cum se vede in grafic, planetele care au viteze de deplasare mai mari, le corespund momente cinetice mai mici, de aici rezulta ca raza cat si masa este dependenta de viteza nucleului cu un coeficient Fi.
Dupa cum se vede in grafic, planetele care au viteze de deplasare mai mari, le corespund momente cinetice mai mici, de aici rezulta ca raza cat si masa este dependenta de viteza nucleului cu un coeficient Fi.
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Nu inteleg ce cauta nr.cuantic principal ,,n '' in calculul orbitei planetelor!
CAdi- Foarte activ
Pagina 2 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Pagina 2 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum